Aanval op luchthaven Karachi

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

@GeoEnglish via @twitter
@GeoEnglish via @twitter
Bij een terroristische aanslag op een terminal op de internationale luchthaven van de Pakistaanse stad Karachi zijn volgens de lokale politie zeker 5 doden gevallen. Andere bronnen spreken inmiddels van 7 doden, onder wie 2 van de vermoedelijk 8 schutters. Doelwit van de aanval is de Fokker Gate, de oude terminal van de luchthaven. Er zou nog steeds geschoten worden door de terroristen die met vuurwapens en handgranaten proberen op het platform te komen.

Op beelden van de Pakistaanse televisie is te zien dat er ook een brand woedt op de luchthaven. Boven het vliegveld hangen rookpluimen. Volgens lokale media zijn er vijf toestellen beschadigd geraakt. Volgens diverse ooggetuigen probeerden de terroristen ook een vliegtuig te kapen. Door de Pakistaanse veiligheidstroepen is de luchthaven inmiddels omsingeld en hermetisch afgesloten. Iedereen wordt geëvacueerd. De toegangswegen zijn afgesloten en alle vluchten zijn geannuleerd. Nog niemand heeft de verantwoordelijkheid voor deze aanslag opgeëist.

Karachi is de grootste stad, en tevens het economisch hart van Pakistan. Ook is de stad door de ligging aan de Arabische Zee en de warme temperaturen aantrekkelijk voor toeristen. In het verleden zijn er vaker aanvallen geweest van extremisten.

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Dit jaar is een extra feestelijk jaar voor Keukenhof: het bloemenpark in Lisse viert in 2024 haar 75-jarig bestaan. Reden voor een feestje en door mee te doen aan onze prijsvraag kun je entreekaarten winnen om dit feestje mee te maken.

Lees verder

Kampeertips voor beginners

Kampeertips voor beginners

Of je nu jong of oud bent, kiest voor een tent of een luxe ingerichte sta-caravan op een camping of vakantiepark, als je voor het eerst gaat kamperen zul je vast iets hebben aan deze kampeertips. Kamperen geeft veel mensen het gevoel van vrijheid. Kamperen is een heel andere beleving dan een hotelkamer of appartement. Je kunt de serene rust van de natuur opzoeken en toch de nabijheid van een stad of leuke toeristische attracties.Heb je zelf kampeertips? Dan kun je andere beginnend kampeerders helpen door deze te delen.

Lees verder

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

De Van Gogh Drenthe is verkozen tot de beste fietsroute van 2024. De Nederlandse kanshebber troefde vier andere Europese kandidaten af: La Vélobuissonnière (Frankrijk), Unionsleden (Noorwegen en Zweden), Lech Radweg (Duitsland en Oostenrijk) en de Cykelleden Skåne (Zweden). De bekendmaking was op de eerste dag van de Fiets en Wandelbeurs in Utrecht.

Lees verder

Tips voor culturele uitjes in de Auvergne-Rhône-Alpes

Tips voor culturele uitjes in de Auvergne-Rhône-Alpes

De regio Auvergne-Rhône-Alpes in het zuidoosten van Frankrijk is heel divers: van berglandschappen tussen natuurparken, van wellness in Aix-les-Bains, Brides-les-Bains of Vichy tot cultuur in dorpen en steden als Annecy, Chambéry, Clermont-Ferrand, Grenoble en Lyon. Niet alleen de steden ademen geschiedenis, ook de diverse musea laten je kennis maken met de historie en bijzonderheden van de stad, de natuur en/of het gebied. We geven tien tips voor een interessante middag of dag.

Lees verder

Wintersportvakantie: ga goed voorbereid op reis

Wintersportvakantie: ga goed voorbereid op reis

Beenbreuken, knieletsel en hersenschuddingen. Jaarlijks ontvangt alarmcentrale Eurocross Assistance 1.600 meldingen over ongevallen op de piste. Veel van deze ongevallen kunnen worden voorkomen door de juiste voorbereiding, maar ook door je werkelijke niveau te kennen. Uit onderzoek van Eurocross blijkt namelijk dat 80% van de wintersporters het eigen skiniveau overschat, waardoor zij mogelijk pistes en omstandigheden kiezen die niet aansluiten op hun werkelijke niveau.

Lees verder

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

Noorderlicht: dit natuurfenomeen met je eigen ogen zien staat bij veel mensen op hun verlanglijstje. Maar waar kun je nu het beste het noorderlicht zien. Wordt het Zweden? Of toch IJsland? We geven je vijf mooie plekken, die overigens ook zonder het noorderlicht zeer de moeite waard zijn

Lees verder