Ontdek de andere kant van de wereld in Australië en Nieuw-Zeeland

3.5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Fraser Island Australië
Fraser Island Australië©Stan Balik-Pixabay

Breng een bezoek aan de andere kant van de wereld, door een reis naar Australië of Nieuw-Zeeland te boeken. Beide landen hebben je ontzettend veel te bieden op het gebied van natuur en cultuur. Daarbij hoef je niet bang te zijn dat je er niet kunt ontspannen na een drukke periode op het werk of tijdens je studie; beide landen beschikken over tal van fraaie stranden. In dit artikel lees je meer over wat het reizen naar Australië en Nieuw-Zeeland zo de moeite waard maakt.

 

 

 

Tip: bekijk online alvast eens wat foto’s van deze landen. Een afbeelding zegt vaak immers meer dan duizend woorden! Klik hier, wanneer je specifiek meer wilt weten over wat Nieuw-Zeeland je te bieden heeft tijdens een rondreis.

Tal van prachtige en afwisselende nationale parken

Een bezoek aan Australië of Nieuw-Zeeland laat je proeven van de prachtige flora en fauna, welke de andere kant van de wereld haar gasten biedt. Trek met een gehuurde 4WD naar een van de uitgestrekte nationale parken in deze landen. Doe dit niet alleen, maar altijd met een lokale gids. Deze gids weet je naar de mooiste plekken van het nationale park te brengen, waar je geniet van fraaie vergezichten over de omgeving of plant- en diersoorten die je slechts kent van de beelden op televisie. Bekende nationale parken in Australië zijn onder meer Blue Mountains, Kakadu en Fraser Island. In Nieuw-Zeeland vind je onder meer het nationaal park Tongariro en het nationaal park Abel Tasman.

Ontspannen op de uitgestrekte stranden

Zoals eerder aangehaald werd, beschikt zowel Australië als Nieuw-Zeeland over een uitgestrekte kuststrook. Wist je dat de kustlijn van Australië maar liefst 25.760 kilometer lang is? In Nieuw-Zeeland vind je met een kustlijn van 10.000 kilometer eveneens talloze stranden, waar het fijn vertoeven is. Het biedt je alle ruimte om volledig tot rust te komen en de indrukken die je tijdens je reis door deze landen opdoet een plek te geven.

Beste periode voor een reis naar Australië en Nieuw-Zeeland

Wanneer het in Europa winter is, geniet je in Australië en Nieuw-Zeeland van de zomermaanden. Het is daarom verstandig in de Europese winter naar de andere kant van de wereld te trekken. Dat geldt overigens niet voor heel Australië; het midden en noorden van dit land bezoek je het beste in de periode van mei tot en met oktober.

Ook interessant...

Tips voor een lange auto- of vliegreis

Tips voor een lange auto- of vliegreis

De meeste mensen zien op tegen een lange(re) vlieg- of autoreis. Natuurlijk is het vooruitzicht van vakantie heerlijk, maar je wilt zo uitgerust mogelijk aankomen. En zeker als je economy vliegt zijn de stoelen krap, is de zitting dun en kun je amper achterover met de rugleuning. Ook in de auto kunnen stoelen oncomfortabel worden als je er langere tijd in moet zitten. We geven wat tips voor een lange auto- of vliegreis. 

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: negen tips

Kerstmarkten in Europa: negen tips

Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

Noorderlicht: dit natuurfenomeen met je eigen ogen zien staat bij veel mensen op hun verlanglijstje. Maar waar kun je nu het beste het noorderlicht zien. Wordt het Zweden? Of toch IJsland? We geven je vijf mooie plekken, die overigens ook zonder het noorderlicht zeer de moeite waard zijn

Lees verder

Met de elektrische auto op weg naar Frankrijk

Met de elektrische auto op weg naar Frankrijk

Nederland telt inmiddels 3,4 miljoen E-bikes en 350.000 elektrische auto’s. Prettige vervoermiddelen, al kunnen de actieradius en het laden nog wel dingetjes zijn. Puur op reis trekt voor het eerst met een elektrische auto van Nederland naar het zuiden van Frankrijk. Een verslag van onthaasten 2.0, dat kunnen we alvast voorspellen.

Lees verder

Tips om korte en langere vliegreizen aangenamer te maken

Tips om korte en langere vliegreizen aangenamer te maken

Wat zou het heerlijk zijn om altijd businessclass of eersteklas te vliegen. Zeker op langere vluchten is dat zoveel comfortabeler dan in economy class. Helaas hangt daar ook een behoorlijk prijskaartje aan. En niet iedereen kan, of wil, zich dat extra bedrag veroorloven. Toch kun je ook voor minder geld je een aantal dingen doen om de vliegreis ook in economy een stuk aangenamer te maken.Trouwens, deze tips zijn ook zeer bruikbaar voor langere auto- bus- of treinreizen.

Lees verder

Afrikaanse kunst in het Afrika Museum

Afrikaanse kunst in het Afrika Museum
Adrikaanse kunst: met de tentoonstelling In Schitterend Licht geeft het Afrika Museum in Berg en Dal een platform aan hedendaagse kunst uit Afrika. De tentoonstelling vormt een dynamische dialoog tussen heden en het recente verleden en viert de rijkdom en diversiteit van Afrikaanse kunst en de verspreiding daarvan. 

Lees verder