Piloot liet toestel in Namibië met opzet verongelukken

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Piloot laat vliegtuig met opzet crashenDe vliegramp met de Embraer-190 van LAM Mozambique Airlines op 29 november is opzettelijk veroorzaakt door de gezagvoerder. Bij de ramp in het noordoosten van Namibië kwamen alle 33 inzittenden om het leven. De piloot zou de automatische piloot zo hebben afgesteld, zo is uit eerste onderzoek van de zwarte dozen gebleken, dat hieruit een ‘duidelijke intentie’ blijkt om het toestel te laten verongelukken.
 
 
De gezagvoerder had zichzelf vlak voor de crash in de cockpit opgesloten. De man reageerde niet op alarmsignalen van buitenaf en wilde ook zijn copiloot – die naar het toilet was gegaan - niet meer in de cockpit laten terugkeren. Op de geluidsrecorders zijn volgens de onderzoekers van de zwarte dozen alarmsignalen te horen, gebonk op de deur en geroep om terug de cockpit in te komen. De reden voor het gedrag van de gezagvoerder is nog onduidelijk en wordt verder onderzocht.
Het vliegtuig was op weg van de Mozambikaanse hoofdstad Maputo naar Luanda in Angola. Naast 27 passagiers waren er zes bemanningsleden aan boord. In eerste instantie spraken de autoriteiten overigens van 34 inzittenden.

Fiets en Wandelbeurs komt er aan! Win entreekaarten

Fiets en Wandelbeurs komt er aan! Win entreekaarten

De leukste beurs voor fietsers en wandelaars wordt in 2023 gehouden op 24, 25 en 26 februari in de Jaarbeurs in Utrecht. Op de beurs weer allerlei nieuws en info over fiets- en wandelbestemmingen, en de bekendmaking van de winnaar van de ‘beste fietsroute van 2023’. En om het helemaal een feestje te maken geven we in samenwerking met de Fiets en Wandelbeurs entreekaarten weg.

Lees verder

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Voor veel mensen is een hotelkamer vooral om in te slapen. Zeker bij een stedentrip of weekendje weg is de overnachting vaak ondergeschikt aan de bestemming. Maar een fijn hotel, luxe kamer en een heerlijk bed dragen zeker bij aan het plezier van het nachtje of weekendje weg. En dat hoeft echt niet duur te zijn.

Lees verder

Win kaarten voor de Vakantiebeurs in 2023

Win kaarten voor de Vakantiebeurs in 2023

De Jaarbeurs in Utrecht is van 12 tot en met 15 januari 2023 weer het toneel van de Vakantiebeurs. De echte reisliefhebber heeft die data uiteraard al in zijn of haar agenda staan, want voor het eerst sinds 2020 is er weer sprake van een fysiek evenement. In 2021 en 2022 ging de Vakantiebeurs vanwege corona niet door of was er sprake van een online editie.

Lees verder

Win een boek over blijvend geluk

Win een boek over blijvend geluk

Geluk... wat 'Hygge' is voor Denemarken en 'Ikigai' voor Japan, is 'Haengbog' voor Zuid-Korea. En the Korean Wave zal waarschijnlijk niet veel mensen ontgaan zijn; van literatuur, films en keramiek tot restaurantjes en K-pop. Zuid-Korea is het land waar de mensen samen eten, familie belangrijk is, de natuur wordt omarmd en schoonheid een groot goed is.

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: zeven tips

Kerstmarkten in Europa: zeven tips
Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder

De vele voordelen van een vakantiehuis

De vele voordelen van een vakantiehuis

Nederlanders gaan steeds vaker op vakantie in eigen land of in een van onze buurlanden. Dichtbij en duurzaam zijn hierbij de sleutelwoorden, al spelen ook luxe en ligging duidelijk mee. Daarbij kiezen steeds meer mensen voor het gemak van een vakantiehuis op een vakantiepark.

Lees verder