Run op zonvakanties in mei

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Zonnebrand
Zonnebrand
Het was deze week even lenteachtig, maar de vooruitzichten voor komende week zijn weer winters. Voor veel Nederlanders is de kou reden om in de meivakantie een koffer te pakken, daar een fles zonnebrand in te stoppen en eens lekker de zon op te zoeken! Het aantal boekingen voor zonbestemmingen ligt nu al zo’n 30 procent hoger dan vorig jaar. Een en ander blijkt uit de cijfers van de Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen (ANVR) die woensdag bekend gemaakt werden.

Dat vakantiegangers dit jaar wat verder weggaan komt omdat Hemelvaart in de tweede week van de meivakantie valt en er maar een paar vrije dagen nodig zijn om een week weg te kunnen, zo zegt een woordvoerster van de ANVR in het AD.

Populaire zonbestemmingen

Turkije (+ 41 procent)
Spanje (+ 25 procent)
Frankrijk (+ 17 procent).
Ook Griekenland en Italië zitten in de lift.

Ook de zon opzoeken?

Cheaptickets.nl 

 D-reizen

Corendon.NL

Eliza was here

Expedia

Schiphol Tickets

Sunweb Zomer

Vliegtickets.nl

Vliegwinkel.nl

WTC

Ook interessant...

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitsland, onze grote oosterbuur, is een bijzonder land, ook op culinair gebied. Binnen Europa kent eigenlijk ieder land zijn eigen keuken. Natuurlijk zijn er overeenkomsten, maar er bestaan ook grote verschillen, zelfs als je buren bent zoals Nederland en Duitsland. Ben jij in Duitsland op vakantie geweest en heb je hier lekkere gerechten ontdekt die je thuis ook wel zou willen maken? Lees dan snel verder.

Lees verder

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Van alle eilanden in de Balearen staat Ibiza bekend als ‘feesteiland’. Vooral het zuiden van dit Spaanse eiland heeft die reputatie. Maar Ibiza heeft ook een oosten, westen, midden en noorden. Letterlijk de andere kanten. Tijd om die te ontdekken!

Lees verder

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Meer en meer Nederlanders vieren dit jaar de zomervakantie weer in het buitenland. De belangstelling voor een verblijf in eigen land blijft weliswaar groot, maar de hang naar avontuur over de grens wordt groter en groter, zo wees onderzoek van bureau Trends & Tourism uit.

Lees verder

Droombestemming Amerika

Droombestemming Amerika

Vraag naar iemands favoriete reisbestemmingen en bijna zeker wordt Amerika genoemd. De Verenigde Staten oefenen op vakantiegangers een magische aantrekkingskracht uit, simpelweg vanwege het ongekende aanbod voor jong en oud. Hoog tijd dus om Amerika ook eens op jouw bucketlist te zetten.

Lees verder

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit? Het kan weer nu attracties, pretparken, dierentuinen en musea weer open zijn. Samen, of met familie of vrienden een dagje weg. Wat waren in 2021 populaire uitjes en zijn ook in 2022 de moeite waard. Inspiratie nodig? Lees deze zeven tips.

Lees verder

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Corona en coronamaatregelen. Het ene land wil dit, het andere dat. Reizen naar jouw favoriete vakantiebestemming is nog nooit zo lastig geweest, met al die verschillende voorwaarden rond corona. Want er zijn er nogal wat, variërend van PCR tot boosteren en een goed ingevuld gele vaccinatieboekje. Puur op reis komt met een overzicht.

Lees verder