Apart verzekeren voor reizen buiten Europa

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Werelddekking vervaltMensen die buiten Europa op vakantie gaan, moeten zich apart gaan verzekeren voor ziektekosten. Minister Schippers (Volksgezondheid) stuurt na de zomer een wetsvoorstel naar de Tweede Kamer om de zogeheten werelddekking uit het basispakket te halen. Ze hoopt hiermee zo’n 60 miljoen euro te bezuinigen op zorgkosten in het buitenland. Als een Nederlandse vakantieganger in Europa iets krijgt en daarvoor bijvoorbeeld naar het ziekenhuis moet, dan blijven deze kosten gedekt.


De maatregel komt uit het regeerakkoord van 2010 en was al eerder aangekondigd, aldus de woordvoerder van Schippers. Om de werelddekking uit het basispakket te halen, moeten onder meer verdragen met Turkije en Marokko worden aangepast. De gesprekken hierover verlopen moeizaam, bevestigt de zegsman tegenover NRC. Jaarlijks wordt er voor ongeveer 10 miljoen euro aan zorg in Turkije vergoed en 5 miljoen in Marokko.
Verzekeraars willen nog niet reageren op de plannen. Een betrokkene heeft tegen de NOS gezegd dat toeristen duurder uit zullen zijn door het schrappen van de werelddekking.
 

Reacties

 
#1 henny 01-08-2013 09:45
Wat is dit nu weer voor een achterlijk plan. Er gaan toch mensen buiten Europa op vakantie? Wat moeten die dan?
Melden aan beheerder
 

Op dit artikel kun je niet (meer) reageren.

Relaxen in een hotelkamer met eigen bubbelbad

Relaxen in een hotelkamer met eigen bubbelbad

Veel hotels hebben wellnessvoorzieningen zoals een publieke sauna, een whirlpool, bubbelbad of stoombad. Maar hoe lekker is het om je kamer niet uit te hoeven en toch te genieten van een ontspannende privé-wellnesservaring.

Lees verder

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Ben jij in de winter ook vermoeider en heb je een neerslachtig gevoel? Is futloos met grote letters boven je hoofd geschreven en is dat niet te wijten aan je gezondheid? Dan zou je wel eens last kunnen hebben van de winterblues of winterdip. En zeker nu in coronatijd hebben nog meer mensen last van negatieve gevoelens die de winterdip versterken.

Lees verder

Een vakantie vol luxe: voor het echte ‘wowgevoel’

Een vakantie vol luxe: voor het echte ‘wowgevoel’

Echt even alles kunnen loslaten, of populairder gezegd, lekker de boel de boel laten. En dan is het natuurlijk extra prettig als jouw vakantieverblijf van alle gemakken is voorzien. Gewoon, relaxen in alle luxe, zoals in het privézwembad in de voortuin. Wow!

Lees verder

17 Stedentrips: van bekend tot betoverend

17 Stedentrips: van bekend tot betoverend

Steden hebben nog altijd een bijzondere aantrekkingskracht op reizigers. Voor een romantisch weekendje weg, enkele dagen shoppen of een langere ontdekkingsreis langs cultuur en architectuur. Puur op reis doet 17 suggesties voor Europese stedentrips. Naar bekende en minder bekende steden, naar de hoofdsteden van wijn en smaak, en naar enkele echte hoofdsteden. Ze zijn allemaal per vliegtuig, en sommige ook per trein, te bereiken.

Lees verder

Sneek ontdekken per boot

Sneek ontdekken per boot

Zeg Friesland en je denkt meteen aan water en waterrecreatie. Zeg Sneek en je denkt meteen aan de Sneekweek en het Sneekermeer. Logisch toch om Sneek te ontdekken vanaf het water. En daarvoor hoef je niet eens een fanatiek watersporter te zijn of een eigen boot te hebben!

Lees verder

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

Het noorderlicht met eigen ogen zien. Bij veel mensen staat het op hun verlanglijstje. En met het opheffen van de reisbeperkingen is een reis naar het noorderlicht ook weer mogelijk. Maar wat zijn nu de mooiste of beste plekken om dit fenomeen te kunnen zien?

Lees verder