2012 hoogtepunt Domtoren Utrecht

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Domtoren Utrecht
Domtoren Utrecht
Ruim 58.000 mensen beklommen in 2012 de 112 meter hoge Domtoren in Utrecht. Dat is ruim 5 procent meer dan in 2011 en een recordaantal,  zo maakte Toerisme Utrecht bekend. “De goede resultaten zijn een direct gevolg van betere promotie en samenwerking met anderen”, zegt directeur Ronald Trum van Toerisme Utrecht, verantwoordelijk voor de exploitatie van de toren.

Onderdeel van de promotie waren ondermeer de introductie van bijzondere Domtoren-souvenirs en een Domtoren-paspoort. Daarnaast was de Domtoren onderdeel van een aantal Utrechtse evenementen zoals de stadsdag, VJ op de Dom, museumtentoonstellingen en culturele zondagen. Ook de eigen thema-activiteiten zoals de  ‘Midzomeravondtours’ (augustus) en ‘Lichtjes Kijken’ (december) scoorden goed. Naast het halen van een bezoekersrecord was een ander hoogtepunt de voltooiing van het interieur van de Michaelskapel met een imposante smeedijzeren kroonluchter.

Plannen voor 2013
Ook voor dit jaar heeft Toerisme Utrecht grootste plannen voor de Domtoren. In het voorjaar wordt een Domtoren App geïntroduceerd. Hiermee kunnen bezoekers met de nieuwste ‘augmented reality’-techniek via hun smartphone  zien hoe het uitzicht vanaf de toren honderden jaren geleden was, of in de toekomst zal zijn.
Daarnaast wil de Domtoren de Green Key behalen, het internationale keurmerk voor duurzaamheid, maatschappelijk verantwoord ondernemen en zorg voor het milieu.
Ook moet de Domtoren steeds meer een evenementenlocatie worden. “De toren is al een hele populaire plek voor huwelijken en zakelijke bijeenkomsten en na alle positieve reacties die we hebben ontvangen na de theatervoorstellingen in de toren willen we nu ook de mogelijkheden bekijken om aan te sluiten bij kennis- en cultuur-evenementen”, aldus Trum die denkt aan de festiviteiten rond 300 jaar Vrede van Utrecht, of het Internationaal Kamermuziekfestival. “Zo krijgt de toren nog meer een centrale plek in het stadsleven en voor de bewoners.“

Lees hier meer over deze, en 10 andere 'hoogst beklimbare' torens.

Ook interessant...

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie, weekendje weg, avondje uit. Voor dieven ideaal om hun slag te slaan in je huis. Woninginbraak heeft een grote impact op je gevoel van veiligheid. Het is niet alleen het gemis van waardevolle, en soms niet waardevolle, maar dierbare spullen, maar juist ook het idee dat vreemden binnen zijn geweest, door je kasten hebben gesnuffeld en al je persoonlijke bezittingen hebben bekeken.

Lees verder

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitsland, onze grote oosterbuur, is een bijzonder land, ook op culinair gebied. Binnen Europa kent eigenlijk ieder land zijn eigen keuken. Natuurlijk zijn er overeenkomsten, maar er bestaan ook grote verschillen, zelfs als je buren bent zoals Nederland en Duitsland. Ben jij in Duitsland op vakantie geweest en heb je hier lekkere gerechten ontdekt die je thuis ook wel zou willen maken? Lees dan snel verder.

Lees verder

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Van alle eilanden in de Balearen staat Ibiza bekend als ‘feesteiland’. Vooral het zuiden van dit Spaanse eiland heeft die reputatie. Maar Ibiza heeft ook een oosten, westen, midden en noorden. Letterlijk de andere kanten. Tijd om die te ontdekken!

Lees verder

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Meer en meer Nederlanders vieren dit jaar de zomervakantie weer in het buitenland. De belangstelling voor een verblijf in eigen land blijft weliswaar groot, maar de hang naar avontuur over de grens wordt groter en groter, zo wees onderzoek van bureau Trends & Tourism uit.

Lees verder

Droombestemming Amerika

Droombestemming Amerika

Vraag naar iemands favoriete reisbestemmingen en bijna zeker wordt Amerika genoemd. De Verenigde Staten oefenen op vakantiegangers een magische aantrekkingskracht uit, simpelweg vanwege het ongekende aanbod voor jong en oud. Hoog tijd dus om Amerika ook eens op jouw bucketlist te zetten.

Lees verder

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit? Het kan weer nu attracties, pretparken, dierentuinen en musea weer open zijn. Samen, of met familie of vrienden een dagje weg. Wat waren in 2021 populaire uitjes en zijn ook in 2022 de moeite waard. Inspiratie nodig? Lees deze zeven tips.

Lees verder