Aanval op luchthaven Karachi

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

@GeoEnglish via @twitter
@GeoEnglish via @twitter
Bij een terroristische aanslag op een terminal op de internationale luchthaven van de Pakistaanse stad Karachi zijn volgens de lokale politie zeker 5 doden gevallen. Andere bronnen spreken inmiddels van 7 doden, onder wie 2 van de vermoedelijk 8 schutters. Doelwit van de aanval is de Fokker Gate, de oude terminal van de luchthaven. Er zou nog steeds geschoten worden door de terroristen die met vuurwapens en handgranaten proberen op het platform te komen.

Op beelden van de Pakistaanse televisie is te zien dat er ook een brand woedt op de luchthaven. Boven het vliegveld hangen rookpluimen. Volgens lokale media zijn er vijf toestellen beschadigd geraakt. Volgens diverse ooggetuigen probeerden de terroristen ook een vliegtuig te kapen. Door de Pakistaanse veiligheidstroepen is de luchthaven inmiddels omsingeld en hermetisch afgesloten. Iedereen wordt geëvacueerd. De toegangswegen zijn afgesloten en alle vluchten zijn geannuleerd. Nog niemand heeft de verantwoordelijkheid voor deze aanslag opgeëist.

Karachi is de grootste stad, en tevens het economisch hart van Pakistan. Ook is de stad door de ligging aan de Arabische Zee en de warme temperaturen aantrekkelijk voor toeristen. In het verleden zijn er vaker aanvallen geweest van extremisten.

Relaxen in een hotelkamer met eigen bubbelbad

Relaxen in een hotelkamer met eigen bubbelbad

Veel hotels hebben wellnessvoorzieningen zoals een publieke sauna, een whirlpool, bubbelbad of stoombad. Maar hoe lekker is het om je kamer niet uit te hoeven en toch te genieten van een ontspannende privé-wellnesservaring.

Lees verder

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Ben jij in de winter ook vermoeider en heb je een neerslachtig gevoel? Is futloos met grote letters boven je hoofd geschreven en is dat niet te wijten aan je gezondheid? Dan zou je wel eens last kunnen hebben van de winterblues of winterdip. En zeker nu in coronatijd hebben nog meer mensen last van negatieve gevoelens die de winterdip versterken.

Lees verder

Een vakantie vol luxe: voor het echte ‘wowgevoel’

Een vakantie vol luxe: voor het echte ‘wowgevoel’

Echt even alles kunnen loslaten, of populairder gezegd, lekker de boel de boel laten. En dan is het natuurlijk extra prettig als jouw vakantieverblijf van alle gemakken is voorzien. Gewoon, relaxen in alle luxe, zoals in het privézwembad in de voortuin. Wow!

Lees verder

17 Stedentrips: van bekend tot betoverend

17 Stedentrips: van bekend tot betoverend

Steden hebben nog altijd een bijzondere aantrekkingskracht op reizigers. Voor een romantisch weekendje weg, enkele dagen shoppen of een langere ontdekkingsreis langs cultuur en architectuur. Puur op reis doet 17 suggesties voor Europese stedentrips. Naar bekende en minder bekende steden, naar de hoofdsteden van wijn en smaak, en naar enkele echte hoofdsteden. Ze zijn allemaal per vliegtuig, en sommige ook per trein, te bereiken.

Lees verder

Sneek ontdekken per boot

Sneek ontdekken per boot

Zeg Friesland en je denkt meteen aan water en waterrecreatie. Zeg Sneek en je denkt meteen aan de Sneekweek en het Sneekermeer. Logisch toch om Sneek te ontdekken vanaf het water. En daarvoor hoef je niet eens een fanatiek watersporter te zijn of een eigen boot te hebben!

Lees verder

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

Het noorderlicht met eigen ogen zien. Bij veel mensen staat het op hun verlanglijstje. En met het opheffen van de reisbeperkingen is een reis naar het noorderlicht ook weer mogelijk. Maar wat zijn nu de mooiste of beste plekken om dit fenomeen te kunnen zien?

Lees verder