Toeristen gewond bij busongeluk in Cuba

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Vlag CubaBij een busongeluk tussen de toeristische steden Trinidad en Varadero in Cuba zijn gisteravond 12 buitenlandse toeristen gewond geraakt. In de bus zaten ook 4 Nederlanders. De touringcar van de reisorganisatie Transtur raakte door nog onbekende oorzaak van de weg en sloeg om.  Het ongeval gebeurde op 45 kilometer van de stad Cienfuegos.

Volgens het ministerie van Buitenlandse zaken zijn de Nederlanders lichtgewond, maar kunnen hun reis vervolgen. Naast de 4 Nederlanders zaten er ook 2 Britten, 6 Russen, 2 Tsjechen, een Filipijn en een Ier in de bus volgens de staatskrant Sinco de Septiembre. De berichtgeving over het aantal toeristen blijkt echter nog niet helemaal eenduidig. Volgens sommige media waren er 19 toeristen aan boord, anderen spreken van totaal 16 reizigers.
Ook over het aantal zwaargewonden bestaat onduidelijkheid. Sommige media spreken van 3 zwaargewonden, maar volgens Sinco de Septiembre raakten er 2 mensen zwaargewond. Zij moesten in Cienfuegos geopereerd worden, maar zijn nu buiten levensgevaar.

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie, weekendje weg, avondje uit. Voor dieven ideaal om hun slag te slaan in je huis. Woninginbraak heeft een grote impact op je gevoel van veiligheid. Het is niet alleen het gemis van waardevolle, en soms niet waardevolle, maar dierbare spullen, maar juist ook het idee dat vreemden binnen zijn geweest, door je kasten hebben gesnuffeld en al je persoonlijke bezittingen hebben bekeken.

Lees verder

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitsland, onze grote oosterbuur, is een bijzonder land, ook op culinair gebied. Binnen Europa kent eigenlijk ieder land zijn eigen keuken. Natuurlijk zijn er overeenkomsten, maar er bestaan ook grote verschillen, zelfs als je buren bent zoals Nederland en Duitsland. Ben jij in Duitsland op vakantie geweest en heb je hier lekkere gerechten ontdekt die je thuis ook wel zou willen maken? Lees dan snel verder.

Lees verder

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Van alle eilanden in de Balearen staat Ibiza bekend als ‘feesteiland’. Vooral het zuiden van dit Spaanse eiland heeft die reputatie. Maar Ibiza heeft ook een oosten, westen, midden en noorden. Letterlijk de andere kanten. Tijd om die te ontdekken!

Lees verder

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Meer en meer Nederlanders vieren dit jaar de zomervakantie weer in het buitenland. De belangstelling voor een verblijf in eigen land blijft weliswaar groot, maar de hang naar avontuur over de grens wordt groter en groter, zo wees onderzoek van bureau Trends & Tourism uit.

Lees verder

Droombestemming Amerika

Droombestemming Amerika

Vraag naar iemands favoriete reisbestemmingen en bijna zeker wordt Amerika genoemd. De Verenigde Staten oefenen op vakantiegangers een magische aantrekkingskracht uit, simpelweg vanwege het ongekende aanbod voor jong en oud. Hoog tijd dus om Amerika ook eens op jouw bucketlist te zetten.

Lees verder

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit? Het kan weer nu attracties, pretparken, dierentuinen en musea weer open zijn. Samen, of met familie of vrienden een dagje weg. Wat waren in 2021 populaire uitjes en zijn ook in 2022 de moeite waard. Inspiratie nodig? Lees deze zeven tips.

Lees verder