8 weetjes over Las Vegas die je nog niet wist

3.75 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
vlagamerika.jpg

Samen met je vriend(in)en of partner op een reis vol avontuur? Dan is het altijd leuk om in het vliegtuig al een paar interessante weetjes te vertellen aan je reisgezelschap. En laat de legendarische stad Las Vegas er daar nou net een groot aantal van hebben; 8 weetjes van Las Vegas die je - wellicht - nog niet wist.

 

 1. 39,6 miljoen toeristen bezoeken jaarlijks Las Vegas
  Las Vegas kent veel toeristen, maar wist je ook dat Las Vegas met 39,6 miljoen toeristen de best bezochte stad ter wereld is? Dat is meer dan het dubbele aantal toeristen dat Londen trekt (15,5 miljoen toeristen)!
 2. 17 van de grootste twintig hotels in Amerika staan in Las Vegas
  Altijd al willen verblijven in de mooiste, meest luxueuze en grootste hotels? Maar liefst 17 van de 20 grootste Amerikaanse hotels staan in Las Vegas. En ook zijn de prijzen niet onredelijk te noemen. Las Vegas doet er namelijk alles aan om jou het casino te krijgen, inclusief goedkope hotelkamers. Als je een paar dagen in Las Vegas wilt blijven kun je overigens het beste een midweek boeken. Hotels zijn in de weekenden veel duurder.
 3. Er zijn in totaal meer dan 130.000 hotelkamers in Las Vegas
  En dat is zeker niet voor niets, want deze hotelkamers hebben een bezettingsgraad van 90 procent. 
 4. De staat Nevada (waar Las Vegas ligt) kent geen loterijen
  Een gokje wagen aan de roulettetafel is geen probleem in Nevada, vooral niet in Las Vegas, waar 24 uur per dag gegokt wordt. Waar Nevada geen fan van is, zijn loterijen. Ondanks vele pogingen van organisatoren zijn commerciële loterijen nog steeds verboden. Enkel kerken en goede doelen mogen via loterijtjes hun kas aanvullen.
 5. Dagelijks trouwen er 300 stelletjes
  Is je vriend erg onrustig in het vliegtuig terwijl hij anders nooit last heeft van vliegangst? Dan kun je er vergif op innemen dat hij met z’n gedachten zit bij jullie trouwerij in de Elvis Chapel in Las Vegas. Nu niet zelf zenuwachtig worden! Dagelijks trouwen er 300 stelletjes, genoeg ervaring aanwezig. Komt goed… gewoon blijven ademen.
 6. Niet de hoofdstad van Nevada
  De hoofdstad van Nevada is Las Vegas toch? Nee toch niet. Carson City is namelijk de hoofdstad van Nevada. Ooit van gehoord?
 7. De Hoover Dam zorgt voor de vele verlichting      
  Las Vegas is een bruisende stad die ook ’s nachts doorgaat. Tel hierbij op de vele lampjes, verlichtingen en neon borden en je hebt veel energie nodig. De Hoover Dam zorgt in zijn eentje al ongeveer voor 25 procent van deze energie. Vanuit Las Vegas kun je de dam met een helikoptertour bezoeken en de 221 meter hoge dam vanuit de lucht aanschouwen.
 8. Het vliegen duurt naar Las Vegas duurt 12 uur
  Mocht je onderweg in het vliegtuig dit artikel lezen, dan wordt het tijd om je reisgenoot of reisgenoten te testen op hun kennis met alle bovenstaande weetjes. Scheelt je toch weer een uurtje afleiding tijdens de lange reis.

 

Vakantie met restrictie

Vakantie met restrictie

Eerst een tent, dan een caravan, uiteindelijk een stacaravan. Die laatste caravan blijft staan. De hang naar onthaasting. Even geen werk, geen stress, geen doordenderende 24 uurseconomie. Veel nieuwe en Tweedehands stacaravans staan op campings waarvan er velen zijn in Nederland. Volgens Recron, brancheorganisatie voor recreatiebedrijven, gebruiken duizenden Nederlanders deze recreatievoorziening.

Lees verder

Europees uit eten, gewoon in je eigen keuken

Europees uit eten, gewoon in je eigen keuken

Door de Covid-19 (corona)uitbraak kunnen we – voorlopig – alleen nog virtueel reizen. Er zijn inmiddels veel filmpjes die je vanaf de bank meenemen op reis. Leuk! Maar je proeft en ruikt het niet. Dat kan wel als je in je eigen keuken een van de nationale gerechten van een land maakt. Vanaf je eigen eettafel uit eten in Europa. Heb je aanvullingen voor onderstaand overzicht, deel die dan vooral in het ‘comments’ blok. Zo krijgen we allemaal nog meer tips voor Europees uit eten thuis.

Lees verder

Corona en thuisblijven: tips om de tijd door te komen

Corona en thuisblijven: tips om de tijd door te komen

Reizen is niet meer mogelijk omdat letterlijk de hele wereld op slot is door de Covid-19 (corona)uitbraak. Ook het openbare leven ligt stil. Evenementen zijn afgelast, scholen, horeca en attracties hebben hun deuren gesloten. Je moet zoveel mogelijk binnenblijven en je onthouden van sociale contacten. Maar wat doe je dan om de tijd te doden?

Lees verder

Van druk, druk, druk naar even niets

Van druk, druk, druk naar even niets

Het is heerlijk om lekker bezig te zijn. Reizen te plannen en te maken. Werken, de dagelijkse dingen te doen. Maar soms wordt het allemaal wat veel omdat er meer op je bordje ligt dan je wilt. Je slaapt steeds slechter, bent overdag geïrriteerd. En nee, het is niet de overgang: je hebt het te druk, druk, druk. Dan is het verstandig om eens een keertje helemaal niets te doen. Echt niets.

Lees verder

Nederlandse televisie kijken op reis? Het kan met een VPN

Nederlandse televisie kijken op reis? Het kan met een VPN

Een VPN gebruiken voor een veilige verbinding tussen je telefoon/laptop en openbaar internet is alleen al om cybercriminaliteit tegen te gaan een goed idee. Maar wist je dat je met een VPN in het buitenland ook Nederlandse televisie en Netflix kunt kijken? Zo hoef je niets meer  te missen als je zin hebt in een filmpje of terugkijken via uitzending gemist.

Lees verder

Hoe wordt je vliegreis prettiger?

Hoe wordt je vliegreis prettiger?

De een vindt vliegen geweldig, voor de ander is het een oncomfortabele manier, tenzij je businessclass vliegt natuurlijk, om van de ene plek naar de andere te komen wanneer dat niet met trein, schip of auto kan. Wat kun je doen om de vlucht net iets prettiger te maken?

Lees verder