Bus met Russische toeristen verongelukt in Thailand

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Busongeluk Thailand Foto: Piyarach Choncharoen / Bangkok PostEen touringcar met voornamelijk Russische toeristen is vrijdagochtend (lokale tijd) verongelukt in het zuidwesten van Thailand. Van de 44 vakantiegangers raakten er 26 gewond, van wie drie ernstig. De chauffeur van de bus heeft verklaard dat het stuur van zijn voertuig plotseling niet meer bleek te werken. Hierdoor raakte de bus van de weg, kwam in botsing met een rots en sloeg om, aldus het bericht in de Bangkok Post.


De gewonden zijn overgebracht naar het Memorial Hospital in de nabijgelegen stad Kanchanaburi. De toeristen kwamen uit de oostelijke provincie Chon Buri en waren op weg naar het nationaal park Sai Yok. De chauffeur wordt lopende het onderzoek vastgehouden.

Tweede zware ongeval binnen een paar weken

Het is het tweede ernstige ongeluk met een bus in Thailand in korte tijd. Eind vorige maand kwamen ten noorden van de hoofdstad Bangkok 19 passagiers van een dubbeldekker om het leven, toen het voertuig tegen een vrachtwagen botste. Volgens Thaise media zou de vrachtwagenchauffeur op de verkeerde weghelft hebben gereden.

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie, weekendje weg, avondje uit. Voor dieven ideaal om hun slag te slaan in je huis. Woninginbraak heeft een grote impact op je gevoel van veiligheid. Het is niet alleen het gemis van waardevolle, en soms niet waardevolle, maar dierbare spullen, maar juist ook het idee dat vreemden binnen zijn geweest, door je kasten hebben gesnuffeld en al je persoonlijke bezittingen hebben bekeken.

Lees verder

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitsland, onze grote oosterbuur, is een bijzonder land, ook op culinair gebied. Binnen Europa kent eigenlijk ieder land zijn eigen keuken. Natuurlijk zijn er overeenkomsten, maar er bestaan ook grote verschillen, zelfs als je buren bent zoals Nederland en Duitsland. Ben jij in Duitsland op vakantie geweest en heb je hier lekkere gerechten ontdekt die je thuis ook wel zou willen maken? Lees dan snel verder.

Lees verder

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Van alle eilanden in de Balearen staat Ibiza bekend als ‘feesteiland’. Vooral het zuiden van dit Spaanse eiland heeft die reputatie. Maar Ibiza heeft ook een oosten, westen, midden en noorden. Letterlijk de andere kanten. Tijd om die te ontdekken!

Lees verder

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Meer en meer Nederlanders vieren dit jaar de zomervakantie weer in het buitenland. De belangstelling voor een verblijf in eigen land blijft weliswaar groot, maar de hang naar avontuur over de grens wordt groter en groter, zo wees onderzoek van bureau Trends & Tourism uit.

Lees verder

Droombestemming Amerika

Droombestemming Amerika

Vraag naar iemands favoriete reisbestemmingen en bijna zeker wordt Amerika genoemd. De Verenigde Staten oefenen op vakantiegangers een magische aantrekkingskracht uit, simpelweg vanwege het ongekende aanbod voor jong en oud. Hoog tijd dus om Amerika ook eens op jouw bucketlist te zetten.

Lees verder

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit? Het kan weer nu attracties, pretparken, dierentuinen en musea weer open zijn. Samen, of met familie of vrienden een dagje weg. Wat waren in 2021 populaire uitjes en zijn ook in 2022 de moeite waard. Inspiratie nodig? Lees deze zeven tips.

Lees verder