Verstikkende smog in delen Maleisië

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Kuala Lumpur
Kuala Lumpur
De Maleisische autoriteiten hebben zondag de noodtoestand uitgeroepen in delen van het land. De reden: de verstikkende rook die vanaf het Indonesische eiland Sumatra over het land trekt. De rook is afkomstig van bosbranden op Sumatra. Door de rook heeft de luchtkwaliteit in bepaalde districten in het zuiden dramatische waarden en worden mensen verzocht binnen te blijven of het gebied te mijden.


Op sommige plekken werd een grens van 750 op de luchtvervuilingsindex gemeten. Een notering van 300 betekent al dat de luchtkwaliteit gevaarlijk slecht is. Het is een van de ergste vervuilingsniveaus in jaren, zo meldt persbureau AP.

Ook toeristen moeten rekening houden met de ernstige smog als ze naar een van de gebieden reizen. Eerder deze week had ook Singapore last van vervuiling en werd een recordhoogte van smog bereikt. Vanaf dit weekend schijnt de situatie in Singapore weer iets te verbeteren.
Een van de oorzaken van de bosbranden is de illegale houtkap en -verbranding op het Indonesische eiland Sumatra. De bomen worden gepakt en verbrand om plaats te maken voor palmolieplantages.

Relaxen in een hotelkamer met eigen bubbelbad

Relaxen in een hotelkamer met eigen bubbelbad

Veel hotels hebben wellnessvoorzieningen zoals een publieke sauna, een whirlpool, bubbelbad of stoombad. Maar hoe lekker is het om je kamer niet uit te hoeven en toch te genieten van een ontspannende privé-wellnesservaring.

Lees verder

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Ben jij in de winter ook vermoeider en heb je een neerslachtig gevoel? Is futloos met grote letters boven je hoofd geschreven en is dat niet te wijten aan je gezondheid? Dan zou je wel eens last kunnen hebben van de winterblues of winterdip. En zeker nu in coronatijd hebben nog meer mensen last van negatieve gevoelens die de winterdip versterken.

Lees verder

Een vakantie vol luxe: voor het echte ‘wowgevoel’

Een vakantie vol luxe: voor het echte ‘wowgevoel’

Echt even alles kunnen loslaten, of populairder gezegd, lekker de boel de boel laten. En dan is het natuurlijk extra prettig als jouw vakantieverblijf van alle gemakken is voorzien. Gewoon, relaxen in alle luxe, zoals in het privézwembad in de voortuin. Wow!

Lees verder

17 Stedentrips: van bekend tot betoverend

17 Stedentrips: van bekend tot betoverend

Steden hebben nog altijd een bijzondere aantrekkingskracht op reizigers. Voor een romantisch weekendje weg, enkele dagen shoppen of een langere ontdekkingsreis langs cultuur en architectuur. Puur op reis doet 17 suggesties voor Europese stedentrips. Naar bekende en minder bekende steden, naar de hoofdsteden van wijn en smaak, en naar enkele echte hoofdsteden. Ze zijn allemaal per vliegtuig, en sommige ook per trein, te bereiken.

Lees verder

Sneek ontdekken per boot

Sneek ontdekken per boot

Zeg Friesland en je denkt meteen aan water en waterrecreatie. Zeg Sneek en je denkt meteen aan de Sneekweek en het Sneekermeer. Logisch toch om Sneek te ontdekken vanaf het water. En daarvoor hoef je niet eens een fanatiek watersporter te zijn of een eigen boot te hebben!

Lees verder

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

Het noorderlicht met eigen ogen zien. Bij veel mensen staat het op hun verlanglijstje. En met het opheffen van de reisbeperkingen is een reis naar het noorderlicht ook weer mogelijk. Maar wat zijn nu de mooiste of beste plekken om dit fenomeen te kunnen zien?

Lees verder