Extreem weer in Europa veroorzaakt overlast

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Sneeuw
Sneeuw
Het weer in Europa kenmerkt zich op het moment door uitersten. Hele gebieden in Oostenrijk, de Italiaanse Alpen en Servië zijn volledig ingesneeuwd, terwijl Groot-Brittannië, Frankrijk en midden-Italië zich juist opmaken voor grote overstromingen.

Sneeuw

Oostenrijk
Vooral in het zuiden zijn veel steden en dorpen volledig van de buitenwereld afgesneden en zitten duizenden mensen ook nog eens zonder stroom. De weg naar het dal in Karinthië, waar duizenden Nederlanders ingesneeuwd waren, is weer vrijgegeven. Omdat voor het eind van vandaag, zaterdag, nieuwe sneeuw is voorspeld is daar een ware uittocht van mensen die vertrekken naar beter bereikbare oorden.

Servië
In noord-Servië blokkeren enorme sneeuwwallen van soms wel 3,5 meter hoog veel wegen en spoorlijnen. De Servische hulpdiensten evacueerden 188 mensen die vastzaten in de diepe sneeuw. De grensovergang met Hongarije is gesloten. Vrachtverkeer in het noorden van het land is door de autoriteiten verboden.

Water

Italië
Honderden mensen in Pisa hebben hun huis moeten verlaten omdat de rivier de Arno buiten zijn oevers dreigde te treden. Een stuk middeleeuwse muur in het nabij gelegen Volterra bezweek onder de zware regenval.
Ook het waterpeil van de rivier de Tiber is alarmerend hoog waardoor in Rome een weeralarm is afgekondigd.

Frankrijk
In het departement Finistère is code rood afgekondigd. Ook in tien andere departementen aan de Atlantische Oceaan wordt rekening gehouden met vloedgolven.

Groot-Brittannië
Ook hier waarschuwingen voor de kust, vooral in het zuidwesten. Volgens een Britse weerdienst moet het land opnieuw rekening houden met harde wind en hoge waterstanden.

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitsland, onze grote oosterbuur, is een bijzonder land, ook op culinair gebied. Binnen Europa kent eigenlijk ieder land zijn eigen keuken. Natuurlijk zijn er overeenkomsten, maar er bestaan ook grote verschillen, zelfs als je buren bent zoals Nederland en Duitsland. Ben jij in Duitsland op vakantie geweest en heb je hier lekkere gerechten ontdekt die je thuis ook wel zou willen maken? Lees dan snel verder.

Lees verder

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Van alle eilanden in de Balearen staat Ibiza bekend als ‘feesteiland’. Vooral het zuiden van dit Spaanse eiland heeft die reputatie. Maar Ibiza heeft ook een oosten, westen, midden en noorden. Letterlijk de andere kanten. Tijd om die te ontdekken!

Lees verder

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Meer en meer Nederlanders vieren dit jaar de zomervakantie weer in het buitenland. De belangstelling voor een verblijf in eigen land blijft weliswaar groot, maar de hang naar avontuur over de grens wordt groter en groter, zo wees onderzoek van bureau Trends & Tourism uit.

Lees verder

Droombestemming Amerika

Droombestemming Amerika

Vraag naar iemands favoriete reisbestemmingen en bijna zeker wordt Amerika genoemd. De Verenigde Staten oefenen op vakantiegangers een magische aantrekkingskracht uit, simpelweg vanwege het ongekende aanbod voor jong en oud. Hoog tijd dus om Amerika ook eens op jouw bucketlist te zetten.

Lees verder

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit? Het kan weer nu attracties, pretparken, dierentuinen en musea weer open zijn. Samen, of met familie of vrienden een dagje weg. Wat waren in 2021 populaire uitjes en zijn ook in 2022 de moeite waard. Inspiratie nodig? Lees deze zeven tips.

Lees verder

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Corona en coronamaatregelen. Het ene land wil dit, het andere dat. Reizen naar jouw favoriete vakantiebestemming is nog nooit zo lastig geweest, met al die verschillende voorwaarden rond corona. Want er zijn er nogal wat, variërend van PCR tot boosteren en een goed ingevuld gele vaccinatieboekje. Puur op reis komt met een overzicht.

Lees verder