Nederlandse vrouw gedood bij schietpartij in Nairobi

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Vlag Kenia
Vlag Kenia
Bij een schietpartij zaterdag in de Kenisaanse hoofdstad Nairobi is een 33-jarige Nederlandse vrouw omgekomen, zo meldt het ministerie van Buitenlandse Zaken vandaag. De schietpartij vond plaats in het winkelcentrum Westgate. Zeven andere Nederlanders die ook in het winkelcentrum waren konden veilig wegkomen.

Het Rode Kruis in Kenia meldt dat het dodental inmiddels is opgelopen tot 68. Onder de slachtoffers zijn veel buitenlanders en toeristen. Behalve de Nederlandse kwamen ook 3 Britten, 2 Françaises, een Chinese vrouw, een Ghanees, een Zuid-Afrikaan, 2 Canadezen en een Amerikaanse om. Ook een neef van de Keniaanse president Uhuru Kenyatta en diens verloofde verloren hun leven bij de schietpartij.

Na de schietpartij van gisteren volgde vandaag een zware explosie. Volgens de Keniaanse krant Daily Nation hebben de terroristen hebben zich verschanst in een ruimte met een raam van kogelvrij glas en houden ze nog altijd een onbekend aantal gijzelaars vast. Volgens het Kenisaanse Rode Kruis gaat het om 49 mensen. Men houdt er ernstig rekening mee dat een aantal gegijzelden niet meer in leven in.

Zaterdag schoten de aanvallers zich een weg naar binnen bij het winkelentrum. Mensen die konden bewijzen dat ze islamitisch waren, bijvoorbeeld door een gebed op te zeggen of een vraag over de islam te beantwoorden, werden vrijgelaten. Wie dat niet kon werd zonder pardon doodgeschoten.  

'Geen negatief reisadvies afgeven'

President Kenyatta drong er in zijn persconferentie bij het buitenland op aan geen negatieve reisadviezen af te geven voor Kenia. Dat zou volgens hem de levendige toeristische sector schaden.

Fiets en Wandelbeurs komt eraan! Win entreekaarten

Fiets en Wandelbeurs komt eraan! Win entreekaarten

De leukste beurs voor fietsers en wandelaars wordt in 2023 gehouden op 24, 25 en 26 februari in de Jaarbeurs in Utrecht. Op de beurs weer allerlei nieuws en info over fiets- en wandelbestemmingen, en de bekendmaking van de winnaar van de ‘beste fietsroute van 2023’. En om het helemaal een feestje te maken geven we in samenwerking met de Fiets en Wandelbeurs entreekaarten weg.

Lees verder

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Voor veel mensen is een hotelkamer vooral om in te slapen. Zeker bij een stedentrip of weekendje weg is de overnachting vaak ondergeschikt aan de bestemming. Maar een fijn hotel, luxe kamer en een heerlijk bed dragen zeker bij aan het plezier van het nachtje of weekendje weg. En dat hoeft echt niet duur te zijn.

Lees verder

Win kaarten voor de Vakantiebeurs in 2023

Win kaarten voor de Vakantiebeurs in 2023

De Jaarbeurs in Utrecht is van 12 tot en met 15 januari 2023 weer het toneel van de Vakantiebeurs. De echte reisliefhebber heeft die data uiteraard al in zijn of haar agenda staan, want voor het eerst sinds 2020 is er weer sprake van een fysiek evenement. In 2021 en 2022 ging de Vakantiebeurs vanwege corona niet door of was er sprake van een online editie.

Lees verder

Win een boek over blijvend geluk

Win een boek over blijvend geluk

Geluk... wat 'Hygge' is voor Denemarken en 'Ikigai' voor Japan, is 'Haengbog' voor Zuid-Korea. En the Korean Wave zal waarschijnlijk niet veel mensen ontgaan zijn; van literatuur, films en keramiek tot restaurantjes en K-pop. Zuid-Korea is het land waar de mensen samen eten, familie belangrijk is, de natuur wordt omarmd en schoonheid een groot goed is.

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: zeven tips

Kerstmarkten in Europa: zeven tips
Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder

De vele voordelen van een vakantiehuis

De vele voordelen van een vakantiehuis

Nederlanders gaan steeds vaker op vakantie in eigen land of in een van onze buurlanden. Dichtbij en duurzaam zijn hierbij de sleutelwoorden, al spelen ook luxe en ligging duidelijk mee. Daarbij kiezen steeds meer mensen voor het gemak van een vakantiehuis op een vakantiepark.

Lees verder