KLM hoogvlieger met social media helpdesk

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

KLM
KLM
Van alle luchtvaartmaatschappijen blijkt KLM de allersnelste met zijn helpdesk op Facebook. Wie een vraag stelt heeft binnen 45 minuten antwoord, aldus een internationaal onderzoek van Social Bakers. De Nederlandse luchtvaartmaatschappij beantwoordt 97 procent van de vragen die het ontvangt op Facebook dus binnen 45 minuten. Nummer 2 is Alitalia met een gemiddelde van 208 minuten reactietijd. Wil je via Facebook iets weten van Air France die op nummer 3 staat dan heb je nog meer geduld nodig: 345 minuten, ofwel een kleine 6 uur.

 

Volgens Emerce online business, media en marketing is de focus op social media bij KLM is uit nood geboren toen in 2010 een aswolk de atmosfeer in trok vanwege een ploffende vulkaan op IJsland en Twitter en Facebook nog de enige functionele communicatiemiddelen met de buitenwereld bleken. Het succes leidde tot veel investeringen in social media voor klantcontact. Met als gevolg meer klantentrouw en verkopen. Op dit moment bemannen verspreid over de wereld 3 teams van in totaal zo’n 70 man de sociale kanalen.
KLM wijst de reizigers tijdens alle vluchten op de social mediakanalen en streeft ernaar om alle vragen binnen 1 uur te beantwoorden en problemen binnen 24 uur op te lossen. Het doel is nog om op termijn die tijden te halveren.

Boeken bij deze snelle luchtvaartmaatschappij? Bestel hier je tickets!

 

Fiets en Wandelbeurs komt eraan! Win entreekaarten

Fiets en Wandelbeurs komt eraan! Win entreekaarten

De leukste beurs voor fietsers en wandelaars wordt in 2023 gehouden op 24, 25 en 26 februari in de Jaarbeurs in Utrecht. Op de beurs weer allerlei nieuws en info over fiets- en wandelbestemmingen, en de bekendmaking van de winnaar van de ‘beste fietsroute van 2023’. En om het helemaal een feestje te maken geven we in samenwerking met de Fiets en Wandelbeurs entreekaarten weg.

Lees verder

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Voor veel mensen is een hotelkamer vooral om in te slapen. Zeker bij een stedentrip of weekendje weg is de overnachting vaak ondergeschikt aan de bestemming. Maar een fijn hotel, luxe kamer en een heerlijk bed dragen zeker bij aan het plezier van het nachtje of weekendje weg. En dat hoeft echt niet duur te zijn.

Lees verder

Win kaarten voor de Vakantiebeurs in 2023

Win kaarten voor de Vakantiebeurs in 2023

De Jaarbeurs in Utrecht is van 12 tot en met 15 januari 2023 weer het toneel van de Vakantiebeurs. De echte reisliefhebber heeft die data uiteraard al in zijn of haar agenda staan, want voor het eerst sinds 2020 is er weer sprake van een fysiek evenement. In 2021 en 2022 ging de Vakantiebeurs vanwege corona niet door of was er sprake van een online editie.

Lees verder

Win een boek over blijvend geluk

Win een boek over blijvend geluk

Geluk... wat 'Hygge' is voor Denemarken en 'Ikigai' voor Japan, is 'Haengbog' voor Zuid-Korea. En the Korean Wave zal waarschijnlijk niet veel mensen ontgaan zijn; van literatuur, films en keramiek tot restaurantjes en K-pop. Zuid-Korea is het land waar de mensen samen eten, familie belangrijk is, de natuur wordt omarmd en schoonheid een groot goed is.

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: zeven tips

Kerstmarkten in Europa: zeven tips
Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder

De vele voordelen van een vakantiehuis

De vele voordelen van een vakantiehuis

Nederlanders gaan steeds vaker op vakantie in eigen land of in een van onze buurlanden. Dichtbij en duurzaam zijn hierbij de sleutelwoorden, al spelen ook luxe en ligging duidelijk mee. Daarbij kiezen steeds meer mensen voor het gemak van een vakantiehuis op een vakantiepark.

Lees verder