Aanval op luchthaven Karachi

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

@GeoEnglish via @twitter
@GeoEnglish via @twitter
Bij een terroristische aanslag op een terminal op de internationale luchthaven van de Pakistaanse stad Karachi zijn volgens de lokale politie zeker 5 doden gevallen. Andere bronnen spreken inmiddels van 7 doden, onder wie 2 van de vermoedelijk 8 schutters. Doelwit van de aanval is de Fokker Gate, de oude terminal van de luchthaven. Er zou nog steeds geschoten worden door de terroristen die met vuurwapens en handgranaten proberen op het platform te komen.

Op beelden van de Pakistaanse televisie is te zien dat er ook een brand woedt op de luchthaven. Boven het vliegveld hangen rookpluimen. Volgens lokale media zijn er vijf toestellen beschadigd geraakt. Volgens diverse ooggetuigen probeerden de terroristen ook een vliegtuig te kapen. Door de Pakistaanse veiligheidstroepen is de luchthaven inmiddels omsingeld en hermetisch afgesloten. Iedereen wordt geëvacueerd. De toegangswegen zijn afgesloten en alle vluchten zijn geannuleerd. Nog niemand heeft de verantwoordelijkheid voor deze aanslag opgeëist.

Karachi is de grootste stad, en tevens het economisch hart van Pakistan. Ook is de stad door de ligging aan de Arabische Zee en de warme temperaturen aantrekkelijk voor toeristen. In het verleden zijn er vaker aanvallen geweest van extremisten.

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitsland, onze grote oosterbuur, is een bijzonder land, ook op culinair gebied. Binnen Europa kent eigenlijk ieder land zijn eigen keuken. Natuurlijk zijn er overeenkomsten, maar er bestaan ook grote verschillen, zelfs als je buren bent zoals Nederland en Duitsland. Ben jij in Duitsland op vakantie geweest en heb je hier lekkere gerechten ontdekt die je thuis ook wel zou willen maken? Lees dan snel verder.

Lees verder

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Van alle eilanden in de Balearen staat Ibiza bekend als ‘feesteiland’. Vooral het zuiden van dit Spaanse eiland heeft die reputatie. Maar Ibiza heeft ook een oosten, westen, midden en noorden. Letterlijk de andere kanten. Tijd om die te ontdekken!

Lees verder

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Meer en meer Nederlanders vieren dit jaar de zomervakantie weer in het buitenland. De belangstelling voor een verblijf in eigen land blijft weliswaar groot, maar de hang naar avontuur over de grens wordt groter en groter, zo wees onderzoek van bureau Trends & Tourism uit.

Lees verder

Droombestemming Amerika

Droombestemming Amerika

Vraag naar iemands favoriete reisbestemmingen en bijna zeker wordt Amerika genoemd. De Verenigde Staten oefenen op vakantiegangers een magische aantrekkingskracht uit, simpelweg vanwege het ongekende aanbod voor jong en oud. Hoog tijd dus om Amerika ook eens op jouw bucketlist te zetten.

Lees verder

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit? Het kan weer nu attracties, pretparken, dierentuinen en musea weer open zijn. Samen, of met familie of vrienden een dagje weg. Wat waren in 2021 populaire uitjes en zijn ook in 2022 de moeite waard. Inspiratie nodig? Lees deze zeven tips.

Lees verder

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Corona en coronamaatregelen. Het ene land wil dit, het andere dat. Reizen naar jouw favoriete vakantiebestemming is nog nooit zo lastig geweest, met al die verschillende voorwaarden rond corona. Want er zijn er nogal wat, variërend van PCR tot boosteren en een goed ingevuld gele vaccinatieboekje. Puur op reis komt met een overzicht.

Lees verder