KLM hoogvlieger met social media helpdesk

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

KLM
KLM
Van alle luchtvaartmaatschappijen blijkt KLM de allersnelste met zijn helpdesk op Facebook. Wie een vraag stelt heeft binnen 45 minuten antwoord, aldus een internationaal onderzoek van Social Bakers. De Nederlandse luchtvaartmaatschappij beantwoordt 97 procent van de vragen die het ontvangt op Facebook dus binnen 45 minuten. Nummer 2 is Alitalia met een gemiddelde van 208 minuten reactietijd. Wil je via Facebook iets weten van Air France die op nummer 3 staat dan heb je nog meer geduld nodig: 345 minuten, ofwel een kleine 6 uur.

 

Volgens Emerce online business, media en marketing is de focus op social media bij KLM is uit nood geboren toen in 2010 een aswolk de atmosfeer in trok vanwege een ploffende vulkaan op IJsland en Twitter en Facebook nog de enige functionele communicatiemiddelen met de buitenwereld bleken. Het succes leidde tot veel investeringen in social media voor klantcontact. Met als gevolg meer klantentrouw en verkopen. Op dit moment bemannen verspreid over de wereld 3 teams van in totaal zo’n 70 man de sociale kanalen.
KLM wijst de reizigers tijdens alle vluchten op de social mediakanalen en streeft ernaar om alle vragen binnen 1 uur te beantwoorden en problemen binnen 24 uur op te lossen. Het doel is nog om op termijn die tijden te halveren.

Boeken bij deze snelle luchtvaartmaatschappij? Bestel hier je tickets!

 

Vakantiebeurs 2024: win entreetickets bij Puur op reis

Vakantiebeurs 2024: win entreetickets bij Puur op reis

Vakantiebeurs in de Jaarbeurs Utrecht is dé ultieme manier om in een dag de wereld rond te gaan. Vind de meest bijzondere en mooiste onontdekte bestemmingen van over de hele wereld, ontdek nieuwe culturen, smaken en avonturen en laat je informeren over de nieuwste reistrends. En… doe mee aan onze prijsvraag waarmee je twee entreekaarten kunt winnen zodat je de Vakantiebeurs gratis kunt bezoeken!

Lees verder

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Ben je in de winter ook vermoeider en heb je een neerslachtig gevoel? Is 'futloos' met grote letters boven je hoofd geschreven en is dat niet te wijten aan je gezondheid? Dan zou je wel eens last kunnen hebben van de winterblues of winterdip. Veel mensen hebben last van de kou en negatieve gevoelens die de winterdip kunnen versterken.

Lees verder

De beste reistijd voor een rondreis door Australië

De beste reistijd voor een rondreis door Australië

Australië, het land van eindeloze stranden, indrukwekkende steden en een unieke flora en fauna. Een rondreis Australië is een droom voor veel mensen. Het continent is zo groot en gevarieerd dat je er gemakkelijk maanden kunt rondreizen zonder je te vervelen. Van het bruisende Sydney tot de stille outback, van het Great Barrier Reef tot de regenwouden van Queensland. Je kunt er surfen, duiken, hiken en kangoeroes in het wild zien.

Lees verder

Tips voor een lange auto- of vliegreis

Tips voor een lange auto- of vliegreis

De meeste mensen zien op tegen een lange(re) vlieg- of autoreis. Natuurlijk is het vooruitzicht van vakantie heerlijk, maar je wilt zo uitgerust mogelijk aankomen. En zeker als je economy vliegt zijn de stoelen krap, is de zitting dun en kun je amper achterover met de rugleuning. Ook in de auto kunnen stoelen oncomfortabel worden als je er langere tijd in moet zitten. We geven wat tips voor een lange auto- of vliegreis. 

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: negen tips

Kerstmarkten in Europa: negen tips

Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

Noorderlicht: dit natuurfenomeen met je eigen ogen zien staat bij veel mensen op hun verlanglijstje. Maar waar kun je nu het beste het noorderlicht zien. Wordt het Zweden? Of toch IJsland? We geven je vijf mooie plekken, die overigens ook zonder het noorderlicht zeer de moeite waard zijn

Lees verder