Ebola-controle op vijf Amerikaanse luchthavens

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

EbolavirusDe Verenigde Staten gaan op vijf vliegvelden extra controles uitvoeren vanwege ebola. Reizigers uit West-Afrika moeten vanaf komend weekeinde hun temperatuur laten meten op de internationale luchthavens van New York, New Jersey, Chicago, Washington en Atlanta. Van de reizigers uit landen die door ebola zijn getroffen, komt volgens een woordvoerder van het Witte Huis 94 procent via de vijf uitgekozen vliegvelden de VS binnen.

De temperatuurmetingen worden gedaan op de luchthavens  John F. Kennedy in New York, Newark in het naburige New Jersey, O’Hare in Chicago, Washington-Dulles in Washington en Hartsfield-Jackson in Atlanta. De meting wordt gedaan met een zogeheten niet-contact thermometer. Verder moeten de bewuste reizigers een vragenlijst invullen. Specialisten van de Centers for Disease Control and Prevention (CDC) staan het luchthavenpersoneel bij.

De maatregelen volgen kort na de dood van de eerste ebola-patiënt in de VS, een man met de Liberiaanse nationaliteit. Thomas Eric Duncan lag sinds anderhalve week in een ziekenhuis in Dallas in Texas. Hij was daarvoor in Liberia geweest en raakte in dat land besmet. Duncan was de enige ebola-patiënt in de VS. Ook in Europa is inmiddels één persoon besmet.

Musea in Nederland: 12 tips voor een museum in elke provincie

Musea in Nederland: 12 tips voor een museum in elke provincie

Musea in Nederland. We hebben een lijstje gemaakt van 12 musea in Nederland, in elke provincie een, die misschien wat onbekender zijn, maar absoluut de moeite waard. Van kunst en geschiedenis, tot wetenschap of cultureel erfgoed, je vindt het in deze musea.

Lees verder

Ik ga op kampeervakantie en ik neem mee...

Ik ga op kampeervakantie en ik neem mee...

Of je nu een kampeervakantie onderneemt in een tent, caravan of camper, er zijn enkele essentiële zaken die je niet mag vergeten om je vakantie soepel en plezierig te laten verlopen. Hier zijn enkele belangrijke dingen die zeker niet mogen ontbreken.

Lees verder

Ontdek de andere kant van de wereld in Australië en Nieuw-Zeeland

Ontdek de andere kant van de wereld in Australië en Nieuw-Zeeland

Breng een bezoek aan de andere kant van de wereld, door een reis naar Australië of Nieuw-Zeeland te boeken. Beide landen hebben je ontzettend veel te bieden op het gebied van natuur en cultuur. Daarbij hoef je niet bang te zijn dat je er niet kunt ontspannen na een drukke periode op het werk of tijdens je studie; beide landen beschikken over tal van fraaie stranden. In dit artikel lees je meer over wat het reizen naar Australië en Nieuw-Zeeland zo de moeite waard maakt.

Lees verder

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Voor veel mensen is een hotelkamer vooral om in te slapen. Zeker bij een stedentrip of weekendje weg is de overnachting vaak ondergeschikt aan de bestemming. Maar een fijn hotel, luxe kamer en een heerlijk bed dragen zeker bij aan het plezier van het nachtje of weekendje weg. En dat hoeft echt niet duur te zijn.

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: zeven tips

Kerstmarkten in Europa: zeven tips
Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder

De vele voordelen van een vakantiehuis

De vele voordelen van een vakantiehuis

Nederlanders gaan steeds vaker op vakantie in eigen land of in een van onze buurlanden. Dichtbij en duurzaam zijn hierbij de sleutelwoorden, al spelen ook luxe en ligging duidelijk mee. Daarbij kiezen steeds meer mensen voor het gemak van een vakantiehuis op een vakantiepark.

Lees verder