Prijsvechter Wind Jet in nood

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Wind Jet
Wind Jet
Zo’n 300.000 reizigers verkeren in onzekerheid of ze binnenkort hun geplande vliegreis kunnen maken. Ze hebben een ticket aangeschaft van Wind Jet, maar de Italiaanse luchtvaartmaatschappij verkeert in financiële moeilijkheden. Sinds vrijdag worden vluchten geschrapt, nadat overnamegesprekken met Alitalia onverwacht waren afgeketst. Tot een akkoord wordt bereikt, worden geen tickets meer verkocht, staat op de website van de prijsvechter te lezen.

Wind Jet werd in 2003 opgericht als low cost carrier, met als thuisbasis het Siciliaanse Catania. De maatschappij vliegt vooral op Italië, maar ook naar andere Europese bestemmingen, zoals Amsterdam, Parijs of Berlijn.

Crisisteam

De Italiaanse luchtvaartautoriteit Enac heeft inmiddels een crisisteam samengesteld, waarbij Alitalia, Meridiana en Blu Panorama is gevraagd om de vluchten van Wind Jet over te nemen. Passagiers met een ticket van Wind Jet moeten wel een toeslag betalen.

De kans bestaat dat Wind Jet maandag haar licentie verliest, als er geen reddingsplan op tafel komt. Voor dinsdag staat op het ministerie van Economische Zaken een gesprek op de agenda tussen de top van Windjet en Alitalia in een poging om alsnog tot overeenstemming te komen over een overname.

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Voor veel mensen is een hotelkamer vooral om in te slapen. Zeker bij een stedentrip of weekendje weg is de overnachting vaak ondergeschikt aan de bestemming. Maar een fijn hotel, luxe kamer en een heerlijk bed dragen zeker bij aan het plezier van het nachtje of weekendje weg. En dat hoeft echt niet duur te zijn.

Lees verder

Win kaarten voor de Vakantiebeurs in 2023

Win kaarten voor de Vakantiebeurs in 2023

De Jaarbeurs in Utrecht is van 12 tot en met 15 januari 2023 weer het toneel van de Vakantiebeurs. De echte reisliefhebber heeft die data uiteraard al in zijn of haar agenda staan, want voor het eerst sinds 2020 is er weer sprake van een fysiek evenement. In 2021 en 2022 ging de Vakantiebeurs vanwege corona niet door of was er sprake van een online editie.

Lees verder

Win een boek over blijvend geluk

Win een boek over blijvend geluk

Geluk... wat 'Hygge' is voor Denemarken en 'Ikigai' voor Japan, is 'Haengbog' voor Zuid-Korea. En the Korean Wave zal waarschijnlijk niet veel mensen ontgaan zijn; van literatuur, films en keramiek tot restaurantjes en K-pop. Zuid-Korea is het land waar de mensen samen eten, familie belangrijk is, de natuur wordt omarmd en schoonheid een groot goed is.

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: zeven tips

Kerstmarkten in Europa: zeven tips
Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder

De vele voordelen van een vakantiehuis

De vele voordelen van een vakantiehuis

Nederlanders gaan steeds vaker op vakantie in eigen land of in een van onze buurlanden. Dichtbij en duurzaam zijn hierbij de sleutelwoorden, al spelen ook luxe en ligging duidelijk mee. Daarbij kiezen steeds meer mensen voor het gemak van een vakantiehuis op een vakantiepark.

Lees verder

Welke fietsendrager heb je nodig op vakantie?

Welke fietsendrager heb je nodig op vakantie?

Wil je graag je eigen fiets meenemen op vakantie met de auto? Dan kun je het beste een fietsendrager aanschaffen en monteren. Met een fietsendrager kun je namelijk alle kanten op. Zeker als je veel met de auto onderweg bent voor langere tijd of voor een vakantie, is een fietsdrager de ideale manier om je fiets mee te nemen. Toch is niet iedere fietsendrager geschikt voor elke fiets of elke auto. Daarom in dit artikel tips om de juiste fietsendrager te kiezen.

Lees verder