Bus met Russische toeristen verongelukt in Thailand

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Busongeluk Thailand Foto: Piyarach Choncharoen / Bangkok PostEen touringcar met voornamelijk Russische toeristen is vrijdagochtend (lokale tijd) verongelukt in het zuidwesten van Thailand. Van de 44 vakantiegangers raakten er 26 gewond, van wie drie ernstig. De chauffeur van de bus heeft verklaard dat het stuur van zijn voertuig plotseling niet meer bleek te werken. Hierdoor raakte de bus van de weg, kwam in botsing met een rots en sloeg om, aldus het bericht in de Bangkok Post.


De gewonden zijn overgebracht naar het Memorial Hospital in de nabijgelegen stad Kanchanaburi. De toeristen kwamen uit de oostelijke provincie Chon Buri en waren op weg naar het nationaal park Sai Yok. De chauffeur wordt lopende het onderzoek vastgehouden.

Tweede zware ongeval binnen een paar weken

Het is het tweede ernstige ongeluk met een bus in Thailand in korte tijd. Eind vorige maand kwamen ten noorden van de hoofdstad Bangkok 19 passagiers van een dubbeldekker om het leven, toen het voertuig tegen een vrachtwagen botste. Volgens Thaise media zou de vrachtwagenchauffeur op de verkeerde weghelft hebben gereden.

Tips voor een lange auto- of vliegreis

Tips voor een lange auto- of vliegreis

De meeste mensen zien op tegen een lange(re) vlieg- of autoreis. Natuurlijk is het vooruitzicht van vakantie heerlijk, maar je wilt zo uitgerust mogelijk aankomen. En zeker als je economy vliegt zijn de stoelen krap, is de zitting dun en kun je amper achterover met de rugleuning. Ook in de auto kunnen stoelen oncomfortabel worden als je er langere tijd in moet zitten. We geven wat tips voor een lange auto- of vliegreis. 

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: negen tips

Kerstmarkten in Europa: negen tips
Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

Noorderlicht: dit natuurfenomeen met je eigen ogen zien staat bij veel mensen op hun verlanglijstje. Maar waar kun je nu het beste het noorderlicht zien. Wordt het Zweden? Of toch IJsland? We geven je vijf mooie plekken, die overigens ook zonder het noorderlicht zeer de moeite waard zijn

Lees verder

Met de elektrische auto op weg naar Frankrijk

Met de elektrische auto op weg naar Frankrijk

Nederland telt inmiddels 3,4 miljoen E-bikes en 350.000 elektrische auto’s. Prettige vervoermiddelen, al kunnen de actieradius en het laden nog wel dingetjes zijn. Puur op reis trekt voor het eerst met een elektrische auto van Nederland naar het zuiden van Frankrijk. Een verslag van onthaasten 2.0, dat kunnen we alvast voorspellen.

Lees verder

Tips om korte en langere vliegreizen aangenamer te maken

Tips om korte en langere vliegreizen aangenamer te maken

Wat zou het heerlijk zijn om altijd businessclass of eersteklas te vliegen. Zeker op langere vluchten is dat zoveel comfortabeler dan in economy class. Helaas hangt daar ook een behoorlijk prijskaartje aan. En niet iedereen kan, of wil, zich dat extra bedrag veroorloven. Toch kun je ook voor minder geld je een aantal dingen doen om de vliegreis ook in economy een stuk aangenamer te maken.Trouwens, deze tips zijn ook zeer bruikbaar voor langere auto- bus- of treinreizen.

Lees verder

Afrikaanse kunst in het Afrika Museum

Afrikaanse kunst in het Afrika Museum
Adrikaanse kunst: met de tentoonstelling In Schitterend Licht geeft het Afrika Museum in Berg en Dal een platform aan hedendaagse kunst uit Afrika. De tentoonstelling vormt een dynamische dialoog tussen heden en het recente verleden en viert de rijkdom en diversiteit van Afrikaanse kunst en de verspreiding daarvan. 

Lees verder