Krokodil grijpt golfer in Cancun

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

golfer overleeft aanval van krokodilNa een keurige slag vanuit een bunker op een golfbaan in Cancun wilde Dougie Thompson (58) juist gaan putten, toen hij werd gegrepen door een krokodil. Het is dat zijn drie golfmaatjes alert reageerden, anders was de geboren Schot door het sterke dier een lagune ingetrokken en waarschijnlijk in Mexico om het leven gekomen.

 

De vrienden sloegen het dier eerst met hun golfclubs, reden er vervolgens met hun golfkarretje overheen, waarop de krokodil besloot om het dijbeen van Thompson los te laten. Het slachtoffer liep uiteindelijk alleen een gapende wond op.

'Totaal in shock'

“Mijn bal was kort voor dicht struikgewas terechtgekomen,” aldus Thompson vanuit het ziekenhuis tegen de Daily Mirror. “Direct na de slag naar de green hoorde ik een geluid achter me en werd ik aangevallen. Neen, ik wist niet eens dat er water achter de bosjes was. Pijn heb ik niet gevoeld, ik was totaal in shock. Als mijn vrienden er niet waren geweest, had het dier me zeker in de lagune getrokken.”
Dougie Thompson was in Mexico voor het bijwonen van een bruiloft. Hij vliegt binnenkort terug naar zijn woonplaats Toronto om verder van de aanval te herstellen.

Tips voor een lange auto- of vliegreis

Tips voor een lange auto- of vliegreis

De meeste mensen zien op tegen een lange(re) vlieg- of autoreis. Natuurlijk is het vooruitzicht van vakantie heerlijk, maar je wilt zo uitgerust mogelijk aankomen. En zeker als je economy vliegt zijn de stoelen krap, is de zitting dun en kun je amper achterover met de rugleuning. Ook in de auto kunnen stoelen oncomfortabel worden als je er langere tijd in moet zitten. We geven wat tips voor een lange auto- of vliegreis. 

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: negen tips

Kerstmarkten in Europa: negen tips
Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

Noorderlicht: dit natuurfenomeen met je eigen ogen zien staat bij veel mensen op hun verlanglijstje. Maar waar kun je nu het beste het noorderlicht zien. Wordt het Zweden? Of toch IJsland? We geven je vijf mooie plekken, die overigens ook zonder het noorderlicht zeer de moeite waard zijn

Lees verder

Met de elektrische auto op weg naar Frankrijk

Met de elektrische auto op weg naar Frankrijk

Nederland telt inmiddels 3,4 miljoen E-bikes en 350.000 elektrische auto’s. Prettige vervoermiddelen, al kunnen de actieradius en het laden nog wel dingetjes zijn. Puur op reis trekt voor het eerst met een elektrische auto van Nederland naar het zuiden van Frankrijk. Een verslag van onthaasten 2.0, dat kunnen we alvast voorspellen.

Lees verder

Tips om korte en langere vliegreizen aangenamer te maken

Tips om korte en langere vliegreizen aangenamer te maken

Wat zou het heerlijk zijn om altijd businessclass of eersteklas te vliegen. Zeker op langere vluchten is dat zoveel comfortabeler dan in economy class. Helaas hangt daar ook een behoorlijk prijskaartje aan. En niet iedereen kan, of wil, zich dat extra bedrag veroorloven. Toch kun je ook voor minder geld je een aantal dingen doen om de vliegreis ook in economy een stuk aangenamer te maken.Trouwens, deze tips zijn ook zeer bruikbaar voor langere auto- bus- of treinreizen.

Lees verder

Afrikaanse kunst in het Afrika Museum

Afrikaanse kunst in het Afrika Museum
Adrikaanse kunst: met de tentoonstelling In Schitterend Licht geeft het Afrika Museum in Berg en Dal een platform aan hedendaagse kunst uit Afrika. De tentoonstelling vormt een dynamische dialoog tussen heden en het recente verleden en viert de rijkdom en diversiteit van Afrikaanse kunst en de verspreiding daarvan. 

Lees verder