Wrakstukken en lichamen toestel AirAsia gevonden

5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

AirasiaHet toestel van AirAsia lijkt inderdaad neergestort te zijn in de Javazee. Indonesische reddingsdiensten hebben meer dan veertig lichamen geborgen op zo'n tien kilometer van de plek waar vlucht QZ8501 zich bevond toen het 28 december van de radar verdween. Ook zijn wrakstukken van het toestel aangetroffen. De autoriteiten geven aan voor 95 procent zeker te zijn dat het om het vermiste toestel gaat.

Tussen de eilanden Sumatra en Borneo zijn in zee, naast de lichamen 'drijvende objecten' gezien. Beelden op de Indonesische televisie tonen twee grote objecten van enkele meters lang, met oranje, witte en grijze stukken. Op foto's zijn objecten te zien die lijken op reddingsvesten, een noodglijbaan en een vliegtuigdeur.Ook maakte de chef van de reddingsoperatie op een persconferentie bekend dat een luchtmachtpiloot een schaduw op de zeebodem heeft gezien

Meer dan 1.100 reddingswerkers, 30 schepen, 15 vliegtuigen en 7 helikopters zoeken naar de wrakstukken en de lichamen van de passagiers. De reddingsploegen zijn afkomstig uit onder meer Indonesië, Singapore, Australië, Maleisië en Zuid-Korea. 

CNN meldt dat de familieleden van de passagiers die in het vermiste toestel zaten, op het hoofdkantoor van de reddingsorganisatie bijeen zijn om te worden bijgepraat over de ontwikkelingen in de zoektocht naar het verdwenen toestel.
Een ziekenhuis in Surabaya wordt ondertussen klaargemaakt voor identificatie van de lichamen.

Op dit artikel kun je niet (meer) reageren.

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie, weekendje weg, avondje uit. Voor dieven ideaal om hun slag te slaan in je huis. Woninginbraak heeft een grote impact op je gevoel van veiligheid. Het is niet alleen het gemis van waardevolle, en soms niet waardevolle, maar dierbare spullen, maar juist ook het idee dat vreemden binnen zijn geweest, door je kasten hebben gesnuffeld en al je persoonlijke bezittingen hebben bekeken.

Lees verder

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitsland, onze grote oosterbuur, is een bijzonder land, ook op culinair gebied. Binnen Europa kent eigenlijk ieder land zijn eigen keuken. Natuurlijk zijn er overeenkomsten, maar er bestaan ook grote verschillen, zelfs als je buren bent zoals Nederland en Duitsland. Ben jij in Duitsland op vakantie geweest en heb je hier lekkere gerechten ontdekt die je thuis ook wel zou willen maken? Lees dan snel verder.

Lees verder

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Van alle eilanden in de Balearen staat Ibiza bekend als ‘feesteiland’. Vooral het zuiden van dit Spaanse eiland heeft die reputatie. Maar Ibiza heeft ook een oosten, westen, midden en noorden. Letterlijk de andere kanten. Tijd om die te ontdekken!

Lees verder

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Meer en meer Nederlanders vieren dit jaar de zomervakantie weer in het buitenland. De belangstelling voor een verblijf in eigen land blijft weliswaar groot, maar de hang naar avontuur over de grens wordt groter en groter, zo wees onderzoek van bureau Trends & Tourism uit.

Lees verder

Droombestemming Amerika

Droombestemming Amerika

Vraag naar iemands favoriete reisbestemmingen en bijna zeker wordt Amerika genoemd. De Verenigde Staten oefenen op vakantiegangers een magische aantrekkingskracht uit, simpelweg vanwege het ongekende aanbod voor jong en oud. Hoog tijd dus om Amerika ook eens op jouw bucketlist te zetten.

Lees verder

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit? Het kan weer nu attracties, pretparken, dierentuinen en musea weer open zijn. Samen, of met familie of vrienden een dagje weg. Wat waren in 2021 populaire uitjes en zijn ook in 2022 de moeite waard. Inspiratie nodig? Lees deze zeven tips.

Lees verder