Prijsvechter Wind Jet in nood

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Wind Jet
Wind Jet
Zo’n 300.000 reizigers verkeren in onzekerheid of ze binnenkort hun geplande vliegreis kunnen maken. Ze hebben een ticket aangeschaft van Wind Jet, maar de Italiaanse luchtvaartmaatschappij verkeert in financiële moeilijkheden. Sinds vrijdag worden vluchten geschrapt, nadat overnamegesprekken met Alitalia onverwacht waren afgeketst. Tot een akkoord wordt bereikt, worden geen tickets meer verkocht, staat op de website van de prijsvechter te lezen.

Wind Jet werd in 2003 opgericht als low cost carrier, met als thuisbasis het Siciliaanse Catania. De maatschappij vliegt vooral op Italië, maar ook naar andere Europese bestemmingen, zoals Amsterdam, Parijs of Berlijn.

Crisisteam

De Italiaanse luchtvaartautoriteit Enac heeft inmiddels een crisisteam samengesteld, waarbij Alitalia, Meridiana en Blu Panorama is gevraagd om de vluchten van Wind Jet over te nemen. Passagiers met een ticket van Wind Jet moeten wel een toeslag betalen.

De kans bestaat dat Wind Jet maandag haar licentie verliest, als er geen reddingsplan op tafel komt. Voor dinsdag staat op het ministerie van Economische Zaken een gesprek op de agenda tussen de top van Windjet en Alitalia in een poging om alsnog tot overeenstemming te komen over een overname.

Musea in Nederland: 12 tips voor een museum in elke provincie

Musea in Nederland: 12 tips voor een museum in elke provincie

Musea in Nederland. We hebben een lijstje gemaakt van 12 musea in Nederland, in elke provincie een, die misschien wat onbekender zijn, maar absoluut de moeite waard. Van kunst en geschiedenis, tot wetenschap of cultureel erfgoed, je vindt het in deze musea.

Lees verder

Ik ga op kampeervakantie en ik neem mee...

Ik ga op kampeervakantie en ik neem mee...

Of je nu een kampeervakantie onderneemt in een tent, caravan of camper, er zijn enkele essentiële zaken die je niet mag vergeten om je vakantie soepel en plezierig te laten verlopen. Hier zijn enkele belangrijke dingen die zeker niet mogen ontbreken.

Lees verder

Ontdek de andere kant van de wereld in Australië en Nieuw-Zeeland

Ontdek de andere kant van de wereld in Australië en Nieuw-Zeeland

Breng een bezoek aan de andere kant van de wereld, door een reis naar Australië of Nieuw-Zeeland te boeken. Beide landen hebben je ontzettend veel te bieden op het gebied van natuur en cultuur. Daarbij hoef je niet bang te zijn dat je er niet kunt ontspannen na een drukke periode op het werk of tijdens je studie; beide landen beschikken over tal van fraaie stranden. In dit artikel lees je meer over wat het reizen naar Australië en Nieuw-Zeeland zo de moeite waard maakt.

Lees verder

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Voor veel mensen is een hotelkamer vooral om in te slapen. Zeker bij een stedentrip of weekendje weg is de overnachting vaak ondergeschikt aan de bestemming. Maar een fijn hotel, luxe kamer en een heerlijk bed dragen zeker bij aan het plezier van het nachtje of weekendje weg. En dat hoeft echt niet duur te zijn.

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: zeven tips

Kerstmarkten in Europa: zeven tips
Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder

De vele voordelen van een vakantiehuis

De vele voordelen van een vakantiehuis

Nederlanders gaan steeds vaker op vakantie in eigen land of in een van onze buurlanden. Dichtbij en duurzaam zijn hierbij de sleutelwoorden, al spelen ook luxe en ligging duidelijk mee. Daarbij kiezen steeds meer mensen voor het gemak van een vakantiehuis op een vakantiepark.

Lees verder