Ontdek de andere kant van de wereld in Australië en Nieuw-Zeeland

3.5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Fraser Island Australië
Fraser Island Australië©Stan Balik-Pixabay

Breng een bezoek aan de andere kant van de wereld, door een reis naar Australië of Nieuw-Zeeland te boeken. Beide landen hebben je ontzettend veel te bieden op het gebied van natuur en cultuur. Daarbij hoef je niet bang te zijn dat je er niet kunt ontspannen na een drukke periode op het werk of tijdens je studie; beide landen beschikken over tal van fraaie stranden. In dit artikel lees je meer over wat het reizen naar Australië en Nieuw-Zeeland zo de moeite waard maakt.

 

 

 

Tip: bekijk online alvast eens wat foto’s van deze landen. Een afbeelding zegt vaak immers meer dan duizend woorden! Klik hier, wanneer je specifiek meer wilt weten over wat Nieuw-Zeeland je te bieden heeft tijdens een rondreis.

Tal van prachtige en afwisselende nationale parken

Een bezoek aan Australië of Nieuw-Zeeland laat je proeven van de prachtige flora en fauna, welke de andere kant van de wereld haar gasten biedt. Trek met een gehuurde 4WD naar een van de uitgestrekte nationale parken in deze landen. Doe dit niet alleen, maar altijd met een lokale gids. Deze gids weet je naar de mooiste plekken van het nationale park te brengen, waar je geniet van fraaie vergezichten over de omgeving of plant- en diersoorten die je slechts kent van de beelden op televisie. Bekende nationale parken in Australië zijn onder meer Blue Mountains, Kakadu en Fraser Island. In Nieuw-Zeeland vind je onder meer het nationaal park Tongariro en het nationaal park Abel Tasman.

Ontspannen op de uitgestrekte stranden

Zoals eerder aangehaald werd, beschikt zowel Australië als Nieuw-Zeeland over een uitgestrekte kuststrook. Wist je dat de kustlijn van Australië maar liefst 25.760 kilometer lang is? In Nieuw-Zeeland vind je met een kustlijn van 10.000 kilometer eveneens talloze stranden, waar het fijn vertoeven is. Het biedt je alle ruimte om volledig tot rust te komen en de indrukken die je tijdens je reis door deze landen opdoet een plek te geven.

Beste periode voor een reis naar Australië en Nieuw-Zeeland

Wanneer het in Europa winter is, geniet je in Australië en Nieuw-Zeeland van de zomermaanden. Het is daarom verstandig in de Europese winter naar de andere kant van de wereld te trekken. Dat geldt overigens niet voor heel Australië; het midden en noorden van dit land bezoek je het beste in de periode van mei tot en met oktober.

Ook interessant...

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Er zijn erg veel mooie steden te ontdekken in Europa, die een prima bestemming zouden zijn voor een stedentrip. Bezoek de meest indrukwekkende bezienswaardigheden, van historische monumenten tot moderne architectuur. Vliegen kan vanaf verschillende luchthavens, waaronder Rotterdam Airport. Deze luchthaven is compact en daardoor een fijne start voor jouw vliegreis. We vertellen we je in dit artikel meer over stedentrips maken vanaf Rotterdam Airport.

Lees verder

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Ga je naar Rome dan stap je letterlijk terug in de geschiedenis. Rome is geplaveid met historische gebouwen en plekken. Natuurlijk kun je niet om het Colosseum heen, maar het politieke, religieuze en commerciële centrum van het oude Rome mag je ook niet missen: het Forum Romanum. Stap het Forum Romanum binnen en je wandelt terug naar de tijd van keizers, gladiatoren en politieke intriges.  In dit artikel nemen we je mee op een virtuele reis door dit iconische historische complex, en geven we handige tips voor een onvergetelijk bezoek.

Lees verder

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Eind maart verspreiden we een speciale Vakantie Special onder de abonnees van onze nieuwsbrief. Voor de snelle beslissers hebben wij nog beperkte advertentieruimte. Adverteren kan in de vorm van een banner, een aanbieding of een advertorial waarin een accommodatie, bestemming of reis wordt uitgelicht. Maar de Vakantie Special heeft meer!

Lees verder

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Dit jaar is een extra feestelijk jaar voor Keukenhof: het bloemenpark in Lisse viert in 2024 haar 75-jarig bestaan. Reden voor een feestje en door mee te doen aan onze prijsvraag kun je entreekaarten winnen om dit feestje mee te maken.

Lees verder

Kampeertips voor beginners

Kampeertips voor beginners

Of je nu jong of oud bent, kiest voor een tent of een luxe ingerichte sta-caravan op een camping of vakantiepark, als je voor het eerst gaat kamperen zul je vast iets hebben aan deze kampeertips. Kamperen geeft veel mensen het gevoel van vrijheid. Kamperen is een heel andere beleving dan een hotelkamer of appartement. Je kunt de serene rust van de natuur opzoeken en toch de nabijheid van een stad of leuke toeristische attracties.Heb je zelf kampeertips? Dan kun je andere beginnend kampeerders helpen door deze te delen.

Lees verder

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

De Van Gogh Drenthe is verkozen tot de beste fietsroute van 2024. De Nederlandse kanshebber troefde vier andere Europese kandidaten af: La Vélobuissonnière (Frankrijk), Unionsleden (Noorwegen en Zweden), Lech Radweg (Duitsland en Oostenrijk) en de Cykelleden Skåne (Zweden). De bekendmaking was op de eerste dag van de Fiets en Wandelbeurs in Utrecht.

Lees verder