Rutte: "Poetin, neem je verantwoordelijkheid"

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

malaysia airlinesIn een telefoongesprek heeft premier Rutte vandaag de Russische president Poetin dringend opgeroepen om verantwoordelijkheid te nemen en ervoor te zorgen dat de Nederlandse lichamen snel weggehaald kunnen worden van de plek waar vlucht MH17 van Malaysia Airlines is neergestort.Bij de ramp kwamen alle inzittenden om het leven, onder wie 193 Nederlanders.

Op een persconferentie zei de premier: "De kans verloopt om snel aan de wereld te laten zien dat het hem menens is om te helpen. Hij moet nu de verantwoordelijkheid nemen richting de rebellen en Nederland en de wereld laten zien dat hij doet wat van hem wordt verwacht: zijn invloed aanwenden." Hij drong er vandaag bij de president al schriftelijk op aan zijn invloed aan te wenden en ervoor te zorgen dat onderzoekers en identificatiedeskundigen onbelemmerd toegang konden krijgen in het rampgebied in de Oekraïne. “Het is daar 35 graden, we kunnen er niet al te lang mee wachten.”

Rutte maakte zich vandaag ook kwaad over de manier waarop pro-Russische rebellen aan het ‘rotzooien’ zijn op de plek van de crash. Op de persconferentie zei hij: “Ik ben geschokt door de beelden van volstrekt respectloos gedrag op deze tragische plek. Tegen alle regels van een zorgvuldig onderzoek in blijken er mensen te zijn die tussen de brokstukken lopen te rotzooien met de persoonlijke en herkenbare bezittingen van slachtoffers. Dit is ronduit walgelijk.',

Geen vluchten naar de Oekraïne

Huib Gorter, Europese topman van Malaysia Airlines, verklaarde vandaag dat er voorlopig geen vlucht met nabestaanden naar de rampplek in Oekraïne vertrekt. De situatie ter plekke is te gevaarlijk en veiligheid gaat op dit moment boven alles: "Vanaf de luchthaven in Kiev moet je nog een route van achthonderd kilometer over de weg afleggen. En het is daar op dit moment letterlijk een oorlogsgebied. Wij kunnen nu niet garant staan voor de veiligheid van de nabestaanden die daarnaartoe gaan”, zo zegt Gorter tegen NOS nieuws.

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Er zijn erg veel mooie steden te ontdekken in Europa, die een prima bestemming zouden zijn voor een stedentrip. Bezoek de meest indrukwekkende bezienswaardigheden, van historische monumenten tot moderne architectuur. Vliegen kan vanaf verschillende luchthavens, waaronder Rotterdam Airport. Deze luchthaven is compact en daardoor een fijne start voor jouw vliegreis. We vertellen we je in dit artikel meer over stedentrips maken vanaf Rotterdam Airport.

Lees verder

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Ga je naar Rome dan stap je letterlijk terug in de geschiedenis. Rome is geplaveid met historische gebouwen en plekken. Natuurlijk kun je niet om het Colosseum heen, maar het politieke, religieuze en commerciële centrum van het oude Rome mag je ook niet missen: het Forum Romanum. Stap het Forum Romanum binnen en je wandelt terug naar de tijd van keizers, gladiatoren en politieke intriges.  In dit artikel nemen we je mee op een virtuele reis door dit iconische historische complex, en geven we handige tips voor een onvergetelijk bezoek.

Lees verder

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Eind maart verspreiden we een speciale Vakantie Special onder de abonnees van onze nieuwsbrief. Voor de snelle beslissers hebben wij nog beperkte advertentieruimte. Adverteren kan in de vorm van een banner, een aanbieding of een advertorial waarin een accommodatie, bestemming of reis wordt uitgelicht. Maar de Vakantie Special heeft meer!

Lees verder

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Dit jaar is een extra feestelijk jaar voor Keukenhof: het bloemenpark in Lisse viert in 2024 haar 75-jarig bestaan. Reden voor een feestje en door mee te doen aan onze prijsvraag kun je entreekaarten winnen om dit feestje mee te maken.

Lees verder

Kampeertips voor beginners

Kampeertips voor beginners

Of je nu jong of oud bent, kiest voor een tent of een luxe ingerichte sta-caravan op een camping of vakantiepark, als je voor het eerst gaat kamperen zul je vast iets hebben aan deze kampeertips. Kamperen geeft veel mensen het gevoel van vrijheid. Kamperen is een heel andere beleving dan een hotelkamer of appartement. Je kunt de serene rust van de natuur opzoeken en toch de nabijheid van een stad of leuke toeristische attracties.Heb je zelf kampeertips? Dan kun je andere beginnend kampeerders helpen door deze te delen.

Lees verder

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

De Van Gogh Drenthe is verkozen tot de beste fietsroute van 2024. De Nederlandse kanshebber troefde vier andere Europese kandidaten af: La Vélobuissonnière (Frankrijk), Unionsleden (Noorwegen en Zweden), Lech Radweg (Duitsland en Oostenrijk) en de Cykelleden Skåne (Zweden). De bekendmaking was op de eerste dag van de Fiets en Wandelbeurs in Utrecht.

Lees verder