Nederlandse vrouw gedood bij schietpartij in Nairobi

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Vlag Kenia
Vlag Kenia
Bij een schietpartij zaterdag in de Kenisaanse hoofdstad Nairobi is een 33-jarige Nederlandse vrouw omgekomen, zo meldt het ministerie van Buitenlandse Zaken vandaag. De schietpartij vond plaats in het winkelcentrum Westgate. Zeven andere Nederlanders die ook in het winkelcentrum waren konden veilig wegkomen.

Het Rode Kruis in Kenia meldt dat het dodental inmiddels is opgelopen tot 68. Onder de slachtoffers zijn veel buitenlanders en toeristen. Behalve de Nederlandse kwamen ook 3 Britten, 2 Françaises, een Chinese vrouw, een Ghanees, een Zuid-Afrikaan, 2 Canadezen en een Amerikaanse om. Ook een neef van de Keniaanse president Uhuru Kenyatta en diens verloofde verloren hun leven bij de schietpartij.

Na de schietpartij van gisteren volgde vandaag een zware explosie. Volgens de Keniaanse krant Daily Nation hebben de terroristen hebben zich verschanst in een ruimte met een raam van kogelvrij glas en houden ze nog altijd een onbekend aantal gijzelaars vast. Volgens het Kenisaanse Rode Kruis gaat het om 49 mensen. Men houdt er ernstig rekening mee dat een aantal gegijzelden niet meer in leven in.

Zaterdag schoten de aanvallers zich een weg naar binnen bij het winkelentrum. Mensen die konden bewijzen dat ze islamitisch waren, bijvoorbeeld door een gebed op te zeggen of een vraag over de islam te beantwoorden, werden vrijgelaten. Wie dat niet kon werd zonder pardon doodgeschoten.  

'Geen negatief reisadvies afgeven'

President Kenyatta drong er in zijn persconferentie bij het buitenland op aan geen negatieve reisadviezen af te geven voor Kenia. Dat zou volgens hem de levendige toeristische sector schaden.

Musea in Nederland: 12 tips voor een museum in elke provincie

Musea in Nederland: 12 tips voor een museum in elke provincie

Musea in Nederland. We hebben een lijstje gemaakt van 12 musea in Nederland, in elke provincie een, die misschien wat onbekender zijn, maar absoluut de moeite waard. Van kunst en geschiedenis, tot wetenschap of cultureel erfgoed, je vindt het in deze musea.

Lees verder

Ik ga op kampeervakantie en ik neem mee...

Ik ga op kampeervakantie en ik neem mee...

Of je nu een kampeervakantie onderneemt in een tent, caravan of camper, er zijn enkele essentiële zaken die je niet mag vergeten om je vakantie soepel en plezierig te laten verlopen. Hier zijn enkele belangrijke dingen die zeker niet mogen ontbreken.

Lees verder

Ontdek de andere kant van de wereld in Australië en Nieuw-Zeeland

Ontdek de andere kant van de wereld in Australië en Nieuw-Zeeland

Breng een bezoek aan de andere kant van de wereld, door een reis naar Australië of Nieuw-Zeeland te boeken. Beide landen hebben je ontzettend veel te bieden op het gebied van natuur en cultuur. Daarbij hoef je niet bang te zijn dat je er niet kunt ontspannen na een drukke periode op het werk of tijdens je studie; beide landen beschikken over tal van fraaie stranden. In dit artikel lees je meer over wat het reizen naar Australië en Nieuw-Zeeland zo de moeite waard maakt.

Lees verder

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Voor veel mensen is een hotelkamer vooral om in te slapen. Zeker bij een stedentrip of weekendje weg is de overnachting vaak ondergeschikt aan de bestemming. Maar een fijn hotel, luxe kamer en een heerlijk bed dragen zeker bij aan het plezier van het nachtje of weekendje weg. En dat hoeft echt niet duur te zijn.

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: zeven tips

Kerstmarkten in Europa: zeven tips
Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder

De vele voordelen van een vakantiehuis

De vele voordelen van een vakantiehuis

Nederlanders gaan steeds vaker op vakantie in eigen land of in een van onze buurlanden. Dichtbij en duurzaam zijn hierbij de sleutelwoorden, al spelen ook luxe en ligging duidelijk mee. Daarbij kiezen steeds meer mensen voor het gemak van een vakantiehuis op een vakantiepark.

Lees verder