Onervaren klimmer raakt vast op 4000 meter hoogte

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Onervaren klimmer vast op Longs PeakSamuel Frappier ging volgens vrienden ‘even een stukje wandelen’. Een dag later moest een reddingsteam van 28 mannen en vrouwen, geholpen door helikopters, de 19-jarige Amerikaan van een ijzige richel halen in Rocky Mountain National Park,  waar hij was gestrand op een hoogte van bijna 4000 meter.


Frappier had geluk dat de weersomstandigheden op Longs Peak, een van de 54 bergen in de staat Colorado met een top boven de 4000 meter, op de bewuste dag goed waren. Volgens deskundigen was de klimmer niet alleen zeer onervaren, maar beschikte hij bovendien niet over goed klimmateriaal. Die lichtzinnigheid kwam het duur te staan, toen hij tijdens een afdaling vast kwam te zitten in sneeuw en ijs. Zijn mobieltje heeft hem uiteindelijk gered, want daarmee kon Frappier zich in verbinding stellen met de National Park Service. De redding kwam op tijd, want volgens een woordvoerder zou de jonge klimmer een nacht op de berg niet hebben overleefd. Samuel Frappier maakt het naar omstandigheden goed, zo is in een ziekenhuis geconstateerd.

Op dit artikel kun je niet (meer) reageren.

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitsland, onze grote oosterbuur, is een bijzonder land, ook op culinair gebied. Binnen Europa kent eigenlijk ieder land zijn eigen keuken. Natuurlijk zijn er overeenkomsten, maar er bestaan ook grote verschillen, zelfs als je buren bent zoals Nederland en Duitsland. Ben jij in Duitsland op vakantie geweest en heb je hier lekkere gerechten ontdekt die je thuis ook wel zou willen maken? Lees dan snel verder.

Lees verder

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Van alle eilanden in de Balearen staat Ibiza bekend als ‘feesteiland’. Vooral het zuiden van dit Spaanse eiland heeft die reputatie. Maar Ibiza heeft ook een oosten, westen, midden en noorden. Letterlijk de andere kanten. Tijd om die te ontdekken!

Lees verder

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Meer en meer Nederlanders vieren dit jaar de zomervakantie weer in het buitenland. De belangstelling voor een verblijf in eigen land blijft weliswaar groot, maar de hang naar avontuur over de grens wordt groter en groter, zo wees onderzoek van bureau Trends & Tourism uit.

Lees verder

Droombestemming Amerika

Droombestemming Amerika

Vraag naar iemands favoriete reisbestemmingen en bijna zeker wordt Amerika genoemd. De Verenigde Staten oefenen op vakantiegangers een magische aantrekkingskracht uit, simpelweg vanwege het ongekende aanbod voor jong en oud. Hoog tijd dus om Amerika ook eens op jouw bucketlist te zetten.

Lees verder

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit? Het kan weer nu attracties, pretparken, dierentuinen en musea weer open zijn. Samen, of met familie of vrienden een dagje weg. Wat waren in 2021 populaire uitjes en zijn ook in 2022 de moeite waard. Inspiratie nodig? Lees deze zeven tips.

Lees verder

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Corona en coronamaatregelen. Het ene land wil dit, het andere dat. Reizen naar jouw favoriete vakantiebestemming is nog nooit zo lastig geweest, met al die verschillende voorwaarden rond corona. Want er zijn er nogal wat, variërend van PCR tot boosteren en een goed ingevuld gele vaccinatieboekje. Puur op reis komt met een overzicht.

Lees verder