Krokodil grijpt golfer in Cancun

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

golfer overleeft aanval van krokodilNa een keurige slag vanuit een bunker op een golfbaan in Cancun wilde Dougie Thompson (58) juist gaan putten, toen hij werd gegrepen door een krokodil. Het is dat zijn drie golfmaatjes alert reageerden, anders was de geboren Schot door het sterke dier een lagune ingetrokken en waarschijnlijk in Mexico om het leven gekomen.

 

De vrienden sloegen het dier eerst met hun golfclubs, reden er vervolgens met hun golfkarretje overheen, waarop de krokodil besloot om het dijbeen van Thompson los te laten. Het slachtoffer liep uiteindelijk alleen een gapende wond op.

'Totaal in shock'

“Mijn bal was kort voor dicht struikgewas terechtgekomen,” aldus Thompson vanuit het ziekenhuis tegen de Daily Mirror. “Direct na de slag naar de green hoorde ik een geluid achter me en werd ik aangevallen. Neen, ik wist niet eens dat er water achter de bosjes was. Pijn heb ik niet gevoeld, ik was totaal in shock. Als mijn vrienden er niet waren geweest, had het dier me zeker in de lagune getrokken.”
Dougie Thompson was in Mexico voor het bijwonen van een bruiloft. Hij vliegt binnenkort terug naar zijn woonplaats Toronto om verder van de aanval te herstellen.

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie, weekendje weg, avondje uit. Voor dieven ideaal om hun slag te slaan in je huis. Woninginbraak heeft een grote impact op je gevoel van veiligheid. Het is niet alleen het gemis van waardevolle, en soms niet waardevolle, maar dierbare spullen, maar juist ook het idee dat vreemden binnen zijn geweest, door je kasten hebben gesnuffeld en al je persoonlijke bezittingen hebben bekeken.

Lees verder

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitsland, onze grote oosterbuur, is een bijzonder land, ook op culinair gebied. Binnen Europa kent eigenlijk ieder land zijn eigen keuken. Natuurlijk zijn er overeenkomsten, maar er bestaan ook grote verschillen, zelfs als je buren bent zoals Nederland en Duitsland. Ben jij in Duitsland op vakantie geweest en heb je hier lekkere gerechten ontdekt die je thuis ook wel zou willen maken? Lees dan snel verder.

Lees verder

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Van alle eilanden in de Balearen staat Ibiza bekend als ‘feesteiland’. Vooral het zuiden van dit Spaanse eiland heeft die reputatie. Maar Ibiza heeft ook een oosten, westen, midden en noorden. Letterlijk de andere kanten. Tijd om die te ontdekken!

Lees verder

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Meer en meer Nederlanders vieren dit jaar de zomervakantie weer in het buitenland. De belangstelling voor een verblijf in eigen land blijft weliswaar groot, maar de hang naar avontuur over de grens wordt groter en groter, zo wees onderzoek van bureau Trends & Tourism uit.

Lees verder

Droombestemming Amerika

Droombestemming Amerika

Vraag naar iemands favoriete reisbestemmingen en bijna zeker wordt Amerika genoemd. De Verenigde Staten oefenen op vakantiegangers een magische aantrekkingskracht uit, simpelweg vanwege het ongekende aanbod voor jong en oud. Hoog tijd dus om Amerika ook eens op jouw bucketlist te zetten.

Lees verder

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit? Het kan weer nu attracties, pretparken, dierentuinen en musea weer open zijn. Samen, of met familie of vrienden een dagje weg. Wat waren in 2021 populaire uitjes en zijn ook in 2022 de moeite waard. Inspiratie nodig? Lees deze zeven tips.

Lees verder