Knuffel een koe op het Streekgala

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Koe
Koe
Ruim 30 boeren, tuinders en ondernemers in de regio Arnhem stellen tijdens het Streekgala op 24 juni hun bedrijf open. Laat je verrassen door de prachtige bedrijven, kom frambozen plukken, biggetjes knuffelen, genieten van een streekontbijt, omeletten bakken, wijn proeven, pony rijden, regionale fruit smoothies drinken of laat je rondleiden door boeren en ondernemers die met veel liefde en passie hun bedrijf laten zien.

Het is de tiende keer dat het Streekgala wordt gehouden en omdat het de eerste keer is dat de oversteek naar Arnhem wordt gemaakt zijn er prachtige prijzen te winnen in de kanjerloterij. Wat dacht je van een dagje op stap met een herder of een nacht slapen tussen de schapen? Meedoen dus!
De bedrijven worden met elkaar verbonden door  vijf mooie routes, variërend van 15 tot 40 kilometer. De route  rondom Arnhem is de nieuwste is, de route rond Groesbeek en Berg en Dal is de kortste. Twee routes zijn uitgezet in de Ooijpolder, de Duffelt en bij Elst, Bemmel en Ressen. Ten zuiden van Nijmegen loopt een route tussen Beuningen, Wijchen en Overasselt. Alle routes zijn af te leggen per fiets, te voet of met de auto.

Praktische info
Het programma duurt van 11.00 tot 17.00 uur. Informatiekaarten zijn gratis verkrijgbaar bij VVV’s en deelnemende bedrijven. Kijk voor meer de exacte routes en de adressen van de deelnemers op www.streekgala.nl.

Op vakantie in je eigen chalet

Op vakantie in je eigen chalet

Wat is er nou fijner dan vakantie vieren in je eigen chalet of stacaravan. Je hoeft nooit te zoeken naar spullen omdat je precies weet wat je hebt. Je hebt je eigen keukeninventaris en je eigen kasten, waarin je kleding kunt laten hangen. Je kunt altijd naar je chalet gaan, zonder dat je een reservering hoeft te maken. En… de (klein)kinderen kunnen ook heerlijk langs komen en blijven logeren. Maar hoe vind je nu een mooi chalet dat aansluit bij jouw wensen?

Lees verder

Vakantie? Laat je woning veilig achter

Vakantie? Laat je woning veilig achter

Vakantie, een weekendje weg of een avondje uit. Voor dieven en inbrekers ideale momenten om tijdens je afwezigheid hun slag te slaan. Zij houden geen rekening met de impact die een woninginbraak op je heeft. En dat die ring van oma niet waardevol, maar wel dierbaar is daar hebben ze ook geen boodschap aan. Het beste middel om woninginbraak te voorkomen is dan ook een goede inbraakbeveiliging van je huis en spullen. Update: 10 juli 2024, 

Lees verder

De Frans Atlantische kust: zon, zee, strand en musea

De Frans Atlantische kust: zon, zee, strand en musea
We weten wel waarom de Frans Atlantische kust zo populair is: zon, zee, strand en een verscheidenheid aan landschappen. Heerlijk om het zeewater op te snuiven tijdens je vakantie. Maar ook wie cultuur wil snuiven kan prima terecht in dit gebied. Deze zes musea nemen je mee op een reis door de tijd, de natuur en de rijke maritieme geschiedenis van de regio. Of het nu gaat om zoutwinning in Sabres, de wereld van de mosselen in Les Sables-d'Olonne of de vuurtorens aan de Gironde, de musea zijn het bezoeken waard. En niet alleen als het regent.

Lees verder

De mooiste fietsroutes in Slovenië

De mooiste fietsroutes in Slovenië

Of je nu een relaxte fietstocht wilt maken, of wel van een beetje uitdaging houdt, in Slovenië kun je altijd een passende fietstocht vinden. Van schilderachtige hoogten in centraal Slovenië, een rit door heuvelachtige landschappen of een tocht door uitgestrekte bossen, in combinatie met het mediterrane klimaat vormen de afwisselende landschappen van het  landde ideale mix voor een fietsvakantie. We tippen de volgende fietsroutes.

Lees verder

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Er zijn erg veel mooie steden te ontdekken in Europa, die een prima bestemming zouden zijn voor een stedentrip. Bezoek de meest indrukwekkende bezienswaardigheden, van historische monumenten tot moderne architectuur. Vliegen kan vanaf verschillende luchthavens, waaronder Rotterdam Airport. Deze luchthaven is compact en daardoor een fijne start voor jouw vliegreis. We vertellen we je in dit artikel meer over stedentrips maken vanaf Rotterdam Airport.

Lees verder

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Ga je naar Rome dan stap je letterlijk terug in de geschiedenis. Rome is geplaveid met historische gebouwen en plekken. Natuurlijk kun je niet om het Colosseum heen, maar het politieke, religieuze en commerciële centrum van het oude Rome mag je ook niet missen: het Forum Romanum. Stap het Forum Romanum binnen en je wandelt terug naar de tijd van keizers, gladiatoren en politieke intriges.  In dit artikel nemen we je mee op een virtuele reis door dit iconische historische complex, en geven we handige tips voor een onvergetelijk bezoek.

Lees verder