Duitsland populair als vakantieland

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Duitsland
Duitsland
Het aantal Nederlanders dat op vakantie gaat naar Duitsland is het afgelopen jaar opnieuw toegenomen, zo blijkt uit cijfers van het Statistische Bundesamt, het Duitse Bureau voor de Statistiek. De stijging van het aantal overnachtingen in 2012 bedroeg  2,9 procent. Dat betekent dat onze oosterburen bijna 11 miljoen Nederlandse overnachtingen kunnen noteren.

In totaal brachten alle buitenlandse gasten vorig jaar 68,8 miljoen overnachtingen door in Duitsland. Dit is 8 procent meer dan in 2011 en met deze cijfers haalde Duitsland een record. De positieve resultaten werden bekend gemaakt op De ITB in Berlijn, ʼs werelds grootste reisbeurs.

Voor het achtereenvolgende jaar staat Duitsland met in totaal 46,2 miljoen reizen op nummer 2 in de top 3 van de meest geliefde vakantiebestemmingen van Europese vakantiegangers. Bovenaan staat Spanje met ongeveer 49 miljoen reizen, op nummer drie Frankrijk met ca. 36 miljoen reizen.

2013
Als culturele bestemming neemt Duitsland in 2012 in deze categorie binnen Europa de eerste plaats in met een marktaandeel van 12 procent (bron: de European Travel Monitor).  Met reisthema’s als 200 jaar Wagner en 150 jaar Henry van de Velde wil het Duits Verkeersbureau dit jaar in Nederland Duitsland als culturele bestemming verder onder de aandacht brengen.

2014
Het thema van 2014 is het UNESCO Werelderfgoed in Duitsland en staan 37 unieke gebouwen en natuurverschijnselen twaalf maanden lang in het middelpunt van de belangstelling. Andere zwaartepunten blijven actieve reizen en vakanties voor het hele gezin.

Hotelletje boeken in Duitsland? Kijk bij het aanbod van Booking.com

Ook interessant...

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitsland, onze grote oosterbuur, is een bijzonder land, ook op culinair gebied. Binnen Europa kent eigenlijk ieder land zijn eigen keuken. Natuurlijk zijn er overeenkomsten, maar er bestaan ook grote verschillen, zelfs als je buren bent zoals Nederland en Duitsland. Ben jij in Duitsland op vakantie geweest en heb je hier lekkere gerechten ontdekt die je thuis ook wel zou willen maken? Lees dan snel verder.

Lees verder

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Van alle eilanden in de Balearen staat Ibiza bekend als ‘feesteiland’. Vooral het zuiden van dit Spaanse eiland heeft die reputatie. Maar Ibiza heeft ook een oosten, westen, midden en noorden. Letterlijk de andere kanten. Tijd om die te ontdekken!

Lees verder

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Meer en meer Nederlanders vieren dit jaar de zomervakantie weer in het buitenland. De belangstelling voor een verblijf in eigen land blijft weliswaar groot, maar de hang naar avontuur over de grens wordt groter en groter, zo wees onderzoek van bureau Trends & Tourism uit.

Lees verder

Droombestemming Amerika

Droombestemming Amerika

Vraag naar iemands favoriete reisbestemmingen en bijna zeker wordt Amerika genoemd. De Verenigde Staten oefenen op vakantiegangers een magische aantrekkingskracht uit, simpelweg vanwege het ongekende aanbod voor jong en oud. Hoog tijd dus om Amerika ook eens op jouw bucketlist te zetten.

Lees verder

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit? Het kan weer nu attracties, pretparken, dierentuinen en musea weer open zijn. Samen, of met familie of vrienden een dagje weg. Wat waren in 2021 populaire uitjes en zijn ook in 2022 de moeite waard. Inspiratie nodig? Lees deze zeven tips.

Lees verder

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Corona en coronamaatregelen. Het ene land wil dit, het andere dat. Reizen naar jouw favoriete vakantiebestemming is nog nooit zo lastig geweest, met al die verschillende voorwaarden rond corona. Want er zijn er nogal wat, variërend van PCR tot boosteren en een goed ingevuld gele vaccinatieboekje. Puur op reis komt met een overzicht.

Lees verder