In de zomer te weinig balans tussen werk en vrije tijd

3.5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Puur op reis @GrouponVeel Nederlanders genieten nog te weinig van de zomer, zo blijkt uit het onderzoek ‘Sensationele Zomer’ van dealsite Groupon onder duizend Nederlandse gezinnen. Voor veel mensen is het niet gemakkelijk de balans tussen vrije tijd en werk te behouden. We zijn te druk en hebben weinig tijd voor ontspanning.

Daarnaast wordt de zomer als een dure periode gezien en vinden we het lastig om onze kinderen in dit digitale tijdperk bezig te houden met buitenactiviteiten. Toch krijgen we het zomergevoel wel terug door het maken van een mooie reis en een zomerse barbecue.

Enkele uitkomsten uit het onderzoek

  • De helft van de Nederlanders met kind(eren) brengt door het werk te weinig tijd door met vrienden of familie deze zomer. Veertig procent geeft bovendien aan te weinig tijd te hebben om samen met zijn of haar kinderen te genieten.
  • Slechts 42 procent van de werknemers maakt op de werkvloer gebruik van de middagwandeling in de zon tijdens de pauze. In de zomer komt dat mogelijk doordat de vakantie van collega’s voor meer werkstress zorgt.
  • Nederlanders werken tijdens de zomer vaak langer door, waardoor meer dan één op de vier Nederlanders (26 procent) aangeeft ook in de avond niet te kunnen genieten van extra zonuren.
  • De zomer is duur, vinden de Nederlanders. Nadat de vakantie betaald is, geeft 28 procent aan dat er weinig budget over is voor andere zomeractiviteiten.
  • Voor 30 procent van de ondervraagden blijkt het moeilijk te kunnen sparen voor activiteiten die  ze deze zomer graag doen. 

Buitenactiviteiten gezocht voor kinderen

Uit het onderzoek blijkt verder dat 40 procent van de Nederlanders vindt dat kinderen tijdens de zomer teveel tijd binnenshuis doorbrengen met elektronica (smartphone, televisie, laptop) terwijl ze eigenlijk prima buiten kunnen spelen. Meer dan één op de drie Nederlanders (36 procent) maakt zich dan ook zorgen over de manier waarmee ze hun kinderen bezig kunnen houden met buitenactiviteiten. Het merendeel van de ondervraagden (59 procent) geeft aan dat zij vroeger in hun kindertijd meer tijd buiten doorbrachten dan de kinderen van nu.

imp?type(img)g(22831184)a(2067124)

Vakantie en barbecue voor ultieme zomergevoel

  • Activiteiten die Nederlanders het fijne zomergevoel terug geven zijn:
  • Het maken van een prachtige reis met het gezin (87 procent)
  • Het eten van een ijsje (81 procent)
  • Een zomerse barbecue (80 procent)
  • Het ruisen van de zee (64 procent)
  • Op tijd stoppen met werken en buiten eten in de middagpauzes: 22 procent.

Sensationele Zomer Shop

In de Sensationele Zomer Shop van Groupon zijn verschillende restaurant- beauty- en actieve deals te vinden voor een onvergetelijke zomer. Ook zijn er de hele zomer speciale winacties.

Op dit artikel kun je niet (meer) reageren.

Ook interessant...

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Er zijn erg veel mooie steden te ontdekken in Europa, die een prima bestemming zouden zijn voor een stedentrip. Bezoek de meest indrukwekkende bezienswaardigheden, van historische monumenten tot moderne architectuur. Vliegen kan vanaf verschillende luchthavens, waaronder Rotterdam Airport. Deze luchthaven is compact en daardoor een fijne start voor jouw vliegreis. We vertellen we je in dit artikel meer over stedentrips maken vanaf Rotterdam Airport.

Lees verder

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Ga je naar Rome dan stap je letterlijk terug in de geschiedenis. Rome is geplaveid met historische gebouwen en plekken. Natuurlijk kun je niet om het Colosseum heen, maar het politieke, religieuze en commerciële centrum van het oude Rome mag je ook niet missen: het Forum Romanum. Stap het Forum Romanum binnen en je wandelt terug naar de tijd van keizers, gladiatoren en politieke intriges.  In dit artikel nemen we je mee op een virtuele reis door dit iconische historische complex, en geven we handige tips voor een onvergetelijk bezoek.

Lees verder

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Eind maart verspreiden we een speciale Vakantie Special onder de abonnees van onze nieuwsbrief. Voor de snelle beslissers hebben wij nog beperkte advertentieruimte. Adverteren kan in de vorm van een banner, een aanbieding of een advertorial waarin een accommodatie, bestemming of reis wordt uitgelicht. Maar de Vakantie Special heeft meer!

Lees verder

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Dit jaar is een extra feestelijk jaar voor Keukenhof: het bloemenpark in Lisse viert in 2024 haar 75-jarig bestaan. Reden voor een feestje en door mee te doen aan onze prijsvraag kun je entreekaarten winnen om dit feestje mee te maken.

Lees verder

Kampeertips voor beginners

Kampeertips voor beginners

Of je nu jong of oud bent, kiest voor een tent of een luxe ingerichte sta-caravan op een camping of vakantiepark, als je voor het eerst gaat kamperen zul je vast iets hebben aan deze kampeertips. Kamperen geeft veel mensen het gevoel van vrijheid. Kamperen is een heel andere beleving dan een hotelkamer of appartement. Je kunt de serene rust van de natuur opzoeken en toch de nabijheid van een stad of leuke toeristische attracties.Heb je zelf kampeertips? Dan kun je andere beginnend kampeerders helpen door deze te delen.

Lees verder

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

De Van Gogh Drenthe is verkozen tot de beste fietsroute van 2024. De Nederlandse kanshebber troefde vier andere Europese kandidaten af: La Vélobuissonnière (Frankrijk), Unionsleden (Noorwegen en Zweden), Lech Radweg (Duitsland en Oostenrijk) en de Cykelleden Skåne (Zweden). De bekendmaking was op de eerste dag van de Fiets en Wandelbeurs in Utrecht.

Lees verder