Passagier van boord gezet na gebruik businessclass toilet

4.5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Puur op reisDe 50-jarige Slowaakse Edita Kmetova zal haar vlucht op 21 oktober aan boord van Air Berlin van Wenen naar Abu Dhabi niet snel vergeten. Omdat ze als economy passagiere gebruik maakte van het business class toilet is ze in Turkije van boord gezet.  

Tijdens de vlucht werd Kmetova naar eigen zeggen 'misselijk' en omdat de toiletten van de business class voorin dichterbij waren dan de economy class toiletten achterin het vliegtuig spoedde ze zich naar voren.

De passagiers in business class protesteerden tegen haar aanwezigheid en spraken het cabinepersoneel daarover aan. Deze probeerden de vrouw uit het toilet te krijgen. Toen ze uiteindelijk de deur uitkwam ontstond er ruzie en werd ze door het personeel geboeid. De piloot besloot vervolgens een tussenlanding te maken en vroeg de luchtverkeersleiding in Ankara om toestemming voor landing op de luchthaven Erzurum. Daar werd Kmetova opgewacht door de luchthavenpolitie. Uitleg dat ze op weg was naar Abu Dhabi voor een bezoek aan haar dochter en dat ze ziek was geworden hielp niet. De piloot weigerde de vrouw weer aan boord te laten. De dienstdoende beheerder op de luchthaven kreeg medelijden met de vrouw en regelde een verblijf in een hotel ter plaatse.

Air Berlin vertelt aan MailOnline: 'Het personeel deed er alles aan om de passagier te kalmeren en voor de overige passagiers de veiligheid aan boord te garanderen. De betreffende passagier was echter zeer agressief, zowel tegen het personeel als tegen andere reizigers. Ze beet, schopte en schold. Daarom konen we haar niet aan boord houden en besloten haar in Turkije aan de autoriteiten over te dragen.
Hoe het ook zij, Edita Kmetova heeft na haar onvrijwillige nachtje in het Turks hotel haar reis via Istanbul naar Abu Dhabi vervolgd.

Op dit artikel kun je niet (meer) reageren.

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Uiteraard neem je je smartphone mee op reis en die heb je natuurlijk in een telefoonhoesje. Want wat moet je doen zonder mobiel? Je wilt immers in contact blijven met iedereen en de smartphone gebruik je vaak ook als camera. Het is wijs om vooraf bepaalde apps te downloaden.

Lees verder

Handige dingen voor op reis

Handige dingen voor op reis

Reizen is voorbereiden, het is veel meer dan het inpakken van een koffer of rugzak. Want… wat neem je precies mee? Paspoort, geld en kleding zijn wel de bekendste zaken; er zijn echter ook handige accessoires die jouw trip veel aangenamer kunnen maken. We geven wat tips en suggesties.

Lees verder

Blijf de hitte de baas: handige tips

Blijf de hitte de baas: handige tips

Tropisch warm in Nederland? Jazeker, het komt eigenlijk best vaak voor. Vorig jaar hadden we een tropische periode Ook komende week stijgen de temperaturen tot boven de 30 graden en is het hitteplan van RIVM actief. We weten allemaal dat we moeten zorgen voor afkoeling, zowel voor onszelf als voor onze huisdieren. Veel drinken is tip nummer 1. Maar wat kun je, zeker in deze coronatijd, nog meer doen?

Lees verder

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Juist in deze corona-tijd is het heel belangrijk dat (hotel)kamers goed worden schoongemaakt en gedesinfecteerd. Veel hotels en accommodaties zorgen daar goed voor, maar er zijn er ook die nogal wat steken laten vallen, zo blijkt uit recent onderzoek van Inside Edition.

Lees verder

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

De grenzen van Kroatië zijn weer geopend. Het land heeft sinds de corona-uitbraak maar weinig besmettingen: op 1 juli 2020 staat de teller op net iets meer dan 2800 gevallen. Niets staat een heerlijke vakantie in Kroatië dan ook in de weg. En zeker niet als je dat doet op een schip of boot.

Lees verder

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Door de coronacrisis kiezen veel meer mensen voor een autovakantie. Op deze manier ben je immers niet afhankelijk van vliegmaatschappijen en het openbaar vervoer en kan je gaan en staan waar je wil. Toch zijn er wel enkele dingen waar je op moet letten als je dit jaar ervoor kiest om met de auto op vakantie te gaan. Ben je bijvoorbeeld wel goed verzekerd? Wat te doen bij pech in het buitenland? En wat moet je checken voor je vertrekt?

Lees verder