Nederlanders geven het minste fooi tijdens een safari
Nederlanders zijn slechte tippers op een Afrikaanse safarireis. Dit blijkt uit een onderzoek door Safaribookings onder touroperators. 45 Procent van de reisorganisaties geeft aan dat de Nederlander geen, of weinig tip geeft. Ook de Fransen scoren slecht op de tipladder. Het onderzoek bevestigt ook andere stereotyperingen. Brazilianen blijken bijvoorbeeld laconiek te zijn als het gaat om op tijd komen en komen na de Italianen, het minst op tijd.
Amerikanen de meest geliefde safari toeristen
In soortgelijke onderzoeken naar andere bestemmingen worden Amerikanen vaak beoordeeld als de minst geliefde toeristen. Maar niet in Afrika. Daar houden ze van de Amerikanen. Maar liefst 85 procent van de onderzochte touroperators uit Afrika beoordeelt Amerikaanse safaritoeristen als plezierig of heel plezierig. Deze touroperators geven aan dat Amerikanen vriendelijk zijn, veel humor hebben en veel fooi geven.
Italianen de minst geliefde safari toeristen
De touroperators waarderen uiteraard alle toeristen, maar de Italianen doen het in die waardering slechter. 18 Procent van de safari-operators vindt dat Italiaanse safaritoeristen in meer of mindere mate irritant zijn en vaker dan andere nationaliteiten onbeschoft. Ook komen ze niet op tijd en luisteren ze slecht naar instructies van de gids. Wel worden Italianen minder vaak genoemd als safaritoeristen die moeilijk tevreden te stellen zijn.
Britten het moeilijkst tevreden te stellen, Duitsers het meest punctueel
Ondanks dat de Britten het moeilijkst tevreden te stellen zijn, zijn de Afrikaanse safari-operators wel overwegend positief over ze. Volgens de touroperators zijn Britten netjes, op tijd en luisteren ze naar instructies van de gids. Duitsers worden als het meest punctueel gezien. Meer dan 61 procent van de touroperators geeft aan dat ze altijd op tijd komen. Samen met de Britten steken ze er, wat dit aspect betreft, duidelijk bovenuit.
Engels sprekende safaritoeristen makkelijker
Opvallend is dat Engels sprekende nationaliteiten veel beter scoren dan niet-Engelstalige nationaliteiten. Volgens de onderzoekers komt dit doordat de voertaal tijdens safari’s Engels is en dat maakt het makkelijker om te communiceren met de gids.