ClooneyMoon of HoneyCloon doet Venetië goed

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

VenetiëDe bruiloft van George Clooney en Amal Alamuddin in Venetië betekent wellicht een stevige impuls voor de lokale hotels. Hotels.com signaleert de afgelopen dagen een sterke stijging van het aantal zoekopdrachten naar hotelovernachtingen in Venetië, een effect dat wordt omschreven als HoneyCloon of ClooneyMoon. Onder Nederlandse reizigers is er sprake van een groei van liefst 125 procent ten opzichte van vorig jaar.


{youtube}ZNBIRwvhiRE{/youtube}

Dat George Clooney en Amal Alamuddin ook bij onze oosterburen enorm populair zijn, blijkt uit het feit dat het ‘HoneyCloon’-effect het sterkst is in Duitsland. Hier nam het aantal zoekopdrachten op Hotels.com met 149 procent toe ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

De top 12 volgens Hotels.com:

Land Toename in procenten
Duitsland                 149
Nederland                 125
Verenigd Koninkrijk  106
Ierland                        89
Noorwegen                80
Frankrijk                      71
Spanje                        70
Finland                        59
Zweden                       43
Rusland                       31
Denemarken               22
Italië                            10

Boek je volgende hotel bij Hotels.com

Musea in Nederland: 12 tips voor een museum in elke provincie

Musea in Nederland: 12 tips voor een museum in elke provincie

Musea in Nederland. We hebben een lijstje gemaakt van 12 musea in Nederland, in elke provincie een, die misschien wat onbekender zijn, maar absoluut de moeite waard. Van kunst en geschiedenis, tot wetenschap of cultureel erfgoed, je vindt het in deze musea.

Lees verder

Ik ga op kampeervakantie en ik neem mee...

Ik ga op kampeervakantie en ik neem mee...

Of je nu een kampeervakantie onderneemt in een tent, caravan of camper, er zijn enkele essentiële zaken die je niet mag vergeten om je vakantie soepel en plezierig te laten verlopen. Hier zijn enkele belangrijke dingen die zeker niet mogen ontbreken.

Lees verder

Ontdek de andere kant van de wereld in Australië en Nieuw-Zeeland

Ontdek de andere kant van de wereld in Australië en Nieuw-Zeeland

Breng een bezoek aan de andere kant van de wereld, door een reis naar Australië of Nieuw-Zeeland te boeken. Beide landen hebben je ontzettend veel te bieden op het gebied van natuur en cultuur. Daarbij hoef je niet bang te zijn dat je er niet kunt ontspannen na een drukke periode op het werk of tijdens je studie; beide landen beschikken over tal van fraaie stranden. In dit artikel lees je meer over wat het reizen naar Australië en Nieuw-Zeeland zo de moeite waard maakt.

Lees verder

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Voor veel mensen is een hotelkamer vooral om in te slapen. Zeker bij een stedentrip of weekendje weg is de overnachting vaak ondergeschikt aan de bestemming. Maar een fijn hotel, luxe kamer en een heerlijk bed dragen zeker bij aan het plezier van het nachtje of weekendje weg. En dat hoeft echt niet duur te zijn.

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: zeven tips

Kerstmarkten in Europa: zeven tips
Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder

De vele voordelen van een vakantiehuis

De vele voordelen van een vakantiehuis

Nederlanders gaan steeds vaker op vakantie in eigen land of in een van onze buurlanden. Dichtbij en duurzaam zijn hierbij de sleutelwoorden, al spelen ook luxe en ligging duidelijk mee. Daarbij kiezen steeds meer mensen voor het gemak van een vakantiehuis op een vakantiepark.

Lees verder