Knuffel een koe op het Streekgala

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Koe
Koe
Ruim 30 boeren, tuinders en ondernemers in de regio Arnhem stellen tijdens het Streekgala op 24 juni hun bedrijf open. Laat je verrassen door de prachtige bedrijven, kom frambozen plukken, biggetjes knuffelen, genieten van een streekontbijt, omeletten bakken, wijn proeven, pony rijden, regionale fruit smoothies drinken of laat je rondleiden door boeren en ondernemers die met veel liefde en passie hun bedrijf laten zien.

Het is de tiende keer dat het Streekgala wordt gehouden en omdat het de eerste keer is dat de oversteek naar Arnhem wordt gemaakt zijn er prachtige prijzen te winnen in de kanjerloterij. Wat dacht je van een dagje op stap met een herder of een nacht slapen tussen de schapen? Meedoen dus!
De bedrijven worden met elkaar verbonden door  vijf mooie routes, variërend van 15 tot 40 kilometer. De route  rondom Arnhem is de nieuwste is, de route rond Groesbeek en Berg en Dal is de kortste. Twee routes zijn uitgezet in de Ooijpolder, de Duffelt en bij Elst, Bemmel en Ressen. Ten zuiden van Nijmegen loopt een route tussen Beuningen, Wijchen en Overasselt. Alle routes zijn af te leggen per fiets, te voet of met de auto.

Praktische info
Het programma duurt van 11.00 tot 17.00 uur. Informatiekaarten zijn gratis verkrijgbaar bij VVV’s en deelnemende bedrijven. Kijk voor meer de exacte routes en de adressen van de deelnemers op www.streekgala.nl.

Ontdek de andere kant van de wereld in Australië en Nieuw-Zeeland

Ontdek de andere kant van de wereld in Australië en Nieuw-Zeeland

Breng een bezoek aan de andere kant van de wereld, door een reis naar Australië of Nieuw-Zeeland te boeken. Beide landen hebben je ontzettend veel te bieden op het gebied van natuur en cultuur. Daarbij hoef je niet bang te zijn dat je er niet kunt ontspannen na een drukke periode op het werk of tijdens je studie; beide landen beschikken over tal van fraaie stranden. In dit artikel lees je meer over wat het reizen naar Australië en Nieuw-Zeeland zo de moeite waard maakt.

Lees verder

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Voor veel mensen is een hotelkamer vooral om in te slapen. Zeker bij een stedentrip of weekendje weg is de overnachting vaak ondergeschikt aan de bestemming. Maar een fijn hotel, luxe kamer en een heerlijk bed dragen zeker bij aan het plezier van het nachtje of weekendje weg. En dat hoeft echt niet duur te zijn.

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: zeven tips

Kerstmarkten in Europa: zeven tips
Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder

De vele voordelen van een vakantiehuis

De vele voordelen van een vakantiehuis

Nederlanders gaan steeds vaker op vakantie in eigen land of in een van onze buurlanden. Dichtbij en duurzaam zijn hierbij de sleutelwoorden, al spelen ook luxe en ligging duidelijk mee. Daarbij kiezen steeds meer mensen voor het gemak van een vakantiehuis op een vakantiepark.

Lees verder

Welke fietsendrager heb je nodig op vakantie?

Welke fietsendrager heb je nodig op vakantie?

Wil je graag je eigen fiets meenemen op vakantie met de auto? Dan kun je het beste een fietsendrager aanschaffen en monteren. Met een fietsendrager kun je namelijk alle kanten op. Zeker als je veel met de auto onderweg bent voor langere tijd of voor een vakantie, is een fietsdrager de ideale manier om je fiets mee te nemen. Toch is niet iedere fietsendrager geschikt voor elke fiets of elke auto. Daarom in dit artikel tips om de juiste fietsendrager te kiezen.

Lees verder

Volop genieten in luxe en natuur

Volop genieten in luxe en natuur

Hoe is het om vakantie te vieren in een huisje op een recreatiepark? Het antwoord daarop kun je niet zo een, twee, drie geven. Het hangt er namelijk nogal vanaf welk park je kiest. Zelf hou ik van parken die niet ‘standaard’ zijn. Waar je verdwaalt in de eindeloze rij dezelfde huisjes. Wat ik wel wil is een park waar luxe en natuur wel standaard zijn. Op naar Limburg dus…

Lees verder