Passagier van boord gezet na gebruik businessclass toilet

4.5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Puur op reisDe 50-jarige Slowaakse Edita Kmetova zal haar vlucht op 21 oktober aan boord van Air Berlin van Wenen naar Abu Dhabi niet snel vergeten. Omdat ze als economy passagiere gebruik maakte van het business class toilet is ze in Turkije van boord gezet.  

Tijdens de vlucht werd Kmetova naar eigen zeggen 'misselijk' en omdat de toiletten van de business class voorin dichterbij waren dan de economy class toiletten achterin het vliegtuig spoedde ze zich naar voren.

De passagiers in business class protesteerden tegen haar aanwezigheid en spraken het cabinepersoneel daarover aan. Deze probeerden de vrouw uit het toilet te krijgen. Toen ze uiteindelijk de deur uitkwam ontstond er ruzie en werd ze door het personeel geboeid. De piloot besloot vervolgens een tussenlanding te maken en vroeg de luchtverkeersleiding in Ankara om toestemming voor landing op de luchthaven Erzurum. Daar werd Kmetova opgewacht door de luchthavenpolitie. Uitleg dat ze op weg was naar Abu Dhabi voor een bezoek aan haar dochter en dat ze ziek was geworden hielp niet. De piloot weigerde de vrouw weer aan boord te laten. De dienstdoende beheerder op de luchthaven kreeg medelijden met de vrouw en regelde een verblijf in een hotel ter plaatse.

Air Berlin vertelt aan MailOnline: 'Het personeel deed er alles aan om de passagier te kalmeren en voor de overige passagiers de veiligheid aan boord te garanderen. De betreffende passagier was echter zeer agressief, zowel tegen het personeel als tegen andere reizigers. Ze beet, schopte en schold. Daarom konen we haar niet aan boord houden en besloten haar in Turkije aan de autoriteiten over te dragen.
Hoe het ook zij, Edita Kmetova heeft na haar onvrijwillige nachtje in het Turks hotel haar reis via Istanbul naar Abu Dhabi vervolgd.

Op dit artikel kun je niet (meer) reageren.

Vakantiebeurs 2024: win entreetickets bij Puur op reis

Vakantiebeurs 2024: win entreetickets bij Puur op reis

Vakantiebeurs in de Jaarbeurs Utrecht is dé ultieme manier om in een dag de wereld rond te gaan. Vind de meest bijzondere en mooiste onontdekte bestemmingen van over de hele wereld, ontdek nieuwe culturen, smaken en avonturen en laat je informeren over de nieuwste reistrends. En… doe mee aan onze prijsvraag waarmee je twee entreekaarten kunt winnen zodat je de Vakantiebeurs gratis kunt bezoeken!

Lees verder

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Ben je in de winter ook vermoeider en heb je een neerslachtig gevoel? Is 'futloos' met grote letters boven je hoofd geschreven en is dat niet te wijten aan je gezondheid? Dan zou je wel eens last kunnen hebben van de winterblues of winterdip. Veel mensen hebben last van de kou en negatieve gevoelens die de winterdip kunnen versterken.

Lees verder

De beste reistijd voor een rondreis door Australië

De beste reistijd voor een rondreis door Australië

Australië, het land van eindeloze stranden, indrukwekkende steden en een unieke flora en fauna. Een rondreis Australië is een droom voor veel mensen. Het continent is zo groot en gevarieerd dat je er gemakkelijk maanden kunt rondreizen zonder je te vervelen. Van het bruisende Sydney tot de stille outback, van het Great Barrier Reef tot de regenwouden van Queensland. Je kunt er surfen, duiken, hiken en kangoeroes in het wild zien.

Lees verder

Tips voor een lange auto- of vliegreis

Tips voor een lange auto- of vliegreis

De meeste mensen zien op tegen een lange(re) vlieg- of autoreis. Natuurlijk is het vooruitzicht van vakantie heerlijk, maar je wilt zo uitgerust mogelijk aankomen. En zeker als je economy vliegt zijn de stoelen krap, is de zitting dun en kun je amper achterover met de rugleuning. Ook in de auto kunnen stoelen oncomfortabel worden als je er langere tijd in moet zitten. We geven wat tips voor een lange auto- of vliegreis. 

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: negen tips

Kerstmarkten in Europa: negen tips

Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

Noorderlicht: dit natuurfenomeen met je eigen ogen zien staat bij veel mensen op hun verlanglijstje. Maar waar kun je nu het beste het noorderlicht zien. Wordt het Zweden? Of toch IJsland? We geven je vijf mooie plekken, die overigens ook zonder het noorderlicht zeer de moeite waard zijn

Lees verder