Nog steeds ijzig weer in VS

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Sneeuw
Sneeuw
Het blijft ontzettend koud in het oosten van de Verenigde Staten. Gisteren viel er in Philadelphia weer een dik pak sneeuw waardoor de stad nu zwoegt onder een laag van bijna 20 centimeter. Het winterweer eiste ook weer 2 doden. Een 24-jarige man kwam in de staat Kentucky om het leven toen zijn auto in een slip raakte en op een sneeuwschuiver knalde. In New York kantelde een graafmachine op een 73-jarige man. Ook hij overleefde het niet.

 

In Baltimore raakte een meisje zwaargewond toen ze tijdens het sleeën viel en gespietst werd door een metalen pijp. 
De chaos in het verkeer is compleet en ook in de lucht zijn er grote problemen. Zo meldde vliegwebsite FlightAware dat er maandagmiddal al meer dan 4300 vertraagde en 1900 geannuleerde vluchten zijn.

De vooruitzichten zijn slecht. Zo worden de komende dagen voor New York maar liefst drie sneeuwstormen verwacht waarvan de eerste al door de stad trekt. Ook in de staten Arkansas, Oklahoma en Texas wordt het de komende dagen niet veel beter.

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitsland, onze grote oosterbuur, is een bijzonder land, ook op culinair gebied. Binnen Europa kent eigenlijk ieder land zijn eigen keuken. Natuurlijk zijn er overeenkomsten, maar er bestaan ook grote verschillen, zelfs als je buren bent zoals Nederland en Duitsland. Ben jij in Duitsland op vakantie geweest en heb je hier lekkere gerechten ontdekt die je thuis ook wel zou willen maken? Lees dan snel verder.

Lees verder

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Van alle eilanden in de Balearen staat Ibiza bekend als ‘feesteiland’. Vooral het zuiden van dit Spaanse eiland heeft die reputatie. Maar Ibiza heeft ook een oosten, westen, midden en noorden. Letterlijk de andere kanten. Tijd om die te ontdekken!

Lees verder

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Meer en meer Nederlanders vieren dit jaar de zomervakantie weer in het buitenland. De belangstelling voor een verblijf in eigen land blijft weliswaar groot, maar de hang naar avontuur over de grens wordt groter en groter, zo wees onderzoek van bureau Trends & Tourism uit.

Lees verder

Droombestemming Amerika

Droombestemming Amerika

Vraag naar iemands favoriete reisbestemmingen en bijna zeker wordt Amerika genoemd. De Verenigde Staten oefenen op vakantiegangers een magische aantrekkingskracht uit, simpelweg vanwege het ongekende aanbod voor jong en oud. Hoog tijd dus om Amerika ook eens op jouw bucketlist te zetten.

Lees verder

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit? Het kan weer nu attracties, pretparken, dierentuinen en musea weer open zijn. Samen, of met familie of vrienden een dagje weg. Wat waren in 2021 populaire uitjes en zijn ook in 2022 de moeite waard. Inspiratie nodig? Lees deze zeven tips.

Lees verder

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Corona en coronamaatregelen. Het ene land wil dit, het andere dat. Reizen naar jouw favoriete vakantiebestemming is nog nooit zo lastig geweest, met al die verschillende voorwaarden rond corona. Want er zijn er nogal wat, variërend van PCR tot boosteren en een goed ingevuld gele vaccinatieboekje. Puur op reis komt met een overzicht.

Lees verder