Rus blijkt meest irritante vakantieganger

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Turkije
Puur op reis: Turkije
Op vakantie gaan is vooral fijn. Toch kunnen sommige dingen wat minder aangenaam zijn. Andere vakantiegangers bijvoorbeeld. Op vakantie ergeren we ons het meest aan Russische toeristen, zo blijkt uit onderzoek van vakantiesite Zoover, gehouden onder ruim 12.000 vakantiegangers uit 20 Europese landen.

Maar liefst 42 procent van de ondervraagde Europeanen geeft aan zich van alle Europese nationaliteiten het meest te storen aan de Rus op vakantie. Op Zoover komen klachten over de Russische vakantieganger terug in de vakantiebeoordelingen. Veelgebruikte termen zijn: luidruchtig, onbeschoft, ongemanierd en asociaal. Als grootste ergernis staat voordringen bij het buffet op één.

Top 6 populaire vakantielanden onder Russen

Hoewel je nog steeds de meeste kans hebt Russen tegen te komen in all-inclusive resorts in Turkije en Egypte, maak je bij de Spaanse costa’s ook een goede kans. Spanje staat tegenwoordig namelijk in de top 3 favoriete vakantiebestemmingen van de Russen.

  1. Turkije
  2. Egypte
  3. Spanje
  4. Griekenland
  5. Cyprus
  6. Tunesië

Na de Russen zijn Europese vakantiegangers het minst gecharmeerd van Duitse (17 procent) en Engelse (13 procent) toeristen. Engelsen worden vaak negatief genoemd in vakantiebeoordelingen over het Spaanse Mallorca en de Costa del Sol. Vervelende Duitsers tref je vooral aan in het Turkse Side, en op Mallorca.

Nederlanders meest irritant aan Costa Brava

Europeanen hebben over het algemeen weinig last van Nederlanders, slechts 5 procent geeft aan zich wel eens te ergeren aan Hollanders op vakantie. Nederlanders zelf ergeren zich net iets vaker aan andere Nederlanders (13 procent). We komen elkaar in vrijwel alle vakantielanden tegen. Vooral in Turkije en aan de Costa Brava ergeren we ons aan de medelander. Ergernissen hebben vaak betrekking op luidruchtig en aanwezig gedrag.

Top 3 meest irritante vakantiegangers in 2013

Meest irritant voor Europeaan
Meest irritant voor Nederlanders

 

Waar kom je ze tegen?
 

1. Russen
1. Russen

42 %

Turkije, Egypte, Spanje

2. Duitsers
2. Engelsen

17 %

Spanje, Turkije, Italië

3. Engelsen

3. Nederlanders

13 %

Spanje,  Griekenland, Turkije

Frankrijk

Meest vriendelijk: Belgen en Oostenrijkers

De minste stemmen voor irritant gedrag gaan naar Oostenrijkers (0 procent), Belgen (1 procent) Scandinaviërs en Grieken (2 procent). In 2012 kwam uit internationaal onderzoek van Zoover de Oostenrijker als vriendelijkste Europeaan uit de bus. Zij blijken vooral erg vriendelijke en behulpzame gastheren.

Over Zoover

Zoover is de grootste onafhankelijke vakantiebeoordelingssite van de Benelux.

Ben je het eens met de uitkomsten van het onderzoek van Zoover?

Op dit artikel kun je niet (meer) reageren.

Ook interessant...

Relaxen in een hotelkamer met eigen bubbelbad

Relaxen in een hotelkamer met eigen bubbelbad

Veel hotels hebben wellnessvoorzieningen zoals een publieke sauna, een whirlpool, bubbelbad of stoombad. Maar hoe lekker is het om je kamer niet uit te hoeven en toch te genieten van een ontspannende privé-wellnesservaring.

Lees verder

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Ben jij in de winter ook vermoeider en heb je een neerslachtig gevoel? Is futloos met grote letters boven je hoofd geschreven en is dat niet te wijten aan je gezondheid? Dan zou je wel eens last kunnen hebben van de winterblues of winterdip. En zeker nu in coronatijd hebben nog meer mensen last van negatieve gevoelens die de winterdip versterken.

Lees verder

Een vakantie vol luxe: voor het echte ‘wowgevoel’

Een vakantie vol luxe: voor het echte ‘wowgevoel’

Echt even alles kunnen loslaten, of populairder gezegd, lekker de boel de boel laten. En dan is het natuurlijk extra prettig als jouw vakantieverblijf van alle gemakken is voorzien. Gewoon, relaxen in alle luxe, zoals in het privézwembad in de voortuin. Wow!

Lees verder

17 Stedentrips: van bekend tot betoverend

17 Stedentrips: van bekend tot betoverend

Steden hebben nog altijd een bijzondere aantrekkingskracht op reizigers. Voor een romantisch weekendje weg, enkele dagen shoppen of een langere ontdekkingsreis langs cultuur en architectuur. Puur op reis doet 17 suggesties voor Europese stedentrips. Naar bekende en minder bekende steden, naar de hoofdsteden van wijn en smaak, en naar enkele echte hoofdsteden. Ze zijn allemaal per vliegtuig, en sommige ook per trein, te bereiken.

Lees verder

Sneek ontdekken per boot

Sneek ontdekken per boot

Zeg Friesland en je denkt meteen aan water en waterrecreatie. Zeg Sneek en je denkt meteen aan de Sneekweek en het Sneekermeer. Logisch toch om Sneek te ontdekken vanaf het water. En daarvoor hoef je niet eens een fanatiek watersporter te zijn of een eigen boot te hebben!

Lees verder

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

Het noorderlicht met eigen ogen zien. Bij veel mensen staat het op hun verlanglijstje. En met het opheffen van de reisbeperkingen is een reis naar het noorderlicht ook weer mogelijk. Maar wat zijn nu de mooiste of beste plekken om dit fenomeen te kunnen zien?

Lees verder