Mooi seizoen voor Keukenhof: bijna 1,4 miljoen bezoekers

3.5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Keukenhof weer open ©pr_keukenhof
Keukenhof weer open ©pr_keukenhof

Bloemententoonstelling Keukenhof heeft dit seizoen afgerond met bijna 1,4 miljoen bezoekers. Het lentepark in Lisse bleek voor menigeen een favoriete plek om in het voorjaar te genieten van miljoenen bloeiende tulpen, narcissen en andere bolbloemen. Bezoekers waren dit jaar welkom van 23 maart tot en met zondag 14 mei. Ze waardeerden de tentoonstelling met een 8,6.

Keukenhof spreekt van een welcome back aan bezoekers van over de hele wereld. De meeste belangstellenden kwamen uit Nederland (20%), gevolgd door Duitsland, Verenigde Staten, Frankrijk en Groot-Brittannië. De Aziaten zijn volgens Keukenhof terug, maar niet in de aantallen van voor de Covid-pandemie. In totaal verwelkomde het park bezoekers uit meer dan 100 landen.

Keukenhof was meerdere weekenden uitverkocht waaronder het Paasweekend, tijdens corsodag en in het weekend van 1 mei. Op het parkeerterrein van Keukenhof stonden dit seizoen veel campers geparkeerd, blijkt ook uit informatie die het park heeft verstrekt. De bloei in Keukenhof liep ook dit seizoen parallel aan die in de natuur. Aan het begin waren de vroegbloeiende soorten te zien zoals krokussen, narcissen, hyacinten en vroege tulpen. Later in het seizoen waren dat de latere bloeiers zoals (grotere) tulpen. Wie in alle rust van de bloemenpracht wilde genieten, kon het beste 10.30 uur en ná 16.00 uur komen: dan was het minder druk in het park. Keukenhof iwas dit seizoen alle dagen open, ook op zon- en feestdagen, steeds van 8.00 tot 19.30 uur.

Volgend jaar viert Keukenhof haar 75-jarig jubileum. Activiteiten in het park staan dan in het kader van dit feest. De bloemententoonstelling is in 2024 open van 21 maart tot en met 12 mei.

Boek op voorhand je tickets via GetYourGuide!

 

Reactie toevoegen
Reacties zijn van harte welkom. Reclame maken, producten promoten of websites vermelden is niet toegestaan.

Ook interessant...

Tips voor een lange auto- of vliegreis

Tips voor een lange auto- of vliegreis

De meeste mensen zien op tegen een lange(re) vlieg- of autoreis. Natuurlijk is het vooruitzicht van vakantie heerlijk, maar je wilt zo uitgerust mogelijk aankomen. En zeker als je economy vliegt zijn de stoelen krap, is de zitting dun en kun je amper achterover met de rugleuning. Ook in de auto kunnen stoelen oncomfortabel worden als je er langere tijd in moet zitten. We geven wat tips voor een lange auto- of vliegreis. 

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: negen tips

Kerstmarkten in Europa: negen tips

Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

Noorderlicht: dit natuurfenomeen met je eigen ogen zien staat bij veel mensen op hun verlanglijstje. Maar waar kun je nu het beste het noorderlicht zien. Wordt het Zweden? Of toch IJsland? We geven je vijf mooie plekken, die overigens ook zonder het noorderlicht zeer de moeite waard zijn

Lees verder

Met de elektrische auto op weg naar Frankrijk

Met de elektrische auto op weg naar Frankrijk

Nederland telt inmiddels 3,4 miljoen E-bikes en 350.000 elektrische auto’s. Prettige vervoermiddelen, al kunnen de actieradius en het laden nog wel dingetjes zijn. Puur op reis trekt voor het eerst met een elektrische auto van Nederland naar het zuiden van Frankrijk. Een verslag van onthaasten 2.0, dat kunnen we alvast voorspellen.

Lees verder

Tips om korte en langere vliegreizen aangenamer te maken

Tips om korte en langere vliegreizen aangenamer te maken

Wat zou het heerlijk zijn om altijd businessclass of eersteklas te vliegen. Zeker op langere vluchten is dat zoveel comfortabeler dan in economy class. Helaas hangt daar ook een behoorlijk prijskaartje aan. En niet iedereen kan, of wil, zich dat extra bedrag veroorloven. Toch kun je ook voor minder geld je een aantal dingen doen om de vliegreis ook in economy een stuk aangenamer te maken.Trouwens, deze tips zijn ook zeer bruikbaar voor langere auto- bus- of treinreizen.

Lees verder

Afrikaanse kunst in het Afrika Museum

Afrikaanse kunst in het Afrika Museum
Adrikaanse kunst: met de tentoonstelling In Schitterend Licht geeft het Afrika Museum in Berg en Dal een platform aan hedendaagse kunst uit Afrika. De tentoonstelling vormt een dynamische dialoog tussen heden en het recente verleden en viert de rijkdom en diversiteit van Afrikaanse kunst en de verspreiding daarvan. 

Lees verder