Extreem weer in Europa veroorzaakt overlast

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Sneeuw
Sneeuw
Het weer in Europa kenmerkt zich op het moment door uitersten. Hele gebieden in Oostenrijk, de Italiaanse Alpen en Servië zijn volledig ingesneeuwd, terwijl Groot-Brittannië, Frankrijk en midden-Italië zich juist opmaken voor grote overstromingen.

Sneeuw

Oostenrijk
Vooral in het zuiden zijn veel steden en dorpen volledig van de buitenwereld afgesneden en zitten duizenden mensen ook nog eens zonder stroom. De weg naar het dal in Karinthië, waar duizenden Nederlanders ingesneeuwd waren, is weer vrijgegeven. Omdat voor het eind van vandaag, zaterdag, nieuwe sneeuw is voorspeld is daar een ware uittocht van mensen die vertrekken naar beter bereikbare oorden.

Servië
In noord-Servië blokkeren enorme sneeuwwallen van soms wel 3,5 meter hoog veel wegen en spoorlijnen. De Servische hulpdiensten evacueerden 188 mensen die vastzaten in de diepe sneeuw. De grensovergang met Hongarije is gesloten. Vrachtverkeer in het noorden van het land is door de autoriteiten verboden.

Water

Italië
Honderden mensen in Pisa hebben hun huis moeten verlaten omdat de rivier de Arno buiten zijn oevers dreigde te treden. Een stuk middeleeuwse muur in het nabij gelegen Volterra bezweek onder de zware regenval.
Ook het waterpeil van de rivier de Tiber is alarmerend hoog waardoor in Rome een weeralarm is afgekondigd.

Frankrijk
In het departement Finistère is code rood afgekondigd. Ook in tien andere departementen aan de Atlantische Oceaan wordt rekening gehouden met vloedgolven.

Groot-Brittannië
Ook hier waarschuwingen voor de kust, vooral in het zuidwesten. Volgens een Britse weerdienst moet het land opnieuw rekening houden met harde wind en hoge waterstanden.

Musea in Nederland: 12 tips voor een museum in elke provincie

Musea in Nederland: 12 tips voor een museum in elke provincie

Musea in Nederland. We hebben een lijstje gemaakt van 12 musea in Nederland, in elke provincie een, die misschien wat onbekender zijn, maar absoluut de moeite waard. Van kunst en geschiedenis, tot wetenschap of cultureel erfgoed, je vindt het in deze musea.

Lees verder

Ik ga op kampeervakantie en ik neem mee...

Ik ga op kampeervakantie en ik neem mee...

Of je nu een kampeervakantie onderneemt in een tent, caravan of camper, er zijn enkele essentiële zaken die je niet mag vergeten om je vakantie soepel en plezierig te laten verlopen. Hier zijn enkele belangrijke dingen die zeker niet mogen ontbreken.

Lees verder

Ontdek de andere kant van de wereld in Australië en Nieuw-Zeeland

Ontdek de andere kant van de wereld in Australië en Nieuw-Zeeland

Breng een bezoek aan de andere kant van de wereld, door een reis naar Australië of Nieuw-Zeeland te boeken. Beide landen hebben je ontzettend veel te bieden op het gebied van natuur en cultuur. Daarbij hoef je niet bang te zijn dat je er niet kunt ontspannen na een drukke periode op het werk of tijdens je studie; beide landen beschikken over tal van fraaie stranden. In dit artikel lees je meer over wat het reizen naar Australië en Nieuw-Zeeland zo de moeite waard maakt.

Lees verder

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Voor veel mensen is een hotelkamer vooral om in te slapen. Zeker bij een stedentrip of weekendje weg is de overnachting vaak ondergeschikt aan de bestemming. Maar een fijn hotel, luxe kamer en een heerlijk bed dragen zeker bij aan het plezier van het nachtje of weekendje weg. En dat hoeft echt niet duur te zijn.

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: zeven tips

Kerstmarkten in Europa: zeven tips
Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder

De vele voordelen van een vakantiehuis

De vele voordelen van een vakantiehuis

Nederlanders gaan steeds vaker op vakantie in eigen land of in een van onze buurlanden. Dichtbij en duurzaam zijn hierbij de sleutelwoorden, al spelen ook luxe en ligging duidelijk mee. Daarbij kiezen steeds meer mensen voor het gemak van een vakantiehuis op een vakantiepark.

Lees verder