Nederlandse vrouw gedood bij schietpartij in Nairobi

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Vlag Kenia
Vlag Kenia
Bij een schietpartij zaterdag in de Kenisaanse hoofdstad Nairobi is een 33-jarige Nederlandse vrouw omgekomen, zo meldt het ministerie van Buitenlandse Zaken vandaag. De schietpartij vond plaats in het winkelcentrum Westgate. Zeven andere Nederlanders die ook in het winkelcentrum waren konden veilig wegkomen.

Het Rode Kruis in Kenia meldt dat het dodental inmiddels is opgelopen tot 68. Onder de slachtoffers zijn veel buitenlanders en toeristen. Behalve de Nederlandse kwamen ook 3 Britten, 2 Françaises, een Chinese vrouw, een Ghanees, een Zuid-Afrikaan, 2 Canadezen en een Amerikaanse om. Ook een neef van de Keniaanse president Uhuru Kenyatta en diens verloofde verloren hun leven bij de schietpartij.

Na de schietpartij van gisteren volgde vandaag een zware explosie. Volgens de Keniaanse krant Daily Nation hebben de terroristen hebben zich verschanst in een ruimte met een raam van kogelvrij glas en houden ze nog altijd een onbekend aantal gijzelaars vast. Volgens het Kenisaanse Rode Kruis gaat het om 49 mensen. Men houdt er ernstig rekening mee dat een aantal gegijzelden niet meer in leven in.

Zaterdag schoten de aanvallers zich een weg naar binnen bij het winkelentrum. Mensen die konden bewijzen dat ze islamitisch waren, bijvoorbeeld door een gebed op te zeggen of een vraag over de islam te beantwoorden, werden vrijgelaten. Wie dat niet kon werd zonder pardon doodgeschoten.  

'Geen negatief reisadvies afgeven'

President Kenyatta drong er in zijn persconferentie bij het buitenland op aan geen negatieve reisadviezen af te geven voor Kenia. Dat zou volgens hem de levendige toeristische sector schaden.

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie, weekendje weg, avondje uit. Voor dieven ideaal om hun slag te slaan in je huis. Woninginbraak heeft een grote impact op je gevoel van veiligheid. Het is niet alleen het gemis van waardevolle, en soms niet waardevolle, maar dierbare spullen, maar juist ook het idee dat vreemden binnen zijn geweest, door je kasten hebben gesnuffeld en al je persoonlijke bezittingen hebben bekeken.

Lees verder

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitsland, onze grote oosterbuur, is een bijzonder land, ook op culinair gebied. Binnen Europa kent eigenlijk ieder land zijn eigen keuken. Natuurlijk zijn er overeenkomsten, maar er bestaan ook grote verschillen, zelfs als je buren bent zoals Nederland en Duitsland. Ben jij in Duitsland op vakantie geweest en heb je hier lekkere gerechten ontdekt die je thuis ook wel zou willen maken? Lees dan snel verder.

Lees verder

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Van alle eilanden in de Balearen staat Ibiza bekend als ‘feesteiland’. Vooral het zuiden van dit Spaanse eiland heeft die reputatie. Maar Ibiza heeft ook een oosten, westen, midden en noorden. Letterlijk de andere kanten. Tijd om die te ontdekken!

Lees verder

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Meer en meer Nederlanders vieren dit jaar de zomervakantie weer in het buitenland. De belangstelling voor een verblijf in eigen land blijft weliswaar groot, maar de hang naar avontuur over de grens wordt groter en groter, zo wees onderzoek van bureau Trends & Tourism uit.

Lees verder

Droombestemming Amerika

Droombestemming Amerika

Vraag naar iemands favoriete reisbestemmingen en bijna zeker wordt Amerika genoemd. De Verenigde Staten oefenen op vakantiegangers een magische aantrekkingskracht uit, simpelweg vanwege het ongekende aanbod voor jong en oud. Hoog tijd dus om Amerika ook eens op jouw bucketlist te zetten.

Lees verder

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit? Het kan weer nu attracties, pretparken, dierentuinen en musea weer open zijn. Samen, of met familie of vrienden een dagje weg. Wat waren in 2021 populaire uitjes en zijn ook in 2022 de moeite waard. Inspiratie nodig? Lees deze zeven tips.

Lees verder