Het Hooihuys is voor 2013 Nederlands beste B&B

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

B&B Hooihuys WoerdenHet HooiHuys in Woerden (Utrecht) is de Beste Bed & Breakfast van Nederland 2013. De winnaar behaalde niet alleen de hoogste scores in het B&B-classificatiesysteem, maar werd ook nog eens uitstekend beoordeeld door gasten. De jaarlijkse verkiezing is een initiatief van Stichting Bed & Breakfast Nederland in samenwerking met Bedandbreakfast.nl.Het HooiHuys ligt landelijk in het Groene Hart. Het privégastenverblijf is ingericht in een bijgebouw achter de historische kaasboerderij van eigenaren Eric en Saskia Aerts. In de tuin zijn voor de gasten een hot tub en een zwemvijver. “Rust, ruimte en gastvrijheid gaan hier hand in hand met luxe, design en comfort, wat door gasten wordt gewaardeerd met gemiddeld een 9,4 op B&B-site Bedandbreakfast.nl”, zegt voorzitter Hanny Hoedemaker van Stichting Bed & Breakfast Nederland.

Hoogste categorie

Het HooiHuys wint in de categorie B&B’s met 5 tulpen: de hoogste kwaliteitscategorie van de Nederlandse Bed & Breakfast Classificatie. Op de tweede plaats in deze categorie staat B&B Hamshorst in het Overijsselse De Lutte, vorig jaar verkozen tot Beste Bed & Breakfast van Nederland. De derde plaats is voor het appartement B&B Buinerstee in het Drentse plaatsje Buinerveen.

Ook in de kwaliteitscategorieën van 1 tot en met 4 tulpen zijn de beste B&B's van Nederland bekendgemaakt:

Winnaars 4 tulpen

 1. B&B De Paasloërhof in Paasloo, Overijssel
 2. Landhuis De Leijen in Hensbroek, Noord-Holland
 3. Erfgoedlogies Den Heijkant in Moergestel, Noord-Brabant

Winnaars 3 tulpen

 1. De Lochterhof in Terblijt, Limburg    
 2. B&B Landleven in Hellevoetsluis, Zuid-Holland
 3. Boertel B&B De Martiene Plats in Merselo, Limburg       

Winnaars 2 tulpen

 1. De Appelgaard in Culemborg, Gelderland       
 2. B&B Onder de Toren in Enkhuizen, Noord-Holland     
 3. De Tuinkamer in ’s-Gravenzande, Zuid-Holland           

Winnaars 1 tulp

 1. Meursside in Delft, Zuid-Holland    
 2. Motorschip Elisabeth in Leeuwarden, Friesland    
 3. Livada in Oldeberkoop, Friesland

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Uiteraard neem je je smartphone mee op reis en die heb je natuurlijk in een telefoonhoesje. Want wat moet je doen zonder mobiel? Je wilt immers in contact blijven met iedereen en de smartphone gebruik je vaak ook als camera. Het is wijs om vooraf bepaalde apps te downloaden.

Lees verder

Handige dingen voor op reis

Handige dingen voor op reis

Reizen is voorbereiden, het is veel meer dan het inpakken van een koffer of rugzak. Want… wat neem je precies mee? Paspoort, geld en kleding zijn wel de bekendste zaken; er zijn echter ook handige accessoires die jouw trip veel aangenamer kunnen maken. We geven wat tips en suggesties.

Lees verder

Blijf de hitte de baas: handige tips

Blijf de hitte de baas: handige tips

Tropisch warm in Nederland? Jazeker, het komt eigenlijk best vaak voor. Vorig jaar hadden we een tropische periode Ook komende week stijgen de temperaturen tot boven de 30 graden en is het hitteplan van RIVM actief. We weten allemaal dat we moeten zorgen voor afkoeling, zowel voor onszelf als voor onze huisdieren. Veel drinken is tip nummer 1. Maar wat kun je, zeker in deze coronatijd, nog meer doen?

Lees verder

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Juist in deze corona-tijd is het heel belangrijk dat (hotel)kamers goed worden schoongemaakt en gedesinfecteerd. Veel hotels en accommodaties zorgen daar goed voor, maar er zijn er ook die nogal wat steken laten vallen, zo blijkt uit recent onderzoek van Inside Edition.

Lees verder

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

De grenzen van Kroatië zijn weer geopend. Het land heeft sinds de corona-uitbraak maar weinig besmettingen: op 1 juli 2020 staat de teller op net iets meer dan 2800 gevallen. Niets staat een heerlijke vakantie in Kroatië dan ook in de weg. En zeker niet als je dat doet op een schip of boot.

Lees verder

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Door de coronacrisis kiezen veel meer mensen voor een autovakantie. Op deze manier ben je immers niet afhankelijk van vliegmaatschappijen en het openbaar vervoer en kan je gaan en staan waar je wil. Toch zijn er wel enkele dingen waar je op moet letten als je dit jaar ervoor kiest om met de auto op vakantie te gaan. Ben je bijvoorbeeld wel goed verzekerd? Wat te doen bij pech in het buitenland? En wat moet je checken voor je vertrekt?

Lees verder