8 weetjes over Las Vegas die je nog niet wist

3.75 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
vlagamerika.jpg

Samen met je vriend(in)en of partner op een reis vol avontuur? Dan is het altijd leuk om in het vliegtuig al een paar interessante weetjes te vertellen aan je reisgezelschap. En laat de legendarische stad Las Vegas er daar nou net een groot aantal van hebben; 8 weetjes van Las Vegas die je - wellicht - nog niet wist.

 

 1. 39,6 miljoen toeristen bezoeken jaarlijks Las Vegas
  Las Vegas kent veel toeristen, maar wist je ook dat Las Vegas met 39,6 miljoen toeristen de best bezochte stad ter wereld is? Dat is meer dan het dubbele aantal toeristen dat Londen trekt (15,5 miljoen toeristen)!
 2. 17 van de grootste twintig hotels in Amerika staan in Las Vegas
  Altijd al willen verblijven in de mooiste, meest luxueuze en grootste hotels? Maar liefst 17 van de 20 grootste Amerikaanse hotels staan in Las Vegas. En ook zijn de prijzen niet onredelijk te noemen. Las Vegas doet er namelijk alles aan om jou het casino te krijgen, inclusief goedkope hotelkamers. Als je een paar dagen in Las Vegas wilt blijven kun je overigens het beste een midweek boeken. Hotels zijn in de weekenden veel duurder.
 3. Er zijn in totaal meer dan 130.000 hotelkamers in Las Vegas
  En dat is zeker niet voor niets, want deze hotelkamers hebben een bezettingsgraad van 90 procent. 
 4. De staat Nevada (waar Las Vegas ligt) kent geen loterijen
  Een gokje wagen aan de roulettetafel is geen probleem in Nevada, vooral niet in Las Vegas, waar 24 uur per dag gegokt wordt. Waar Nevada geen fan van is, zijn loterijen. Ondanks vele pogingen van organisatoren zijn commerciële loterijen nog steeds verboden. Enkel kerken en goede doelen mogen via loterijtjes hun kas aanvullen.
 5. Dagelijks trouwen er 300 stelletjes
  Is je vriend erg onrustig in het vliegtuig terwijl hij anders nooit last heeft van vliegangst? Dan kun je er vergif op innemen dat hij met z’n gedachten zit bij jullie trouwerij in de Elvis Chapel in Las Vegas. Nu niet zelf zenuwachtig worden! Dagelijks trouwen er 300 stelletjes, genoeg ervaring aanwezig. Komt goed… gewoon blijven ademen.
 6. Niet de hoofdstad van Nevada
  De hoofdstad van Nevada is Las Vegas toch? Nee toch niet. Carson City is namelijk de hoofdstad van Nevada. Ooit van gehoord?
 7. De Hoover Dam zorgt voor de vele verlichting      
  Las Vegas is een bruisende stad die ook ’s nachts doorgaat. Tel hierbij op de vele lampjes, verlichtingen en neon borden en je hebt veel energie nodig. De Hoover Dam zorgt in zijn eentje al ongeveer voor 25 procent van deze energie. Vanuit Las Vegas kun je de dam met een helikoptertour bezoeken en de 221 meter hoge dam vanuit de lucht aanschouwen.
 8. Het vliegen duurt naar Las Vegas duurt 12 uur
  Mocht je onderweg in het vliegtuig dit artikel lezen, dan wordt het tijd om je reisgenoot of reisgenoten te testen op hun kennis met alle bovenstaande weetjes. Scheelt je toch weer een uurtje afleiding tijdens de lange reis.

 

Win kaarten voor de Vakantiebeurs in 2023

Win kaarten voor de Vakantiebeurs in 2023

De Jaarbeurs in Utrecht is van 12 tot en met 15 januari 2023 weer het toneel van de Vakantiebeurs. De echte reisliefhebber heeft die data uiteraard al in zijn of haar agenda staan, want voor het eerst sinds 2020 is er weer sprake van een fysiek evenement. In 2021 en 2022 ging de Vakantiebeurs vanwege corona niet door of was er sprake van een online editie.

Lees verder

Win een boek over blijvend geluk

Win een boek over blijvend geluk

Geluk... wat 'Hygge' is voor Denemarken en 'Ikigai' voor Japan, is 'Haengbog' voor Zuid-Korea. En the Korean Wave zal waarschijnlijk niet veel mensen ontgaan zijn; van literatuur, films en keramiek tot restaurantjes en K-pop. Zuid-Korea is het land waar de mensen samen eten, familie belangrijk is, de natuur wordt omarmd en schoonheid een groot goed is.

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: zeven tips

Kerstmarkten in Europa: zeven tips
Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder

De vele voordelen van een vakantiehuis

De vele voordelen van een vakantiehuis

Nederlanders gaan steeds vaker op vakantie in eigen land of in een van onze buurlanden. Dichtbij en duurzaam zijn hierbij de sleutelwoorden, al spelen ook luxe en ligging duidelijk mee. Daarbij kiezen steeds meer mensen voor het gemak van een vakantiehuis op een vakantiepark.

Lees verder

Welke fietsendrager heb je nodig op vakantie?

Welke fietsendrager heb je nodig op vakantie?

Wil je graag je eigen fiets meenemen op vakantie met de auto? Dan kun je het beste een fietsendrager aanschaffen en monteren. Met een fietsendrager kun je namelijk alle kanten op. Zeker als je veel met de auto onderweg bent voor langere tijd of voor een vakantie, is een fietsdrager de ideale manier om je fiets mee te nemen. Toch is niet iedere fietsendrager geschikt voor elke fiets of elke auto. Daarom in dit artikel tips om de juiste fietsendrager te kiezen.

Lees verder

Volop genieten in luxe en natuur

Volop genieten in luxe en natuur

Hoe is het om vakantie te vieren in een huisje op een recreatiepark? Het antwoord daarop kun je niet zo een, twee, drie geven. Het hangt er namelijk nogal vanaf welk park je kiest. Zelf hou ik van parken die niet ‘standaard’ zijn. Waar je verdwaalt in de eindeloze rij dezelfde huisjes. Wat ik wel wil is een park waar luxe en natuur wel standaard zijn. Op naar Limburg dus…

Lees verder