Wrakstukken en lichamen toestel AirAsia gevonden

5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

AirasiaHet toestel van AirAsia lijkt inderdaad neergestort te zijn in de Javazee. Indonesische reddingsdiensten hebben meer dan veertig lichamen geborgen op zo'n tien kilometer van de plek waar vlucht QZ8501 zich bevond toen het 28 december van de radar verdween. Ook zijn wrakstukken van het toestel aangetroffen. De autoriteiten geven aan voor 95 procent zeker te zijn dat het om het vermiste toestel gaat.

Tussen de eilanden Sumatra en Borneo zijn in zee, naast de lichamen 'drijvende objecten' gezien. Beelden op de Indonesische televisie tonen twee grote objecten van enkele meters lang, met oranje, witte en grijze stukken. Op foto's zijn objecten te zien die lijken op reddingsvesten, een noodglijbaan en een vliegtuigdeur.Ook maakte de chef van de reddingsoperatie op een persconferentie bekend dat een luchtmachtpiloot een schaduw op de zeebodem heeft gezien

Meer dan 1.100 reddingswerkers, 30 schepen, 15 vliegtuigen en 7 helikopters zoeken naar de wrakstukken en de lichamen van de passagiers. De reddingsploegen zijn afkomstig uit onder meer Indonesië, Singapore, Australië, Maleisië en Zuid-Korea. 

CNN meldt dat de familieleden van de passagiers die in het vermiste toestel zaten, op het hoofdkantoor van de reddingsorganisatie bijeen zijn om te worden bijgepraat over de ontwikkelingen in de zoektocht naar het verdwenen toestel.
Een ziekenhuis in Surabaya wordt ondertussen klaargemaakt voor identificatie van de lichamen.

Op dit artikel kun je niet (meer) reageren.

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Voor veel mensen is een hotelkamer vooral om in te slapen. Zeker bij een stedentrip of weekendje weg is de overnachting vaak ondergeschikt aan de bestemming. Maar een fijn hotel, luxe kamer en een heerlijk bed dragen zeker bij aan het plezier van het nachtje of weekendje weg. En dat hoeft echt niet duur te zijn.

Lees verder

Win kaarten voor de Vakantiebeurs in 2023

Win kaarten voor de Vakantiebeurs in 2023

De Jaarbeurs in Utrecht is van 12 tot en met 15 januari 2023 weer het toneel van de Vakantiebeurs. De echte reisliefhebber heeft die data uiteraard al in zijn of haar agenda staan, want voor het eerst sinds 2020 is er weer sprake van een fysiek evenement. In 2021 en 2022 ging de Vakantiebeurs vanwege corona niet door of was er sprake van een online editie.

Lees verder

Win een boek over blijvend geluk

Win een boek over blijvend geluk

Geluk... wat 'Hygge' is voor Denemarken en 'Ikigai' voor Japan, is 'Haengbog' voor Zuid-Korea. En the Korean Wave zal waarschijnlijk niet veel mensen ontgaan zijn; van literatuur, films en keramiek tot restaurantjes en K-pop. Zuid-Korea is het land waar de mensen samen eten, familie belangrijk is, de natuur wordt omarmd en schoonheid een groot goed is.

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: zeven tips

Kerstmarkten in Europa: zeven tips
Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder

De vele voordelen van een vakantiehuis

De vele voordelen van een vakantiehuis

Nederlanders gaan steeds vaker op vakantie in eigen land of in een van onze buurlanden. Dichtbij en duurzaam zijn hierbij de sleutelwoorden, al spelen ook luxe en ligging duidelijk mee. Daarbij kiezen steeds meer mensen voor het gemak van een vakantiehuis op een vakantiepark.

Lees verder

Welke fietsendrager heb je nodig op vakantie?

Welke fietsendrager heb je nodig op vakantie?

Wil je graag je eigen fiets meenemen op vakantie met de auto? Dan kun je het beste een fietsendrager aanschaffen en monteren. Met een fietsendrager kun je namelijk alle kanten op. Zeker als je veel met de auto onderweg bent voor langere tijd of voor een vakantie, is een fietsdrager de ideale manier om je fiets mee te nemen. Toch is niet iedere fietsendrager geschikt voor elke fiets of elke auto. Daarom in dit artikel tips om de juiste fietsendrager te kiezen.

Lees verder