Het Hooihuys is voor 2013 Nederlands beste B&B

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

B&B Hooihuys WoerdenHet HooiHuys in Woerden (Utrecht) is de Beste Bed & Breakfast van Nederland 2013. De winnaar behaalde niet alleen de hoogste scores in het B&B-classificatiesysteem, maar werd ook nog eens uitstekend beoordeeld door gasten. De jaarlijkse verkiezing is een initiatief van Stichting Bed & Breakfast Nederland in samenwerking met Bedandbreakfast.nl.Het HooiHuys ligt landelijk in het Groene Hart. Het privégastenverblijf is ingericht in een bijgebouw achter de historische kaasboerderij van eigenaren Eric en Saskia Aerts. In de tuin zijn voor de gasten een hot tub en een zwemvijver. “Rust, ruimte en gastvrijheid gaan hier hand in hand met luxe, design en comfort, wat door gasten wordt gewaardeerd met gemiddeld een 9,4 op B&B-site Bedandbreakfast.nl”, zegt voorzitter Hanny Hoedemaker van Stichting Bed & Breakfast Nederland.

Hoogste categorie

Het HooiHuys wint in de categorie B&B’s met 5 tulpen: de hoogste kwaliteitscategorie van de Nederlandse Bed & Breakfast Classificatie. Op de tweede plaats in deze categorie staat B&B Hamshorst in het Overijsselse De Lutte, vorig jaar verkozen tot Beste Bed & Breakfast van Nederland. De derde plaats is voor het appartement B&B Buinerstee in het Drentse plaatsje Buinerveen.

Ook in de kwaliteitscategorieën van 1 tot en met 4 tulpen zijn de beste B&B's van Nederland bekendgemaakt:

Winnaars 4 tulpen

 1. B&B De Paasloërhof in Paasloo, Overijssel
 2. Landhuis De Leijen in Hensbroek, Noord-Holland
 3. Erfgoedlogies Den Heijkant in Moergestel, Noord-Brabant

Winnaars 3 tulpen

 1. De Lochterhof in Terblijt, Limburg    
 2. B&B Landleven in Hellevoetsluis, Zuid-Holland
 3. Boertel B&B De Martiene Plats in Merselo, Limburg       

Winnaars 2 tulpen

 1. De Appelgaard in Culemborg, Gelderland       
 2. B&B Onder de Toren in Enkhuizen, Noord-Holland     
 3. De Tuinkamer in ’s-Gravenzande, Zuid-Holland           

Winnaars 1 tulp

 1. Meursside in Delft, Zuid-Holland    
 2. Motorschip Elisabeth in Leeuwarden, Friesland    
 3. Livada in Oldeberkoop, Friesland

Verzekerd van een mooi auto-avontuur

Verzekerd van een mooi auto-avontuur

Wie heeft er geen herinneringen aan een vakantie met de auto? Waarschijnlijk eerst met je ouders; daarna als jong zelfstandige op avontuur, naar het zuiden van Europa. Voor velen is de auto nog altijd het populairste vakantiemiddel, voor ver weg én dichtbij. Wellicht is het een idee om binnenkort een van de volgende routes in Duitsland, België of Luxemburg te ontdekken.

Lees verder

Groepsvakantie met Pasen? Vergeet deze 3 boekingstips niet

Groepsvakantie met Pasen? Vergeet deze 3 boekingstips niet

De paasdagen zijn een ideale periode voor een groepsvakantie. De scholen hebben vakantie en veel mensen zijn vrij van het werk, wat ervoor zorgt dat iedereen mee kan. En daar moet je natuurlijk gebruik van maken, want niets is zo belangrijk als samen zijn met de mensen om wie je geeft. Of dat nu je familie is, of een vriendengroep. Wil je lekker genieten van een groepsvakantie met Pasen? Lees de onderstaande tips om het onvergetelijk te maken.

Lees verder

Gratis dataroaming blijft nog eens 10 jaar beschikbaar in Europa

Gratis dataroaming blijft nog eens 10 jaar beschikbaar in Europa

Gebruik jij op vakantie graag je telefoon om te internetten en te bellen? Dan kun je dat ook de komende tien jaar in de Europese Unie gratis blijven doen. Sinds 2017 is er in de EU namelijk gratis dataroaming. 

Lees verder

Vakantielanden met meeste kans op verkeersongelukken

Vakantielanden met meeste kans op verkeersongelukken

Waar moet je nu het meeste oppassen in het verkeer als je in een volgepakte auto aan de vakantiereis begint? Het laatste waar je op een ritje naar de zon op zit te wachten is een verkeersongeluk. Het is niet in Italië met het soms temperamentvolle verkeer, of Spanje met zijn beruchte smalle straatjes waar de meeste ongelukken gebeuren. Uit onderzoek van Independer op basis van cijfers van Eurostat* blijkt dat Oostenrijk het Europese land is met de meeste verkeersslachtoffers. Het gaat dan om gewonden en dodelijke slachtoffers (fataal of gewond).

Lees verder

Slovenië wacht op ontdekking

Slovenië wacht op ontdekking

Slovenië is meer en meer in trek als vakantiebestemming. Toch is het nog voor veel West-Europese reizigers slechts een doorgangsland, op weg naar bijvoorbeeld Kroatië of Hongarije. Degenen die in Slovenië niet meer dan een tankstop maken, missen veel, zo ontdekten we zelf.

Lees verder

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie, weekendje weg, avondje uit. Voor dieven ideaal om hun slag te slaan in je huis. Woninginbraak heeft een grote impact op je gevoel van veiligheid. Het is niet alleen het gemis van waardevolle, en soms niet waardevolle, maar dierbare spullen, maar juist ook het idee dat vreemden binnen zijn geweest, door je kasten hebben gesnuffeld en al je persoonlijke bezittingen hebben bekeken.

Lees verder