8 weetjes over Las Vegas die je nog niet wist

3.75 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
vlagamerika.jpg

Samen met je vriend(in)en of partner op een reis vol avontuur? Dan is het altijd leuk om in het vliegtuig al een paar interessante weetjes te vertellen aan je reisgezelschap. En laat de legendarische stad Las Vegas er daar nou net een groot aantal van hebben; 8 weetjes van Las Vegas die je - wellicht - nog niet wist.

 

 1. 39,6 miljoen toeristen bezoeken jaarlijks Las Vegas
  Las Vegas kent veel toeristen, maar wist je ook dat Las Vegas met 39,6 miljoen toeristen de best bezochte stad ter wereld is? Dat is meer dan het dubbele aantal toeristen dat Londen trekt (15,5 miljoen toeristen)!
 2. 17 van de grootste twintig hotels in Amerika staan in Las Vegas
  Altijd al willen verblijven in de mooiste, meest luxueuze en grootste hotels? Maar liefst 17 van de 20 grootste Amerikaanse hotels staan in Las Vegas. En ook zijn de prijzen niet onredelijk te noemen. Las Vegas doet er namelijk alles aan om jou het casino te krijgen, inclusief goedkope hotelkamers. Als je een paar dagen in Las Vegas wilt blijven kun je overigens het beste een midweek boeken. Hotels zijn in de weekenden veel duurder.
 3. Er zijn in totaal meer dan 130.000 hotelkamers in Las Vegas
  En dat is zeker niet voor niets, want deze hotelkamers hebben een bezettingsgraad van 90 procent. 
 4. De staat Nevada (waar Las Vegas ligt) kent geen loterijen
  Een gokje wagen aan de roulettetafel is geen probleem in Nevada, vooral niet in Las Vegas, waar 24 uur per dag gegokt wordt. Waar Nevada geen fan van is, zijn loterijen. Ondanks vele pogingen van organisatoren zijn commerciële loterijen nog steeds verboden. Enkel kerken en goede doelen mogen via loterijtjes hun kas aanvullen.
 5. Dagelijks trouwen er 300 stelletjes
  Is je vriend erg onrustig in het vliegtuig terwijl hij anders nooit last heeft van vliegangst? Dan kun je er vergif op innemen dat hij met z’n gedachten zit bij jullie trouwerij in de Elvis Chapel in Las Vegas. Nu niet zelf zenuwachtig worden! Dagelijks trouwen er 300 stelletjes, genoeg ervaring aanwezig. Komt goed… gewoon blijven ademen.
 6. Niet de hoofdstad van Nevada
  De hoofdstad van Nevada is Las Vegas toch? Nee toch niet. Carson City is namelijk de hoofdstad van Nevada. Ooit van gehoord?
 7. De Hoover Dam zorgt voor de vele verlichting      
  Las Vegas is een bruisende stad die ook ’s nachts doorgaat. Tel hierbij op de vele lampjes, verlichtingen en neon borden en je hebt veel energie nodig. De Hoover Dam zorgt in zijn eentje al ongeveer voor 25 procent van deze energie. Vanuit Las Vegas kun je de dam met een helikoptertour bezoeken en de 221 meter hoge dam vanuit de lucht aanschouwen.
 8. Het vliegen duurt naar Las Vegas duurt 12 uur
  Mocht je onderweg in het vliegtuig dit artikel lezen, dan wordt het tijd om je reisgenoot of reisgenoten te testen op hun kennis met alle bovenstaande weetjes. Scheelt je toch weer een uurtje afleiding tijdens de lange reis.

 

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie, weekendje weg, avondje uit. Voor dieven ideaal om hun slag te slaan in je huis. Woninginbraak heeft een grote impact op je gevoel van veiligheid. Het is niet alleen het gemis van waardevolle, en soms niet waardevolle, maar dierbare spullen, maar juist ook het idee dat vreemden binnen zijn geweest, door je kasten hebben gesnuffeld en al je persoonlijke bezittingen hebben bekeken.

Lees verder

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitsland, onze grote oosterbuur, is een bijzonder land, ook op culinair gebied. Binnen Europa kent eigenlijk ieder land zijn eigen keuken. Natuurlijk zijn er overeenkomsten, maar er bestaan ook grote verschillen, zelfs als je buren bent zoals Nederland en Duitsland. Ben jij in Duitsland op vakantie geweest en heb je hier lekkere gerechten ontdekt die je thuis ook wel zou willen maken? Lees dan snel verder.

Lees verder

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Van alle eilanden in de Balearen staat Ibiza bekend als ‘feesteiland’. Vooral het zuiden van dit Spaanse eiland heeft die reputatie. Maar Ibiza heeft ook een oosten, westen, midden en noorden. Letterlijk de andere kanten. Tijd om die te ontdekken!

Lees verder

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Meer en meer Nederlanders vieren dit jaar de zomervakantie weer in het buitenland. De belangstelling voor een verblijf in eigen land blijft weliswaar groot, maar de hang naar avontuur over de grens wordt groter en groter, zo wees onderzoek van bureau Trends & Tourism uit.

Lees verder

Droombestemming Amerika

Droombestemming Amerika

Vraag naar iemands favoriete reisbestemmingen en bijna zeker wordt Amerika genoemd. De Verenigde Staten oefenen op vakantiegangers een magische aantrekkingskracht uit, simpelweg vanwege het ongekende aanbod voor jong en oud. Hoog tijd dus om Amerika ook eens op jouw bucketlist te zetten.

Lees verder

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit? Het kan weer nu attracties, pretparken, dierentuinen en musea weer open zijn. Samen, of met familie of vrienden een dagje weg. Wat waren in 2021 populaire uitjes en zijn ook in 2022 de moeite waard. Inspiratie nodig? Lees deze zeven tips.

Lees verder