Duitsland populair als vakantieland

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Duitsland
Duitsland
Het aantal Nederlanders dat op vakantie gaat naar Duitsland is het afgelopen jaar opnieuw toegenomen, zo blijkt uit cijfers van het Statistische Bundesamt, het Duitse Bureau voor de Statistiek. De stijging van het aantal overnachtingen in 2012 bedroeg  2,9 procent. Dat betekent dat onze oosterburen bijna 11 miljoen Nederlandse overnachtingen kunnen noteren.

In totaal brachten alle buitenlandse gasten vorig jaar 68,8 miljoen overnachtingen door in Duitsland. Dit is 8 procent meer dan in 2011 en met deze cijfers haalde Duitsland een record. De positieve resultaten werden bekend gemaakt op De ITB in Berlijn, ʼs werelds grootste reisbeurs.

Voor het achtereenvolgende jaar staat Duitsland met in totaal 46,2 miljoen reizen op nummer 2 in de top 3 van de meest geliefde vakantiebestemmingen van Europese vakantiegangers. Bovenaan staat Spanje met ongeveer 49 miljoen reizen, op nummer drie Frankrijk met ca. 36 miljoen reizen.

2013
Als culturele bestemming neemt Duitsland in 2012 in deze categorie binnen Europa de eerste plaats in met een marktaandeel van 12 procent (bron: de European Travel Monitor).  Met reisthema’s als 200 jaar Wagner en 150 jaar Henry van de Velde wil het Duits Verkeersbureau dit jaar in Nederland Duitsland als culturele bestemming verder onder de aandacht brengen.

2014
Het thema van 2014 is het UNESCO Werelderfgoed in Duitsland en staan 37 unieke gebouwen en natuurverschijnselen twaalf maanden lang in het middelpunt van de belangstelling. Andere zwaartepunten blijven actieve reizen en vakanties voor het hele gezin.

Hotelletje boeken in Duitsland? Kijk bij het aanbod van Booking.com

Ook interessant...

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Uiteraard neem je je smartphone mee op reis en die heb je natuurlijk in een telefoonhoesje. Want wat moet je doen zonder mobiel? Je wilt immers in contact blijven met iedereen en de smartphone gebruik je vaak ook als camera. Het is wijs om vooraf bepaalde apps te downloaden.

Lees verder

Handige dingen voor op reis

Handige dingen voor op reis

Reizen is voorbereiden, het is veel meer dan het inpakken van een koffer of rugzak. Want… wat neem je precies mee? Paspoort, geld en kleding zijn wel de bekendste zaken; er zijn echter ook handige accessoires die jouw trip veel aangenamer kunnen maken. We geven wat tips en suggesties.

Lees verder

Blijf de hitte de baas: handige tips

Blijf de hitte de baas: handige tips

Tropisch warm in Nederland? Jazeker, het komt eigenlijk best vaak voor. Vorig jaar hadden we een tropische periode Ook komende week stijgen de temperaturen tot boven de 30 graden en is het hitteplan van RIVM actief. We weten allemaal dat we moeten zorgen voor afkoeling, zowel voor onszelf als voor onze huisdieren. Veel drinken is tip nummer 1. Maar wat kun je, zeker in deze coronatijd, nog meer doen?

Lees verder

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Juist in deze corona-tijd is het heel belangrijk dat (hotel)kamers goed worden schoongemaakt en gedesinfecteerd. Veel hotels en accommodaties zorgen daar goed voor, maar er zijn er ook die nogal wat steken laten vallen, zo blijkt uit recent onderzoek van Inside Edition.

Lees verder

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

De grenzen van Kroatië zijn weer geopend. Het land heeft sinds de corona-uitbraak maar weinig besmettingen: op 1 juli 2020 staat de teller op net iets meer dan 2800 gevallen. Niets staat een heerlijke vakantie in Kroatië dan ook in de weg. En zeker niet als je dat doet op een schip of boot.

Lees verder

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Door de coronacrisis kiezen veel meer mensen voor een autovakantie. Op deze manier ben je immers niet afhankelijk van vliegmaatschappijen en het openbaar vervoer en kan je gaan en staan waar je wil. Toch zijn er wel enkele dingen waar je op moet letten als je dit jaar ervoor kiest om met de auto op vakantie te gaan. Ben je bijvoorbeeld wel goed verzekerd? Wat te doen bij pech in het buitenland? En wat moet je checken voor je vertrekt?

Lees verder