Extreem weer in Europa veroorzaakt overlast

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Sneeuw
Sneeuw
Het weer in Europa kenmerkt zich op het moment door uitersten. Hele gebieden in Oostenrijk, de Italiaanse Alpen en Servië zijn volledig ingesneeuwd, terwijl Groot-Brittannië, Frankrijk en midden-Italië zich juist opmaken voor grote overstromingen.

Sneeuw

Oostenrijk
Vooral in het zuiden zijn veel steden en dorpen volledig van de buitenwereld afgesneden en zitten duizenden mensen ook nog eens zonder stroom. De weg naar het dal in Karinthië, waar duizenden Nederlanders ingesneeuwd waren, is weer vrijgegeven. Omdat voor het eind van vandaag, zaterdag, nieuwe sneeuw is voorspeld is daar een ware uittocht van mensen die vertrekken naar beter bereikbare oorden.

Servië
In noord-Servië blokkeren enorme sneeuwwallen van soms wel 3,5 meter hoog veel wegen en spoorlijnen. De Servische hulpdiensten evacueerden 188 mensen die vastzaten in de diepe sneeuw. De grensovergang met Hongarije is gesloten. Vrachtverkeer in het noorden van het land is door de autoriteiten verboden.

Water

Italië
Honderden mensen in Pisa hebben hun huis moeten verlaten omdat de rivier de Arno buiten zijn oevers dreigde te treden. Een stuk middeleeuwse muur in het nabij gelegen Volterra bezweek onder de zware regenval.
Ook het waterpeil van de rivier de Tiber is alarmerend hoog waardoor in Rome een weeralarm is afgekondigd.

Frankrijk
In het departement Finistère is code rood afgekondigd. Ook in tien andere departementen aan de Atlantische Oceaan wordt rekening gehouden met vloedgolven.

Groot-Brittannië
Ook hier waarschuwingen voor de kust, vooral in het zuidwesten. Volgens een Britse weerdienst moet het land opnieuw rekening houden met harde wind en hoge waterstanden.

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Uiteraard neem je je smartphone mee op reis en die heb je natuurlijk in een telefoonhoesje. Want wat moet je doen zonder mobiel? Je wilt immers in contact blijven met iedereen en de smartphone gebruik je vaak ook als camera. Het is wijs om vooraf bepaalde apps te downloaden.

Lees verder

Handige dingen voor op reis

Handige dingen voor op reis

Reizen is voorbereiden, het is veel meer dan het inpakken van een koffer of rugzak. Want… wat neem je precies mee? Paspoort, geld en kleding zijn wel de bekendste zaken; er zijn echter ook handige accessoires die jouw trip veel aangenamer kunnen maken. We geven wat tips en suggesties.

Lees verder

Blijf de hitte de baas: handige tips

Blijf de hitte de baas: handige tips

Tropisch warm in Nederland? Jazeker, het komt eigenlijk best vaak voor. Vorig jaar hadden we een tropische periode Ook komende week stijgen de temperaturen tot boven de 30 graden en is het hitteplan van RIVM actief. We weten allemaal dat we moeten zorgen voor afkoeling, zowel voor onszelf als voor onze huisdieren. Veel drinken is tip nummer 1. Maar wat kun je, zeker in deze coronatijd, nog meer doen?

Lees verder

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Juist in deze corona-tijd is het heel belangrijk dat (hotel)kamers goed worden schoongemaakt en gedesinfecteerd. Veel hotels en accommodaties zorgen daar goed voor, maar er zijn er ook die nogal wat steken laten vallen, zo blijkt uit recent onderzoek van Inside Edition.

Lees verder

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

De grenzen van Kroatië zijn weer geopend. Het land heeft sinds de corona-uitbraak maar weinig besmettingen: op 1 juli 2020 staat de teller op net iets meer dan 2800 gevallen. Niets staat een heerlijke vakantie in Kroatië dan ook in de weg. En zeker niet als je dat doet op een schip of boot.

Lees verder

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Door de coronacrisis kiezen veel meer mensen voor een autovakantie. Op deze manier ben je immers niet afhankelijk van vliegmaatschappijen en het openbaar vervoer en kan je gaan en staan waar je wil. Toch zijn er wel enkele dingen waar je op moet letten als je dit jaar ervoor kiest om met de auto op vakantie te gaan. Ben je bijvoorbeeld wel goed verzekerd? Wat te doen bij pech in het buitenland? En wat moet je checken voor je vertrekt?

Lees verder