Tafelberg officieel ‘Nieuw Wereldwonder'

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Tafelberg
Tafelberg
Volgens burgemeester Patricia de Lille van Kaapstad was het 'een trots moment voor Zuid-Afrika' toen vandaag de Tafelberg officieel werd gehuldigd als een van de Nieuwe Zeven Wereld wonderen. De ceremonie vond plaats aan de voet van de berg waar De Lille de bij de erkenning behorende plaquette onthulde.

"Dat de Tafelberg, een symbool van ons land dat we allemaal koesteren en bezitten,  erkent is als een van de Nieuwe Zeven Natuurwonderen maakt ons enorm trots. Dit natuurlijk erfgoed maakt deel uit van Zuid-Afrika, maar ook van de wereld”, aldus De Lille. Volgens Bernard Weber, oprichter-voorzitter van de ‘New 7 Wonders Foundation’ is de Tafelberg niet alleen een spectaculaire achtergrond voor Kaapstad, een van de mooiste steden in de wereld, maar biedt toeristen ook de unieke ervaring om daadwerkelijk op de top van de berg te lopen en zo te genieten van een ontzagwekkend panoramisch uitzicht.”
Vijf andere nieuwe Wereldwonderen, de Puerto Princesa Underground River, de Amazone, Jeju Island, Halong Bay en Iguazu Falls hebben hun ceremonie al gehad. Die voor het zevende wonder, Komodo, wordt gehouden in 2013.


Naar Kaapstad

Glen Avonlodge
Glen Avonlodge
Maak een bijzondere reis naar Kaapstad en omgeving, bijvoorbeeld met de 18-daagse Tuinroute en de Karoo voor fijnproevers.

De West-Kaap biedt een culturele diversiteit die zichtbaar wordt in de verscheidenheid aan keukens, architectuur, musea and historische plaatsen. Verken schilderachtige routes met je huurauto langs de Hottentot-bergen naar de Kleine- en Grote Karoo, de gebieden met een onvergelijkbare botanische pracht en wilde dieren.Ontdek het op ca. 260 km vanaf Kaapstad gelegen wildreservaat Inverdoorn en het nationale park The Karoo met zijn zwarte neushoorns, buffels en de Kaapse mountain zebra's. Via Addo, Knysna, Oudtshoorn en Swellendam, reis je weer terug naar Kaapstad. Reizen door het 'het land van de grote dorst’, maakt dorstig en hongerig naar de Karoo-keuken. Je verblijft in speciaal geselecteerde accommodaties, waarvan enkelen zijn aangesloten bij ‘Good Cooks and their country houses’. Als dat al niet genoeg zegt…Naar SNP Natuurreizen...

 


 

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitsland, onze grote oosterbuur, is een bijzonder land, ook op culinair gebied. Binnen Europa kent eigenlijk ieder land zijn eigen keuken. Natuurlijk zijn er overeenkomsten, maar er bestaan ook grote verschillen, zelfs als je buren bent zoals Nederland en Duitsland. Ben jij in Duitsland op vakantie geweest en heb je hier lekkere gerechten ontdekt die je thuis ook wel zou willen maken? Lees dan snel verder.

Lees verder

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Van alle eilanden in de Balearen staat Ibiza bekend als ‘feesteiland’. Vooral het zuiden van dit Spaanse eiland heeft die reputatie. Maar Ibiza heeft ook een oosten, westen, midden en noorden. Letterlijk de andere kanten. Tijd om die te ontdekken!

Lees verder

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Meer en meer Nederlanders vieren dit jaar de zomervakantie weer in het buitenland. De belangstelling voor een verblijf in eigen land blijft weliswaar groot, maar de hang naar avontuur over de grens wordt groter en groter, zo wees onderzoek van bureau Trends & Tourism uit.

Lees verder

Droombestemming Amerika

Droombestemming Amerika

Vraag naar iemands favoriete reisbestemmingen en bijna zeker wordt Amerika genoemd. De Verenigde Staten oefenen op vakantiegangers een magische aantrekkingskracht uit, simpelweg vanwege het ongekende aanbod voor jong en oud. Hoog tijd dus om Amerika ook eens op jouw bucketlist te zetten.

Lees verder

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit? Het kan weer nu attracties, pretparken, dierentuinen en musea weer open zijn. Samen, of met familie of vrienden een dagje weg. Wat waren in 2021 populaire uitjes en zijn ook in 2022 de moeite waard. Inspiratie nodig? Lees deze zeven tips.

Lees verder

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Corona en coronamaatregelen. Het ene land wil dit, het andere dat. Reizen naar jouw favoriete vakantiebestemming is nog nooit zo lastig geweest, met al die verschillende voorwaarden rond corona. Want er zijn er nogal wat, variërend van PCR tot boosteren en een goed ingevuld gele vaccinatieboekje. Puur op reis komt met een overzicht.

Lees verder