Het Hooihuys is voor 2013 Nederlands beste B&B

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

B&B Hooihuys WoerdenHet HooiHuys in Woerden (Utrecht) is de Beste Bed & Breakfast van Nederland 2013. De winnaar behaalde niet alleen de hoogste scores in het B&B-classificatiesysteem, maar werd ook nog eens uitstekend beoordeeld door gasten. De jaarlijkse verkiezing is een initiatief van Stichting Bed & Breakfast Nederland in samenwerking met Bedandbreakfast.nl.Het HooiHuys ligt landelijk in het Groene Hart. Het privégastenverblijf is ingericht in een bijgebouw achter de historische kaasboerderij van eigenaren Eric en Saskia Aerts. In de tuin zijn voor de gasten een hot tub en een zwemvijver. “Rust, ruimte en gastvrijheid gaan hier hand in hand met luxe, design en comfort, wat door gasten wordt gewaardeerd met gemiddeld een 9,4 op B&B-site Bedandbreakfast.nl”, zegt voorzitter Hanny Hoedemaker van Stichting Bed & Breakfast Nederland.

Hoogste categorie

Het HooiHuys wint in de categorie B&B’s met 5 tulpen: de hoogste kwaliteitscategorie van de Nederlandse Bed & Breakfast Classificatie. Op de tweede plaats in deze categorie staat B&B Hamshorst in het Overijsselse De Lutte, vorig jaar verkozen tot Beste Bed & Breakfast van Nederland. De derde plaats is voor het appartement B&B Buinerstee in het Drentse plaatsje Buinerveen.

Ook in de kwaliteitscategorieën van 1 tot en met 4 tulpen zijn de beste B&B's van Nederland bekendgemaakt:

Winnaars 4 tulpen

 1. B&B De Paasloërhof in Paasloo, Overijssel
 2. Landhuis De Leijen in Hensbroek, Noord-Holland
 3. Erfgoedlogies Den Heijkant in Moergestel, Noord-Brabant

Winnaars 3 tulpen

 1. De Lochterhof in Terblijt, Limburg    
 2. B&B Landleven in Hellevoetsluis, Zuid-Holland
 3. Boertel B&B De Martiene Plats in Merselo, Limburg       

Winnaars 2 tulpen

 1. De Appelgaard in Culemborg, Gelderland       
 2. B&B Onder de Toren in Enkhuizen, Noord-Holland     
 3. De Tuinkamer in ’s-Gravenzande, Zuid-Holland           

Winnaars 1 tulp

 1. Meursside in Delft, Zuid-Holland    
 2. Motorschip Elisabeth in Leeuwarden, Friesland    
 3. Livada in Oldeberkoop, Friesland

Ontdek de andere kant van de wereld in Australië en Nieuw-Zeeland

Ontdek de andere kant van de wereld in Australië en Nieuw-Zeeland

Breng een bezoek aan de andere kant van de wereld, door een reis naar Australië of Nieuw-Zeeland te boeken. Beide landen hebben je ontzettend veel te bieden op het gebied van natuur en cultuur. Daarbij hoef je niet bang te zijn dat je er niet kunt ontspannen na een drukke periode op het werk of tijdens je studie; beide landen beschikken over tal van fraaie stranden. In dit artikel lees je meer over wat het reizen naar Australië en Nieuw-Zeeland zo de moeite waard maakt.

Lees verder

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Voor veel mensen is een hotelkamer vooral om in te slapen. Zeker bij een stedentrip of weekendje weg is de overnachting vaak ondergeschikt aan de bestemming. Maar een fijn hotel, luxe kamer en een heerlijk bed dragen zeker bij aan het plezier van het nachtje of weekendje weg. En dat hoeft echt niet duur te zijn.

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: zeven tips

Kerstmarkten in Europa: zeven tips
Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder

De vele voordelen van een vakantiehuis

De vele voordelen van een vakantiehuis

Nederlanders gaan steeds vaker op vakantie in eigen land of in een van onze buurlanden. Dichtbij en duurzaam zijn hierbij de sleutelwoorden, al spelen ook luxe en ligging duidelijk mee. Daarbij kiezen steeds meer mensen voor het gemak van een vakantiehuis op een vakantiepark.

Lees verder

Welke fietsendrager heb je nodig op vakantie?

Welke fietsendrager heb je nodig op vakantie?

Wil je graag je eigen fiets meenemen op vakantie met de auto? Dan kun je het beste een fietsendrager aanschaffen en monteren. Met een fietsendrager kun je namelijk alle kanten op. Zeker als je veel met de auto onderweg bent voor langere tijd of voor een vakantie, is een fietsdrager de ideale manier om je fiets mee te nemen. Toch is niet iedere fietsendrager geschikt voor elke fiets of elke auto. Daarom in dit artikel tips om de juiste fietsendrager te kiezen.

Lees verder

Volop genieten in luxe en natuur

Volop genieten in luxe en natuur

Hoe is het om vakantie te vieren in een huisje op een recreatiepark? Het antwoord daarop kun je niet zo een, twee, drie geven. Het hangt er namelijk nogal vanaf welk park je kiest. Zelf hou ik van parken die niet ‘standaard’ zijn. Waar je verdwaalt in de eindeloze rij dezelfde huisjes. Wat ik wel wil is een park waar luxe en natuur wel standaard zijn. Op naar Limburg dus…

Lees verder