Wrakstukken en lichamen toestel AirAsia gevonden

5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

AirasiaHet toestel van AirAsia lijkt inderdaad neergestort te zijn in de Javazee. Indonesische reddingsdiensten hebben meer dan veertig lichamen geborgen op zo'n tien kilometer van de plek waar vlucht QZ8501 zich bevond toen het 28 december van de radar verdween. Ook zijn wrakstukken van het toestel aangetroffen. De autoriteiten geven aan voor 95 procent zeker te zijn dat het om het vermiste toestel gaat.

Tussen de eilanden Sumatra en Borneo zijn in zee, naast de lichamen 'drijvende objecten' gezien. Beelden op de Indonesische televisie tonen twee grote objecten van enkele meters lang, met oranje, witte en grijze stukken. Op foto's zijn objecten te zien die lijken op reddingsvesten, een noodglijbaan en een vliegtuigdeur.Ook maakte de chef van de reddingsoperatie op een persconferentie bekend dat een luchtmachtpiloot een schaduw op de zeebodem heeft gezien

Meer dan 1.100 reddingswerkers, 30 schepen, 15 vliegtuigen en 7 helikopters zoeken naar de wrakstukken en de lichamen van de passagiers. De reddingsploegen zijn afkomstig uit onder meer Indonesië, Singapore, Australië, Maleisië en Zuid-Korea. 

CNN meldt dat de familieleden van de passagiers die in het vermiste toestel zaten, op het hoofdkantoor van de reddingsorganisatie bijeen zijn om te worden bijgepraat over de ontwikkelingen in de zoektocht naar het verdwenen toestel.
Een ziekenhuis in Surabaya wordt ondertussen klaargemaakt voor identificatie van de lichamen.

Op dit artikel kun je niet (meer) reageren.

Ook interessant...

Tips voor een lange auto- of vliegreis

Tips voor een lange auto- of vliegreis

De meeste mensen zien op tegen een lange(re) vlieg- of autoreis. Natuurlijk is het vooruitzicht van vakantie heerlijk, maar je wilt zo uitgerust mogelijk aankomen. En zeker als je economy vliegt zijn de stoelen krap, is de zitting dun en kun je amper achterover met de rugleuning. Ook in de auto kunnen stoelen oncomfortabel worden als je er langere tijd in moet zitten. We geven wat tips voor een lange auto- of vliegreis. 

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: negen tips

Kerstmarkten in Europa: negen tips
Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

Noorderlicht: dit natuurfenomeen met je eigen ogen zien staat bij veel mensen op hun verlanglijstje. Maar waar kun je nu het beste het noorderlicht zien. Wordt het Zweden? Of toch IJsland? We geven je vijf mooie plekken, die overigens ook zonder het noorderlicht zeer de moeite waard zijn

Lees verder

Met de elektrische auto op weg naar Frankrijk

Met de elektrische auto op weg naar Frankrijk

Nederland telt inmiddels 3,4 miljoen E-bikes en 350.000 elektrische auto’s. Prettige vervoermiddelen, al kunnen de actieradius en het laden nog wel dingetjes zijn. Puur op reis trekt voor het eerst met een elektrische auto van Nederland naar het zuiden van Frankrijk. Een verslag van onthaasten 2.0, dat kunnen we alvast voorspellen.

Lees verder

Tips om korte en langere vliegreizen aangenamer te maken

Tips om korte en langere vliegreizen aangenamer te maken

Wat zou het heerlijk zijn om altijd businessclass of eersteklas te vliegen. Zeker op langere vluchten is dat zoveel comfortabeler dan in economy class. Helaas hangt daar ook een behoorlijk prijskaartje aan. En niet iedereen kan, of wil, zich dat extra bedrag veroorloven. Toch kun je ook voor minder geld je een aantal dingen doen om de vliegreis ook in economy een stuk aangenamer te maken.Trouwens, deze tips zijn ook zeer bruikbaar voor langere auto- bus- of treinreizen.

Lees verder

Afrikaanse kunst in het Afrika Museum

Afrikaanse kunst in het Afrika Museum
Adrikaanse kunst: met de tentoonstelling In Schitterend Licht geeft het Afrika Museum in Berg en Dal een platform aan hedendaagse kunst uit Afrika. De tentoonstelling vormt een dynamische dialoog tussen heden en het recente verleden en viert de rijkdom en diversiteit van Afrikaanse kunst en de verspreiding daarvan. 

Lees verder