Kunst in Düsseldorf

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

KunstDüsseldorf wil haar naam als Duitse kunststad ook dit najaar waarmaken met een aantal bijzonder tentoonstellingen. Zo zijn er werken te zien over reizen naar Egypte, en komen liefhebbers van fotografie aan hun trekken met de tentoonstelling ‘Thomas Ruff. Lichten’.

 

Egypte
De Egyptische cultuur inspireerde veel kunstenaars, zoals de Duitse impressionistische schilder Max Slevogt en de Zwitser Paul Klee. De eerste bezocht in 1914 Egypte en maakte daar 21 schilderijen. Klee bezocht het land in zijn eentje via Alexandria, Cairo en Luxor naar Aswan tijdens 1928/1929. Beiden geven het Egyptische landschap, de kunst en cultuur op verschillende manieren weer in hun schilderijen. Zo’n 130 schilderijen, aquarellen en tekeningen worden tentoongesteld van 6 september 2014 tot 4 januari 2015 in K20 Grabbeplatz.

Tegelijkertijd is een project te zien van Wael Shawky, een van de meest bijzondere kunstenaars uit de Arabische wereld. Zijn ‘Cabaret Crusades’ is een reeks van drie animatiefilms waarin de Middeleeuwse kruistochten beeldend vertolkt worden door marionetten.

Boek hier een hotel in Düsseldorf

Inside the Speaker
Werk van de Duitse kunstenares Katharina Grosse hangt vanaf 30 september in het Museum Kunstpalast. Haar werken zijn groot en kleurrijk en ter plekke zal ze in de grootste zaal van het museum een landschap creëren met gebruik van aarde, stoffen en kleuren. 

Thomas Ruff
De Duitse fotograaf Thomas Ruff is vooral bekend om zijn op groot formaat geprinte portretten van modellen die naar en vaak ook langs de toeschouwer kijken. Centraal in de tentoonstelling staat het aspect licht en het verdwijnen daarvan in de overgang naar digitale fotografie. Op de expositie worden verschillende aspecten van belichting door thema’s getoond: Fotogrammen, Nachten, Sterren en Interieurs. In de Kunsthalle van 20 september 2014 tot 11 januari 2015 .

Joel Meyerowitz
De Amerikaanse fotograaf Joel Meyerowitz was in de jaren zestig een pionier op het gebied van kleurenfotografie. Hij werd een echte straatfotograaf en maakte tal van foto’s van straten in Amerikaanse metropolen. Voor het eerst is er in Duitsland een overzichtstentoonstelling met 260 foto’s die hij maakte over een periode van 50 jaar. Deze is te zien van 27 september 2014 tot 11 januari 2015 in het NRW-Forum Düsseldorf.

Boek een treinticket naar Düsseldorf

 

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Uiteraard neem je je smartphone mee op reis en die heb je natuurlijk in een telefoonhoesje. Want wat moet je doen zonder mobiel? Je wilt immers in contact blijven met iedereen en de smartphone gebruik je vaak ook als camera. Het is wijs om vooraf bepaalde apps te downloaden.

Lees verder

Handige dingen voor op reis

Handige dingen voor op reis

Reizen is voorbereiden, het is veel meer dan het inpakken van een koffer of rugzak. Want… wat neem je precies mee? Paspoort, geld en kleding zijn wel de bekendste zaken; er zijn echter ook handige accessoires die jouw trip veel aangenamer kunnen maken. We geven wat tips en suggesties.

Lees verder

Blijf de hitte de baas: handige tips

Blijf de hitte de baas: handige tips

Tropisch warm in Nederland? Jazeker, het komt eigenlijk best vaak voor. Vorig jaar hadden we een tropische periode Ook komende week stijgen de temperaturen tot boven de 30 graden en is het hitteplan van RIVM actief. We weten allemaal dat we moeten zorgen voor afkoeling, zowel voor onszelf als voor onze huisdieren. Veel drinken is tip nummer 1. Maar wat kun je, zeker in deze coronatijd, nog meer doen?

Lees verder

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Juist in deze corona-tijd is het heel belangrijk dat (hotel)kamers goed worden schoongemaakt en gedesinfecteerd. Veel hotels en accommodaties zorgen daar goed voor, maar er zijn er ook die nogal wat steken laten vallen, zo blijkt uit recent onderzoek van Inside Edition.

Lees verder

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

De grenzen van Kroatië zijn weer geopend. Het land heeft sinds de corona-uitbraak maar weinig besmettingen: op 1 juli 2020 staat de teller op net iets meer dan 2800 gevallen. Niets staat een heerlijke vakantie in Kroatië dan ook in de weg. En zeker niet als je dat doet op een schip of boot.

Lees verder

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Door de coronacrisis kiezen veel meer mensen voor een autovakantie. Op deze manier ben je immers niet afhankelijk van vliegmaatschappijen en het openbaar vervoer en kan je gaan en staan waar je wil. Toch zijn er wel enkele dingen waar je op moet letten als je dit jaar ervoor kiest om met de auto op vakantie te gaan. Ben je bijvoorbeeld wel goed verzekerd? Wat te doen bij pech in het buitenland? En wat moet je checken voor je vertrekt?

Lees verder