Onder toezicht de Mount Everest op

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Mount EverestDe Nepalese regering gaat de misstanden rond de Mount Everest te lijf. Vanaf 2014 wordt er vanuit een steunpunt in het Everest Base Camp, op 5300 meter hoogte, permanent toezicht gehouden op de mensen, die ’s werelds hoogste berg willen beklimmen. Volgens de BBC moet met het initiatief ook direct een einde komen aan het toenemend aantal stunts op de Everest.

 

De medewerkers van het steunpunt fungeren ook als aanspreekpunt en coördinatoren, bijvoorbeeld bij reddingsoperaties. Klimmers die naar de top van de 8848 meter hoge Everest willen, moeten zich nu melden bij de autoriteiten in de hoofdstad Kathmandu. Maar de regering stuurt zelden iemand om toe te zien op de activiteiten van klimmers. Dat moet vanaf volgend jaar anders worden, aldus de overheid.

Afval en andere zaken

Het team van het steunpunt wil ook iets doen aan het afvalprobleem op de Mount Everest. Klimmers laten bij hun expeditie vaak afval achter. Twee jaar geleden haalden vrijwilligers acht ton puin naar beneden. Bij het afval zaten onder meer tenten, blikjes en zuurstofflessen.
Daarnaast moet het steunpunt een einde maken aan allerlei records en stunts die op de berg worden gevestigd. Zo zou iemand op zijn hoofd zijn gaan staan na het bereiken van de top. Een ander trok zijn kleren uit. “Dat komt de waardigheid van de Mount Everest niet ten goede,” zegt de Nepalese klimmersbond. De autoriteiten willen dat recordpogingen voortaan eerst aan hen worden voorgelegd.

Naar het dak van de wereld met SNP Natuurreizen

Ook interessant...

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitsland, onze grote oosterbuur, is een bijzonder land, ook op culinair gebied. Binnen Europa kent eigenlijk ieder land zijn eigen keuken. Natuurlijk zijn er overeenkomsten, maar er bestaan ook grote verschillen, zelfs als je buren bent zoals Nederland en Duitsland. Ben jij in Duitsland op vakantie geweest en heb je hier lekkere gerechten ontdekt die je thuis ook wel zou willen maken? Lees dan snel verder.

Lees verder

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Van alle eilanden in de Balearen staat Ibiza bekend als ‘feesteiland’. Vooral het zuiden van dit Spaanse eiland heeft die reputatie. Maar Ibiza heeft ook een oosten, westen, midden en noorden. Letterlijk de andere kanten. Tijd om die te ontdekken!

Lees verder

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Meer en meer Nederlanders vieren dit jaar de zomervakantie weer in het buitenland. De belangstelling voor een verblijf in eigen land blijft weliswaar groot, maar de hang naar avontuur over de grens wordt groter en groter, zo wees onderzoek van bureau Trends & Tourism uit.

Lees verder

Droombestemming Amerika

Droombestemming Amerika

Vraag naar iemands favoriete reisbestemmingen en bijna zeker wordt Amerika genoemd. De Verenigde Staten oefenen op vakantiegangers een magische aantrekkingskracht uit, simpelweg vanwege het ongekende aanbod voor jong en oud. Hoog tijd dus om Amerika ook eens op jouw bucketlist te zetten.

Lees verder

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit? Het kan weer nu attracties, pretparken, dierentuinen en musea weer open zijn. Samen, of met familie of vrienden een dagje weg. Wat waren in 2021 populaire uitjes en zijn ook in 2022 de moeite waard. Inspiratie nodig? Lees deze zeven tips.

Lees verder

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Corona en coronamaatregelen. Het ene land wil dit, het andere dat. Reizen naar jouw favoriete vakantiebestemming is nog nooit zo lastig geweest, met al die verschillende voorwaarden rond corona. Want er zijn er nogal wat, variërend van PCR tot boosteren en een goed ingevuld gele vaccinatieboekje. Puur op reis komt met een overzicht.

Lees verder