Knuffel een koe op het Streekgala

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Koe
Koe
Ruim 30 boeren, tuinders en ondernemers in de regio Arnhem stellen tijdens het Streekgala op 24 juni hun bedrijf open. Laat je verrassen door de prachtige bedrijven, kom frambozen plukken, biggetjes knuffelen, genieten van een streekontbijt, omeletten bakken, wijn proeven, pony rijden, regionale fruit smoothies drinken of laat je rondleiden door boeren en ondernemers die met veel liefde en passie hun bedrijf laten zien.

Het is de tiende keer dat het Streekgala wordt gehouden en omdat het de eerste keer is dat de oversteek naar Arnhem wordt gemaakt zijn er prachtige prijzen te winnen in de kanjerloterij. Wat dacht je van een dagje op stap met een herder of een nacht slapen tussen de schapen? Meedoen dus!
De bedrijven worden met elkaar verbonden door  vijf mooie routes, variërend van 15 tot 40 kilometer. De route  rondom Arnhem is de nieuwste is, de route rond Groesbeek en Berg en Dal is de kortste. Twee routes zijn uitgezet in de Ooijpolder, de Duffelt en bij Elst, Bemmel en Ressen. Ten zuiden van Nijmegen loopt een route tussen Beuningen, Wijchen en Overasselt. Alle routes zijn af te leggen per fiets, te voet of met de auto.

Praktische info
Het programma duurt van 11.00 tot 17.00 uur. Informatiekaarten zijn gratis verkrijgbaar bij VVV’s en deelnemende bedrijven. Kijk voor meer de exacte routes en de adressen van de deelnemers op www.streekgala.nl.

Relaxen in een hotelkamer met eigen bubbelbad

Relaxen in een hotelkamer met eigen bubbelbad

Veel hotels hebben wellnessvoorzieningen zoals een publieke sauna, een whirlpool, bubbelbad of stoombad. Maar hoe lekker is het om je kamer niet uit te hoeven en toch te genieten van een ontspannende privé-wellnesservaring.

Lees verder

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Ben jij in de winter ook vermoeider en heb je een neerslachtig gevoel? Is futloos met grote letters boven je hoofd geschreven en is dat niet te wijten aan je gezondheid? Dan zou je wel eens last kunnen hebben van de winterblues of winterdip. En zeker nu in coronatijd hebben nog meer mensen last van negatieve gevoelens die de winterdip versterken.

Lees verder

Een vakantie vol luxe: voor het echte ‘wowgevoel’

Een vakantie vol luxe: voor het echte ‘wowgevoel’

Echt even alles kunnen loslaten, of populairder gezegd, lekker de boel de boel laten. En dan is het natuurlijk extra prettig als jouw vakantieverblijf van alle gemakken is voorzien. Gewoon, relaxen in alle luxe, zoals in het privézwembad in de voortuin. Wow!

Lees verder

17 Stedentrips: van bekend tot betoverend

17 Stedentrips: van bekend tot betoverend

Steden hebben nog altijd een bijzondere aantrekkingskracht op reizigers. Voor een romantisch weekendje weg, enkele dagen shoppen of een langere ontdekkingsreis langs cultuur en architectuur. Puur op reis doet 17 suggesties voor Europese stedentrips. Naar bekende en minder bekende steden, naar de hoofdsteden van wijn en smaak, en naar enkele echte hoofdsteden. Ze zijn allemaal per vliegtuig, en sommige ook per trein, te bereiken.

Lees verder

Sneek ontdekken per boot

Sneek ontdekken per boot

Zeg Friesland en je denkt meteen aan water en waterrecreatie. Zeg Sneek en je denkt meteen aan de Sneekweek en het Sneekermeer. Logisch toch om Sneek te ontdekken vanaf het water. En daarvoor hoef je niet eens een fanatiek watersporter te zijn of een eigen boot te hebben!

Lees verder

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

Het noorderlicht met eigen ogen zien. Bij veel mensen staat het op hun verlanglijstje. En met het opheffen van de reisbeperkingen is een reis naar het noorderlicht ook weer mogelijk. Maar wat zijn nu de mooiste of beste plekken om dit fenomeen te kunnen zien?

Lees verder