Nederlandse vrouw gedood bij schietpartij in Nairobi

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Vlag Kenia
Vlag Kenia
Bij een schietpartij zaterdag in de Kenisaanse hoofdstad Nairobi is een 33-jarige Nederlandse vrouw omgekomen, zo meldt het ministerie van Buitenlandse Zaken vandaag. De schietpartij vond plaats in het winkelcentrum Westgate. Zeven andere Nederlanders die ook in het winkelcentrum waren konden veilig wegkomen.

Het Rode Kruis in Kenia meldt dat het dodental inmiddels is opgelopen tot 68. Onder de slachtoffers zijn veel buitenlanders en toeristen. Behalve de Nederlandse kwamen ook 3 Britten, 2 Françaises, een Chinese vrouw, een Ghanees, een Zuid-Afrikaan, 2 Canadezen en een Amerikaanse om. Ook een neef van de Keniaanse president Uhuru Kenyatta en diens verloofde verloren hun leven bij de schietpartij.

Na de schietpartij van gisteren volgde vandaag een zware explosie. Volgens de Keniaanse krant Daily Nation hebben de terroristen hebben zich verschanst in een ruimte met een raam van kogelvrij glas en houden ze nog altijd een onbekend aantal gijzelaars vast. Volgens het Kenisaanse Rode Kruis gaat het om 49 mensen. Men houdt er ernstig rekening mee dat een aantal gegijzelden niet meer in leven in.

Zaterdag schoten de aanvallers zich een weg naar binnen bij het winkelentrum. Mensen die konden bewijzen dat ze islamitisch waren, bijvoorbeeld door een gebed op te zeggen of een vraag over de islam te beantwoorden, werden vrijgelaten. Wie dat niet kon werd zonder pardon doodgeschoten.  

'Geen negatief reisadvies afgeven'

President Kenyatta drong er in zijn persconferentie bij het buitenland op aan geen negatieve reisadviezen af te geven voor Kenia. Dat zou volgens hem de levendige toeristische sector schaden.

Tips voor culturele uitjes in de Auvergne-Rhône-Alpes

Tips voor culturele uitjes in de Auvergne-Rhône-Alpes

De regio Auvergne-Rhône-Alpes in het zuidoosten van Frankrijk is heel divers: van berglandschappen tussen natuurparken, van wellness in Aix-les-Bains, Brides-les-Bains of Vichy tot cultuur in dorpen en steden als Annecy, Chambéry, Clermont-Ferrand, Grenoble en Lyon. Niet alleen de steden ademen geschiedenis, ook de diverse musea laten je kennis maken met de historie en bijzonderheden van de stad, de natuur en/of het gebied. We geven tien tips voor een interessante middag of dag.

Lees verder

Wintersportvakantie: ga goed voorbereid op reis

Wintersportvakantie: ga goed voorbereid op reis

Beenbreuken, knieletsel en hersenschuddingen. Jaarlijks ontvangt alarmcentrale Eurocross Assistance 1.600 meldingen over ongevallen op de piste. Veel van deze ongevallen kunnen worden voorkomen door de juiste voorbereiding, maar ook door je werkelijke niveau te kennen. Uit onderzoek van Eurocross blijkt namelijk dat 80% van de wintersporters het eigen skiniveau overschat, waardoor zij mogelijk pistes en omstandigheden kiezen die niet aansluiten op hun werkelijke niveau.

Lees verder

Wat zijn de beste fietsroutes van 2024?

Wat zijn de beste fietsroutes van 2024?

Vijf trajecten in zes Europese landen zijn in de race voor de titel ‘beste fietsroute van 2024’. Nederland heeft dit jaar concurrentie te duchten van Duitsland, Frankrijk, Noorwegen, Oostenrijk en Zweden. De winnaar wordt vrijdag 23 februari bekend op de eerste dag van de Fiets en Wandelbeurs in Jaarbeurs Utrecht. Lees verder hoe je entreekaarten kunt winnen voor deze beurs.

Lees verder

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

Noorderlicht: dit natuurfenomeen met je eigen ogen zien staat bij veel mensen op hun verlanglijstje. Maar waar kun je nu het beste het noorderlicht zien. Wordt het Zweden? Of toch IJsland? We geven je vijf mooie plekken, die overigens ook zonder het noorderlicht zeer de moeite waard zijn

Lees verder

Wandelen gezond is gezond, maar wel op goede wandelschoenen

Wandelen gezond is gezond, maar wel op goede wandelschoenen

Wandelen is niet alleen een geweldige manier om in beweging te blijven en kan ook enorm plezierig zijn, of je nu graag een ommetje maakt in het park, een stevige wandeling in de natuur maakt of op een meerdaagse trektocht gaat. En daarvoor zijn goede wandelschoenen essentieel voor jouw comfort en gezondheid.

Lees verder

Alles wat je wilt weten over de sauna

Alles wat je wilt weten over de sauna

Naar de sauna gaan iets uit onze tijd? Nee hoor, het idee van een sauna is al zo oud als de steentijd. De Romeinen hadden hele badsessies in de thermen en de indianen in Noord-Amerika ontdeden zich van stof en vuil in de tipi. Natuurlijk zagen de sauna’s er toen wel iets anders uit: men nam de zweetbaden in een met gloeiende stenen verhitte tent of hut. Het principe van de sauna is echter nog precies hetzelfde: het verhitten van het lichaam en dat vervolgens afkoelen met koud water. Een sauna is simpelweg een vorm van baden.

Lees verder