Het verhaal na de brand op De Hoge Veluwe

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Hoge Veluwe na de brandDe heftige brand in Het Nationale Park De Hoge Veluwe is geblust. Geluk bij een ongeluk is dat van het 5400 hectare grote park relatief weinig, zo´n 350 hectare, natuur is aangetast. Bovendien herstelt de natuur in het park zich snel. Dit ontdekte ook minister Opstelten met eigen ogen tijdens zijn recente bezoek aan het park.

De minister nam uitgebreid de tijd om de hulpverleners te spreken en liet zich informeren over het verloop van de brand. Duidelijk werd dat de bedrijfshulpverlening binnen Het Nationale Park De Hoge Veluwe en het Kröller-Müller Museum optimaal functioneerde. Ook de evacuatie van circa 2000 bezoekers op zondag 20 april verliep goed, mede dankzij de calamiteitenplannen.

Alle betrokkenen zijn door de directie van het park bedankt. Ook is er grote waardering voor de omwonenden, zoals de agrariërs die met hun materieel direct klaar stonden. Het Park biedt alle hulpverleners en hun gezinnen vrijkaarten aan als blijk van waardering.

De schade (gederfde inkomsten en materiële schade) bedraagt tussen de 500.000 en 1 miljoen euro. Het exacte bedrag wordt momenteel berekend. Het Park geeft duidelijk aan vooruit te kijken. De natuur is zich nu al aan het herstellen en dit herstel wordt vastgelegd met een uniek fotoproject 'van geblakerd naar groen landschap'.

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitsland, onze grote oosterbuur, is een bijzonder land, ook op culinair gebied. Binnen Europa kent eigenlijk ieder land zijn eigen keuken. Natuurlijk zijn er overeenkomsten, maar er bestaan ook grote verschillen, zelfs als je buren bent zoals Nederland en Duitsland. Ben jij in Duitsland op vakantie geweest en heb je hier lekkere gerechten ontdekt die je thuis ook wel zou willen maken? Lees dan snel verder.

Lees verder

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Van alle eilanden in de Balearen staat Ibiza bekend als ‘feesteiland’. Vooral het zuiden van dit Spaanse eiland heeft die reputatie. Maar Ibiza heeft ook een oosten, westen, midden en noorden. Letterlijk de andere kanten. Tijd om die te ontdekken!

Lees verder

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Meer en meer Nederlanders vieren dit jaar de zomervakantie weer in het buitenland. De belangstelling voor een verblijf in eigen land blijft weliswaar groot, maar de hang naar avontuur over de grens wordt groter en groter, zo wees onderzoek van bureau Trends & Tourism uit.

Lees verder

Droombestemming Amerika

Droombestemming Amerika

Vraag naar iemands favoriete reisbestemmingen en bijna zeker wordt Amerika genoemd. De Verenigde Staten oefenen op vakantiegangers een magische aantrekkingskracht uit, simpelweg vanwege het ongekende aanbod voor jong en oud. Hoog tijd dus om Amerika ook eens op jouw bucketlist te zetten.

Lees verder

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit? Het kan weer nu attracties, pretparken, dierentuinen en musea weer open zijn. Samen, of met familie of vrienden een dagje weg. Wat waren in 2021 populaire uitjes en zijn ook in 2022 de moeite waard. Inspiratie nodig? Lees deze zeven tips.

Lees verder

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Corona en coronamaatregelen. Het ene land wil dit, het andere dat. Reizen naar jouw favoriete vakantiebestemming is nog nooit zo lastig geweest, met al die verschillende voorwaarden rond corona. Want er zijn er nogal wat, variërend van PCR tot boosteren en een goed ingevuld gele vaccinatieboekje. Puur op reis komt met een overzicht.

Lees verder