Dodental Haiyan loopt snel op

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Verwoestingen op de Filipijnen door HaiyanHet dodental van de superstorm Haiyan die vrijdag en zaterdag over de Filipijnen trok, is inmiddels opgelopen tot bijna 1800. Onder hen is ook een 69-jarige Nederlander, die op de eilandengroep was voor een duikvakantie. De man was met vrienden bij het eiland Camanga in het westen van het land, aldus een bekendmaking van het ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag.

 

Met zeker 16 Nederlanders op de Filipijnen is nog geen contact geweest sinds de tyfoon de archipel bereikte. Het ministerie in Den Haag heeft wel contact met hun familieleden. Het departement heeft besloten een consulair specialist naar de Filipijnen te sturen, die bij het vinden en helpen van Nederlanders gaat assisteren.
Autoriteiten op de Filipijnen vrezen dat het dodental zal oplopen tot boven de 10.000. In de grotendeels verwoeste stad Tacloban zouden veel doden zijn gevallen door metershoge golven, vergelijkbaar met een tsunami. Haiyan trok het land over met windstoten tot bijna 380 km/uur.

Relaxen in een hotelkamer met eigen bubbelbad

Relaxen in een hotelkamer met eigen bubbelbad

Veel hotels hebben wellnessvoorzieningen zoals een publieke sauna, een whirlpool, bubbelbad of stoombad. Maar hoe lekker is het om je kamer niet uit te hoeven en toch te genieten van een ontspannende privé-wellnesservaring.

Lees verder

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Ben jij in de winter ook vermoeider en heb je een neerslachtig gevoel? Is futloos met grote letters boven je hoofd geschreven en is dat niet te wijten aan je gezondheid? Dan zou je wel eens last kunnen hebben van de winterblues of winterdip. En zeker nu in coronatijd hebben nog meer mensen last van negatieve gevoelens die de winterdip versterken.

Lees verder

Een vakantie vol luxe: voor het echte ‘wowgevoel’

Een vakantie vol luxe: voor het echte ‘wowgevoel’

Echt even alles kunnen loslaten, of populairder gezegd, lekker de boel de boel laten. En dan is het natuurlijk extra prettig als jouw vakantieverblijf van alle gemakken is voorzien. Gewoon, relaxen in alle luxe, zoals in het privézwembad in de voortuin. Wow!

Lees verder

17 Stedentrips: van bekend tot betoverend

17 Stedentrips: van bekend tot betoverend

Steden hebben nog altijd een bijzondere aantrekkingskracht op reizigers. Voor een romantisch weekendje weg, enkele dagen shoppen of een langere ontdekkingsreis langs cultuur en architectuur. Puur op reis doet 17 suggesties voor Europese stedentrips. Naar bekende en minder bekende steden, naar de hoofdsteden van wijn en smaak, en naar enkele echte hoofdsteden. Ze zijn allemaal per vliegtuig, en sommige ook per trein, te bereiken.

Lees verder

Sneek ontdekken per boot

Sneek ontdekken per boot

Zeg Friesland en je denkt meteen aan water en waterrecreatie. Zeg Sneek en je denkt meteen aan de Sneekweek en het Sneekermeer. Logisch toch om Sneek te ontdekken vanaf het water. En daarvoor hoef je niet eens een fanatiek watersporter te zijn of een eigen boot te hebben!

Lees verder

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

Het noorderlicht met eigen ogen zien. Bij veel mensen staat het op hun verlanglijstje. En met het opheffen van de reisbeperkingen is een reis naar het noorderlicht ook weer mogelijk. Maar wat zijn nu de mooiste of beste plekken om dit fenomeen te kunnen zien?

Lees verder