Wrakstukken en lichamen toestel AirAsia gevonden

5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

AirasiaHet toestel van AirAsia lijkt inderdaad neergestort te zijn in de Javazee. Indonesische reddingsdiensten hebben meer dan veertig lichamen geborgen op zo'n tien kilometer van de plek waar vlucht QZ8501 zich bevond toen het 28 december van de radar verdween. Ook zijn wrakstukken van het toestel aangetroffen. De autoriteiten geven aan voor 95 procent zeker te zijn dat het om het vermiste toestel gaat.

Tussen de eilanden Sumatra en Borneo zijn in zee, naast de lichamen 'drijvende objecten' gezien. Beelden op de Indonesische televisie tonen twee grote objecten van enkele meters lang, met oranje, witte en grijze stukken. Op foto's zijn objecten te zien die lijken op reddingsvesten, een noodglijbaan en een vliegtuigdeur.Ook maakte de chef van de reddingsoperatie op een persconferentie bekend dat een luchtmachtpiloot een schaduw op de zeebodem heeft gezien

Meer dan 1.100 reddingswerkers, 30 schepen, 15 vliegtuigen en 7 helikopters zoeken naar de wrakstukken en de lichamen van de passagiers. De reddingsploegen zijn afkomstig uit onder meer Indonesië, Singapore, Australië, Maleisië en Zuid-Korea. 

CNN meldt dat de familieleden van de passagiers die in het vermiste toestel zaten, op het hoofdkantoor van de reddingsorganisatie bijeen zijn om te worden bijgepraat over de ontwikkelingen in de zoektocht naar het verdwenen toestel.
Een ziekenhuis in Surabaya wordt ondertussen klaargemaakt voor identificatie van de lichamen.

Op dit artikel kun je niet (meer) reageren.

Ook interessant...

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Er zijn erg veel mooie steden te ontdekken in Europa, die een prima bestemming zouden zijn voor een stedentrip. Bezoek de meest indrukwekkende bezienswaardigheden, van historische monumenten tot moderne architectuur. Vliegen kan vanaf verschillende luchthavens, waaronder Rotterdam Airport. Deze luchthaven is compact en daardoor een fijne start voor jouw vliegreis. We vertellen we je in dit artikel meer over stedentrips maken vanaf Rotterdam Airport.

Lees verder

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Ga je naar Rome dan stap je letterlijk terug in de geschiedenis. Rome is geplaveid met historische gebouwen en plekken. Natuurlijk kun je niet om het Colosseum heen, maar het politieke, religieuze en commerciële centrum van het oude Rome mag je ook niet missen: het Forum Romanum. Stap het Forum Romanum binnen en je wandelt terug naar de tijd van keizers, gladiatoren en politieke intriges.  In dit artikel nemen we je mee op een virtuele reis door dit iconische historische complex, en geven we handige tips voor een onvergetelijk bezoek.

Lees verder

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Eind maart verspreiden we een speciale Vakantie Special onder de abonnees van onze nieuwsbrief. Voor de snelle beslissers hebben wij nog beperkte advertentieruimte. Adverteren kan in de vorm van een banner, een aanbieding of een advertorial waarin een accommodatie, bestemming of reis wordt uitgelicht. Maar de Vakantie Special heeft meer!

Lees verder

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Dit jaar is een extra feestelijk jaar voor Keukenhof: het bloemenpark in Lisse viert in 2024 haar 75-jarig bestaan. Reden voor een feestje en door mee te doen aan onze prijsvraag kun je entreekaarten winnen om dit feestje mee te maken.

Lees verder

Kampeertips voor beginners

Kampeertips voor beginners

Of je nu jong of oud bent, kiest voor een tent of een luxe ingerichte sta-caravan op een camping of vakantiepark, als je voor het eerst gaat kamperen zul je vast iets hebben aan deze kampeertips. Kamperen geeft veel mensen het gevoel van vrijheid. Kamperen is een heel andere beleving dan een hotelkamer of appartement. Je kunt de serene rust van de natuur opzoeken en toch de nabijheid van een stad of leuke toeristische attracties.Heb je zelf kampeertips? Dan kun je andere beginnend kampeerders helpen door deze te delen.

Lees verder

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

De Van Gogh Drenthe is verkozen tot de beste fietsroute van 2024. De Nederlandse kanshebber troefde vier andere Europese kandidaten af: La Vélobuissonnière (Frankrijk), Unionsleden (Noorwegen en Zweden), Lech Radweg (Duitsland en Oostenrijk) en de Cykelleden Skåne (Zweden). De bekendmaking was op de eerste dag van de Fiets en Wandelbeurs in Utrecht.

Lees verder