Tafelberg officieel ‘Nieuw Wereldwonder'

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Tafelberg
Tafelberg
Volgens burgemeester Patricia de Lille van Kaapstad was het 'een trots moment voor Zuid-Afrika' toen vandaag de Tafelberg officieel werd gehuldigd als een van de Nieuwe Zeven Wereld wonderen. De ceremonie vond plaats aan de voet van de berg waar De Lille de bij de erkenning behorende plaquette onthulde.

"Dat de Tafelberg, een symbool van ons land dat we allemaal koesteren en bezitten,  erkent is als een van de Nieuwe Zeven Natuurwonderen maakt ons enorm trots. Dit natuurlijk erfgoed maakt deel uit van Zuid-Afrika, maar ook van de wereld”, aldus De Lille. Volgens Bernard Weber, oprichter-voorzitter van de ‘New 7 Wonders Foundation’ is de Tafelberg niet alleen een spectaculaire achtergrond voor Kaapstad, een van de mooiste steden in de wereld, maar biedt toeristen ook de unieke ervaring om daadwerkelijk op de top van de berg te lopen en zo te genieten van een ontzagwekkend panoramisch uitzicht.”
Vijf andere nieuwe Wereldwonderen, de Puerto Princesa Underground River, de Amazone, Jeju Island, Halong Bay en Iguazu Falls hebben hun ceremonie al gehad. Die voor het zevende wonder, Komodo, wordt gehouden in 2013.


Naar Kaapstad

Glen Avonlodge
Glen Avonlodge
Maak een bijzondere reis naar Kaapstad en omgeving, bijvoorbeeld met de 18-daagse Tuinroute en de Karoo voor fijnproevers.

De West-Kaap biedt een culturele diversiteit die zichtbaar wordt in de verscheidenheid aan keukens, architectuur, musea and historische plaatsen. Verken schilderachtige routes met je huurauto langs de Hottentot-bergen naar de Kleine- en Grote Karoo, de gebieden met een onvergelijkbare botanische pracht en wilde dieren.Ontdek het op ca. 260 km vanaf Kaapstad gelegen wildreservaat Inverdoorn en het nationale park The Karoo met zijn zwarte neushoorns, buffels en de Kaapse mountain zebra's. Via Addo, Knysna, Oudtshoorn en Swellendam, reis je weer terug naar Kaapstad. Reizen door het 'het land van de grote dorst’, maakt dorstig en hongerig naar de Karoo-keuken. Je verblijft in speciaal geselecteerde accommodaties, waarvan enkelen zijn aangesloten bij ‘Good Cooks and their country houses’. Als dat al niet genoeg zegt…Naar SNP Natuurreizen...

 


 

De Frans Atlantische kust: zon, zee, strand en musea

De Frans Atlantische kust: zon, zee, strand en musea
We weten wel waarom de Frans Atlantische kust zo populair is: zon, zee, strand en een verscheidenheid aan landschappen. Heerlijk om het zeewater op te snuiven tijdens je vakantie. Maar ook wie cultuur wil snuiven kan prima terecht in dit gebied. Deze zes musea nemen je mee op een reis door de tijd, de natuur en de rijke maritieme geschiedenis van de regio. Of het nu gaat om zoutwinning in Sabres, de wereld van de mosselen in Les Sables-d'Olonne of de vuurtorens aan de Gironde, de musea zijn het bezoeken waard. En niet alleen als het regent.

Lees verder

De mooiste fietsroutes in Slovenië

De mooiste fietsroutes in Slovenië

Of je nu een relaxte fietstocht wilt maken, of wel van een beetje uitdaging houdt, in Slovenië kun je altijd een passende fietstocht vinden. Van schilderachtige hoogten in centraal Slovenië, een rit door heuvelachtige landschappen of een tocht door uitgestrekte bossen, in combinatie met het mediterrane klimaat vormen de afwisselende landschappen van het  landde ideale mix voor een fietsvakantie. We tippen de volgende fietsroutes.

Lees verder

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Er zijn erg veel mooie steden te ontdekken in Europa, die een prima bestemming zouden zijn voor een stedentrip. Bezoek de meest indrukwekkende bezienswaardigheden, van historische monumenten tot moderne architectuur. Vliegen kan vanaf verschillende luchthavens, waaronder Rotterdam Airport. Deze luchthaven is compact en daardoor een fijne start voor jouw vliegreis. We vertellen we je in dit artikel meer over stedentrips maken vanaf Rotterdam Airport.

Lees verder

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Ga je naar Rome dan stap je letterlijk terug in de geschiedenis. Rome is geplaveid met historische gebouwen en plekken. Natuurlijk kun je niet om het Colosseum heen, maar het politieke, religieuze en commerciële centrum van het oude Rome mag je ook niet missen: het Forum Romanum. Stap het Forum Romanum binnen en je wandelt terug naar de tijd van keizers, gladiatoren en politieke intriges.  In dit artikel nemen we je mee op een virtuele reis door dit iconische historische complex, en geven we handige tips voor een onvergetelijk bezoek.

Lees verder

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Eind maart verspreiden we een speciale Vakantie Special onder de abonnees van onze nieuwsbrief. Voor de snelle beslissers hebben wij nog beperkte advertentieruimte. Adverteren kan in de vorm van een banner, een aanbieding of een advertorial waarin een accommodatie, bestemming of reis wordt uitgelicht. Maar de Vakantie Special heeft meer!

Lees verder

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Dit jaar is een extra feestelijk jaar voor Keukenhof: het bloemenpark in Lisse viert in 2024 haar 75-jarig bestaan. Reden voor een feestje en door mee te doen aan onze prijsvraag kun je entreekaarten winnen om dit feestje mee te maken.

Lees verder