Passagier van boord gezet na gebruik businessclass toilet

4.5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Puur op reisDe 50-jarige Slowaakse Edita Kmetova zal haar vlucht op 21 oktober aan boord van Air Berlin van Wenen naar Abu Dhabi niet snel vergeten. Omdat ze als economy passagiere gebruik maakte van het business class toilet is ze in Turkije van boord gezet.  

Tijdens de vlucht werd Kmetova naar eigen zeggen 'misselijk' en omdat de toiletten van de business class voorin dichterbij waren dan de economy class toiletten achterin het vliegtuig spoedde ze zich naar voren.

De passagiers in business class protesteerden tegen haar aanwezigheid en spraken het cabinepersoneel daarover aan. Deze probeerden de vrouw uit het toilet te krijgen. Toen ze uiteindelijk de deur uitkwam ontstond er ruzie en werd ze door het personeel geboeid. De piloot besloot vervolgens een tussenlanding te maken en vroeg de luchtverkeersleiding in Ankara om toestemming voor landing op de luchthaven Erzurum. Daar werd Kmetova opgewacht door de luchthavenpolitie. Uitleg dat ze op weg was naar Abu Dhabi voor een bezoek aan haar dochter en dat ze ziek was geworden hielp niet. De piloot weigerde de vrouw weer aan boord te laten. De dienstdoende beheerder op de luchthaven kreeg medelijden met de vrouw en regelde een verblijf in een hotel ter plaatse.

Air Berlin vertelt aan MailOnline: 'Het personeel deed er alles aan om de passagier te kalmeren en voor de overige passagiers de veiligheid aan boord te garanderen. De betreffende passagier was echter zeer agressief, zowel tegen het personeel als tegen andere reizigers. Ze beet, schopte en schold. Daarom konen we haar niet aan boord houden en besloten haar in Turkije aan de autoriteiten over te dragen.
Hoe het ook zij, Edita Kmetova heeft na haar onvrijwillige nachtje in het Turks hotel haar reis via Istanbul naar Abu Dhabi vervolgd.

Op dit artikel kun je niet (meer) reageren.

Wees zeker van een goede verzekering!

Wees zeker van een goede verzekering!

Als de coronapandemie één ding duidelijk heeft gemaakt, is het wel het belang van een goede zorgverzekering. In de basisverzekering is weliswaar voor iedereen het nodige geregeld, maar op basis van persoonlijke wensen en activiteiten is een aanvullende verzekering vaak geen overbodige luxe.

Lees verder

Grenzeloos kuren bij onze oosterburen

Grenzeloos kuren bij onze oosterburen

Bronnen, baden, zuivere lucht. Duitsland is voor velen nog altijd het kuurland bij uitstek. Maar wat kun je nu precies waar doen? Puur op reis zet de soorten kuren en kuuroorden op een rij en doet een aantal reissuggesties in Niedersachsen, Nordrhein-Westfalen, Rheinland-Pfalz, Hessen, Saarland en Baden-Württemberg. Uiteraard zijn er in Duitsland nog veel meer mogelijkheden, maar daarvoor moet je dan wel meer tijd willen en kunnen uittrekken om grenzeloos te kunnen kuren.

Lees verder

Verrassingen in de Belgische Ardennen

Verrassingen in de Belgische Ardennen

Bij Nederlandse sportliefhebbers staan de Belgische Ardennen jaarlijks op de agenda, met Formule 1-coryfee Max Verstappen op het circuit van Spa-Francorchamps en wielrenner Mathieu van der Poel in de klassieker Luik-Bastenaken-Luik. De streek in het zuidoosten van België bekoort ook Nederlandse vakantiegangers, vooral gezien het grote aantal toeristische verrassingen.

Lees verder

Mondkapjes: welke wel, welke niet?

Mondkapjes: welke wel, welke niet?

Na de persconferentie van dinsdag 13 oktober is het duidelijk: nadat de mondkapjes al verplicht waren in het openbaar vervoer worden ze ook verplicht in winkels en publieke binnenruimtes. Nederland is daarmee niet het enige land, ook in veel andere landen zijn mondkapjes verplicht. Handig en noodzakelijk om er dus voldoende te hebben. Maar welke mondkapjes moet je nu gebruiken? Zijn ze allemaal even goed? En klopt de naam ‘mond’kapjes wel?

Lees verder

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Uiteraard neem je je smartphone mee op reis, want wat moet je doen zonder mobiel? Je wilt immers in contact blijven met iedereen en de smartphone gebruik je vaak ook als camera. Het is wijs om vooraf bepaalde apps te downloaden.

Lees verder

Handige dingen voor op reis

Handige dingen voor op reis

Reizen is voorbereiden, het is veel meer dan het inpakken van een koffer of rugzak. Want… wat neem je precies mee? Paspoort, geld en kleding zijn wel de bekendste zaken; er zijn echter ook handige accessoires die jouw trip veel aangenamer kunnen maken. We geven wat tips en suggesties.

Lees verder