Brand op veerboot in Middellandse Zee

4.5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

VeerbootOp veerboot Norman Atlantic, onderweg van het Griekse Patras naar Ancona in Italië is vanmorgen vroeg brand uitgebroken. Het schip voer op het moment van de brand in de buurt van het Griekse eiland Othonoi. Aan boord zijn volgens de laatste berichten  478 opvarenden. Onder hen twee Nederlandse mannen en een Nederlandse vrouw. 

Meer informatie over de Nederlandse opvarenden kon de woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken zondag niet geven. Ook is nog niet bekend hoe het met ze gaat. De Nederlandse ambassade in de Griekse hoofdstad Athene houdt voortdurend contact met het crisiscentrum.

Slecht weer 

Italië, Griekenland en Albanië zetten helikopters en reddingsboten in,maar de ontruiming van het schip verloopt vanwege het slechte weer erg moeizaam. Harde wind en kou hinderen de reddingsacties. Griekse media melden dat er reddingsboten weggedreven voordat inzittenden aan boord konden stappen.

Een van de passagiers zegt dat mensen op de ferry wanhopig zijn en huilen. ''Ze probeerden wat boten te laten zakken, maar we konden er niet allemaal in. Er is geen coördinatie'', zegt een reiziger via zijn mobiele telefoon tegen een Griekse televisiezender. ''Het is donker, de bodem van het schip staat in brand. We hebben reddingsvesten gepakt en proberen onszelf in veiligheid te brengen'', zei een ander na het uitbreken van de brand.

Deel van de passagiers gered

Inmiddels zijn zo’n 130 mensen van boord gehaald en met reddingsboten overgebracht naar een containerschip dat in de buurt van de veerboot voer. De overige passagiers, ondermeer uit Duitsland, Albanië, Italië en België zijn nog aan boord en hebben zich teruggetrokken op de hogere dekken. Het vuur is volgens Griekse bronnen inmiddels grotendeels onder controle.  

De kapitein meldt dat het schip onbestuurbaar is geraakt en nu richting de kust van Albanië drijft. Er zijn sleepboten onderweg

Naast de 411 passagiers en 55 bemanningsleden vervoert de ferry ook ruim 220 voertuigen. De brand brak rond 06.00 door onbekende oorzaak uit op het autodek van het schip.

Op dit artikel kun je niet (meer) reageren.

Ook interessant...

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie, weekendje weg, avondje uit. Voor dieven ideaal om hun slag te slaan in je huis. Woninginbraak heeft een grote impact op je gevoel van veiligheid. Het is niet alleen het gemis van waardevolle, en soms niet waardevolle, maar dierbare spullen, maar juist ook het idee dat vreemden binnen zijn geweest, door je kasten hebben gesnuffeld en al je persoonlijke bezittingen hebben bekeken.

Lees verder

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitsland, onze grote oosterbuur, is een bijzonder land, ook op culinair gebied. Binnen Europa kent eigenlijk ieder land zijn eigen keuken. Natuurlijk zijn er overeenkomsten, maar er bestaan ook grote verschillen, zelfs als je buren bent zoals Nederland en Duitsland. Ben jij in Duitsland op vakantie geweest en heb je hier lekkere gerechten ontdekt die je thuis ook wel zou willen maken? Lees dan snel verder.

Lees verder

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Van alle eilanden in de Balearen staat Ibiza bekend als ‘feesteiland’. Vooral het zuiden van dit Spaanse eiland heeft die reputatie. Maar Ibiza heeft ook een oosten, westen, midden en noorden. Letterlijk de andere kanten. Tijd om die te ontdekken!

Lees verder

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Meer en meer Nederlanders vieren dit jaar de zomervakantie weer in het buitenland. De belangstelling voor een verblijf in eigen land blijft weliswaar groot, maar de hang naar avontuur over de grens wordt groter en groter, zo wees onderzoek van bureau Trends & Tourism uit.

Lees verder

Droombestemming Amerika

Droombestemming Amerika

Vraag naar iemands favoriete reisbestemmingen en bijna zeker wordt Amerika genoemd. De Verenigde Staten oefenen op vakantiegangers een magische aantrekkingskracht uit, simpelweg vanwege het ongekende aanbod voor jong en oud. Hoog tijd dus om Amerika ook eens op jouw bucketlist te zetten.

Lees verder

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit? Het kan weer nu attracties, pretparken, dierentuinen en musea weer open zijn. Samen, of met familie of vrienden een dagje weg. Wat waren in 2021 populaire uitjes en zijn ook in 2022 de moeite waard. Inspiratie nodig? Lees deze zeven tips.

Lees verder