Orkaan Arthur bereikt North Carolina

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

ArthurDe tropische storm Arthur is inmiddels uitgegroeid tot een orkaan en heeft met windsnelheden tot wel 163 kilometer de kust van de Amerikaanse staat North Carolina bereikt. CNN meldt dat uit voorzorg duizenden mensen zijn geëvacueerd. Naar verwachting van het National Hurricane Center (NHC) neemt de windsnelheid niet verder toe en blijft de orkaan vallen in categorie 2 op de schaal van Saffir Simpson.

 

Arthur heeft onderweg naar de kust van North Carolina al een en ander aan schade veroorzaakt. Zo stortte in New York een stuk muur in onder de Brooklyn Bridge. Hierbij raakte 5 mensen lichtgewond. Ook heeft de orkaan gevolgen voor de viering van Indepencence Day vandaag. Dit feest, ter ere van de aanname van de Onafhankelijkheidsverklaring op 4 juli 1776, wordt overal in het land uitbundig gevierd, maar in diverse staten waaronder New Jersey, Maine werden de vuurwerkshows een dag vervroegd. In North Carolina zijn ze vandaag afgelast.

Arthur kwam aan land bij de plaats Cape Lookout. De noodtoestand is hier uitgeroepen en veel locaties aan de kust zijn gesloten. Verwacht wordt dat de de orkaan in noordelijke richting langs de kust trekt.

Ook interessant...

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitsland, onze grote oosterbuur, is een bijzonder land, ook op culinair gebied. Binnen Europa kent eigenlijk ieder land zijn eigen keuken. Natuurlijk zijn er overeenkomsten, maar er bestaan ook grote verschillen, zelfs als je buren bent zoals Nederland en Duitsland. Ben jij in Duitsland op vakantie geweest en heb je hier lekkere gerechten ontdekt die je thuis ook wel zou willen maken? Lees dan snel verder.

Lees verder

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Van alle eilanden in de Balearen staat Ibiza bekend als ‘feesteiland’. Vooral het zuiden van dit Spaanse eiland heeft die reputatie. Maar Ibiza heeft ook een oosten, westen, midden en noorden. Letterlijk de andere kanten. Tijd om die te ontdekken!

Lees verder

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Meer en meer Nederlanders vieren dit jaar de zomervakantie weer in het buitenland. De belangstelling voor een verblijf in eigen land blijft weliswaar groot, maar de hang naar avontuur over de grens wordt groter en groter, zo wees onderzoek van bureau Trends & Tourism uit.

Lees verder

Droombestemming Amerika

Droombestemming Amerika

Vraag naar iemands favoriete reisbestemmingen en bijna zeker wordt Amerika genoemd. De Verenigde Staten oefenen op vakantiegangers een magische aantrekkingskracht uit, simpelweg vanwege het ongekende aanbod voor jong en oud. Hoog tijd dus om Amerika ook eens op jouw bucketlist te zetten.

Lees verder

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit? Het kan weer nu attracties, pretparken, dierentuinen en musea weer open zijn. Samen, of met familie of vrienden een dagje weg. Wat waren in 2021 populaire uitjes en zijn ook in 2022 de moeite waard. Inspiratie nodig? Lees deze zeven tips.

Lees verder

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Corona en coronamaatregelen. Het ene land wil dit, het andere dat. Reizen naar jouw favoriete vakantiebestemming is nog nooit zo lastig geweest, met al die verschillende voorwaarden rond corona. Want er zijn er nogal wat, variërend van PCR tot boosteren en een goed ingevuld gele vaccinatieboekje. Puur op reis komt met een overzicht.

Lees verder