Drie onderdelen Oad gered

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

puuropreis.nl Bussen OadDrie onderdelen van de failliete reisorganisatie Oad maken een doorstart. Gisteren werd al duidelijk dat het busbedrijf en SRC Cultuurvakanties blijven bestaan; vanmiddag maakten de curatoren bekend dat reisorganisatie Munckhof Groep de activiteiten van Oad Business Travel overneemt. In totaal betekent dit het behoud van werkgelegenheid voor zo'n 300 medewerkers.


Munckhof uit het Limburgse Horst heeft besloten om de vestigingen in Amsterdam, Delfzijl, Helmond, Holten, Schiedam en Veenendaal open te houden. Hierdoor behouden zeker 40 van de 53 medewerkers van Oad Business Travel hun baan.

Gemengde reacties

Vakbond De Unie heeft tegenover de NOS ‘met gemengde gevoelens’ gereageerd op de doorstart van het busbedrijf. De bond is blij voor de 200 medewerkers die hun werk houden, maar dat betekent dat 1550 oud-medewerkers nog altijd zonder baan zitten. Ook FNV Bondgenoten is blij met de doorstart, maar stelt dat binnen het busbedrijf alsnog zo’n 40 mensen hun baan zullen verliezen.
Met de doorstart van SCR Cultuurvakanties blijven 50 banen behouden. SRC gaat klanten die de afgelopen dagen te horen kregen dat hun reis was geannuleerd, benaderen voor het boeken van een nieuwe vakantie.

Relaxen in een hotelkamer met eigen bubbelbad

Relaxen in een hotelkamer met eigen bubbelbad

Veel hotels hebben wellnessvoorzieningen zoals een publieke sauna, een whirlpool, bubbelbad of stoombad. Maar hoe lekker is het om je kamer niet uit te hoeven en toch te genieten van een ontspannende privé-wellnesservaring.

Lees verder

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Ben jij in de winter ook vermoeider en heb je een neerslachtig gevoel? Is futloos met grote letters boven je hoofd geschreven en is dat niet te wijten aan je gezondheid? Dan zou je wel eens last kunnen hebben van de winterblues of winterdip. En zeker nu in coronatijd hebben nog meer mensen last van negatieve gevoelens die de winterdip versterken.

Lees verder

Een vakantie vol luxe: voor het echte ‘wowgevoel’

Een vakantie vol luxe: voor het echte ‘wowgevoel’

Echt even alles kunnen loslaten, of populairder gezegd, lekker de boel de boel laten. En dan is het natuurlijk extra prettig als jouw vakantieverblijf van alle gemakken is voorzien. Gewoon, relaxen in alle luxe, zoals in het privézwembad in de voortuin. Wow!

Lees verder

17 Stedentrips: van bekend tot betoverend

17 Stedentrips: van bekend tot betoverend

Steden hebben nog altijd een bijzondere aantrekkingskracht op reizigers. Voor een romantisch weekendje weg, enkele dagen shoppen of een langere ontdekkingsreis langs cultuur en architectuur. Puur op reis doet 17 suggesties voor Europese stedentrips. Naar bekende en minder bekende steden, naar de hoofdsteden van wijn en smaak, en naar enkele echte hoofdsteden. Ze zijn allemaal per vliegtuig, en sommige ook per trein, te bereiken.

Lees verder

Sneek ontdekken per boot

Sneek ontdekken per boot

Zeg Friesland en je denkt meteen aan water en waterrecreatie. Zeg Sneek en je denkt meteen aan de Sneekweek en het Sneekermeer. Logisch toch om Sneek te ontdekken vanaf het water. En daarvoor hoef je niet eens een fanatiek watersporter te zijn of een eigen boot te hebben!

Lees verder

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

Het noorderlicht met eigen ogen zien. Bij veel mensen staat het op hun verlanglijstje. En met het opheffen van de reisbeperkingen is een reis naar het noorderlicht ook weer mogelijk. Maar wat zijn nu de mooiste of beste plekken om dit fenomeen te kunnen zien?

Lees verder