Kunst in Düsseldorf

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

KunstDüsseldorf wil haar naam als Duitse kunststad ook dit najaar waarmaken met een aantal bijzonder tentoonstellingen. Zo zijn er werken te zien over reizen naar Egypte, en komen liefhebbers van fotografie aan hun trekken met de tentoonstelling ‘Thomas Ruff. Lichten’.

 

Egypte
De Egyptische cultuur inspireerde veel kunstenaars, zoals de Duitse impressionistische schilder Max Slevogt en de Zwitser Paul Klee. De eerste bezocht in 1914 Egypte en maakte daar 21 schilderijen. Klee bezocht het land in zijn eentje via Alexandria, Cairo en Luxor naar Aswan tijdens 1928/1929. Beiden geven het Egyptische landschap, de kunst en cultuur op verschillende manieren weer in hun schilderijen. Zo’n 130 schilderijen, aquarellen en tekeningen worden tentoongesteld van 6 september 2014 tot 4 januari 2015 in K20 Grabbeplatz.

Tegelijkertijd is een project te zien van Wael Shawky, een van de meest bijzondere kunstenaars uit de Arabische wereld. Zijn ‘Cabaret Crusades’ is een reeks van drie animatiefilms waarin de Middeleeuwse kruistochten beeldend vertolkt worden door marionetten.

Boek hier een hotel in Düsseldorf

Inside the Speaker
Werk van de Duitse kunstenares Katharina Grosse hangt vanaf 30 september in het Museum Kunstpalast. Haar werken zijn groot en kleurrijk en ter plekke zal ze in de grootste zaal van het museum een landschap creëren met gebruik van aarde, stoffen en kleuren. 

Thomas Ruff
De Duitse fotograaf Thomas Ruff is vooral bekend om zijn op groot formaat geprinte portretten van modellen die naar en vaak ook langs de toeschouwer kijken. Centraal in de tentoonstelling staat het aspect licht en het verdwijnen daarvan in de overgang naar digitale fotografie. Op de expositie worden verschillende aspecten van belichting door thema’s getoond: Fotogrammen, Nachten, Sterren en Interieurs. In de Kunsthalle van 20 september 2014 tot 11 januari 2015 .

Joel Meyerowitz
De Amerikaanse fotograaf Joel Meyerowitz was in de jaren zestig een pionier op het gebied van kleurenfotografie. Hij werd een echte straatfotograaf en maakte tal van foto’s van straten in Amerikaanse metropolen. Voor het eerst is er in Duitsland een overzichtstentoonstelling met 260 foto’s die hij maakte over een periode van 50 jaar. Deze is te zien van 27 september 2014 tot 11 januari 2015 in het NRW-Forum Düsseldorf.

Boek een treinticket naar Düsseldorf

 

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie, weekendje weg, avondje uit. Voor dieven ideaal om hun slag te slaan in je huis. Woninginbraak heeft een grote impact op je gevoel van veiligheid. Het is niet alleen het gemis van waardevolle, en soms niet waardevolle, maar dierbare spullen, maar juist ook het idee dat vreemden binnen zijn geweest, door je kasten hebben gesnuffeld en al je persoonlijke bezittingen hebben bekeken.

Lees verder

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitsland, onze grote oosterbuur, is een bijzonder land, ook op culinair gebied. Binnen Europa kent eigenlijk ieder land zijn eigen keuken. Natuurlijk zijn er overeenkomsten, maar er bestaan ook grote verschillen, zelfs als je buren bent zoals Nederland en Duitsland. Ben jij in Duitsland op vakantie geweest en heb je hier lekkere gerechten ontdekt die je thuis ook wel zou willen maken? Lees dan snel verder.

Lees verder

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Van alle eilanden in de Balearen staat Ibiza bekend als ‘feesteiland’. Vooral het zuiden van dit Spaanse eiland heeft die reputatie. Maar Ibiza heeft ook een oosten, westen, midden en noorden. Letterlijk de andere kanten. Tijd om die te ontdekken!

Lees verder

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Meer en meer Nederlanders vieren dit jaar de zomervakantie weer in het buitenland. De belangstelling voor een verblijf in eigen land blijft weliswaar groot, maar de hang naar avontuur over de grens wordt groter en groter, zo wees onderzoek van bureau Trends & Tourism uit.

Lees verder

Droombestemming Amerika

Droombestemming Amerika

Vraag naar iemands favoriete reisbestemmingen en bijna zeker wordt Amerika genoemd. De Verenigde Staten oefenen op vakantiegangers een magische aantrekkingskracht uit, simpelweg vanwege het ongekende aanbod voor jong en oud. Hoog tijd dus om Amerika ook eens op jouw bucketlist te zetten.

Lees verder

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit? Het kan weer nu attracties, pretparken, dierentuinen en musea weer open zijn. Samen, of met familie of vrienden een dagje weg. Wat waren in 2021 populaire uitjes en zijn ook in 2022 de moeite waard. Inspiratie nodig? Lees deze zeven tips.

Lees verder