Brand op veerboot in Middellandse Zee

4.5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

VeerbootOp veerboot Norman Atlantic, onderweg van het Griekse Patras naar Ancona in Italië is vanmorgen vroeg brand uitgebroken. Het schip voer op het moment van de brand in de buurt van het Griekse eiland Othonoi. Aan boord zijn volgens de laatste berichten  478 opvarenden. Onder hen twee Nederlandse mannen en een Nederlandse vrouw. 

Meer informatie over de Nederlandse opvarenden kon de woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken zondag niet geven. Ook is nog niet bekend hoe het met ze gaat. De Nederlandse ambassade in de Griekse hoofdstad Athene houdt voortdurend contact met het crisiscentrum.

Slecht weer 

Italië, Griekenland en Albanië zetten helikopters en reddingsboten in,maar de ontruiming van het schip verloopt vanwege het slechte weer erg moeizaam. Harde wind en kou hinderen de reddingsacties. Griekse media melden dat er reddingsboten weggedreven voordat inzittenden aan boord konden stappen.

Een van de passagiers zegt dat mensen op de ferry wanhopig zijn en huilen. ''Ze probeerden wat boten te laten zakken, maar we konden er niet allemaal in. Er is geen coördinatie'', zegt een reiziger via zijn mobiele telefoon tegen een Griekse televisiezender. ''Het is donker, de bodem van het schip staat in brand. We hebben reddingsvesten gepakt en proberen onszelf in veiligheid te brengen'', zei een ander na het uitbreken van de brand.

Deel van de passagiers gered

Inmiddels zijn zo’n 130 mensen van boord gehaald en met reddingsboten overgebracht naar een containerschip dat in de buurt van de veerboot voer. De overige passagiers, ondermeer uit Duitsland, Albanië, Italië en België zijn nog aan boord en hebben zich teruggetrokken op de hogere dekken. Het vuur is volgens Griekse bronnen inmiddels grotendeels onder controle.  

De kapitein meldt dat het schip onbestuurbaar is geraakt en nu richting de kust van Albanië drijft. Er zijn sleepboten onderweg

Naast de 411 passagiers en 55 bemanningsleden vervoert de ferry ook ruim 220 voertuigen. De brand brak rond 06.00 door onbekende oorzaak uit op het autodek van het schip.

Op dit artikel kun je niet (meer) reageren.

Ook interessant...

Fiets en Wandelbeurs komt eraan! Win entreekaarten

Fiets en Wandelbeurs komt eraan! Win entreekaarten

De leukste beurs voor fietsers en wandelaars wordt in 2023 gehouden op 24, 25 en 26 februari in de Jaarbeurs in Utrecht. Op de beurs weer allerlei nieuws en info over fiets- en wandelbestemmingen, en de bekendmaking van de winnaar van de ‘beste fietsroute van 2023’. En om het helemaal een feestje te maken geven we in samenwerking met de Fiets en Wandelbeurs entreekaarten weg.

Lees verder

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Voor veel mensen is een hotelkamer vooral om in te slapen. Zeker bij een stedentrip of weekendje weg is de overnachting vaak ondergeschikt aan de bestemming. Maar een fijn hotel, luxe kamer en een heerlijk bed dragen zeker bij aan het plezier van het nachtje of weekendje weg. En dat hoeft echt niet duur te zijn.

Lees verder

Win kaarten voor de Vakantiebeurs in 2023

Win kaarten voor de Vakantiebeurs in 2023

De Jaarbeurs in Utrecht is van 12 tot en met 15 januari 2023 weer het toneel van de Vakantiebeurs. De echte reisliefhebber heeft die data uiteraard al in zijn of haar agenda staan, want voor het eerst sinds 2020 is er weer sprake van een fysiek evenement. In 2021 en 2022 ging de Vakantiebeurs vanwege corona niet door of was er sprake van een online editie.

Lees verder

Win een boek over blijvend geluk

Win een boek over blijvend geluk

Geluk... wat 'Hygge' is voor Denemarken en 'Ikigai' voor Japan, is 'Haengbog' voor Zuid-Korea. En the Korean Wave zal waarschijnlijk niet veel mensen ontgaan zijn; van literatuur, films en keramiek tot restaurantjes en K-pop. Zuid-Korea is het land waar de mensen samen eten, familie belangrijk is, de natuur wordt omarmd en schoonheid een groot goed is.

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: zeven tips

Kerstmarkten in Europa: zeven tips
Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder

De vele voordelen van een vakantiehuis

De vele voordelen van een vakantiehuis

Nederlanders gaan steeds vaker op vakantie in eigen land of in een van onze buurlanden. Dichtbij en duurzaam zijn hierbij de sleutelwoorden, al spelen ook luxe en ligging duidelijk mee. Daarbij kiezen steeds meer mensen voor het gemak van een vakantiehuis op een vakantiepark.

Lees verder