Krokodil grijpt golfer in Cancun

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

golfer overleeft aanval van krokodilNa een keurige slag vanuit een bunker op een golfbaan in Cancun wilde Dougie Thompson (58) juist gaan putten, toen hij werd gegrepen door een krokodil. Het is dat zijn drie golfmaatjes alert reageerden, anders was de geboren Schot door het sterke dier een lagune ingetrokken en waarschijnlijk in Mexico om het leven gekomen.

 

De vrienden sloegen het dier eerst met hun golfclubs, reden er vervolgens met hun golfkarretje overheen, waarop de krokodil besloot om het dijbeen van Thompson los te laten. Het slachtoffer liep uiteindelijk alleen een gapende wond op.

'Totaal in shock'

“Mijn bal was kort voor dicht struikgewas terechtgekomen,” aldus Thompson vanuit het ziekenhuis tegen de Daily Mirror. “Direct na de slag naar de green hoorde ik een geluid achter me en werd ik aangevallen. Neen, ik wist niet eens dat er water achter de bosjes was. Pijn heb ik niet gevoeld, ik was totaal in shock. Als mijn vrienden er niet waren geweest, had het dier me zeker in de lagune getrokken.”
Dougie Thompson was in Mexico voor het bijwonen van een bruiloft. Hij vliegt binnenkort terug naar zijn woonplaats Toronto om verder van de aanval te herstellen.

Win kaarten voor de Vakantiebeurs in 2023

Win kaarten voor de Vakantiebeurs in 2023

De Jaarbeurs in Utrecht is van 12 tot en met 15 januari 2023 weer het toneel van de Vakantiebeurs. De echte reisliefhebber heeft die data uiteraard al in zijn of haar agenda staan, want voor het eerst sinds 2020 is er weer sprake van een fysiek evenement. In 2021 en 2022 ging de Vakantiebeurs vanwege corona niet door of was er sprake van een online editie.

Lees verder

Win een boek over blijvend geluk

Win een boek over blijvend geluk

Geluk... wat 'Hygge' is voor Denemarken en 'Ikigai' voor Japan, is 'Haengbog' voor Zuid-Korea. En the Korean Wave zal waarschijnlijk niet veel mensen ontgaan zijn; van literatuur, films en keramiek tot restaurantjes en K-pop. Zuid-Korea is het land waar de mensen samen eten, familie belangrijk is, de natuur wordt omarmd en schoonheid een groot goed is.

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: zeven tips

Kerstmarkten in Europa: zeven tips
Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder

De vele voordelen van een vakantiehuis

De vele voordelen van een vakantiehuis

Nederlanders gaan steeds vaker op vakantie in eigen land of in een van onze buurlanden. Dichtbij en duurzaam zijn hierbij de sleutelwoorden, al spelen ook luxe en ligging duidelijk mee. Daarbij kiezen steeds meer mensen voor het gemak van een vakantiehuis op een vakantiepark.

Lees verder

Welke fietsendrager heb je nodig op vakantie?

Welke fietsendrager heb je nodig op vakantie?

Wil je graag je eigen fiets meenemen op vakantie met de auto? Dan kun je het beste een fietsendrager aanschaffen en monteren. Met een fietsendrager kun je namelijk alle kanten op. Zeker als je veel met de auto onderweg bent voor langere tijd of voor een vakantie, is een fietsdrager de ideale manier om je fiets mee te nemen. Toch is niet iedere fietsendrager geschikt voor elke fiets of elke auto. Daarom in dit artikel tips om de juiste fietsendrager te kiezen.

Lees verder

Volop genieten in luxe en natuur

Volop genieten in luxe en natuur

Hoe is het om vakantie te vieren in een huisje op een recreatiepark? Het antwoord daarop kun je niet zo een, twee, drie geven. Het hangt er namelijk nogal vanaf welk park je kiest. Zelf hou ik van parken die niet ‘standaard’ zijn. Waar je verdwaalt in de eindeloze rij dezelfde huisjes. Wat ik wel wil is een park waar luxe en natuur wel standaard zijn. Op naar Limburg dus…

Lees verder