ANVR zet TravelBird op waarschuwingslijst

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

TravelBird op zwarte lijst ANVRBrancheorganisatie voor ondernemingen in de reiswereld ANVR heeft TravelBird op een waarschuwingslijst gezet. De online reisaanbieder, met inmiddels 380 medewerkers en activiteiten in 20 landen, voldoet volgens de reisbrancheorganisatie niet aan de in de wet opgenomen financiële garantieverplichting. Zo is TravelBird bijvoorbeeld nog niet aangesloten bij de SGR, de Stichting Garantiefonds Reisgelden. Hierdoor zouden klanten hun geld niet met zekerheid kunnen terugkrijgen, mocht het bedrijf nu failliet gaan.

Medeoprichter Symen Jansma van TravelBird is teleurgesteld over de beslissing van de ANVR. Het in 2010 opgerichte bedrijf biedt pas sinds november 2013 pakketreizen aan en is naar eigen zeggen nog bezig met het aanvragen van het SGR-lidmaatschap. Jansma rekent erop dat over enkele weken rond te hebben.

“Wij zijn een financieel gezond bedrijf,” zegt hij tegen nu.nl. “Op die lijst van de ANVR zouden juist bedrijven moeten staan die op het punt staan om te vallen, zoals Oad vorig jaar. Nu lijkt het erop dat de ANVR alleen maar de belangen van de eigen leden dient en dat nieuwkomers niet welkom zijn op de reismarkt,” stelt Jansma.

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Corona en coronamaatregelen. Het ene land wil dit, het andere dat. Reizen naar jouw favoriete vakantiebestemming is nog nooit zo lastig geweest, met al die verschillende voorwaarden rond corona. Want er zijn er nogal wat, variërend van PCR tot boosteren en een goed ingevuld gele vaccinatieboekje. Puur op reis komt met een overzicht.

Lees verder

Canada, van alles te doen in elk seizoen

Canada, van alles te doen in elk seizoen

Hou je van de prachtige kleuren van de herfst? Geniet je van ontluikend groen in de lente? Smelt je bij witte landschappen of word je vrolijk van zon en warmte? Wat je voorkeur ook is, Canada heeft het.

Lees verder

Achterhoek: topper in eigen land

Achterhoek: topper in eigen land

Vakantie in eigen land is populair als vanouds, mede door de aanhoudende discussies in het buitenland over coronamaatregelen. Met zo’n 26 miljoen aankomsten van landgenoten in logiesaccommodaties in Nederland bereikt 2021 weer het niveau van 2019, het laatste jaar voor de pandemie, aldus het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen.

Lees verder

Relaxen in een hotelkamer met eigen bubbelbad

Relaxen in een hotelkamer met eigen bubbelbad

Veel hotels hebben wellnessvoorzieningen zoals een publieke sauna, een whirlpool, bubbelbad of stoombad. Maar hoe lekker is het om je kamer niet uit te hoeven en toch te genieten van een ontspannende privé-wellnesservaring.

Lees verder

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Ben jij in de winter ook vermoeider en heb je een neerslachtig gevoel? Is futloos met grote letters boven je hoofd geschreven en is dat niet te wijten aan je gezondheid? Dan zou je wel eens last kunnen hebben van de winterblues of winterdip. En zeker nu in coronatijd hebben nog meer mensen last van negatieve gevoelens die de winterdip versterken.

Lees verder

Een vakantie vol luxe: voor het echte ‘wowgevoel’

Een vakantie vol luxe: voor het echte ‘wowgevoel’

Echt even alles kunnen loslaten, of populairder gezegd, lekker de boel de boel laten. En dan is het natuurlijk extra prettig als jouw vakantieverblijf van alle gemakken is voorzien. Gewoon, relaxen in alle luxe, zoals in het privézwembad in de voortuin. Wow!

Lees verder