Aanval op luchthaven Karachi

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

@GeoEnglish via @twitter
@GeoEnglish via @twitter
Bij een terroristische aanslag op een terminal op de internationale luchthaven van de Pakistaanse stad Karachi zijn volgens de lokale politie zeker 5 doden gevallen. Andere bronnen spreken inmiddels van 7 doden, onder wie 2 van de vermoedelijk 8 schutters. Doelwit van de aanval is de Fokker Gate, de oude terminal van de luchthaven. Er zou nog steeds geschoten worden door de terroristen die met vuurwapens en handgranaten proberen op het platform te komen.

Op beelden van de Pakistaanse televisie is te zien dat er ook een brand woedt op de luchthaven. Boven het vliegveld hangen rookpluimen. Volgens lokale media zijn er vijf toestellen beschadigd geraakt. Volgens diverse ooggetuigen probeerden de terroristen ook een vliegtuig te kapen. Door de Pakistaanse veiligheidstroepen is de luchthaven inmiddels omsingeld en hermetisch afgesloten. Iedereen wordt geëvacueerd. De toegangswegen zijn afgesloten en alle vluchten zijn geannuleerd. Nog niemand heeft de verantwoordelijkheid voor deze aanslag opgeëist.

Karachi is de grootste stad, en tevens het economisch hart van Pakistan. Ook is de stad door de ligging aan de Arabische Zee en de warme temperaturen aantrekkelijk voor toeristen. In het verleden zijn er vaker aanvallen geweest van extremisten.

Musea in Nederland: 12 tips voor een museum in elke provincie

Musea in Nederland: 12 tips voor een museum in elke provincie

Musea in Nederland. We hebben een lijstje gemaakt van 12 musea in Nederland, in elke provincie een, die misschien wat onbekender zijn, maar absoluut de moeite waard. Van kunst en geschiedenis, tot wetenschap of cultureel erfgoed, je vindt het in deze musea.

Lees verder

Ik ga op kampeervakantie en ik neem mee...

Ik ga op kampeervakantie en ik neem mee...

Of je nu een kampeervakantie onderneemt in een tent, caravan of camper, er zijn enkele essentiële zaken die je niet mag vergeten om je vakantie soepel en plezierig te laten verlopen. Hier zijn enkele belangrijke dingen die zeker niet mogen ontbreken.

Lees verder

Ontdek de andere kant van de wereld in Australië en Nieuw-Zeeland

Ontdek de andere kant van de wereld in Australië en Nieuw-Zeeland

Breng een bezoek aan de andere kant van de wereld, door een reis naar Australië of Nieuw-Zeeland te boeken. Beide landen hebben je ontzettend veel te bieden op het gebied van natuur en cultuur. Daarbij hoef je niet bang te zijn dat je er niet kunt ontspannen na een drukke periode op het werk of tijdens je studie; beide landen beschikken over tal van fraaie stranden. In dit artikel lees je meer over wat het reizen naar Australië en Nieuw-Zeeland zo de moeite waard maakt.

Lees verder

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Voor veel mensen is een hotelkamer vooral om in te slapen. Zeker bij een stedentrip of weekendje weg is de overnachting vaak ondergeschikt aan de bestemming. Maar een fijn hotel, luxe kamer en een heerlijk bed dragen zeker bij aan het plezier van het nachtje of weekendje weg. En dat hoeft echt niet duur te zijn.

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: zeven tips

Kerstmarkten in Europa: zeven tips
Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder

De vele voordelen van een vakantiehuis

De vele voordelen van een vakantiehuis

Nederlanders gaan steeds vaker op vakantie in eigen land of in een van onze buurlanden. Dichtbij en duurzaam zijn hierbij de sleutelwoorden, al spelen ook luxe en ligging duidelijk mee. Daarbij kiezen steeds meer mensen voor het gemak van een vakantiehuis op een vakantiepark.

Lees verder