Wrakstukken en lichamen toestel AirAsia gevonden

5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

AirasiaHet toestel van AirAsia lijkt inderdaad neergestort te zijn in de Javazee. Indonesische reddingsdiensten hebben meer dan veertig lichamen geborgen op zo'n tien kilometer van de plek waar vlucht QZ8501 zich bevond toen het 28 december van de radar verdween. Ook zijn wrakstukken van het toestel aangetroffen. De autoriteiten geven aan voor 95 procent zeker te zijn dat het om het vermiste toestel gaat.

Tussen de eilanden Sumatra en Borneo zijn in zee, naast de lichamen 'drijvende objecten' gezien. Beelden op de Indonesische televisie tonen twee grote objecten van enkele meters lang, met oranje, witte en grijze stukken. Op foto's zijn objecten te zien die lijken op reddingsvesten, een noodglijbaan en een vliegtuigdeur.Ook maakte de chef van de reddingsoperatie op een persconferentie bekend dat een luchtmachtpiloot een schaduw op de zeebodem heeft gezien

Meer dan 1.100 reddingswerkers, 30 schepen, 15 vliegtuigen en 7 helikopters zoeken naar de wrakstukken en de lichamen van de passagiers. De reddingsploegen zijn afkomstig uit onder meer Indonesië, Singapore, Australië, Maleisië en Zuid-Korea. 

CNN meldt dat de familieleden van de passagiers die in het vermiste toestel zaten, op het hoofdkantoor van de reddingsorganisatie bijeen zijn om te worden bijgepraat over de ontwikkelingen in de zoektocht naar het verdwenen toestel.
Een ziekenhuis in Surabaya wordt ondertussen klaargemaakt voor identificatie van de lichamen.

Op dit artikel kun je niet (meer) reageren.

Handige dingen voor op reis

Handige dingen voor op reis

Reizen is voorbereiden, het is veel meer dan het inpakken van een koffer of rugzak. Want… wat neem je precies mee? Paspoort, geld en kleding zijn wel de bekendste zaken; er zijn echter ook handige accessoires die jouw trip veel aangenamer kunnen maken. We geven wat tips en suggesties.

Lees verder

Blijf de hitte de baas: handige tips

Blijf de hitte de baas: handige tips

Tropisch warm in Nederland? Jazeker, het komt eigenlijk best vaak voor. Vorig jaar hadden we een tropische periode Ook komende week stijgen de temperaturen tot boven de 30 graden en is het hitteplan van RIVM actief. We weten allemaal dat we moeten zorgen voor afkoeling, zowel voor onszelf als voor onze huisdieren. Veel drinken is tip nummer 1. Maar wat kun je, zeker in deze coronatijd, nog meer doen?

Lees verder

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Juist in deze corona-tijd is het heel belangrijk dat (hotel)kamers goed worden schoongemaakt en gedesinfecteerd. Veel hotels en accommodaties zorgen daar goed voor, maar er zijn er ook die nogal wat steken laten vallen, zo blijkt uit recent onderzoek van Inside Edition.

Lees verder

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

De grenzen van Kroatië zijn weer geopend. Het land heeft sinds de corona-uitbraak maar weinig besmettingen: op 1 juli 2020 staat de teller op net iets meer dan 2800 gevallen. Niets staat een heerlijke vakantie in Kroatië dan ook in de weg. En zeker niet als je dat doet op een schip of boot.

Lees verder

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Door de coronacrisis kiezen veel meer mensen voor een autovakantie. Op deze manier ben je immers niet afhankelijk van vliegmaatschappijen en het openbaar vervoer en kan je gaan en staan waar je wil. Toch zijn er wel enkele dingen waar je op moet letten als je dit jaar ervoor kiest om met de auto op vakantie te gaan. Ben je bijvoorbeeld wel goed verzekerd? Wat te doen bij pech in het buitenland? En wat moet je checken voor je vertrekt?

Lees verder

Win het Amerika Only Magabook 6

Win het Amerika Only Magabook 6

Op dit moment zijn door de coronapandemie de grenzen tussen Nederland en Amerika nog gesloten en zijn de berichten in het nieuws niet echt gezellig te noemen. Maar dat betekent niet dat er helemaal niets leuks te melden is over het land. Kijk maar eens in het nieuwe Amerika Only Magabook 6. Puur op reis geeft in samenwerking met de uitgever een boek weg, dus doe mee met de winactie.

Lees verder