Tafelberg officieel ‘Nieuw Wereldwonder'

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Tafelberg
Tafelberg
Volgens burgemeester Patricia de Lille van Kaapstad was het 'een trots moment voor Zuid-Afrika' toen vandaag de Tafelberg officieel werd gehuldigd als een van de Nieuwe Zeven Wereld wonderen. De ceremonie vond plaats aan de voet van de berg waar De Lille de bij de erkenning behorende plaquette onthulde.

"Dat de Tafelberg, een symbool van ons land dat we allemaal koesteren en bezitten,  erkent is als een van de Nieuwe Zeven Natuurwonderen maakt ons enorm trots. Dit natuurlijk erfgoed maakt deel uit van Zuid-Afrika, maar ook van de wereld”, aldus De Lille. Volgens Bernard Weber, oprichter-voorzitter van de ‘New 7 Wonders Foundation’ is de Tafelberg niet alleen een spectaculaire achtergrond voor Kaapstad, een van de mooiste steden in de wereld, maar biedt toeristen ook de unieke ervaring om daadwerkelijk op de top van de berg te lopen en zo te genieten van een ontzagwekkend panoramisch uitzicht.”
Vijf andere nieuwe Wereldwonderen, de Puerto Princesa Underground River, de Amazone, Jeju Island, Halong Bay en Iguazu Falls hebben hun ceremonie al gehad. Die voor het zevende wonder, Komodo, wordt gehouden in 2013.


Naar Kaapstad

Glen Avonlodge
Glen Avonlodge
Maak een bijzondere reis naar Kaapstad en omgeving, bijvoorbeeld met de 18-daagse Tuinroute en de Karoo voor fijnproevers.

De West-Kaap biedt een culturele diversiteit die zichtbaar wordt in de verscheidenheid aan keukens, architectuur, musea and historische plaatsen. Verken schilderachtige routes met je huurauto langs de Hottentot-bergen naar de Kleine- en Grote Karoo, de gebieden met een onvergelijkbare botanische pracht en wilde dieren.Ontdek het op ca. 260 km vanaf Kaapstad gelegen wildreservaat Inverdoorn en het nationale park The Karoo met zijn zwarte neushoorns, buffels en de Kaapse mountain zebra's. Via Addo, Knysna, Oudtshoorn en Swellendam, reis je weer terug naar Kaapstad. Reizen door het 'het land van de grote dorst’, maakt dorstig en hongerig naar de Karoo-keuken. Je verblijft in speciaal geselecteerde accommodaties, waarvan enkelen zijn aangesloten bij ‘Good Cooks and their country houses’. Als dat al niet genoeg zegt…Naar SNP Natuurreizen...

 


 

Verzekerd van een mooi auto-avontuur

Verzekerd van een mooi auto-avontuur

Wie heeft er geen herinneringen aan een vakantie met de auto? Waarschijnlijk eerst met je ouders; daarna als jong zelfstandige op avontuur, naar het zuiden van Europa. Voor velen is de auto nog altijd het populairste vakantiemiddel, voor ver weg én dichtbij. Wellicht is het een idee om binnenkort een van de volgende routes in Duitsland, België of Luxemburg te ontdekken.

Lees verder

Groepsvakantie met Pasen? Vergeet deze 3 boekingstips niet

Groepsvakantie met Pasen? Vergeet deze 3 boekingstips niet

De paasdagen zijn een ideale periode voor een groepsvakantie. De scholen hebben vakantie en veel mensen zijn vrij van het werk, wat ervoor zorgt dat iedereen mee kan. En daar moet je natuurlijk gebruik van maken, want niets is zo belangrijk als samen zijn met de mensen om wie je geeft. Of dat nu je familie is, of een vriendengroep. Wil je lekker genieten van een groepsvakantie met Pasen? Lees de onderstaande tips om het onvergetelijk te maken.

Lees verder

Gratis dataroaming blijft nog eens 10 jaar beschikbaar in Europa

Gratis dataroaming blijft nog eens 10 jaar beschikbaar in Europa

Gebruik jij op vakantie graag je telefoon om te internetten en te bellen? Dan kun je dat ook de komende tien jaar in de Europese Unie gratis blijven doen. Sinds 2017 is er in de EU namelijk gratis dataroaming. 

Lees verder

Vakantielanden met meeste kans op verkeersongelukken

Vakantielanden met meeste kans op verkeersongelukken

Waar moet je nu het meeste oppassen in het verkeer als je in een volgepakte auto aan de vakantiereis begint? Het laatste waar je op een ritje naar de zon op zit te wachten is een verkeersongeluk. Het is niet in Italië met het soms temperamentvolle verkeer, of Spanje met zijn beruchte smalle straatjes waar de meeste ongelukken gebeuren. Uit onderzoek van Independer op basis van cijfers van Eurostat* blijkt dat Oostenrijk het Europese land is met de meeste verkeersslachtoffers. Het gaat dan om gewonden en dodelijke slachtoffers (fataal of gewond).

Lees verder

Slovenië wacht op ontdekking

Slovenië wacht op ontdekking

Slovenië is meer en meer in trek als vakantiebestemming. Toch is het nog voor veel West-Europese reizigers slechts een doorgangsland, op weg naar bijvoorbeeld Kroatië of Hongarije. Degenen die in Slovenië niet meer dan een tankstop maken, missen veel, zo ontdekten we zelf.

Lees verder

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie, weekendje weg, avondje uit. Voor dieven ideaal om hun slag te slaan in je huis. Woninginbraak heeft een grote impact op je gevoel van veiligheid. Het is niet alleen het gemis van waardevolle, en soms niet waardevolle, maar dierbare spullen, maar juist ook het idee dat vreemden binnen zijn geweest, door je kasten hebben gesnuffeld en al je persoonlijke bezittingen hebben bekeken.

Lees verder