KLM hoogvlieger met social media helpdesk

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

KLM
KLM
Van alle luchtvaartmaatschappijen blijkt KLM de allersnelste met zijn helpdesk op Facebook. Wie een vraag stelt heeft binnen 45 minuten antwoord, aldus een internationaal onderzoek van Social Bakers. De Nederlandse luchtvaartmaatschappij beantwoordt 97 procent van de vragen die het ontvangt op Facebook dus binnen 45 minuten. Nummer 2 is Alitalia met een gemiddelde van 208 minuten reactietijd. Wil je via Facebook iets weten van Air France die op nummer 3 staat dan heb je nog meer geduld nodig: 345 minuten, ofwel een kleine 6 uur.

 

Volgens Emerce online business, media en marketing is de focus op social media bij KLM is uit nood geboren toen in 2010 een aswolk de atmosfeer in trok vanwege een ploffende vulkaan op IJsland en Twitter en Facebook nog de enige functionele communicatiemiddelen met de buitenwereld bleken. Het succes leidde tot veel investeringen in social media voor klantcontact. Met als gevolg meer klantentrouw en verkopen. Op dit moment bemannen verspreid over de wereld 3 teams van in totaal zo’n 70 man de sociale kanalen.
KLM wijst de reizigers tijdens alle vluchten op de social mediakanalen en streeft ernaar om alle vragen binnen 1 uur te beantwoorden en problemen binnen 24 uur op te lossen. Het doel is nog om op termijn die tijden te halveren.

Boeken bij deze snelle luchtvaartmaatschappij? Bestel hier je tickets!

 

Relaxen in een hotelkamer met eigen bubbelbad

Relaxen in een hotelkamer met eigen bubbelbad

Veel hotels hebben wellnessvoorzieningen zoals een publieke sauna, een whirlpool, bubbelbad of stoombad. Maar hoe lekker is het om je kamer niet uit te hoeven en toch te genieten van een ontspannende privé-wellnesservaring.

Lees verder

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Ben jij in de winter ook vermoeider en heb je een neerslachtig gevoel? Is futloos met grote letters boven je hoofd geschreven en is dat niet te wijten aan je gezondheid? Dan zou je wel eens last kunnen hebben van de winterblues of winterdip. En zeker nu in coronatijd hebben nog meer mensen last van negatieve gevoelens die de winterdip versterken.

Lees verder

Een vakantie vol luxe: voor het echte ‘wowgevoel’

Een vakantie vol luxe: voor het echte ‘wowgevoel’

Echt even alles kunnen loslaten, of populairder gezegd, lekker de boel de boel laten. En dan is het natuurlijk extra prettig als jouw vakantieverblijf van alle gemakken is voorzien. Gewoon, relaxen in alle luxe, zoals in het privézwembad in de voortuin. Wow!

Lees verder

17 Stedentrips: van bekend tot betoverend

17 Stedentrips: van bekend tot betoverend

Steden hebben nog altijd een bijzondere aantrekkingskracht op reizigers. Voor een romantisch weekendje weg, enkele dagen shoppen of een langere ontdekkingsreis langs cultuur en architectuur. Puur op reis doet 17 suggesties voor Europese stedentrips. Naar bekende en minder bekende steden, naar de hoofdsteden van wijn en smaak, en naar enkele echte hoofdsteden. Ze zijn allemaal per vliegtuig, en sommige ook per trein, te bereiken.

Lees verder

Sneek ontdekken per boot

Sneek ontdekken per boot

Zeg Friesland en je denkt meteen aan water en waterrecreatie. Zeg Sneek en je denkt meteen aan de Sneekweek en het Sneekermeer. Logisch toch om Sneek te ontdekken vanaf het water. En daarvoor hoef je niet eens een fanatiek watersporter te zijn of een eigen boot te hebben!

Lees verder

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

Het noorderlicht met eigen ogen zien. Bij veel mensen staat het op hun verlanglijstje. En met het opheffen van de reisbeperkingen is een reis naar het noorderlicht ook weer mogelijk. Maar wat zijn nu de mooiste of beste plekken om dit fenomeen te kunnen zien?

Lees verder