Canada, van alles te doen in elk seizoen

5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Niagara watervallen Canada
Niagara watervallen, mooi in elk seizoen ©Puuropreis

Hou je van de prachtige kleuren van de herfst? Geniet je van ontluikend groen in de lente? Smelt je bij witte landschappen of word je vrolijk van zon en warmte? Wat je voorkeur ook is, Canada heeft het.

Wist je trouwens dat Canada het op een na grootste land ter wereld is? Het is dan ook onmogelijk om alles te melden wat je er kunt doen en zien. Laat staan dat je alles in één reis kunt zien en ontdekken. We beperken ons dan ook tot het geven van een top 5 van Canada. Een tip voor elk seizoen, en een die je altijd kunt doen.

Welke klimaten heeft Canada?

Het klimaat in Canada is net zo afwisselend als het land. Het grootste deel heeft een landklimaat. Dat betekent warme, hete zomers en koude winters. Vooral in het noorden van het land duurt de winter zo’n tien maanden. Ga je richting de westkust/zuiden dan zijn de winters veel milder en de zomers aangenaam warm.

1. Sneeuwactiviteiten in de winter

De Rocky Mountains zijn bijna het hele jaar door bedekt met sneeuw. De temperatuur komt vrijwel niet boven nul. Hou je van winter en winterse activiteiten dan kun je dus bijna niet om de Rocky Mountains heen. Een populaire skibestemming is Whistler. De berg is zo’n 2190 meter hoog en je kunt er tot ver in het voorjaar allerlei winterse activiteiten doen. Samen met Blackcomb, een berg van bijna 2300 meter vinden wintersportliefhebbers hier dan ook spectaculair veel mogelijkheden voor prachtige skitochten.

2. Op wandelschoenen door de lente

Het lenteseizoen leent zich bij uitstek voor een bezoek British Columbia waar je je prima kunt vermaken in een stad als Vancouver of de wijnregio als Okanagan Valley. Dat er wijn verbouwd wordt geeft al aan dat de temperaturen hier aangenaam zijn en dat is ook niet zo gek als je bedenkt dat veel wijngaarden op dezelfde breedtegraad liggen als het noorden van Italië. British Columbia leent zich dan uitstekend ook voor prachtige lentewandelingen en  het spotten van walvissen die in de lente richting de kust komen.

3. Wildlife bewonderen in de zomer

Er zijn maar liefst 48 nationale parken in Canada, maar voor veel mensen zijn Banff en Jasper National Park het bekendst en het mooist. In de parken wonen wilde dieren als grizzlyberen, kariboes, wolven en orka's, die in de zomer volop te zien zijn. Vanuit de stad Banff loop je via de mooi aangelegde wandelroutes zo het park in. Sla dan ook de Cave and Basin National Historic Site en het Banff Park Museum National Historic Site of Canada niet over.

4. Van kleuren genieten in de herfst

Hou je van fraaie wandelingen in een schilderachtig palet van oranje, geel, groen en bruin dan moet je zeker in de herfst naar de oostelijke provincies van Canada. De Indian Summer is hier op zijn best. De Maple Leaf (esdoorn) vind je hier in grote aantallen en het blad van de boom is het nationale symbool van Canada. Leuk weetje: de Canadese vlag is in 1965 ontworpen door George Stanley en bestaat drie banen, afwisselend rood/wit/rood en op de middelste witte baan staat een rood esdoornblad. De vlag is precies twee keer zo lang als hij hoog is. De mooie herfstnatuur is prima te combineren met een bezoek aan steden als Toronto en Québec.

5. Water zien vallen in elk seizoen

Wie kent ze niet, de Niagarawatervallen. Deze bekendste toeristische magneet van het land deelt Canada met de Verenigde Staten. De Niagarawatervallen, onderdeel van de Niagara River, vormen de natuurlijke grens tussen beide landen. Het waterspektakel bestaat feitelijk uit drie delen: de Horseshoe Falls, de American Falls en de Bridal Veil Falls. Wil je ze echt van heel dichtbij zien? Stap dan aan boord van de Hornblower of Maid of the Mist. Liever een wandeltochtje maken? Met de Journey Behind The Falls loop je achter de watervallen door en zie je de vallende massa water van de andere kant. De Niagarawatervallen zijn een bijzonder populaire autodagtocht vanuit Toronto, dat op zo’n 130 kilometer verderop ligt.

Wat je ook zoekt en wilt gaan doen, je reis naar Canada plan je op basis van je wensen en je interesses. En het zal ons niet verbazen als je terugkomt en je wilt méér. Want Canada heeft van alles te doen in elk seizoen.

Reactie toevoegen
Reacties zijn van harte welkom. Reclame maken, producten promoten of websites vermelden is niet toegestaan.

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Er zijn erg veel mooie steden te ontdekken in Europa, die een prima bestemming zouden zijn voor een stedentrip. Bezoek de meest indrukwekkende bezienswaardigheden, van historische monumenten tot moderne architectuur. Vliegen kan vanaf verschillende luchthavens, waaronder Rotterdam Airport. Deze luchthaven is compact en daardoor een fijne start voor jouw vliegreis. We vertellen we je in dit artikel meer over stedentrips maken vanaf Rotterdam Airport.

Lees verder

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Ga je naar Rome dan stap je letterlijk terug in de geschiedenis. Rome is geplaveid met historische gebouwen en plekken. Natuurlijk kun je niet om het Colosseum heen, maar het politieke, religieuze en commerciële centrum van het oude Rome mag je ook niet missen: het Forum Romanum. Stap het Forum Romanum binnen en je wandelt terug naar de tijd van keizers, gladiatoren en politieke intriges.  In dit artikel nemen we je mee op een virtuele reis door dit iconische historische complex, en geven we handige tips voor een onvergetelijk bezoek.

Lees verder

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Eind maart verspreiden we een speciale Vakantie Special onder de abonnees van onze nieuwsbrief. Voor de snelle beslissers hebben wij nog beperkte advertentieruimte. Adverteren kan in de vorm van een banner, een aanbieding of een advertorial waarin een accommodatie, bestemming of reis wordt uitgelicht. Maar de Vakantie Special heeft meer!

Lees verder

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Dit jaar is een extra feestelijk jaar voor Keukenhof: het bloemenpark in Lisse viert in 2024 haar 75-jarig bestaan. Reden voor een feestje en door mee te doen aan onze prijsvraag kun je entreekaarten winnen om dit feestje mee te maken.

Lees verder

Kampeertips voor beginners

Kampeertips voor beginners

Of je nu jong of oud bent, kiest voor een tent of een luxe ingerichte sta-caravan op een camping of vakantiepark, als je voor het eerst gaat kamperen zul je vast iets hebben aan deze kampeertips. Kamperen geeft veel mensen het gevoel van vrijheid. Kamperen is een heel andere beleving dan een hotelkamer of appartement. Je kunt de serene rust van de natuur opzoeken en toch de nabijheid van een stad of leuke toeristische attracties.Heb je zelf kampeertips? Dan kun je andere beginnend kampeerders helpen door deze te delen.

Lees verder

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

De Van Gogh Drenthe is verkozen tot de beste fietsroute van 2024. De Nederlandse kanshebber troefde vier andere Europese kandidaten af: La Vélobuissonnière (Frankrijk), Unionsleden (Noorwegen en Zweden), Lech Radweg (Duitsland en Oostenrijk) en de Cykelleden Skåne (Zweden). De bekendmaking was op de eerste dag van de Fiets en Wandelbeurs in Utrecht.

Lees verder