Passagier van boord gezet na gebruik businessclass toilet

4.5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Puur op reisDe 50-jarige Slowaakse Edita Kmetova zal haar vlucht op 21 oktober aan boord van Air Berlin van Wenen naar Abu Dhabi niet snel vergeten. Omdat ze als economy passagiere gebruik maakte van het business class toilet is ze in Turkije van boord gezet.  

Tijdens de vlucht werd Kmetova naar eigen zeggen 'misselijk' en omdat de toiletten van de business class voorin dichterbij waren dan de economy class toiletten achterin het vliegtuig spoedde ze zich naar voren.

De passagiers in business class protesteerden tegen haar aanwezigheid en spraken het cabinepersoneel daarover aan. Deze probeerden de vrouw uit het toilet te krijgen. Toen ze uiteindelijk de deur uitkwam ontstond er ruzie en werd ze door het personeel geboeid. De piloot besloot vervolgens een tussenlanding te maken en vroeg de luchtverkeersleiding in Ankara om toestemming voor landing op de luchthaven Erzurum. Daar werd Kmetova opgewacht door de luchthavenpolitie. Uitleg dat ze op weg was naar Abu Dhabi voor een bezoek aan haar dochter en dat ze ziek was geworden hielp niet. De piloot weigerde de vrouw weer aan boord te laten. De dienstdoende beheerder op de luchthaven kreeg medelijden met de vrouw en regelde een verblijf in een hotel ter plaatse.

Air Berlin vertelt aan MailOnline: 'Het personeel deed er alles aan om de passagier te kalmeren en voor de overige passagiers de veiligheid aan boord te garanderen. De betreffende passagier was echter zeer agressief, zowel tegen het personeel als tegen andere reizigers. Ze beet, schopte en schold. Daarom konen we haar niet aan boord houden en besloten haar in Turkije aan de autoriteiten over te dragen.
Hoe het ook zij, Edita Kmetova heeft na haar onvrijwillige nachtje in het Turks hotel haar reis via Istanbul naar Abu Dhabi vervolgd.

Op dit artikel kun je niet (meer) reageren.

Ontdek de andere kant van de wereld in Australië en Nieuw-Zeeland

Ontdek de andere kant van de wereld in Australië en Nieuw-Zeeland

Breng een bezoek aan de andere kant van de wereld, door een reis naar Australië of Nieuw-Zeeland te boeken. Beide landen hebben je ontzettend veel te bieden op het gebied van natuur en cultuur. Daarbij hoef je niet bang te zijn dat je er niet kunt ontspannen na een drukke periode op het werk of tijdens je studie; beide landen beschikken over tal van fraaie stranden. In dit artikel lees je meer over wat het reizen naar Australië en Nieuw-Zeeland zo de moeite waard maakt.

Lees verder

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Voor veel mensen is een hotelkamer vooral om in te slapen. Zeker bij een stedentrip of weekendje weg is de overnachting vaak ondergeschikt aan de bestemming. Maar een fijn hotel, luxe kamer en een heerlijk bed dragen zeker bij aan het plezier van het nachtje of weekendje weg. En dat hoeft echt niet duur te zijn.

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: zeven tips

Kerstmarkten in Europa: zeven tips
Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder

De vele voordelen van een vakantiehuis

De vele voordelen van een vakantiehuis

Nederlanders gaan steeds vaker op vakantie in eigen land of in een van onze buurlanden. Dichtbij en duurzaam zijn hierbij de sleutelwoorden, al spelen ook luxe en ligging duidelijk mee. Daarbij kiezen steeds meer mensen voor het gemak van een vakantiehuis op een vakantiepark.

Lees verder

Welke fietsendrager heb je nodig op vakantie?

Welke fietsendrager heb je nodig op vakantie?

Wil je graag je eigen fiets meenemen op vakantie met de auto? Dan kun je het beste een fietsendrager aanschaffen en monteren. Met een fietsendrager kun je namelijk alle kanten op. Zeker als je veel met de auto onderweg bent voor langere tijd of voor een vakantie, is een fietsdrager de ideale manier om je fiets mee te nemen. Toch is niet iedere fietsendrager geschikt voor elke fiets of elke auto. Daarom in dit artikel tips om de juiste fietsendrager te kiezen.

Lees verder

Volop genieten in luxe en natuur

Volop genieten in luxe en natuur

Hoe is het om vakantie te vieren in een huisje op een recreatiepark? Het antwoord daarop kun je niet zo een, twee, drie geven. Het hangt er namelijk nogal vanaf welk park je kiest. Zelf hou ik van parken die niet ‘standaard’ zijn. Waar je verdwaalt in de eindeloze rij dezelfde huisjes. Wat ik wel wil is een park waar luxe en natuur wel standaard zijn. Op naar Limburg dus…

Lees verder