Extreem weer in Europa veroorzaakt overlast

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Sneeuw
Sneeuw
Het weer in Europa kenmerkt zich op het moment door uitersten. Hele gebieden in Oostenrijk, de Italiaanse Alpen en Servië zijn volledig ingesneeuwd, terwijl Groot-Brittannië, Frankrijk en midden-Italië zich juist opmaken voor grote overstromingen.

Sneeuw

Oostenrijk
Vooral in het zuiden zijn veel steden en dorpen volledig van de buitenwereld afgesneden en zitten duizenden mensen ook nog eens zonder stroom. De weg naar het dal in Karinthië, waar duizenden Nederlanders ingesneeuwd waren, is weer vrijgegeven. Omdat voor het eind van vandaag, zaterdag, nieuwe sneeuw is voorspeld is daar een ware uittocht van mensen die vertrekken naar beter bereikbare oorden.

Servië
In noord-Servië blokkeren enorme sneeuwwallen van soms wel 3,5 meter hoog veel wegen en spoorlijnen. De Servische hulpdiensten evacueerden 188 mensen die vastzaten in de diepe sneeuw. De grensovergang met Hongarije is gesloten. Vrachtverkeer in het noorden van het land is door de autoriteiten verboden.

Water

Italië
Honderden mensen in Pisa hebben hun huis moeten verlaten omdat de rivier de Arno buiten zijn oevers dreigde te treden. Een stuk middeleeuwse muur in het nabij gelegen Volterra bezweek onder de zware regenval.
Ook het waterpeil van de rivier de Tiber is alarmerend hoog waardoor in Rome een weeralarm is afgekondigd.

Frankrijk
In het departement Finistère is code rood afgekondigd. Ook in tien andere departementen aan de Atlantische Oceaan wordt rekening gehouden met vloedgolven.

Groot-Brittannië
Ook hier waarschuwingen voor de kust, vooral in het zuidwesten. Volgens een Britse weerdienst moet het land opnieuw rekening houden met harde wind en hoge waterstanden.

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Er zijn erg veel mooie steden te ontdekken in Europa, die een prima bestemming zouden zijn voor een stedentrip. Bezoek de meest indrukwekkende bezienswaardigheden, van historische monumenten tot moderne architectuur. Vliegen kan vanaf verschillende luchthavens, waaronder Rotterdam Airport. Deze luchthaven is compact en daardoor een fijne start voor jouw vliegreis. We vertellen we je in dit artikel meer over stedentrips maken vanaf Rotterdam Airport.

Lees verder

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Ga je naar Rome dan stap je letterlijk terug in de geschiedenis. Rome is geplaveid met historische gebouwen en plekken. Natuurlijk kun je niet om het Colosseum heen, maar het politieke, religieuze en commerciële centrum van het oude Rome mag je ook niet missen: het Forum Romanum. Stap het Forum Romanum binnen en je wandelt terug naar de tijd van keizers, gladiatoren en politieke intriges.  In dit artikel nemen we je mee op een virtuele reis door dit iconische historische complex, en geven we handige tips voor een onvergetelijk bezoek.

Lees verder

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Eind maart verspreiden we een speciale Vakantie Special onder de abonnees van onze nieuwsbrief. Voor de snelle beslissers hebben wij nog beperkte advertentieruimte. Adverteren kan in de vorm van een banner, een aanbieding of een advertorial waarin een accommodatie, bestemming of reis wordt uitgelicht. Maar de Vakantie Special heeft meer!

Lees verder

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Dit jaar is een extra feestelijk jaar voor Keukenhof: het bloemenpark in Lisse viert in 2024 haar 75-jarig bestaan. Reden voor een feestje en door mee te doen aan onze prijsvraag kun je entreekaarten winnen om dit feestje mee te maken.

Lees verder

Kampeertips voor beginners

Kampeertips voor beginners

Of je nu jong of oud bent, kiest voor een tent of een luxe ingerichte sta-caravan op een camping of vakantiepark, als je voor het eerst gaat kamperen zul je vast iets hebben aan deze kampeertips. Kamperen geeft veel mensen het gevoel van vrijheid. Kamperen is een heel andere beleving dan een hotelkamer of appartement. Je kunt de serene rust van de natuur opzoeken en toch de nabijheid van een stad of leuke toeristische attracties.Heb je zelf kampeertips? Dan kun je andere beginnend kampeerders helpen door deze te delen.

Lees verder

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

De Van Gogh Drenthe is verkozen tot de beste fietsroute van 2024. De Nederlandse kanshebber troefde vier andere Europese kandidaten af: La Vélobuissonnière (Frankrijk), Unionsleden (Noorwegen en Zweden), Lech Radweg (Duitsland en Oostenrijk) en de Cykelleden Skåne (Zweden). De bekendmaking was op de eerste dag van de Fiets en Wandelbeurs in Utrecht.

Lees verder