Baobab en Summum in financiële problemen

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Kaapstad
Kaapstad
Terra Travel, de reisorganisatie achter onder meer Baobab Reizen, Summum Reizen en FCm Groups & Incentives, heeft zich gemeld bij de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) vanwege financiële problemen. Volgens de SGR gaat een aantal reizen nog door en krijgen vakantiegangers daar binnenkort bericht over. Van de reizen die niet meer doorgaan, krijgen mensen het geld van de SGR terug.

Op de reserveringslijsten van Baobab en Summum Reizen staan zo’n 900 mensen die nu op vakantie zijn of de komende weken zouden moeten vertrekken. De meeste reizen met een vertrekdata in de komende weken gaan door, zo meldt de directeur van de SGR aan nu.nl. Wel is het advies om geen betalingen meer aan Terra Travel te doen, ook niet als de curator daar uitdrukkelijk om vraagt. ‘Betalingen die na vandaag worden gedaan, worden niet meer door de SGR gegarandeerd’, meldt de stichting.

Terra Travel organiseerde via Baobab en Summum verre reizen naar onder meer Azië, Afrika en Latijns-Amerika.

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Corona en coronamaatregelen. Het ene land wil dit, het andere dat. Reizen naar jouw favoriete vakantiebestemming is nog nooit zo lastig geweest, met al die verschillende voorwaarden rond corona. Want er zijn er nogal wat, variërend van PCR tot boosteren en een goed ingevuld gele vaccinatieboekje. Puur op reis komt met een overzicht.

Lees verder

Canada, van alles te doen in elk seizoen

Canada, van alles te doen in elk seizoen

Hou je van de prachtige kleuren van de herfst? Geniet je van ontluikend groen in de lente? Smelt je bij witte landschappen of word je vrolijk van zon en warmte? Wat je voorkeur ook is, Canada heeft het.

Lees verder

Achterhoek: topper in eigen land

Achterhoek: topper in eigen land

Vakantie in eigen land is populair als vanouds, mede door de aanhoudende discussies in het buitenland over coronamaatregelen. Met zo’n 26 miljoen aankomsten van landgenoten in logiesaccommodaties in Nederland bereikt 2021 weer het niveau van 2019, het laatste jaar voor de pandemie, aldus het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen.

Lees verder

Relaxen in een hotelkamer met eigen bubbelbad

Relaxen in een hotelkamer met eigen bubbelbad

Veel hotels hebben wellnessvoorzieningen zoals een publieke sauna, een whirlpool, bubbelbad of stoombad. Maar hoe lekker is het om je kamer niet uit te hoeven en toch te genieten van een ontspannende privé-wellnesservaring.

Lees verder

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Ben jij in de winter ook vermoeider en heb je een neerslachtig gevoel? Is futloos met grote letters boven je hoofd geschreven en is dat niet te wijten aan je gezondheid? Dan zou je wel eens last kunnen hebben van de winterblues of winterdip. En zeker nu in coronatijd hebben nog meer mensen last van negatieve gevoelens die de winterdip versterken.

Lees verder

Een vakantie vol luxe: voor het echte ‘wowgevoel’

Een vakantie vol luxe: voor het echte ‘wowgevoel’

Echt even alles kunnen loslaten, of populairder gezegd, lekker de boel de boel laten. En dan is het natuurlijk extra prettig als jouw vakantieverblijf van alle gemakken is voorzien. Gewoon, relaxen in alle luxe, zoals in het privézwembad in de voortuin. Wow!

Lees verder