ANVR zet TravelBird op waarschuwingslijst

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

TravelBird op zwarte lijst ANVRBrancheorganisatie voor ondernemingen in de reiswereld ANVR heeft TravelBird op een waarschuwingslijst gezet. De online reisaanbieder, met inmiddels 380 medewerkers en activiteiten in 20 landen, voldoet volgens de reisbrancheorganisatie niet aan de in de wet opgenomen financiële garantieverplichting. Zo is TravelBird bijvoorbeeld nog niet aangesloten bij de SGR, de Stichting Garantiefonds Reisgelden. Hierdoor zouden klanten hun geld niet met zekerheid kunnen terugkrijgen, mocht het bedrijf nu failliet gaan.

Medeoprichter Symen Jansma van TravelBird is teleurgesteld over de beslissing van de ANVR. Het in 2010 opgerichte bedrijf biedt pas sinds november 2013 pakketreizen aan en is naar eigen zeggen nog bezig met het aanvragen van het SGR-lidmaatschap. Jansma rekent erop dat over enkele weken rond te hebben.

“Wij zijn een financieel gezond bedrijf,” zegt hij tegen nu.nl. “Op die lijst van de ANVR zouden juist bedrijven moeten staan die op het punt staan om te vallen, zoals Oad vorig jaar. Nu lijkt het erop dat de ANVR alleen maar de belangen van de eigen leden dient en dat nieuwkomers niet welkom zijn op de reismarkt,” stelt Jansma.

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie, weekendje weg, avondje uit. Voor dieven ideaal om hun slag te slaan in je huis. Woninginbraak heeft een grote impact op je gevoel van veiligheid. Het is niet alleen het gemis van waardevolle, en soms niet waardevolle, maar dierbare spullen, maar juist ook het idee dat vreemden binnen zijn geweest, door je kasten hebben gesnuffeld en al je persoonlijke bezittingen hebben bekeken.

Lees verder

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitsland, onze grote oosterbuur, is een bijzonder land, ook op culinair gebied. Binnen Europa kent eigenlijk ieder land zijn eigen keuken. Natuurlijk zijn er overeenkomsten, maar er bestaan ook grote verschillen, zelfs als je buren bent zoals Nederland en Duitsland. Ben jij in Duitsland op vakantie geweest en heb je hier lekkere gerechten ontdekt die je thuis ook wel zou willen maken? Lees dan snel verder.

Lees verder

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Van alle eilanden in de Balearen staat Ibiza bekend als ‘feesteiland’. Vooral het zuiden van dit Spaanse eiland heeft die reputatie. Maar Ibiza heeft ook een oosten, westen, midden en noorden. Letterlijk de andere kanten. Tijd om die te ontdekken!

Lees verder

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Meer en meer Nederlanders vieren dit jaar de zomervakantie weer in het buitenland. De belangstelling voor een verblijf in eigen land blijft weliswaar groot, maar de hang naar avontuur over de grens wordt groter en groter, zo wees onderzoek van bureau Trends & Tourism uit.

Lees verder

Droombestemming Amerika

Droombestemming Amerika

Vraag naar iemands favoriete reisbestemmingen en bijna zeker wordt Amerika genoemd. De Verenigde Staten oefenen op vakantiegangers een magische aantrekkingskracht uit, simpelweg vanwege het ongekende aanbod voor jong en oud. Hoog tijd dus om Amerika ook eens op jouw bucketlist te zetten.

Lees verder

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit? Het kan weer nu attracties, pretparken, dierentuinen en musea weer open zijn. Samen, of met familie of vrienden een dagje weg. Wat waren in 2021 populaire uitjes en zijn ook in 2022 de moeite waard. Inspiratie nodig? Lees deze zeven tips.

Lees verder