Amerikaan maakt voetreis van zeven jaar

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Paul Salopek begonnen aan voetreis van zeven jaarPaul Salopek heeft de eerste stappen gezet van zijn opmerkelijke reis. De Amerikaanse journalist is in Ethiopië begonnen aan een voetreis, die over zeven jaar in Patagonië moet eindigen. In de tussenliggende tijd doet hij het Midden-Oosten, Rusland, China, de Himalaya en Noord-Amerika aan. De tweevoudig winnaar van de Pulitzer Prijs denkt te voet zo’n 34.000 kilometer af te moeten leggen.


Salopek (50) treedt met het project Out of Eden naar eigen zeggen in de voetsporen van de eerste migranten uit Afrika. Tijdens de monstertocht van Ethiopië naar Chili overschrijdt de avonturier 30 grenzen en komt hij in aanraking met tientallen talen en etnische groeperingen.

Verslag doen

De journalist zal tijdens de reis verslag doen van politieke onrusten en anderszins, mocht hij deze tegenkomen. Zo niet, dan verwacht hij om de 100 mijl (160 kilometer) verslag van zijn bevindingen te doen op www.outofedenwalk.com via een geluidsfragment, foto’s, panoramabeelden en video’s. De onderneming wordt gesponsord door National Geographic, Knight Foundation en het Pulitzer Center for Crisis Reporting.

Wees zeker van een goede verzekering!

Wees zeker van een goede verzekering!

Als de coronapandemie één ding duidelijk heeft gemaakt, is het wel het belang van een goede zorgverzekering. In de basisverzekering is weliswaar voor iedereen het nodige geregeld, maar op basis van persoonlijke wensen en activiteiten is een aanvullende verzekering vaak geen overbodige luxe.

Lees verder

Grenzeloos kuren bij onze oosterburen

Grenzeloos kuren bij onze oosterburen

Bronnen, baden, zuivere lucht. Duitsland is voor velen nog altijd het kuurland bij uitstek. Maar wat kun je nu precies waar doen? Puur op reis zet de soorten kuren en kuuroorden op een rij en doet een aantal reissuggesties in Niedersachsen, Nordrhein-Westfalen, Rheinland-Pfalz, Hessen, Saarland en Baden-Württemberg. Uiteraard zijn er in Duitsland nog veel meer mogelijkheden, maar daarvoor moet je dan wel meer tijd willen en kunnen uittrekken om grenzeloos te kunnen kuren.

Lees verder

Verrassingen in de Belgische Ardennen

Verrassingen in de Belgische Ardennen

Bij Nederlandse sportliefhebbers staan de Belgische Ardennen jaarlijks op de agenda, met Formule 1-coryfee Max Verstappen op het circuit van Spa-Francorchamps en wielrenner Mathieu van der Poel in de klassieker Luik-Bastenaken-Luik. De streek in het zuidoosten van België bekoort ook Nederlandse vakantiegangers, vooral gezien het grote aantal toeristische verrassingen.

Lees verder

Mondkapjes: welke wel, welke niet?

Mondkapjes: welke wel, welke niet?

Na de persconferentie van dinsdag 13 oktober is het duidelijk: nadat de mondkapjes al verplicht waren in het openbaar vervoer worden ze ook verplicht in winkels en publieke binnenruimtes. Nederland is daarmee niet het enige land, ook in veel andere landen zijn mondkapjes verplicht. Handig en noodzakelijk om er dus voldoende te hebben. Maar welke mondkapjes moet je nu gebruiken? Zijn ze allemaal even goed? En klopt de naam ‘mond’kapjes wel?

Lees verder

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Uiteraard neem je je smartphone mee op reis, want wat moet je doen zonder mobiel? Je wilt immers in contact blijven met iedereen en de smartphone gebruik je vaak ook als camera. Het is wijs om vooraf bepaalde apps te downloaden.

Lees verder

Handige dingen voor op reis

Handige dingen voor op reis

Reizen is voorbereiden, het is veel meer dan het inpakken van een koffer of rugzak. Want… wat neem je precies mee? Paspoort, geld en kleding zijn wel de bekendste zaken; er zijn echter ook handige accessoires die jouw trip veel aangenamer kunnen maken. We geven wat tips en suggesties.

Lees verder