Rutte: "Poetin, neem je verantwoordelijkheid"

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

malaysia airlinesIn een telefoongesprek heeft premier Rutte vandaag de Russische president Poetin dringend opgeroepen om verantwoordelijkheid te nemen en ervoor te zorgen dat de Nederlandse lichamen snel weggehaald kunnen worden van de plek waar vlucht MH17 van Malaysia Airlines is neergestort.Bij de ramp kwamen alle inzittenden om het leven, onder wie 193 Nederlanders.

Op een persconferentie zei de premier: "De kans verloopt om snel aan de wereld te laten zien dat het hem menens is om te helpen. Hij moet nu de verantwoordelijkheid nemen richting de rebellen en Nederland en de wereld laten zien dat hij doet wat van hem wordt verwacht: zijn invloed aanwenden." Hij drong er vandaag bij de president al schriftelijk op aan zijn invloed aan te wenden en ervoor te zorgen dat onderzoekers en identificatiedeskundigen onbelemmerd toegang konden krijgen in het rampgebied in de Oekraïne. “Het is daar 35 graden, we kunnen er niet al te lang mee wachten.”

Rutte maakte zich vandaag ook kwaad over de manier waarop pro-Russische rebellen aan het ‘rotzooien’ zijn op de plek van de crash. Op de persconferentie zei hij: “Ik ben geschokt door de beelden van volstrekt respectloos gedrag op deze tragische plek. Tegen alle regels van een zorgvuldig onderzoek in blijken er mensen te zijn die tussen de brokstukken lopen te rotzooien met de persoonlijke en herkenbare bezittingen van slachtoffers. Dit is ronduit walgelijk.',

Geen vluchten naar de Oekraïne

Huib Gorter, Europese topman van Malaysia Airlines, verklaarde vandaag dat er voorlopig geen vlucht met nabestaanden naar de rampplek in Oekraïne vertrekt. De situatie ter plekke is te gevaarlijk en veiligheid gaat op dit moment boven alles: "Vanaf de luchthaven in Kiev moet je nog een route van achthonderd kilometer over de weg afleggen. En het is daar op dit moment letterlijk een oorlogsgebied. Wij kunnen nu niet garant staan voor de veiligheid van de nabestaanden die daarnaartoe gaan”, zo zegt Gorter tegen NOS nieuws.

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Corona en coronamaatregelen. Het ene land wil dit, het andere dat. Reizen naar jouw favoriete vakantiebestemming is nog nooit zo lastig geweest, met al die verschillende voorwaarden rond corona. Want er zijn er nogal wat, variërend van PCR tot boosteren en een goed ingevuld gele vaccinatieboekje. Puur op reis komt met een overzicht.

Lees verder

Canada, van alles te doen in elk seizoen

Canada, van alles te doen in elk seizoen

Hou je van de prachtige kleuren van de herfst? Geniet je van ontluikend groen in de lente? Smelt je bij witte landschappen of word je vrolijk van zon en warmte? Wat je voorkeur ook is, Canada heeft het.

Lees verder

Achterhoek: topper in eigen land

Achterhoek: topper in eigen land

Vakantie in eigen land is populair als vanouds, mede door de aanhoudende discussies in het buitenland over coronamaatregelen. Met zo’n 26 miljoen aankomsten van landgenoten in logiesaccommodaties in Nederland bereikt 2021 weer het niveau van 2019, het laatste jaar voor de pandemie, aldus het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen.

Lees verder

Relaxen in een hotelkamer met eigen bubbelbad

Relaxen in een hotelkamer met eigen bubbelbad

Veel hotels hebben wellnessvoorzieningen zoals een publieke sauna, een whirlpool, bubbelbad of stoombad. Maar hoe lekker is het om je kamer niet uit te hoeven en toch te genieten van een ontspannende privé-wellnesservaring.

Lees verder

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Ben jij in de winter ook vermoeider en heb je een neerslachtig gevoel? Is futloos met grote letters boven je hoofd geschreven en is dat niet te wijten aan je gezondheid? Dan zou je wel eens last kunnen hebben van de winterblues of winterdip. En zeker nu in coronatijd hebben nog meer mensen last van negatieve gevoelens die de winterdip versterken.

Lees verder

Een vakantie vol luxe: voor het echte ‘wowgevoel’

Een vakantie vol luxe: voor het echte ‘wowgevoel’

Echt even alles kunnen loslaten, of populairder gezegd, lekker de boel de boel laten. En dan is het natuurlijk extra prettig als jouw vakantieverblijf van alle gemakken is voorzien. Gewoon, relaxen in alle luxe, zoals in het privézwembad in de voortuin. Wow!

Lees verder