Rus blijkt meest irritante vakantieganger

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Turkije
Puur op reis: Turkije
Op vakantie gaan is vooral fijn. Toch kunnen sommige dingen wat minder aangenaam zijn. Andere vakantiegangers bijvoorbeeld. Op vakantie ergeren we ons het meest aan Russische toeristen, zo blijkt uit onderzoek van vakantiesite Zoover, gehouden onder ruim 12.000 vakantiegangers uit 20 Europese landen.

Maar liefst 42 procent van de ondervraagde Europeanen geeft aan zich van alle Europese nationaliteiten het meest te storen aan de Rus op vakantie. Op Zoover komen klachten over de Russische vakantieganger terug in de vakantiebeoordelingen. Veelgebruikte termen zijn: luidruchtig, onbeschoft, ongemanierd en asociaal. Als grootste ergernis staat voordringen bij het buffet op één.

Top 6 populaire vakantielanden onder Russen

Hoewel je nog steeds de meeste kans hebt Russen tegen te komen in all-inclusive resorts in Turkije en Egypte, maak je bij de Spaanse costa’s ook een goede kans. Spanje staat tegenwoordig namelijk in de top 3 favoriete vakantiebestemmingen van de Russen.

  1. Turkije
  2. Egypte
  3. Spanje
  4. Griekenland
  5. Cyprus
  6. Tunesië

Na de Russen zijn Europese vakantiegangers het minst gecharmeerd van Duitse (17 procent) en Engelse (13 procent) toeristen. Engelsen worden vaak negatief genoemd in vakantiebeoordelingen over het Spaanse Mallorca en de Costa del Sol. Vervelende Duitsers tref je vooral aan in het Turkse Side, en op Mallorca.

Nederlanders meest irritant aan Costa Brava

Europeanen hebben over het algemeen weinig last van Nederlanders, slechts 5 procent geeft aan zich wel eens te ergeren aan Hollanders op vakantie. Nederlanders zelf ergeren zich net iets vaker aan andere Nederlanders (13 procent). We komen elkaar in vrijwel alle vakantielanden tegen. Vooral in Turkije en aan de Costa Brava ergeren we ons aan de medelander. Ergernissen hebben vaak betrekking op luidruchtig en aanwezig gedrag.

Top 3 meest irritante vakantiegangers in 2013

Meest irritant voor Europeaan
Meest irritant voor Nederlanders

 

Waar kom je ze tegen?
 

1. Russen
1. Russen

42 %

Turkije, Egypte, Spanje

2. Duitsers
2. Engelsen

17 %

Spanje, Turkije, Italië

3. Engelsen

3. Nederlanders

13 %

Spanje,  Griekenland, Turkije

Frankrijk

Meest vriendelijk: Belgen en Oostenrijkers

De minste stemmen voor irritant gedrag gaan naar Oostenrijkers (0 procent), Belgen (1 procent) Scandinaviërs en Grieken (2 procent). In 2012 kwam uit internationaal onderzoek van Zoover de Oostenrijker als vriendelijkste Europeaan uit de bus. Zij blijken vooral erg vriendelijke en behulpzame gastheren.

Over Zoover

Zoover is de grootste onafhankelijke vakantiebeoordelingssite van de Benelux.

Ben je het eens met de uitkomsten van het onderzoek van Zoover?

Op dit artikel kun je niet (meer) reageren.

Ook interessant...

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Uiteraard neem je je smartphone mee op reis en die heb je natuurlijk in een telefoonhoesje. Want wat moet je doen zonder mobiel? Je wilt immers in contact blijven met iedereen en de smartphone gebruik je vaak ook als camera. Het is wijs om vooraf bepaalde apps te downloaden.

Lees verder

Handige dingen voor op reis

Handige dingen voor op reis

Reizen is voorbereiden, het is veel meer dan het inpakken van een koffer of rugzak. Want… wat neem je precies mee? Paspoort, geld en kleding zijn wel de bekendste zaken; er zijn echter ook handige accessoires die jouw trip veel aangenamer kunnen maken. We geven wat tips en suggesties.

Lees verder

Blijf de hitte de baas: handige tips

Blijf de hitte de baas: handige tips

Tropisch warm in Nederland? Jazeker, het komt eigenlijk best vaak voor. Vorig jaar hadden we een tropische periode Ook komende week stijgen de temperaturen tot boven de 30 graden en is het hitteplan van RIVM actief. We weten allemaal dat we moeten zorgen voor afkoeling, zowel voor onszelf als voor onze huisdieren. Veel drinken is tip nummer 1. Maar wat kun je, zeker in deze coronatijd, nog meer doen?

Lees verder

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Juist in deze corona-tijd is het heel belangrijk dat (hotel)kamers goed worden schoongemaakt en gedesinfecteerd. Veel hotels en accommodaties zorgen daar goed voor, maar er zijn er ook die nogal wat steken laten vallen, zo blijkt uit recent onderzoek van Inside Edition.

Lees verder

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

De grenzen van Kroatië zijn weer geopend. Het land heeft sinds de corona-uitbraak maar weinig besmettingen: op 1 juli 2020 staat de teller op net iets meer dan 2800 gevallen. Niets staat een heerlijke vakantie in Kroatië dan ook in de weg. En zeker niet als je dat doet op een schip of boot.

Lees verder

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Door de coronacrisis kiezen veel meer mensen voor een autovakantie. Op deze manier ben je immers niet afhankelijk van vliegmaatschappijen en het openbaar vervoer en kan je gaan en staan waar je wil. Toch zijn er wel enkele dingen waar je op moet letten als je dit jaar ervoor kiest om met de auto op vakantie te gaan. Ben je bijvoorbeeld wel goed verzekerd? Wat te doen bij pech in het buitenland? En wat moet je checken voor je vertrekt?

Lees verder