2012 hoogtepunt Domtoren Utrecht

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Domtoren Utrecht
Domtoren Utrecht
Ruim 58.000 mensen beklommen in 2012 de 112 meter hoge Domtoren in Utrecht. Dat is ruim 5 procent meer dan in 2011 en een recordaantal,  zo maakte Toerisme Utrecht bekend. “De goede resultaten zijn een direct gevolg van betere promotie en samenwerking met anderen”, zegt directeur Ronald Trum van Toerisme Utrecht, verantwoordelijk voor de exploitatie van de toren.

Onderdeel van de promotie waren ondermeer de introductie van bijzondere Domtoren-souvenirs en een Domtoren-paspoort. Daarnaast was de Domtoren onderdeel van een aantal Utrechtse evenementen zoals de stadsdag, VJ op de Dom, museumtentoonstellingen en culturele zondagen. Ook de eigen thema-activiteiten zoals de  ‘Midzomeravondtours’ (augustus) en ‘Lichtjes Kijken’ (december) scoorden goed. Naast het halen van een bezoekersrecord was een ander hoogtepunt de voltooiing van het interieur van de Michaelskapel met een imposante smeedijzeren kroonluchter.

Plannen voor 2013
Ook voor dit jaar heeft Toerisme Utrecht grootste plannen voor de Domtoren. In het voorjaar wordt een Domtoren App geïntroduceerd. Hiermee kunnen bezoekers met de nieuwste ‘augmented reality’-techniek via hun smartphone  zien hoe het uitzicht vanaf de toren honderden jaren geleden was, of in de toekomst zal zijn.
Daarnaast wil de Domtoren de Green Key behalen, het internationale keurmerk voor duurzaamheid, maatschappelijk verantwoord ondernemen en zorg voor het milieu.
Ook moet de Domtoren steeds meer een evenementenlocatie worden. “De toren is al een hele populaire plek voor huwelijken en zakelijke bijeenkomsten en na alle positieve reacties die we hebben ontvangen na de theatervoorstellingen in de toren willen we nu ook de mogelijkheden bekijken om aan te sluiten bij kennis- en cultuur-evenementen”, aldus Trum die denkt aan de festiviteiten rond 300 jaar Vrede van Utrecht, of het Internationaal Kamermuziekfestival. “Zo krijgt de toren nog meer een centrale plek in het stadsleven en voor de bewoners.“

Lees hier meer over deze, en 10 andere 'hoogst beklimbare' torens.

Ook interessant...

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Uiteraard neem je je smartphone mee op reis en die heb je natuurlijk in een telefoonhoesje. Want wat moet je doen zonder mobiel? Je wilt immers in contact blijven met iedereen en de smartphone gebruik je vaak ook als camera. Het is wijs om vooraf bepaalde apps te downloaden.

Lees verder

Handige dingen voor op reis

Handige dingen voor op reis

Reizen is voorbereiden, het is veel meer dan het inpakken van een koffer of rugzak. Want… wat neem je precies mee? Paspoort, geld en kleding zijn wel de bekendste zaken; er zijn echter ook handige accessoires die jouw trip veel aangenamer kunnen maken. We geven wat tips en suggesties.

Lees verder

Blijf de hitte de baas: handige tips

Blijf de hitte de baas: handige tips

Tropisch warm in Nederland? Jazeker, het komt eigenlijk best vaak voor. Vorig jaar hadden we een tropische periode Ook komende week stijgen de temperaturen tot boven de 30 graden en is het hitteplan van RIVM actief. We weten allemaal dat we moeten zorgen voor afkoeling, zowel voor onszelf als voor onze huisdieren. Veel drinken is tip nummer 1. Maar wat kun je, zeker in deze coronatijd, nog meer doen?

Lees verder

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Juist in deze corona-tijd is het heel belangrijk dat (hotel)kamers goed worden schoongemaakt en gedesinfecteerd. Veel hotels en accommodaties zorgen daar goed voor, maar er zijn er ook die nogal wat steken laten vallen, zo blijkt uit recent onderzoek van Inside Edition.

Lees verder

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

De grenzen van Kroatië zijn weer geopend. Het land heeft sinds de corona-uitbraak maar weinig besmettingen: op 1 juli 2020 staat de teller op net iets meer dan 2800 gevallen. Niets staat een heerlijke vakantie in Kroatië dan ook in de weg. En zeker niet als je dat doet op een schip of boot.

Lees verder

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Door de coronacrisis kiezen veel meer mensen voor een autovakantie. Op deze manier ben je immers niet afhankelijk van vliegmaatschappijen en het openbaar vervoer en kan je gaan en staan waar je wil. Toch zijn er wel enkele dingen waar je op moet letten als je dit jaar ervoor kiest om met de auto op vakantie te gaan. Ben je bijvoorbeeld wel goed verzekerd? Wat te doen bij pech in het buitenland? En wat moet je checken voor je vertrekt?

Lees verder