Rus blijkt meest irritante vakantieganger

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Turkije
Puur op reis: Turkije
Op vakantie gaan is vooral fijn. Toch kunnen sommige dingen wat minder aangenaam zijn. Andere vakantiegangers bijvoorbeeld. Op vakantie ergeren we ons het meest aan Russische toeristen, zo blijkt uit onderzoek van vakantiesite Zoover, gehouden onder ruim 12.000 vakantiegangers uit 20 Europese landen.

Maar liefst 42 procent van de ondervraagde Europeanen geeft aan zich van alle Europese nationaliteiten het meest te storen aan de Rus op vakantie. Op Zoover komen klachten over de Russische vakantieganger terug in de vakantiebeoordelingen. Veelgebruikte termen zijn: luidruchtig, onbeschoft, ongemanierd en asociaal. Als grootste ergernis staat voordringen bij het buffet op één.

Top 6 populaire vakantielanden onder Russen

Hoewel je nog steeds de meeste kans hebt Russen tegen te komen in all-inclusive resorts in Turkije en Egypte, maak je bij de Spaanse costa’s ook een goede kans. Spanje staat tegenwoordig namelijk in de top 3 favoriete vakantiebestemmingen van de Russen.

  1. Turkije
  2. Egypte
  3. Spanje
  4. Griekenland
  5. Cyprus
  6. Tunesië

Na de Russen zijn Europese vakantiegangers het minst gecharmeerd van Duitse (17 procent) en Engelse (13 procent) toeristen. Engelsen worden vaak negatief genoemd in vakantiebeoordelingen over het Spaanse Mallorca en de Costa del Sol. Vervelende Duitsers tref je vooral aan in het Turkse Side, en op Mallorca.

Nederlanders meest irritant aan Costa Brava

Europeanen hebben over het algemeen weinig last van Nederlanders, slechts 5 procent geeft aan zich wel eens te ergeren aan Hollanders op vakantie. Nederlanders zelf ergeren zich net iets vaker aan andere Nederlanders (13 procent). We komen elkaar in vrijwel alle vakantielanden tegen. Vooral in Turkije en aan de Costa Brava ergeren we ons aan de medelander. Ergernissen hebben vaak betrekking op luidruchtig en aanwezig gedrag.

Top 3 meest irritante vakantiegangers in 2013

Meest irritant voor Europeaan
Meest irritant voor Nederlanders

 

Waar kom je ze tegen?
 

1. Russen
1. Russen

42 %

Turkije, Egypte, Spanje

2. Duitsers
2. Engelsen

17 %

Spanje, Turkije, Italië

3. Engelsen

3. Nederlanders

13 %

Spanje,  Griekenland, Turkije

Frankrijk

Meest vriendelijk: Belgen en Oostenrijkers

De minste stemmen voor irritant gedrag gaan naar Oostenrijkers (0 procent), Belgen (1 procent) Scandinaviërs en Grieken (2 procent). In 2012 kwam uit internationaal onderzoek van Zoover de Oostenrijker als vriendelijkste Europeaan uit de bus. Zij blijken vooral erg vriendelijke en behulpzame gastheren.

Over Zoover

Zoover is de grootste onafhankelijke vakantiebeoordelingssite van de Benelux.

Ben je het eens met de uitkomsten van het onderzoek van Zoover?

Op dit artikel kun je niet (meer) reageren.

Ook interessant...

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie, weekendje weg, avondje uit. Voor dieven ideaal om hun slag te slaan in je huis. Woninginbraak heeft een grote impact op je gevoel van veiligheid. Het is niet alleen het gemis van waardevolle, en soms niet waardevolle, maar dierbare spullen, maar juist ook het idee dat vreemden binnen zijn geweest, door je kasten hebben gesnuffeld en al je persoonlijke bezittingen hebben bekeken.

Lees verder

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitsland, onze grote oosterbuur, is een bijzonder land, ook op culinair gebied. Binnen Europa kent eigenlijk ieder land zijn eigen keuken. Natuurlijk zijn er overeenkomsten, maar er bestaan ook grote verschillen, zelfs als je buren bent zoals Nederland en Duitsland. Ben jij in Duitsland op vakantie geweest en heb je hier lekkere gerechten ontdekt die je thuis ook wel zou willen maken? Lees dan snel verder.

Lees verder

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Van alle eilanden in de Balearen staat Ibiza bekend als ‘feesteiland’. Vooral het zuiden van dit Spaanse eiland heeft die reputatie. Maar Ibiza heeft ook een oosten, westen, midden en noorden. Letterlijk de andere kanten. Tijd om die te ontdekken!

Lees verder

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Meer en meer Nederlanders vieren dit jaar de zomervakantie weer in het buitenland. De belangstelling voor een verblijf in eigen land blijft weliswaar groot, maar de hang naar avontuur over de grens wordt groter en groter, zo wees onderzoek van bureau Trends & Tourism uit.

Lees verder

Droombestemming Amerika

Droombestemming Amerika

Vraag naar iemands favoriete reisbestemmingen en bijna zeker wordt Amerika genoemd. De Verenigde Staten oefenen op vakantiegangers een magische aantrekkingskracht uit, simpelweg vanwege het ongekende aanbod voor jong en oud. Hoog tijd dus om Amerika ook eens op jouw bucketlist te zetten.

Lees verder

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit? Het kan weer nu attracties, pretparken, dierentuinen en musea weer open zijn. Samen, of met familie of vrienden een dagje weg. Wat waren in 2021 populaire uitjes en zijn ook in 2022 de moeite waard. Inspiratie nodig? Lees deze zeven tips.

Lees verder