ClooneyMoon of HoneyCloon doet Venetië goed

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

VenetiëDe bruiloft van George Clooney en Amal Alamuddin in Venetië betekent wellicht een stevige impuls voor de lokale hotels. Hotels.com signaleert de afgelopen dagen een sterke stijging van het aantal zoekopdrachten naar hotelovernachtingen in Venetië, een effect dat wordt omschreven als HoneyCloon of ClooneyMoon. Onder Nederlandse reizigers is er sprake van een groei van liefst 125 procent ten opzichte van vorig jaar.


{youtube}ZNBIRwvhiRE{/youtube}

Dat George Clooney en Amal Alamuddin ook bij onze oosterburen enorm populair zijn, blijkt uit het feit dat het ‘HoneyCloon’-effect het sterkst is in Duitsland. Hier nam het aantal zoekopdrachten op Hotels.com met 149 procent toe ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

De top 12 volgens Hotels.com:

Land Toename in procenten
Duitsland                 149
Nederland                 125
Verenigd Koninkrijk  106
Ierland                        89
Noorwegen                80
Frankrijk                      71
Spanje                        70
Finland                        59
Zweden                       43
Rusland                       31
Denemarken               22
Italië                            10

Boek je volgende hotel bij Hotels.com

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitsland, onze grote oosterbuur, is een bijzonder land, ook op culinair gebied. Binnen Europa kent eigenlijk ieder land zijn eigen keuken. Natuurlijk zijn er overeenkomsten, maar er bestaan ook grote verschillen, zelfs als je buren bent zoals Nederland en Duitsland. Ben jij in Duitsland op vakantie geweest en heb je hier lekkere gerechten ontdekt die je thuis ook wel zou willen maken? Lees dan snel verder.

Lees verder

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Van alle eilanden in de Balearen staat Ibiza bekend als ‘feesteiland’. Vooral het zuiden van dit Spaanse eiland heeft die reputatie. Maar Ibiza heeft ook een oosten, westen, midden en noorden. Letterlijk de andere kanten. Tijd om die te ontdekken!

Lees verder

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Meer en meer Nederlanders vieren dit jaar de zomervakantie weer in het buitenland. De belangstelling voor een verblijf in eigen land blijft weliswaar groot, maar de hang naar avontuur over de grens wordt groter en groter, zo wees onderzoek van bureau Trends & Tourism uit.

Lees verder

Droombestemming Amerika

Droombestemming Amerika

Vraag naar iemands favoriete reisbestemmingen en bijna zeker wordt Amerika genoemd. De Verenigde Staten oefenen op vakantiegangers een magische aantrekkingskracht uit, simpelweg vanwege het ongekende aanbod voor jong en oud. Hoog tijd dus om Amerika ook eens op jouw bucketlist te zetten.

Lees verder

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit? Het kan weer nu attracties, pretparken, dierentuinen en musea weer open zijn. Samen, of met familie of vrienden een dagje weg. Wat waren in 2021 populaire uitjes en zijn ook in 2022 de moeite waard. Inspiratie nodig? Lees deze zeven tips.

Lees verder

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Corona en coronamaatregelen. Het ene land wil dit, het andere dat. Reizen naar jouw favoriete vakantiebestemming is nog nooit zo lastig geweest, met al die verschillende voorwaarden rond corona. Want er zijn er nogal wat, variërend van PCR tot boosteren en een goed ingevuld gele vaccinatieboekje. Puur op reis komt met een overzicht.

Lees verder