Tafelberg officieel ‘Nieuw Wereldwonder'

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Tafelberg
Tafelberg
Volgens burgemeester Patricia de Lille van Kaapstad was het 'een trots moment voor Zuid-Afrika' toen vandaag de Tafelberg officieel werd gehuldigd als een van de Nieuwe Zeven Wereld wonderen. De ceremonie vond plaats aan de voet van de berg waar De Lille de bij de erkenning behorende plaquette onthulde.

"Dat de Tafelberg, een symbool van ons land dat we allemaal koesteren en bezitten,  erkent is als een van de Nieuwe Zeven Natuurwonderen maakt ons enorm trots. Dit natuurlijk erfgoed maakt deel uit van Zuid-Afrika, maar ook van de wereld”, aldus De Lille. Volgens Bernard Weber, oprichter-voorzitter van de ‘New 7 Wonders Foundation’ is de Tafelberg niet alleen een spectaculaire achtergrond voor Kaapstad, een van de mooiste steden in de wereld, maar biedt toeristen ook de unieke ervaring om daadwerkelijk op de top van de berg te lopen en zo te genieten van een ontzagwekkend panoramisch uitzicht.”
Vijf andere nieuwe Wereldwonderen, de Puerto Princesa Underground River, de Amazone, Jeju Island, Halong Bay en Iguazu Falls hebben hun ceremonie al gehad. Die voor het zevende wonder, Komodo, wordt gehouden in 2013.


Naar Kaapstad

Glen Avonlodge
Glen Avonlodge
Maak een bijzondere reis naar Kaapstad en omgeving, bijvoorbeeld met de 18-daagse Tuinroute en de Karoo voor fijnproevers.

De West-Kaap biedt een culturele diversiteit die zichtbaar wordt in de verscheidenheid aan keukens, architectuur, musea and historische plaatsen. Verken schilderachtige routes met je huurauto langs de Hottentot-bergen naar de Kleine- en Grote Karoo, de gebieden met een onvergelijkbare botanische pracht en wilde dieren.Ontdek het op ca. 260 km vanaf Kaapstad gelegen wildreservaat Inverdoorn en het nationale park The Karoo met zijn zwarte neushoorns, buffels en de Kaapse mountain zebra's. Via Addo, Knysna, Oudtshoorn en Swellendam, reis je weer terug naar Kaapstad. Reizen door het 'het land van de grote dorst’, maakt dorstig en hongerig naar de Karoo-keuken. Je verblijft in speciaal geselecteerde accommodaties, waarvan enkelen zijn aangesloten bij ‘Good Cooks and their country houses’. Als dat al niet genoeg zegt…Naar SNP Natuurreizen...

 


 

Tips voor culturele uitjes in de Auvergne-Rhône-Alpes

Tips voor culturele uitjes in de Auvergne-Rhône-Alpes

De regio Auvergne-Rhône-Alpes in het zuidoosten van Frankrijk is heel divers: van berglandschappen tussen natuurparken, van wellness in Aix-les-Bains, Brides-les-Bains of Vichy tot cultuur in dorpen en steden als Annecy, Chambéry, Clermont-Ferrand, Grenoble en Lyon. Niet alleen de steden ademen geschiedenis, ook de diverse musea laten je kennis maken met de historie en bijzonderheden van de stad, de natuur en/of het gebied. We geven tien tips voor een interessante middag of dag.

Lees verder

Wintersportvakantie: ga goed voorbereid op reis

Wintersportvakantie: ga goed voorbereid op reis

Beenbreuken, knieletsel en hersenschuddingen. Jaarlijks ontvangt alarmcentrale Eurocross Assistance 1.600 meldingen over ongevallen op de piste. Veel van deze ongevallen kunnen worden voorkomen door de juiste voorbereiding, maar ook door je werkelijke niveau te kennen. Uit onderzoek van Eurocross blijkt namelijk dat 80% van de wintersporters het eigen skiniveau overschat, waardoor zij mogelijk pistes en omstandigheden kiezen die niet aansluiten op hun werkelijke niveau.

Lees verder

Wat zijn de beste fietsroutes van 2024?

Wat zijn de beste fietsroutes van 2024?

Vijf trajecten in zes Europese landen zijn in de race voor de titel ‘beste fietsroute van 2024’. Nederland heeft dit jaar concurrentie te duchten van Duitsland, Frankrijk, Noorwegen, Oostenrijk en Zweden. De winnaar wordt vrijdag 23 februari bekend op de eerste dag van de Fiets en Wandelbeurs in Jaarbeurs Utrecht. Lees verder hoe je entreekaarten kunt winnen voor deze beurs.

Lees verder

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

Noorderlicht: dit natuurfenomeen met je eigen ogen zien staat bij veel mensen op hun verlanglijstje. Maar waar kun je nu het beste het noorderlicht zien. Wordt het Zweden? Of toch IJsland? We geven je vijf mooie plekken, die overigens ook zonder het noorderlicht zeer de moeite waard zijn

Lees verder

Wandelen gezond is gezond, maar wel op goede wandelschoenen

Wandelen gezond is gezond, maar wel op goede wandelschoenen

Wandelen is niet alleen een geweldige manier om in beweging te blijven en kan ook enorm plezierig zijn, of je nu graag een ommetje maakt in het park, een stevige wandeling in de natuur maakt of op een meerdaagse trektocht gaat. En daarvoor zijn goede wandelschoenen essentieel voor jouw comfort en gezondheid.

Lees verder

Alles wat je wilt weten over de sauna

Alles wat je wilt weten over de sauna

Naar de sauna gaan iets uit onze tijd? Nee hoor, het idee van een sauna is al zo oud als de steentijd. De Romeinen hadden hele badsessies in de thermen en de indianen in Noord-Amerika ontdeden zich van stof en vuil in de tipi. Natuurlijk zagen de sauna’s er toen wel iets anders uit: men nam de zweetbaden in een met gloeiende stenen verhitte tent of hut. Het principe van de sauna is echter nog precies hetzelfde: het verhitten van het lichaam en dat vervolgens afkoelen met koud water. Een sauna is simpelweg een vorm van baden.

Lees verder