Nederlandse vrouw gedood bij schietpartij in Nairobi

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Vlag Kenia
Vlag Kenia
Bij een schietpartij zaterdag in de Kenisaanse hoofdstad Nairobi is een 33-jarige Nederlandse vrouw omgekomen, zo meldt het ministerie van Buitenlandse Zaken vandaag. De schietpartij vond plaats in het winkelcentrum Westgate. Zeven andere Nederlanders die ook in het winkelcentrum waren konden veilig wegkomen.

Het Rode Kruis in Kenia meldt dat het dodental inmiddels is opgelopen tot 68. Onder de slachtoffers zijn veel buitenlanders en toeristen. Behalve de Nederlandse kwamen ook 3 Britten, 2 Françaises, een Chinese vrouw, een Ghanees, een Zuid-Afrikaan, 2 Canadezen en een Amerikaanse om. Ook een neef van de Keniaanse president Uhuru Kenyatta en diens verloofde verloren hun leven bij de schietpartij.

Na de schietpartij van gisteren volgde vandaag een zware explosie. Volgens de Keniaanse krant Daily Nation hebben de terroristen hebben zich verschanst in een ruimte met een raam van kogelvrij glas en houden ze nog altijd een onbekend aantal gijzelaars vast. Volgens het Kenisaanse Rode Kruis gaat het om 49 mensen. Men houdt er ernstig rekening mee dat een aantal gegijzelden niet meer in leven in.

Zaterdag schoten de aanvallers zich een weg naar binnen bij het winkelentrum. Mensen die konden bewijzen dat ze islamitisch waren, bijvoorbeeld door een gebed op te zeggen of een vraag over de islam te beantwoorden, werden vrijgelaten. Wie dat niet kon werd zonder pardon doodgeschoten.  

'Geen negatief reisadvies afgeven'

President Kenyatta drong er in zijn persconferentie bij het buitenland op aan geen negatieve reisadviezen af te geven voor Kenia. Dat zou volgens hem de levendige toeristische sector schaden.

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Uiteraard neem je je smartphone mee op reis en die heb je natuurlijk in een telefoonhoesje. Want wat moet je doen zonder mobiel? Je wilt immers in contact blijven met iedereen en de smartphone gebruik je vaak ook als camera. Het is wijs om vooraf bepaalde apps te downloaden.

Lees verder

Handige dingen voor op reis

Handige dingen voor op reis

Reizen is voorbereiden, het is veel meer dan het inpakken van een koffer of rugzak. Want… wat neem je precies mee? Paspoort, geld en kleding zijn wel de bekendste zaken; er zijn echter ook handige accessoires die jouw trip veel aangenamer kunnen maken. We geven wat tips en suggesties.

Lees verder

Blijf de hitte de baas: handige tips

Blijf de hitte de baas: handige tips

Tropisch warm in Nederland? Jazeker, het komt eigenlijk best vaak voor. Vorig jaar hadden we een tropische periode Ook komende week stijgen de temperaturen tot boven de 30 graden en is het hitteplan van RIVM actief. We weten allemaal dat we moeten zorgen voor afkoeling, zowel voor onszelf als voor onze huisdieren. Veel drinken is tip nummer 1. Maar wat kun je, zeker in deze coronatijd, nog meer doen?

Lees verder

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Juist in deze corona-tijd is het heel belangrijk dat (hotel)kamers goed worden schoongemaakt en gedesinfecteerd. Veel hotels en accommodaties zorgen daar goed voor, maar er zijn er ook die nogal wat steken laten vallen, zo blijkt uit recent onderzoek van Inside Edition.

Lees verder

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

De grenzen van Kroatië zijn weer geopend. Het land heeft sinds de corona-uitbraak maar weinig besmettingen: op 1 juli 2020 staat de teller op net iets meer dan 2800 gevallen. Niets staat een heerlijke vakantie in Kroatië dan ook in de weg. En zeker niet als je dat doet op een schip of boot.

Lees verder

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Door de coronacrisis kiezen veel meer mensen voor een autovakantie. Op deze manier ben je immers niet afhankelijk van vliegmaatschappijen en het openbaar vervoer en kan je gaan en staan waar je wil. Toch zijn er wel enkele dingen waar je op moet letten als je dit jaar ervoor kiest om met de auto op vakantie te gaan. Ben je bijvoorbeeld wel goed verzekerd? Wat te doen bij pech in het buitenland? En wat moet je checken voor je vertrekt?

Lees verder