Het Hooihuys is voor 2013 Nederlands beste B&B

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

B&B Hooihuys WoerdenHet HooiHuys in Woerden (Utrecht) is de Beste Bed & Breakfast van Nederland 2013. De winnaar behaalde niet alleen de hoogste scores in het B&B-classificatiesysteem, maar werd ook nog eens uitstekend beoordeeld door gasten. De jaarlijkse verkiezing is een initiatief van Stichting Bed & Breakfast Nederland in samenwerking met Bedandbreakfast.nl.Het HooiHuys ligt landelijk in het Groene Hart. Het privégastenverblijf is ingericht in een bijgebouw achter de historische kaasboerderij van eigenaren Eric en Saskia Aerts. In de tuin zijn voor de gasten een hot tub en een zwemvijver. “Rust, ruimte en gastvrijheid gaan hier hand in hand met luxe, design en comfort, wat door gasten wordt gewaardeerd met gemiddeld een 9,4 op B&B-site Bedandbreakfast.nl”, zegt voorzitter Hanny Hoedemaker van Stichting Bed & Breakfast Nederland.

Hoogste categorie

Het HooiHuys wint in de categorie B&B’s met 5 tulpen: de hoogste kwaliteitscategorie van de Nederlandse Bed & Breakfast Classificatie. Op de tweede plaats in deze categorie staat B&B Hamshorst in het Overijsselse De Lutte, vorig jaar verkozen tot Beste Bed & Breakfast van Nederland. De derde plaats is voor het appartement B&B Buinerstee in het Drentse plaatsje Buinerveen.

Ook in de kwaliteitscategorieën van 1 tot en met 4 tulpen zijn de beste B&B's van Nederland bekendgemaakt:

Winnaars 4 tulpen

 1. B&B De Paasloërhof in Paasloo, Overijssel
 2. Landhuis De Leijen in Hensbroek, Noord-Holland
 3. Erfgoedlogies Den Heijkant in Moergestel, Noord-Brabant

Winnaars 3 tulpen

 1. De Lochterhof in Terblijt, Limburg    
 2. B&B Landleven in Hellevoetsluis, Zuid-Holland
 3. Boertel B&B De Martiene Plats in Merselo, Limburg       

Winnaars 2 tulpen

 1. De Appelgaard in Culemborg, Gelderland       
 2. B&B Onder de Toren in Enkhuizen, Noord-Holland     
 3. De Tuinkamer in ’s-Gravenzande, Zuid-Holland           

Winnaars 1 tulp

 1. Meursside in Delft, Zuid-Holland    
 2. Motorschip Elisabeth in Leeuwarden, Friesland    
 3. Livada in Oldeberkoop, Friesland

Tips voor een lange auto- of vliegreis

Tips voor een lange auto- of vliegreis

De meeste mensen zien op tegen een lange(re) vlieg- of autoreis. Natuurlijk is het vooruitzicht van vakantie heerlijk, maar je wilt zo uitgerust mogelijk aankomen. En zeker als je economy vliegt zijn de stoelen krap, is de zitting dun en kun je amper achterover met de rugleuning. Ook in de auto kunnen stoelen oncomfortabel worden als je er langere tijd in moet zitten. We geven wat tips voor een lange auto- of vliegreis. 

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: negen tips

Kerstmarkten in Europa: negen tips
Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

Noorderlicht: dit natuurfenomeen met je eigen ogen zien staat bij veel mensen op hun verlanglijstje. Maar waar kun je nu het beste het noorderlicht zien. Wordt het Zweden? Of toch IJsland? We geven je vijf mooie plekken, die overigens ook zonder het noorderlicht zeer de moeite waard zijn

Lees verder

Met de elektrische auto op weg naar Frankrijk

Met de elektrische auto op weg naar Frankrijk

Nederland telt inmiddels 3,4 miljoen E-bikes en 350.000 elektrische auto’s. Prettige vervoermiddelen, al kunnen de actieradius en het laden nog wel dingetjes zijn. Puur op reis trekt voor het eerst met een elektrische auto van Nederland naar het zuiden van Frankrijk. Een verslag van onthaasten 2.0, dat kunnen we alvast voorspellen.

Lees verder

Tips om korte en langere vliegreizen aangenamer te maken

Tips om korte en langere vliegreizen aangenamer te maken

Wat zou het heerlijk zijn om altijd businessclass of eersteklas te vliegen. Zeker op langere vluchten is dat zoveel comfortabeler dan in economy class. Helaas hangt daar ook een behoorlijk prijskaartje aan. En niet iedereen kan, of wil, zich dat extra bedrag veroorloven. Toch kun je ook voor minder geld je een aantal dingen doen om de vliegreis ook in economy een stuk aangenamer te maken.Trouwens, deze tips zijn ook zeer bruikbaar voor langere auto- bus- of treinreizen.

Lees verder

Afrikaanse kunst in het Afrika Museum

Afrikaanse kunst in het Afrika Museum
Adrikaanse kunst: met de tentoonstelling In Schitterend Licht geeft het Afrika Museum in Berg en Dal een platform aan hedendaagse kunst uit Afrika. De tentoonstelling vormt een dynamische dialoog tussen heden en het recente verleden en viert de rijkdom en diversiteit van Afrikaanse kunst en de verspreiding daarvan. 

Lees verder