Amerikaan maakt voetreis van zeven jaar

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Paul Salopek begonnen aan voetreis van zeven jaarPaul Salopek heeft de eerste stappen gezet van zijn opmerkelijke reis. De Amerikaanse journalist is in Ethiopië begonnen aan een voetreis, die over zeven jaar in Patagonië moet eindigen. In de tussenliggende tijd doet hij het Midden-Oosten, Rusland, China, de Himalaya en Noord-Amerika aan. De tweevoudig winnaar van de Pulitzer Prijs denkt te voet zo’n 34.000 kilometer af te moeten leggen.


Salopek (50) treedt met het project Out of Eden naar eigen zeggen in de voetsporen van de eerste migranten uit Afrika. Tijdens de monstertocht van Ethiopië naar Chili overschrijdt de avonturier 30 grenzen en komt hij in aanraking met tientallen talen en etnische groeperingen.

Verslag doen

De journalist zal tijdens de reis verslag doen van politieke onrusten en anderszins, mocht hij deze tegenkomen. Zo niet, dan verwacht hij om de 100 mijl (160 kilometer) verslag van zijn bevindingen te doen op www.outofedenwalk.com via een geluidsfragment, foto’s, panoramabeelden en video’s. De onderneming wordt gesponsord door National Geographic, Knight Foundation en het Pulitzer Center for Crisis Reporting.

Ook interessant...

Tips voor een lange auto- of vliegreis

Tips voor een lange auto- of vliegreis

De meeste mensen zien op tegen een lange(re) vlieg- of autoreis. Natuurlijk is het vooruitzicht van vakantie heerlijk, maar je wilt zo uitgerust mogelijk aankomen. En zeker als je economy vliegt zijn de stoelen krap, is de zitting dun en kun je amper achterover met de rugleuning. Ook in de auto kunnen stoelen oncomfortabel worden als je er langere tijd in moet zitten. We geven wat tips voor een lange auto- of vliegreis. 

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: negen tips

Kerstmarkten in Europa: negen tips

Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

Noorderlicht: dit natuurfenomeen met je eigen ogen zien staat bij veel mensen op hun verlanglijstje. Maar waar kun je nu het beste het noorderlicht zien. Wordt het Zweden? Of toch IJsland? We geven je vijf mooie plekken, die overigens ook zonder het noorderlicht zeer de moeite waard zijn

Lees verder

Met de elektrische auto op weg naar Frankrijk

Met de elektrische auto op weg naar Frankrijk

Nederland telt inmiddels 3,4 miljoen E-bikes en 350.000 elektrische auto’s. Prettige vervoermiddelen, al kunnen de actieradius en het laden nog wel dingetjes zijn. Puur op reis trekt voor het eerst met een elektrische auto van Nederland naar het zuiden van Frankrijk. Een verslag van onthaasten 2.0, dat kunnen we alvast voorspellen.

Lees verder

Tips om korte en langere vliegreizen aangenamer te maken

Tips om korte en langere vliegreizen aangenamer te maken

Wat zou het heerlijk zijn om altijd businessclass of eersteklas te vliegen. Zeker op langere vluchten is dat zoveel comfortabeler dan in economy class. Helaas hangt daar ook een behoorlijk prijskaartje aan. En niet iedereen kan, of wil, zich dat extra bedrag veroorloven. Toch kun je ook voor minder geld je een aantal dingen doen om de vliegreis ook in economy een stuk aangenamer te maken.Trouwens, deze tips zijn ook zeer bruikbaar voor langere auto- bus- of treinreizen.

Lees verder

Afrikaanse kunst in het Afrika Museum

Afrikaanse kunst in het Afrika Museum
Adrikaanse kunst: met de tentoonstelling In Schitterend Licht geeft het Afrika Museum in Berg en Dal een platform aan hedendaagse kunst uit Afrika. De tentoonstelling vormt een dynamische dialoog tussen heden en het recente verleden en viert de rijkdom en diversiteit van Afrikaanse kunst en de verspreiding daarvan. 

Lees verder