Extreem weer in Europa veroorzaakt overlast

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Sneeuw
Sneeuw
Het weer in Europa kenmerkt zich op het moment door uitersten. Hele gebieden in Oostenrijk, de Italiaanse Alpen en Servië zijn volledig ingesneeuwd, terwijl Groot-Brittannië, Frankrijk en midden-Italië zich juist opmaken voor grote overstromingen.

Sneeuw

Oostenrijk
Vooral in het zuiden zijn veel steden en dorpen volledig van de buitenwereld afgesneden en zitten duizenden mensen ook nog eens zonder stroom. De weg naar het dal in Karinthië, waar duizenden Nederlanders ingesneeuwd waren, is weer vrijgegeven. Omdat voor het eind van vandaag, zaterdag, nieuwe sneeuw is voorspeld is daar een ware uittocht van mensen die vertrekken naar beter bereikbare oorden.

Servië
In noord-Servië blokkeren enorme sneeuwwallen van soms wel 3,5 meter hoog veel wegen en spoorlijnen. De Servische hulpdiensten evacueerden 188 mensen die vastzaten in de diepe sneeuw. De grensovergang met Hongarije is gesloten. Vrachtverkeer in het noorden van het land is door de autoriteiten verboden.

Water

Italië
Honderden mensen in Pisa hebben hun huis moeten verlaten omdat de rivier de Arno buiten zijn oevers dreigde te treden. Een stuk middeleeuwse muur in het nabij gelegen Volterra bezweek onder de zware regenval.
Ook het waterpeil van de rivier de Tiber is alarmerend hoog waardoor in Rome een weeralarm is afgekondigd.

Frankrijk
In het departement Finistère is code rood afgekondigd. Ook in tien andere departementen aan de Atlantische Oceaan wordt rekening gehouden met vloedgolven.

Groot-Brittannië
Ook hier waarschuwingen voor de kust, vooral in het zuidwesten. Volgens een Britse weerdienst moet het land opnieuw rekening houden met harde wind en hoge waterstanden.

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Voor veel mensen is een hotelkamer vooral om in te slapen. Zeker bij een stedentrip of weekendje weg is de overnachting vaak ondergeschikt aan de bestemming. Maar een fijn hotel, luxe kamer en een heerlijk bed dragen zeker bij aan het plezier van het nachtje of weekendje weg. En dat hoeft echt niet duur te zijn.

Lees verder

Win kaarten voor de Vakantiebeurs in 2023

Win kaarten voor de Vakantiebeurs in 2023

De Jaarbeurs in Utrecht is van 12 tot en met 15 januari 2023 weer het toneel van de Vakantiebeurs. De echte reisliefhebber heeft die data uiteraard al in zijn of haar agenda staan, want voor het eerst sinds 2020 is er weer sprake van een fysiek evenement. In 2021 en 2022 ging de Vakantiebeurs vanwege corona niet door of was er sprake van een online editie.

Lees verder

Win een boek over blijvend geluk

Win een boek over blijvend geluk

Geluk... wat 'Hygge' is voor Denemarken en 'Ikigai' voor Japan, is 'Haengbog' voor Zuid-Korea. En the Korean Wave zal waarschijnlijk niet veel mensen ontgaan zijn; van literatuur, films en keramiek tot restaurantjes en K-pop. Zuid-Korea is het land waar de mensen samen eten, familie belangrijk is, de natuur wordt omarmd en schoonheid een groot goed is.

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: zeven tips

Kerstmarkten in Europa: zeven tips
Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder

De vele voordelen van een vakantiehuis

De vele voordelen van een vakantiehuis

Nederlanders gaan steeds vaker op vakantie in eigen land of in een van onze buurlanden. Dichtbij en duurzaam zijn hierbij de sleutelwoorden, al spelen ook luxe en ligging duidelijk mee. Daarbij kiezen steeds meer mensen voor het gemak van een vakantiehuis op een vakantiepark.

Lees verder

Welke fietsendrager heb je nodig op vakantie?

Welke fietsendrager heb je nodig op vakantie?

Wil je graag je eigen fiets meenemen op vakantie met de auto? Dan kun je het beste een fietsendrager aanschaffen en monteren. Met een fietsendrager kun je namelijk alle kanten op. Zeker als je veel met de auto onderweg bent voor langere tijd of voor een vakantie, is een fietsdrager de ideale manier om je fiets mee te nemen. Toch is niet iedere fietsendrager geschikt voor elke fiets of elke auto. Daarom in dit artikel tips om de juiste fietsendrager te kiezen.

Lees verder