Tafelberg officieel ‘Nieuw Wereldwonder'

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Tafelberg
Tafelberg
Volgens burgemeester Patricia de Lille van Kaapstad was het 'een trots moment voor Zuid-Afrika' toen vandaag de Tafelberg officieel werd gehuldigd als een van de Nieuwe Zeven Wereld wonderen. De ceremonie vond plaats aan de voet van de berg waar De Lille de bij de erkenning behorende plaquette onthulde.

"Dat de Tafelberg, een symbool van ons land dat we allemaal koesteren en bezitten,  erkent is als een van de Nieuwe Zeven Natuurwonderen maakt ons enorm trots. Dit natuurlijk erfgoed maakt deel uit van Zuid-Afrika, maar ook van de wereld”, aldus De Lille. Volgens Bernard Weber, oprichter-voorzitter van de ‘New 7 Wonders Foundation’ is de Tafelberg niet alleen een spectaculaire achtergrond voor Kaapstad, een van de mooiste steden in de wereld, maar biedt toeristen ook de unieke ervaring om daadwerkelijk op de top van de berg te lopen en zo te genieten van een ontzagwekkend panoramisch uitzicht.”
Vijf andere nieuwe Wereldwonderen, de Puerto Princesa Underground River, de Amazone, Jeju Island, Halong Bay en Iguazu Falls hebben hun ceremonie al gehad. Die voor het zevende wonder, Komodo, wordt gehouden in 2013.


Naar Kaapstad

Glen Avonlodge
Glen Avonlodge
Maak een bijzondere reis naar Kaapstad en omgeving, bijvoorbeeld met de 18-daagse Tuinroute en de Karoo voor fijnproevers.

De West-Kaap biedt een culturele diversiteit die zichtbaar wordt in de verscheidenheid aan keukens, architectuur, musea and historische plaatsen. Verken schilderachtige routes met je huurauto langs de Hottentot-bergen naar de Kleine- en Grote Karoo, de gebieden met een onvergelijkbare botanische pracht en wilde dieren.Ontdek het op ca. 260 km vanaf Kaapstad gelegen wildreservaat Inverdoorn en het nationale park The Karoo met zijn zwarte neushoorns, buffels en de Kaapse mountain zebra's. Via Addo, Knysna, Oudtshoorn en Swellendam, reis je weer terug naar Kaapstad. Reizen door het 'het land van de grote dorst’, maakt dorstig en hongerig naar de Karoo-keuken. Je verblijft in speciaal geselecteerde accommodaties, waarvan enkelen zijn aangesloten bij ‘Good Cooks and their country houses’. Als dat al niet genoeg zegt…Naar SNP Natuurreizen...

 


 

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Uiteraard neem je je smartphone mee op reis en die heb je natuurlijk in een telefoonhoesje. Want wat moet je doen zonder mobiel? Je wilt immers in contact blijven met iedereen en de smartphone gebruik je vaak ook als camera. Het is wijs om vooraf bepaalde apps te downloaden.

Lees verder

Handige dingen voor op reis

Handige dingen voor op reis

Reizen is voorbereiden, het is veel meer dan het inpakken van een koffer of rugzak. Want… wat neem je precies mee? Paspoort, geld en kleding zijn wel de bekendste zaken; er zijn echter ook handige accessoires die jouw trip veel aangenamer kunnen maken. We geven wat tips en suggesties.

Lees verder

Blijf de hitte de baas: handige tips

Blijf de hitte de baas: handige tips

Tropisch warm in Nederland? Jazeker, het komt eigenlijk best vaak voor. Vorig jaar hadden we een tropische periode Ook komende week stijgen de temperaturen tot boven de 30 graden en is het hitteplan van RIVM actief. We weten allemaal dat we moeten zorgen voor afkoeling, zowel voor onszelf als voor onze huisdieren. Veel drinken is tip nummer 1. Maar wat kun je, zeker in deze coronatijd, nog meer doen?

Lees verder

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Juist in deze corona-tijd is het heel belangrijk dat (hotel)kamers goed worden schoongemaakt en gedesinfecteerd. Veel hotels en accommodaties zorgen daar goed voor, maar er zijn er ook die nogal wat steken laten vallen, zo blijkt uit recent onderzoek van Inside Edition.

Lees verder

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

De grenzen van Kroatië zijn weer geopend. Het land heeft sinds de corona-uitbraak maar weinig besmettingen: op 1 juli 2020 staat de teller op net iets meer dan 2800 gevallen. Niets staat een heerlijke vakantie in Kroatië dan ook in de weg. En zeker niet als je dat doet op een schip of boot.

Lees verder

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Door de coronacrisis kiezen veel meer mensen voor een autovakantie. Op deze manier ben je immers niet afhankelijk van vliegmaatschappijen en het openbaar vervoer en kan je gaan en staan waar je wil. Toch zijn er wel enkele dingen waar je op moet letten als je dit jaar ervoor kiest om met de auto op vakantie te gaan. Ben je bijvoorbeeld wel goed verzekerd? Wat te doen bij pech in het buitenland? En wat moet je checken voor je vertrekt?

Lees verder