Knuffel een koe op het Streekgala

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Koe
Koe
Ruim 30 boeren, tuinders en ondernemers in de regio Arnhem stellen tijdens het Streekgala op 24 juni hun bedrijf open. Laat je verrassen door de prachtige bedrijven, kom frambozen plukken, biggetjes knuffelen, genieten van een streekontbijt, omeletten bakken, wijn proeven, pony rijden, regionale fruit smoothies drinken of laat je rondleiden door boeren en ondernemers die met veel liefde en passie hun bedrijf laten zien.

Het is de tiende keer dat het Streekgala wordt gehouden en omdat het de eerste keer is dat de oversteek naar Arnhem wordt gemaakt zijn er prachtige prijzen te winnen in de kanjerloterij. Wat dacht je van een dagje op stap met een herder of een nacht slapen tussen de schapen? Meedoen dus!
De bedrijven worden met elkaar verbonden door  vijf mooie routes, variërend van 15 tot 40 kilometer. De route  rondom Arnhem is de nieuwste is, de route rond Groesbeek en Berg en Dal is de kortste. Twee routes zijn uitgezet in de Ooijpolder, de Duffelt en bij Elst, Bemmel en Ressen. Ten zuiden van Nijmegen loopt een route tussen Beuningen, Wijchen en Overasselt. Alle routes zijn af te leggen per fiets, te voet of met de auto.

Praktische info
Het programma duurt van 11.00 tot 17.00 uur. Informatiekaarten zijn gratis verkrijgbaar bij VVV’s en deelnemende bedrijven. Kijk voor meer de exacte routes en de adressen van de deelnemers op www.streekgala.nl.

Tips voor culturele uitjes in de Auvergne-Rhône-Alpes

Tips voor culturele uitjes in de Auvergne-Rhône-Alpes

De regio Auvergne-Rhône-Alpes in het zuidoosten van Frankrijk is heel divers: van berglandschappen tussen natuurparken, van wellness in Aix-les-Bains, Brides-les-Bains of Vichy tot cultuur in dorpen en steden als Annecy, Chambéry, Clermont-Ferrand, Grenoble en Lyon. Niet alleen de steden ademen geschiedenis, ook de diverse musea laten je kennis maken met de historie en bijzonderheden van de stad, de natuur en/of het gebied. We geven tien tips voor een interessante middag of dag.

Lees verder

Wintersportvakantie: ga goed voorbereid op reis

Wintersportvakantie: ga goed voorbereid op reis

Beenbreuken, knieletsel en hersenschuddingen. Jaarlijks ontvangt alarmcentrale Eurocross Assistance 1.600 meldingen over ongevallen op de piste. Veel van deze ongevallen kunnen worden voorkomen door de juiste voorbereiding, maar ook door je werkelijke niveau te kennen. Uit onderzoek van Eurocross blijkt namelijk dat 80% van de wintersporters het eigen skiniveau overschat, waardoor zij mogelijk pistes en omstandigheden kiezen die niet aansluiten op hun werkelijke niveau.

Lees verder

Wat zijn de beste fietsroutes van 2024?

Wat zijn de beste fietsroutes van 2024?

Vijf trajecten in zes Europese landen zijn in de race voor de titel ‘beste fietsroute van 2024’. Nederland heeft dit jaar concurrentie te duchten van Duitsland, Frankrijk, Noorwegen, Oostenrijk en Zweden. De winnaar wordt vrijdag 23 februari bekend op de eerste dag van de Fiets en Wandelbeurs in Jaarbeurs Utrecht. Lees verder hoe je entreekaarten kunt winnen voor deze beurs.

Lees verder

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

Noorderlicht: dit natuurfenomeen met je eigen ogen zien staat bij veel mensen op hun verlanglijstje. Maar waar kun je nu het beste het noorderlicht zien. Wordt het Zweden? Of toch IJsland? We geven je vijf mooie plekken, die overigens ook zonder het noorderlicht zeer de moeite waard zijn

Lees verder

Wandelen gezond is gezond, maar wel op goede wandelschoenen

Wandelen gezond is gezond, maar wel op goede wandelschoenen

Wandelen is niet alleen een geweldige manier om in beweging te blijven en kan ook enorm plezierig zijn, of je nu graag een ommetje maakt in het park, een stevige wandeling in de natuur maakt of op een meerdaagse trektocht gaat. En daarvoor zijn goede wandelschoenen essentieel voor jouw comfort en gezondheid.

Lees verder

Alles wat je wilt weten over de sauna

Alles wat je wilt weten over de sauna

Naar de sauna gaan iets uit onze tijd? Nee hoor, het idee van een sauna is al zo oud als de steentijd. De Romeinen hadden hele badsessies in de thermen en de indianen in Noord-Amerika ontdeden zich van stof en vuil in de tipi. Natuurlijk zagen de sauna’s er toen wel iets anders uit: men nam de zweetbaden in een met gloeiende stenen verhitte tent of hut. Het principe van de sauna is echter nog precies hetzelfde: het verhitten van het lichaam en dat vervolgens afkoelen met koud water. Een sauna is simpelweg een vorm van baden.

Lees verder