Mooi seizoen voor Keukenhof: bijna 1,4 miljoen bezoekers

3.5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Keukenhof weer open ©pr_keukenhof
Keukenhof weer open ©pr_keukenhof

Bloemententoonstelling Keukenhof heeft dit seizoen afgerond met bijna 1,4 miljoen bezoekers. Het lentepark in Lisse bleek voor menigeen een favoriete plek om in het voorjaar te genieten van miljoenen bloeiende tulpen, narcissen en andere bolbloemen. Bezoekers waren dit jaar welkom van 23 maart tot en met zondag 14 mei. Ze waardeerden de tentoonstelling met een 8,6.

Keukenhof spreekt van een welcome back aan bezoekers van over de hele wereld. De meeste belangstellenden kwamen uit Nederland (20%), gevolgd door Duitsland, Verenigde Staten, Frankrijk en Groot-Brittannië. De Aziaten zijn volgens Keukenhof terug, maar niet in de aantallen van voor de Covid-pandemie. In totaal verwelkomde het park bezoekers uit meer dan 100 landen.

Keukenhof was meerdere weekenden uitverkocht waaronder het Paasweekend, tijdens corsodag en in het weekend van 1 mei. Op het parkeerterrein van Keukenhof stonden dit seizoen veel campers geparkeerd, blijkt ook uit informatie die het park heeft verstrekt. De bloei in Keukenhof liep ook dit seizoen parallel aan die in de natuur. Aan het begin waren de vroegbloeiende soorten te zien zoals krokussen, narcissen, hyacinten en vroege tulpen. Later in het seizoen waren dat de latere bloeiers zoals (grotere) tulpen. Wie in alle rust van de bloemenpracht wilde genieten, kon het beste 10.30 uur en ná 16.00 uur komen: dan was het minder druk in het park. Keukenhof iwas dit seizoen alle dagen open, ook op zon- en feestdagen, steeds van 8.00 tot 19.30 uur.

Volgend jaar viert Keukenhof haar 75-jarig jubileum. Activiteiten in het park staan dan in het kader van dit feest. De bloemententoonstelling is in 2024 open van 21 maart tot en met 12 mei.

Boek op voorhand je tickets via GetYourGuide!

 

Reactie toevoegen
Reacties zijn van harte welkom. Reclame maken, producten promoten of websites vermelden is niet toegestaan.

Ook interessant...

Musea in Nederland: 12 tips voor een museum in elke provincie

Musea in Nederland: 12 tips voor een museum in elke provincie

Musea in Nederland. We hebben een lijstje gemaakt van 12 musea in Nederland, in elke provincie een, die misschien wat onbekender zijn, maar absoluut de moeite waard. Van kunst en geschiedenis, tot wetenschap of cultureel erfgoed, je vindt het in deze musea.

Lees verder

Ik ga op kampeervakantie en ik neem mee...

Ik ga op kampeervakantie en ik neem mee...

Of je nu een kampeervakantie onderneemt in een tent, caravan of camper, er zijn enkele essentiële zaken die je niet mag vergeten om je vakantie soepel en plezierig te laten verlopen. Hier zijn enkele belangrijke dingen die zeker niet mogen ontbreken.

Lees verder

Ontdek de andere kant van de wereld in Australië en Nieuw-Zeeland

Ontdek de andere kant van de wereld in Australië en Nieuw-Zeeland

Breng een bezoek aan de andere kant van de wereld, door een reis naar Australië of Nieuw-Zeeland te boeken. Beide landen hebben je ontzettend veel te bieden op het gebied van natuur en cultuur. Daarbij hoef je niet bang te zijn dat je er niet kunt ontspannen na een drukke periode op het werk of tijdens je studie; beide landen beschikken over tal van fraaie stranden. In dit artikel lees je meer over wat het reizen naar Australië en Nieuw-Zeeland zo de moeite waard maakt.

Lees verder

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Voor veel mensen is een hotelkamer vooral om in te slapen. Zeker bij een stedentrip of weekendje weg is de overnachting vaak ondergeschikt aan de bestemming. Maar een fijn hotel, luxe kamer en een heerlijk bed dragen zeker bij aan het plezier van het nachtje of weekendje weg. En dat hoeft echt niet duur te zijn.

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: zeven tips

Kerstmarkten in Europa: zeven tips
Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder

De vele voordelen van een vakantiehuis

De vele voordelen van een vakantiehuis

Nederlanders gaan steeds vaker op vakantie in eigen land of in een van onze buurlanden. Dichtbij en duurzaam zijn hierbij de sleutelwoorden, al spelen ook luxe en ligging duidelijk mee. Daarbij kiezen steeds meer mensen voor het gemak van een vakantiehuis op een vakantiepark.

Lees verder