Passagier van boord gezet na gebruik businessclass toilet

4.5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Puur op reisDe 50-jarige Slowaakse Edita Kmetova zal haar vlucht op 21 oktober aan boord van Air Berlin van Wenen naar Abu Dhabi niet snel vergeten. Omdat ze als economy passagiere gebruik maakte van het business class toilet is ze in Turkije van boord gezet.  

Tijdens de vlucht werd Kmetova naar eigen zeggen 'misselijk' en omdat de toiletten van de business class voorin dichterbij waren dan de economy class toiletten achterin het vliegtuig spoedde ze zich naar voren.

De passagiers in business class protesteerden tegen haar aanwezigheid en spraken het cabinepersoneel daarover aan. Deze probeerden de vrouw uit het toilet te krijgen. Toen ze uiteindelijk de deur uitkwam ontstond er ruzie en werd ze door het personeel geboeid. De piloot besloot vervolgens een tussenlanding te maken en vroeg de luchtverkeersleiding in Ankara om toestemming voor landing op de luchthaven Erzurum. Daar werd Kmetova opgewacht door de luchthavenpolitie. Uitleg dat ze op weg was naar Abu Dhabi voor een bezoek aan haar dochter en dat ze ziek was geworden hielp niet. De piloot weigerde de vrouw weer aan boord te laten. De dienstdoende beheerder op de luchthaven kreeg medelijden met de vrouw en regelde een verblijf in een hotel ter plaatse.

Air Berlin vertelt aan MailOnline: 'Het personeel deed er alles aan om de passagier te kalmeren en voor de overige passagiers de veiligheid aan boord te garanderen. De betreffende passagier was echter zeer agressief, zowel tegen het personeel als tegen andere reizigers. Ze beet, schopte en schold. Daarom konen we haar niet aan boord houden en besloten haar in Turkije aan de autoriteiten over te dragen.
Hoe het ook zij, Edita Kmetova heeft na haar onvrijwillige nachtje in het Turks hotel haar reis via Istanbul naar Abu Dhabi vervolgd.

Op dit artikel kun je niet (meer) reageren.

Maak eens een stedentrip in eigen land!

Maak eens een stedentrip in eigen land!

Lange wintermaanden, een coronadip, het gevoel dat veel dagen Blue Monday heten. Gelukkig zijn er manieren om de accu snel weer op te laden. De leukste remedie is het maken van een stedentrip! Inderdaad, zo’n heerlijke minivakantie van een paar dagen, waarin je al het moois van een bestemming kunt bezoeken en bekijken. En daarvoor hoef je echt niet naar het buitenland!

Lees verder

Dagje weg: 9 tips voor als het weer kan

Dagje weg: 9 tips voor als het weer kan

De lockdown in Nederland duurt nog voort, maar uiteindelijk zullen we weer op pad kunnen. Wie staat niet te popelen om weer een gezellig dagje weg te gaan met je partner, je gezin of een vriend of vriendin? Van slenteren door een dorp of stad, een museum bezoeken of lekker actief, we geven 9 tips voor een dagje weg.

Lees verder

Handige zaken voor als we weer kunnen reizen

Handige zaken voor als we weer kunnen reizen

Reizen en vakanties. Hoe 'gewoon' was het in 2019, hoe wachten is het in 2021 op het moment dat het weer kan. En als je dan weer je vakantie hebt gepland, dan zijn daar ook die voorbereidingen. Want...wat mocht je nou ook al niet meer vergeten. Natuurlijk zijn paspoort, pinpas, creditcard, geld en kleding voor de hand liggende zaken. Maar onderstaande tips en accessoires kunnen je reis nog aangenamer maken.

Lees verder

De Leistert, een recreatiepark met heel veel meer!

De Leistert, een recreatiepark met heel veel meer!

Nu buitenlandse vakanties vanwege corona en negatieve reisadviezen voorlopig nog niet mogelijk zijn is er extra veel animo voor vakanties in Nederland. Maar dan wel coronaproof, comfortabel en met voldoende activiteiten voor zowel (groot)ouders als (klein)kinderen. Recreatiepark de Leistert beantwoordt aan al die wensen.

Lees verder

Huisdier mee op vakantie? Lees de tips!

Huisdier mee op vakantie? Lees de tips!

Heel voorzichtig gloort weer enig vooruitzicht op een zomer- of najaarsvakantie. En heb je een hond of kat dan wil je die wellicht meenemen. Ga je op reis met je eigen accommodatie zoals tent, caravan of camper kijk dan vooraf of je huisdier op de door jouw gewenste camping welkom is. Huur je een accommodatie dan kun je steeds vaker terecht op plekken waar dieren welkom zijn. Waar moet je rekening mee houden?

Lees verder

Op vakantie in de Caraïben: de ABC-eilanden

Op vakantie in de Caraïben: de ABC-eilanden

Ben je ook zo klaar met de kou? Heb je de neiging om je spullen te pakken en te vertrekken naar een warm eiland, om daar de rest van de koude winter uit te zitten? Helaas is dat door de pandemie nu niet mogelijk, maar erover wegdromen kan zeker! Wat inspiratie opdoen kan geen kwaad, toch? Vlak boven Venezuela liggen de Kleine Antillen, ook bekend als de ABC-eilanden: Aruba, Bonaire en Curaçao. 

Lees verder