Wintersport in Noorwegen: ervaar het verschil

4.25 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Skiën in Noorwegen @ zapperGlooiende pistes met poedersneeuw voor jezelf hebben, dat is waar iedere wintersporter van droomt. In het Scandinavische Noorwegen komt je fantasie tot leven, want ook al is dit land niet top of mind als het aankomt op wintersport, de Noren hebben veel te bieden. Beleef wintersport als nooit tevoren op de plek waar ruim 4000 jaar geleden de eerste ski's werden ondergebonden. 

Het woord 'ski' komt van het Noorse woord 'Ski∂', wat vertaald 'een stuk hout' betekent. Dus als het op skiën en wintersport aankomt hebben de Noren de afgelopen millennia flink kunnen oefenen, innoveren en uitbreiden. Dat is duidelijk te merken in het aantal keer dat Noorwegen zich als voorloper presenteerde; hier werd onder andere de eerste skirace georganiseerd, de eerste langlaufclub opgericht en het eerste skispringtournooi gehouden. Dus waar kun je nu beter de sport beoefenen dan hier, bij de oorsprong?

Met verschillende skigebieden verspreid door het land is er genoeg keuze voor zowel families als adrenalinejunkies. Eén belangrijk ding hebben de resorts in ieder geval gemeen: overal is 100 procent sneeuwgarantie, te danken aan de noordelijke ligging van het land. Maar ook op andere vlakken schiet Noorwegen niet tekort. In alle skigebieden zijn de liften van topkwaliteit en de pistes bijna zo breed als een snelweg. Dit resulteert erin dat je (buiten het weekend om) de pistes bijna voor je alleen hebt, nooit in de rij hoeft te staan bij de lift en misschien wel oog in oog komt te staan met een van de wilde diersoorten die Noorwegen herbergt.

Stad ontmoet sneeuw in Oslo

Wie in de hoofdstad van het land arriveert kan twee vliegen in één klap slaan. Op 20 minuten afstand van het centrum van Oslo ligt namelijk het Oslo Vinterpark. Een skigebied waar je gedurende de wintermaanden van 10.00 uur 's morgens tot 10.00 uur 's avonds de pistes kunt betreden met als uitzicht het bruisende stadsleven, dat een perfecte afwisseling vormt met het skiën.
Genoeg van Oslo gezien? Neem de trein richting Bergen (een van de mooiste treinritten ter wereld!) en stap uit bij Geilo (spreek uit: Jeelo). Dit dorp ligt aan de rand van een nationaal park en daarom kun je hier het skiën en snowboarden perfect combineren met andere spannende avonturen. Wat dacht je van een huskysafari door de prachtige, Noorse natuur? Daarnaast is Geilo dé plek in Noorwegen om het snowkiten een kans te geven.

Thrillseekers gaan naar Hemsedal

Het iets noordelijker gelegen Hemsedal is dé plek voor thrillseekers. Het skigebied staat bekend om de uitmuntende off-pistemogelijkheden, maar wie dat net iets té spannend vindt kan ook een van de adrenalinekickende snow parks ontdekken. De drie funparks bieden genoeg mogelijkheden voor stunts en in de slalom arena kun je werken aan een persoonlijk record. Ook een bergbeklimming bij de Via Ferrata of een spannende tocht op een sneeuwmobiel zorgt ervoor dat daredevils zich in Hemsedal thuis zullen voelen.

Met de hele familie naar Trysil

Het oostelijk gelegen Trysil is het grootste en populairste skigebied van Noorwegen. Met uitstekende faciliteiten voor het hele gezin, zoals verwarmde hutten en drie zones speciaal voor kinderen, is dit de plek waar de allerkleinsten hun eerste bochten in de sneeuw maken. De accommodaties in Trysil zijn van topkwaliteit en bieden veelal de mogelijkheid om direct vanuit het hotel of appartement de piste op te gaan. 

Naar Noorwegen

Kijk op de website van Norway Home of Skiing voor nog meer informatie over de verschillende skigebieden in Noorwegen en laat je verleiden tot een wintersporttrip of a lifetime. De rechtstreekse vlucht van KLM vliegt maar liefst zeven keer per dag naar Oslo en brengt je maar al te graag naar de sneeuw. Een retourticket boek je al vanaf €99 (excl. boekingskosten). Voor de accommodatie kun je een van de gespecialiseerde tour operators in de arm nemen, bijvoorbeeld Scandinavian Dreams, TUI of BuroScanbrit.

Reactie toevoegen
Reacties zijn van harte welkom. Reclame maken, producten promoten of websites vermelden is niet toegestaan.

Ook interessant...

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Er zijn erg veel mooie steden te ontdekken in Europa, die een prima bestemming zouden zijn voor een stedentrip. Bezoek de meest indrukwekkende bezienswaardigheden, van historische monumenten tot moderne architectuur. Vliegen kan vanaf verschillende luchthavens, waaronder Rotterdam Airport. Deze luchthaven is compact en daardoor een fijne start voor jouw vliegreis. We vertellen we je in dit artikel meer over stedentrips maken vanaf Rotterdam Airport.

Lees verder

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Ga je naar Rome dan stap je letterlijk terug in de geschiedenis. Rome is geplaveid met historische gebouwen en plekken. Natuurlijk kun je niet om het Colosseum heen, maar het politieke, religieuze en commerciële centrum van het oude Rome mag je ook niet missen: het Forum Romanum. Stap het Forum Romanum binnen en je wandelt terug naar de tijd van keizers, gladiatoren en politieke intriges.  In dit artikel nemen we je mee op een virtuele reis door dit iconische historische complex, en geven we handige tips voor een onvergetelijk bezoek.

Lees verder

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Eind maart verspreiden we een speciale Vakantie Special onder de abonnees van onze nieuwsbrief. Voor de snelle beslissers hebben wij nog beperkte advertentieruimte. Adverteren kan in de vorm van een banner, een aanbieding of een advertorial waarin een accommodatie, bestemming of reis wordt uitgelicht. Maar de Vakantie Special heeft meer!

Lees verder

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Dit jaar is een extra feestelijk jaar voor Keukenhof: het bloemenpark in Lisse viert in 2024 haar 75-jarig bestaan. Reden voor een feestje en door mee te doen aan onze prijsvraag kun je entreekaarten winnen om dit feestje mee te maken.

Lees verder

Kampeertips voor beginners

Kampeertips voor beginners

Of je nu jong of oud bent, kiest voor een tent of een luxe ingerichte sta-caravan op een camping of vakantiepark, als je voor het eerst gaat kamperen zul je vast iets hebben aan deze kampeertips. Kamperen geeft veel mensen het gevoel van vrijheid. Kamperen is een heel andere beleving dan een hotelkamer of appartement. Je kunt de serene rust van de natuur opzoeken en toch de nabijheid van een stad of leuke toeristische attracties.Heb je zelf kampeertips? Dan kun je andere beginnend kampeerders helpen door deze te delen.

Lees verder

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

De Van Gogh Drenthe is verkozen tot de beste fietsroute van 2024. De Nederlandse kanshebber troefde vier andere Europese kandidaten af: La Vélobuissonnière (Frankrijk), Unionsleden (Noorwegen en Zweden), Lech Radweg (Duitsland en Oostenrijk) en de Cykelleden Skåne (Zweden). De bekendmaking was op de eerste dag van de Fiets en Wandelbeurs in Utrecht.

Lees verder