Rutte: "Poetin, neem je verantwoordelijkheid"

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

malaysia airlinesIn een telefoongesprek heeft premier Rutte vandaag de Russische president Poetin dringend opgeroepen om verantwoordelijkheid te nemen en ervoor te zorgen dat de Nederlandse lichamen snel weggehaald kunnen worden van de plek waar vlucht MH17 van Malaysia Airlines is neergestort.Bij de ramp kwamen alle inzittenden om het leven, onder wie 193 Nederlanders.

Op een persconferentie zei de premier: "De kans verloopt om snel aan de wereld te laten zien dat het hem menens is om te helpen. Hij moet nu de verantwoordelijkheid nemen richting de rebellen en Nederland en de wereld laten zien dat hij doet wat van hem wordt verwacht: zijn invloed aanwenden." Hij drong er vandaag bij de president al schriftelijk op aan zijn invloed aan te wenden en ervoor te zorgen dat onderzoekers en identificatiedeskundigen onbelemmerd toegang konden krijgen in het rampgebied in de Oekraïne. “Het is daar 35 graden, we kunnen er niet al te lang mee wachten.”

Rutte maakte zich vandaag ook kwaad over de manier waarop pro-Russische rebellen aan het ‘rotzooien’ zijn op de plek van de crash. Op de persconferentie zei hij: “Ik ben geschokt door de beelden van volstrekt respectloos gedrag op deze tragische plek. Tegen alle regels van een zorgvuldig onderzoek in blijken er mensen te zijn die tussen de brokstukken lopen te rotzooien met de persoonlijke en herkenbare bezittingen van slachtoffers. Dit is ronduit walgelijk.',

Geen vluchten naar de Oekraïne

Huib Gorter, Europese topman van Malaysia Airlines, verklaarde vandaag dat er voorlopig geen vlucht met nabestaanden naar de rampplek in Oekraïne vertrekt. De situatie ter plekke is te gevaarlijk en veiligheid gaat op dit moment boven alles: "Vanaf de luchthaven in Kiev moet je nog een route van achthonderd kilometer over de weg afleggen. En het is daar op dit moment letterlijk een oorlogsgebied. Wij kunnen nu niet garant staan voor de veiligheid van de nabestaanden die daarnaartoe gaan”, zo zegt Gorter tegen NOS nieuws.

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Uiteraard neem je je smartphone mee op reis en die heb je natuurlijk in een telefoonhoesje. Want wat moet je doen zonder mobiel? Je wilt immers in contact blijven met iedereen en de smartphone gebruik je vaak ook als camera. Het is wijs om vooraf bepaalde apps te downloaden.

Lees verder

Handige dingen voor op reis

Handige dingen voor op reis

Reizen is voorbereiden, het is veel meer dan het inpakken van een koffer of rugzak. Want… wat neem je precies mee? Paspoort, geld en kleding zijn wel de bekendste zaken; er zijn echter ook handige accessoires die jouw trip veel aangenamer kunnen maken. We geven wat tips en suggesties.

Lees verder

Blijf de hitte de baas: handige tips

Blijf de hitte de baas: handige tips

Tropisch warm in Nederland? Jazeker, het komt eigenlijk best vaak voor. Vorig jaar hadden we een tropische periode Ook komende week stijgen de temperaturen tot boven de 30 graden en is het hitteplan van RIVM actief. We weten allemaal dat we moeten zorgen voor afkoeling, zowel voor onszelf als voor onze huisdieren. Veel drinken is tip nummer 1. Maar wat kun je, zeker in deze coronatijd, nog meer doen?

Lees verder

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Juist in deze corona-tijd is het heel belangrijk dat (hotel)kamers goed worden schoongemaakt en gedesinfecteerd. Veel hotels en accommodaties zorgen daar goed voor, maar er zijn er ook die nogal wat steken laten vallen, zo blijkt uit recent onderzoek van Inside Edition.

Lees verder

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

De grenzen van Kroatië zijn weer geopend. Het land heeft sinds de corona-uitbraak maar weinig besmettingen: op 1 juli 2020 staat de teller op net iets meer dan 2800 gevallen. Niets staat een heerlijke vakantie in Kroatië dan ook in de weg. En zeker niet als je dat doet op een schip of boot.

Lees verder

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Door de coronacrisis kiezen veel meer mensen voor een autovakantie. Op deze manier ben je immers niet afhankelijk van vliegmaatschappijen en het openbaar vervoer en kan je gaan en staan waar je wil. Toch zijn er wel enkele dingen waar je op moet letten als je dit jaar ervoor kiest om met de auto op vakantie te gaan. Ben je bijvoorbeeld wel goed verzekerd? Wat te doen bij pech in het buitenland? En wat moet je checken voor je vertrekt?

Lees verder