Prijsvechter Wind Jet in nood

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Wind Jet
Wind Jet
Zo’n 300.000 reizigers verkeren in onzekerheid of ze binnenkort hun geplande vliegreis kunnen maken. Ze hebben een ticket aangeschaft van Wind Jet, maar de Italiaanse luchtvaartmaatschappij verkeert in financiële moeilijkheden. Sinds vrijdag worden vluchten geschrapt, nadat overnamegesprekken met Alitalia onverwacht waren afgeketst. Tot een akkoord wordt bereikt, worden geen tickets meer verkocht, staat op de website van de prijsvechter te lezen.

Wind Jet werd in 2003 opgericht als low cost carrier, met als thuisbasis het Siciliaanse Catania. De maatschappij vliegt vooral op Italië, maar ook naar andere Europese bestemmingen, zoals Amsterdam, Parijs of Berlijn.

Crisisteam

De Italiaanse luchtvaartautoriteit Enac heeft inmiddels een crisisteam samengesteld, waarbij Alitalia, Meridiana en Blu Panorama is gevraagd om de vluchten van Wind Jet over te nemen. Passagiers met een ticket van Wind Jet moeten wel een toeslag betalen.

De kans bestaat dat Wind Jet maandag haar licentie verliest, als er geen reddingsplan op tafel komt. Voor dinsdag staat op het ministerie van Economische Zaken een gesprek op de agenda tussen de top van Windjet en Alitalia in een poging om alsnog tot overeenstemming te komen over een overname.

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitsland, onze grote oosterbuur, is een bijzonder land, ook op culinair gebied. Binnen Europa kent eigenlijk ieder land zijn eigen keuken. Natuurlijk zijn er overeenkomsten, maar er bestaan ook grote verschillen, zelfs als je buren bent zoals Nederland en Duitsland. Ben jij in Duitsland op vakantie geweest en heb je hier lekkere gerechten ontdekt die je thuis ook wel zou willen maken? Lees dan snel verder.

Lees verder

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Van alle eilanden in de Balearen staat Ibiza bekend als ‘feesteiland’. Vooral het zuiden van dit Spaanse eiland heeft die reputatie. Maar Ibiza heeft ook een oosten, westen, midden en noorden. Letterlijk de andere kanten. Tijd om die te ontdekken!

Lees verder

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Meer en meer Nederlanders vieren dit jaar de zomervakantie weer in het buitenland. De belangstelling voor een verblijf in eigen land blijft weliswaar groot, maar de hang naar avontuur over de grens wordt groter en groter, zo wees onderzoek van bureau Trends & Tourism uit.

Lees verder

Droombestemming Amerika

Droombestemming Amerika

Vraag naar iemands favoriete reisbestemmingen en bijna zeker wordt Amerika genoemd. De Verenigde Staten oefenen op vakantiegangers een magische aantrekkingskracht uit, simpelweg vanwege het ongekende aanbod voor jong en oud. Hoog tijd dus om Amerika ook eens op jouw bucketlist te zetten.

Lees verder

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit? Het kan weer nu attracties, pretparken, dierentuinen en musea weer open zijn. Samen, of met familie of vrienden een dagje weg. Wat waren in 2021 populaire uitjes en zijn ook in 2022 de moeite waard. Inspiratie nodig? Lees deze zeven tips.

Lees verder

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Corona en coronamaatregelen. Het ene land wil dit, het andere dat. Reizen naar jouw favoriete vakantiebestemming is nog nooit zo lastig geweest, met al die verschillende voorwaarden rond corona. Want er zijn er nogal wat, variërend van PCR tot boosteren en een goed ingevuld gele vaccinatieboekje. Puur op reis komt met een overzicht.

Lees verder