• Puuropreis
  • Nieuws
  • Lagere prijzen moeten Europese luchtvaartmaatschappijen de winter door helpen

Lagere prijzen moeten Europese luchtvaartmaatschappijen de winter door helpen

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Europese luchtvaartmaatschappijen staan een moeilijke winter te wachten door de aanhoudende pandemie en het feit dat het reisvertrouwen waarschijnlijk beperkt zal blijven. Lage tarieven zullen de sleutel zijn tot het stimuleren van de vraag omdat de reisbeperkingen waarschijnlijk zullen aanhouden, aldus GlobalData, een toonaangevend data- en analyticsbedrijf.
Gus Gardner, Associate Travel and Tourism Analyst bij GlobalData, zegt hierover: "Nu de inkomsten nog steeds onder druk staan, staat de luchtvaartmaatschappijen een moeilijke winter te wachten. Tijdens wat traditioneel het laagseizoen is in Europa, zal de pandemie de bedrijfsomstandigheden waarschijnlijk bemoeilijken. 
"Hoewel de vraag deze zomer begon terug te keren, kan de winter een ander verhaal worden. Het aantal COVID-19-gevallen zou kunnen toenemen en er zouden zich nog meer varianten kunnen ontwikkelen, waardoor reizigers minder bereid zouden zijn om te vliegen. Nu veel regeringen, waaronder het Verenigd Koninkrijk, hun verlofsubsidies stopzetten, zullen de arbeidskosten onvermijdelijk stijgen en moeten er financieel moeilijke beslissingen worden genomen. Er moet een delicaat evenwicht worden gevonden tussen het bedienen van talrijke bestemmingen en het onder controle houden van de exploitatiekosten. Luchtvaartmaatschappijen moeten wendbaar zijn om te kunnen overleven. 
Passagiers kunnen reisplannen deze winter blijven uitstellen vanwege de grote onzekerheid. Hoewel de uitrol van vaccins in Europa goed vordert, is de Delta-variant een punt van zorg. Sommige landen hebben moeite om het virus in te dammen en het ziet ernaar uit dat de reisbeperkingen zullen blijven bestaan. Het plannen van reizen zal verder worden bemoeilijkt door steeds veranderende beperkingen, zoals de eis van negatieve COVID-19-tests voor toegang tot veel gebieden. Bovendien zijn reisbeperkingen de op een na grootste belemmering voor reizen: 55% van de respondenten in een GlobalData-enquête* gaf deze reden op om niet te reizen. Routenetwerken moeten zich richten op bestemmingen met beperkte beperkingen en er moet voor een flexibele/responsieve aanpak worden gekozen.
De concurrentie tussen luchtvaartmaatschappijen in Europa was hevig vóór de COVID en vaak was de prijs de doorslaggevende factor voor reizigers bij de keuze van een luchtvaartmaatschappij. Met de onzekere vraag die deze winter te verwachten is, zal het aanmoedigen van boekingen een belangrijk doel zijn. 
Gardner voegt daaraan toe: "Het verlagen van de tarieven om de vraag te stimuleren zal deze winter een tactiek zijn om zitplaatsen te vullen. Dit zou de 57% van de Europese respondenten kunnen aantrekken die, volgens een live opiniepeiling van GlobalData**, de prijs als de belangrijkste factor beschouwen bij de keuze van een luchtvaartmaatschappij. De prijs zal in de tussentijd van doorslaggevend belang zijn bij het aanmoedigen van reizen en lowcostmaatschappijen zullen deze winter waarschijnlijk de dominante luchtvaartmaatschappijen zijn. Aangezien reizigers dichter bij huis blijven reizen, zou het uitgebreide Europese netwerk van deze maatschappijen in hun voordeel moeten werken."
 
Vertaald met www.DeepL.com/Translator (gratis versie)

Ook interessant...

De mooiste fietsroutes in Slovenië

De mooiste fietsroutes in Slovenië

Of je nu een relaxte fietstocht wilt maken, of wel van een beetje uitdaging houdt, in Slovenië kun je altijd een passende fietstocht vinden. Van schilderachtige hoogten in centraal Slovenië, een rit door heuvelachtige landschappen of een tocht door uitgestrekte bossen, in combinatie met het mediterrane klimaat vormen de afwisselende landschappen van het  landde ideale mix voor een fietsvakantie. We tippen de volgende fietsroutes.

Lees verder

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Er zijn erg veel mooie steden te ontdekken in Europa, die een prima bestemming zouden zijn voor een stedentrip. Bezoek de meest indrukwekkende bezienswaardigheden, van historische monumenten tot moderne architectuur. Vliegen kan vanaf verschillende luchthavens, waaronder Rotterdam Airport. Deze luchthaven is compact en daardoor een fijne start voor jouw vliegreis. We vertellen we je in dit artikel meer over stedentrips maken vanaf Rotterdam Airport.

Lees verder

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Ga je naar Rome dan stap je letterlijk terug in de geschiedenis. Rome is geplaveid met historische gebouwen en plekken. Natuurlijk kun je niet om het Colosseum heen, maar het politieke, religieuze en commerciële centrum van het oude Rome mag je ook niet missen: het Forum Romanum. Stap het Forum Romanum binnen en je wandelt terug naar de tijd van keizers, gladiatoren en politieke intriges.  In dit artikel nemen we je mee op een virtuele reis door dit iconische historische complex, en geven we handige tips voor een onvergetelijk bezoek.

Lees verder

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Eind maart verspreiden we een speciale Vakantie Special onder de abonnees van onze nieuwsbrief. Voor de snelle beslissers hebben wij nog beperkte advertentieruimte. Adverteren kan in de vorm van een banner, een aanbieding of een advertorial waarin een accommodatie, bestemming of reis wordt uitgelicht. Maar de Vakantie Special heeft meer!

Lees verder

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Dit jaar is een extra feestelijk jaar voor Keukenhof: het bloemenpark in Lisse viert in 2024 haar 75-jarig bestaan. Reden voor een feestje en door mee te doen aan onze prijsvraag kun je entreekaarten winnen om dit feestje mee te maken.

Lees verder

Kampeertips voor beginners

Kampeertips voor beginners

Of je nu jong of oud bent, kiest voor een tent of een luxe ingerichte sta-caravan op een camping of vakantiepark, als je voor het eerst gaat kamperen zul je vast iets hebben aan deze kampeertips. Kamperen geeft veel mensen het gevoel van vrijheid. Kamperen is een heel andere beleving dan een hotelkamer of appartement. Je kunt de serene rust van de natuur opzoeken en toch de nabijheid van een stad of leuke toeristische attracties.Heb je zelf kampeertips? Dan kun je andere beginnend kampeerders helpen door deze te delen.

Lees verder