2012 hoogtepunt Domtoren Utrecht

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Domtoren Utrecht
Domtoren Utrecht
Ruim 58.000 mensen beklommen in 2012 de 112 meter hoge Domtoren in Utrecht. Dat is ruim 5 procent meer dan in 2011 en een recordaantal,  zo maakte Toerisme Utrecht bekend. “De goede resultaten zijn een direct gevolg van betere promotie en samenwerking met anderen”, zegt directeur Ronald Trum van Toerisme Utrecht, verantwoordelijk voor de exploitatie van de toren.

Onderdeel van de promotie waren ondermeer de introductie van bijzondere Domtoren-souvenirs en een Domtoren-paspoort. Daarnaast was de Domtoren onderdeel van een aantal Utrechtse evenementen zoals de stadsdag, VJ op de Dom, museumtentoonstellingen en culturele zondagen. Ook de eigen thema-activiteiten zoals de  ‘Midzomeravondtours’ (augustus) en ‘Lichtjes Kijken’ (december) scoorden goed. Naast het halen van een bezoekersrecord was een ander hoogtepunt de voltooiing van het interieur van de Michaelskapel met een imposante smeedijzeren kroonluchter.

Plannen voor 2013
Ook voor dit jaar heeft Toerisme Utrecht grootste plannen voor de Domtoren. In het voorjaar wordt een Domtoren App geïntroduceerd. Hiermee kunnen bezoekers met de nieuwste ‘augmented reality’-techniek via hun smartphone  zien hoe het uitzicht vanaf de toren honderden jaren geleden was, of in de toekomst zal zijn.
Daarnaast wil de Domtoren de Green Key behalen, het internationale keurmerk voor duurzaamheid, maatschappelijk verantwoord ondernemen en zorg voor het milieu.
Ook moet de Domtoren steeds meer een evenementenlocatie worden. “De toren is al een hele populaire plek voor huwelijken en zakelijke bijeenkomsten en na alle positieve reacties die we hebben ontvangen na de theatervoorstellingen in de toren willen we nu ook de mogelijkheden bekijken om aan te sluiten bij kennis- en cultuur-evenementen”, aldus Trum die denkt aan de festiviteiten rond 300 jaar Vrede van Utrecht, of het Internationaal Kamermuziekfestival. “Zo krijgt de toren nog meer een centrale plek in het stadsleven en voor de bewoners.“

Lees hier meer over deze, en 10 andere 'hoogst beklimbare' torens.

Ook interessant...

De Frans Atlantische kust: zon, zee, strand en musea

De Frans Atlantische kust: zon, zee, strand en musea
We weten wel waarom de Frans Atlantische kust zo populair is: zon, zee, strand en een verscheidenheid aan landschappen. Heerlijk om het zeewater op te snuiven tijdens je vakantie. Maar ook wie cultuur wil snuiven kan prima terecht in dit gebied. Deze zes musea nemen je mee op een reis door de tijd, de natuur en de rijke maritieme geschiedenis van de regio. Of het nu gaat om zoutwinning in Sabres, de wereld van de mosselen in Les Sables-d'Olonne of de vuurtorens aan de Gironde, de musea zijn het bezoeken waard. En niet alleen als het regent.

Lees verder

De mooiste fietsroutes in Slovenië

De mooiste fietsroutes in Slovenië

Of je nu een relaxte fietstocht wilt maken, of wel van een beetje uitdaging houdt, in Slovenië kun je altijd een passende fietstocht vinden. Van schilderachtige hoogten in centraal Slovenië, een rit door heuvelachtige landschappen of een tocht door uitgestrekte bossen, in combinatie met het mediterrane klimaat vormen de afwisselende landschappen van het  landde ideale mix voor een fietsvakantie. We tippen de volgende fietsroutes.

Lees verder

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Er zijn erg veel mooie steden te ontdekken in Europa, die een prima bestemming zouden zijn voor een stedentrip. Bezoek de meest indrukwekkende bezienswaardigheden, van historische monumenten tot moderne architectuur. Vliegen kan vanaf verschillende luchthavens, waaronder Rotterdam Airport. Deze luchthaven is compact en daardoor een fijne start voor jouw vliegreis. We vertellen we je in dit artikel meer over stedentrips maken vanaf Rotterdam Airport.

Lees verder

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Ga je naar Rome dan stap je letterlijk terug in de geschiedenis. Rome is geplaveid met historische gebouwen en plekken. Natuurlijk kun je niet om het Colosseum heen, maar het politieke, religieuze en commerciële centrum van het oude Rome mag je ook niet missen: het Forum Romanum. Stap het Forum Romanum binnen en je wandelt terug naar de tijd van keizers, gladiatoren en politieke intriges.  In dit artikel nemen we je mee op een virtuele reis door dit iconische historische complex, en geven we handige tips voor een onvergetelijk bezoek.

Lees verder

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Eind maart verspreiden we een speciale Vakantie Special onder de abonnees van onze nieuwsbrief. Voor de snelle beslissers hebben wij nog beperkte advertentieruimte. Adverteren kan in de vorm van een banner, een aanbieding of een advertorial waarin een accommodatie, bestemming of reis wordt uitgelicht. Maar de Vakantie Special heeft meer!

Lees verder

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Dit jaar is een extra feestelijk jaar voor Keukenhof: het bloemenpark in Lisse viert in 2024 haar 75-jarig bestaan. Reden voor een feestje en door mee te doen aan onze prijsvraag kun je entreekaarten winnen om dit feestje mee te maken.

Lees verder