Ebola-controle op vijf Amerikaanse luchthavens

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

EbolavirusDe Verenigde Staten gaan op vijf vliegvelden extra controles uitvoeren vanwege ebola. Reizigers uit West-Afrika moeten vanaf komend weekeinde hun temperatuur laten meten op de internationale luchthavens van New York, New Jersey, Chicago, Washington en Atlanta. Van de reizigers uit landen die door ebola zijn getroffen, komt volgens een woordvoerder van het Witte Huis 94 procent via de vijf uitgekozen vliegvelden de VS binnen.

De temperatuurmetingen worden gedaan op de luchthavens  John F. Kennedy in New York, Newark in het naburige New Jersey, O’Hare in Chicago, Washington-Dulles in Washington en Hartsfield-Jackson in Atlanta. De meting wordt gedaan met een zogeheten niet-contact thermometer. Verder moeten de bewuste reizigers een vragenlijst invullen. Specialisten van de Centers for Disease Control and Prevention (CDC) staan het luchthavenpersoneel bij.

De maatregelen volgen kort na de dood van de eerste ebola-patiënt in de VS, een man met de Liberiaanse nationaliteit. Thomas Eric Duncan lag sinds anderhalve week in een ziekenhuis in Dallas in Texas. Hij was daarvoor in Liberia geweest en raakte in dat land besmet. Duncan was de enige ebola-patiënt in de VS. Ook in Europa is inmiddels één persoon besmet.

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie, weekendje weg, avondje uit. Voor dieven ideaal om hun slag te slaan in je huis. Woninginbraak heeft een grote impact op je gevoel van veiligheid. Het is niet alleen het gemis van waardevolle, en soms niet waardevolle, maar dierbare spullen, maar juist ook het idee dat vreemden binnen zijn geweest, door je kasten hebben gesnuffeld en al je persoonlijke bezittingen hebben bekeken.

Lees verder

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitsland, onze grote oosterbuur, is een bijzonder land, ook op culinair gebied. Binnen Europa kent eigenlijk ieder land zijn eigen keuken. Natuurlijk zijn er overeenkomsten, maar er bestaan ook grote verschillen, zelfs als je buren bent zoals Nederland en Duitsland. Ben jij in Duitsland op vakantie geweest en heb je hier lekkere gerechten ontdekt die je thuis ook wel zou willen maken? Lees dan snel verder.

Lees verder

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Van alle eilanden in de Balearen staat Ibiza bekend als ‘feesteiland’. Vooral het zuiden van dit Spaanse eiland heeft die reputatie. Maar Ibiza heeft ook een oosten, westen, midden en noorden. Letterlijk de andere kanten. Tijd om die te ontdekken!

Lees verder

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Meer en meer Nederlanders vieren dit jaar de zomervakantie weer in het buitenland. De belangstelling voor een verblijf in eigen land blijft weliswaar groot, maar de hang naar avontuur over de grens wordt groter en groter, zo wees onderzoek van bureau Trends & Tourism uit.

Lees verder

Droombestemming Amerika

Droombestemming Amerika

Vraag naar iemands favoriete reisbestemmingen en bijna zeker wordt Amerika genoemd. De Verenigde Staten oefenen op vakantiegangers een magische aantrekkingskracht uit, simpelweg vanwege het ongekende aanbod voor jong en oud. Hoog tijd dus om Amerika ook eens op jouw bucketlist te zetten.

Lees verder

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit? Het kan weer nu attracties, pretparken, dierentuinen en musea weer open zijn. Samen, of met familie of vrienden een dagje weg. Wat waren in 2021 populaire uitjes en zijn ook in 2022 de moeite waard. Inspiratie nodig? Lees deze zeven tips.

Lees verder