Verstikkende smog in delen Maleisië

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Kuala Lumpur
Kuala Lumpur
De Maleisische autoriteiten hebben zondag de noodtoestand uitgeroepen in delen van het land. De reden: de verstikkende rook die vanaf het Indonesische eiland Sumatra over het land trekt. De rook is afkomstig van bosbranden op Sumatra. Door de rook heeft de luchtkwaliteit in bepaalde districten in het zuiden dramatische waarden en worden mensen verzocht binnen te blijven of het gebied te mijden.


Op sommige plekken werd een grens van 750 op de luchtvervuilingsindex gemeten. Een notering van 300 betekent al dat de luchtkwaliteit gevaarlijk slecht is. Het is een van de ergste vervuilingsniveaus in jaren, zo meldt persbureau AP.

Ook toeristen moeten rekening houden met de ernstige smog als ze naar een van de gebieden reizen. Eerder deze week had ook Singapore last van vervuiling en werd een recordhoogte van smog bereikt. Vanaf dit weekend schijnt de situatie in Singapore weer iets te verbeteren.
Een van de oorzaken van de bosbranden is de illegale houtkap en -verbranding op het Indonesische eiland Sumatra. De bomen worden gepakt en verbrand om plaats te maken voor palmolieplantages.

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitsland, onze grote oosterbuur, is een bijzonder land, ook op culinair gebied. Binnen Europa kent eigenlijk ieder land zijn eigen keuken. Natuurlijk zijn er overeenkomsten, maar er bestaan ook grote verschillen, zelfs als je buren bent zoals Nederland en Duitsland. Ben jij in Duitsland op vakantie geweest en heb je hier lekkere gerechten ontdekt die je thuis ook wel zou willen maken? Lees dan snel verder.

Lees verder

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Van alle eilanden in de Balearen staat Ibiza bekend als ‘feesteiland’. Vooral het zuiden van dit Spaanse eiland heeft die reputatie. Maar Ibiza heeft ook een oosten, westen, midden en noorden. Letterlijk de andere kanten. Tijd om die te ontdekken!

Lees verder

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Meer en meer Nederlanders vieren dit jaar de zomervakantie weer in het buitenland. De belangstelling voor een verblijf in eigen land blijft weliswaar groot, maar de hang naar avontuur over de grens wordt groter en groter, zo wees onderzoek van bureau Trends & Tourism uit.

Lees verder

Droombestemming Amerika

Droombestemming Amerika

Vraag naar iemands favoriete reisbestemmingen en bijna zeker wordt Amerika genoemd. De Verenigde Staten oefenen op vakantiegangers een magische aantrekkingskracht uit, simpelweg vanwege het ongekende aanbod voor jong en oud. Hoog tijd dus om Amerika ook eens op jouw bucketlist te zetten.

Lees verder

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit? Het kan weer nu attracties, pretparken, dierentuinen en musea weer open zijn. Samen, of met familie of vrienden een dagje weg. Wat waren in 2021 populaire uitjes en zijn ook in 2022 de moeite waard. Inspiratie nodig? Lees deze zeven tips.

Lees verder

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Corona en coronamaatregelen. Het ene land wil dit, het andere dat. Reizen naar jouw favoriete vakantiebestemming is nog nooit zo lastig geweest, met al die verschillende voorwaarden rond corona. Want er zijn er nogal wat, variërend van PCR tot boosteren en een goed ingevuld gele vaccinatieboekje. Puur op reis komt met een overzicht.

Lees verder