Cirque du Soleil weet weer te boeien

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Kooza
Kooza
Cirque du Soleil's Kooza vertelt het verhaal van 'The Innocent', een schattig personage op zoek naar zichzelf, maar vooral naar avontuur. Het avontuur begint bij de tovernaar 'The Trickster', de bedenker van de magische wereld Kooza. Deze wereld staat voor elke interpretatie open en het is aan het publiek hoe ze het avontuur van Kooza ervaren.

 

Van ingetogen, tot uitzinnig, tot stil

In Kooza wordt The Innocent op zijn reis door de magische wereld door The Trickster meegenomen naar onder andere de slangenmeisjes, die zich moeiteloos tot hoepel opvouwen en met zijn drieën het publiek én The Innocent met grote ogen laten toekijken. Het mooie aan de show is dat de verbazing van The Innocent op het podium te zien is. Je leeft als publiek met hem mee en dat geeft de acts meer diepgang. Dat merk je ook bij de act met de eenwieler die zowel bij The Innocent als bij het publiek menig ooh's en aah’s ontlokt als de onschuldige zoeker naar de magische wereld probeert  om dichter bij zijn droomfiguren te komen, maar steeds terug geroepen wordt door de tovenaar.
De koorddansers verbazen vervolgens zowel The Innocent als het publiek als zij op duizelingwekkende hoogte hun halsbrekende toeren uithalen. En denk je alles al wel een keer gezien te hebben, deze acrobaten er nog een schepje bovenop door te koorddansen op een fiets.
Helemaal uitzinnig wordt het publiek bij de act met de 'wheel of death'. Twee twee stoere mannen gaan het gevecht met de zwaartekracht aan en de act is een mooie balans tussen angst, spanning en verbazing waarbij je de werkelijkheid bijna als een illusie ervaart.
De intieme acts van solisten weten het publiek juist stil te krijgen. Het is verbazingwekkend om te zien hoe één persoon met acht stoelen het publiek het zwijgen op kan leggen.   

Pikante grappen     
   

Natuurlijk kan bij een show van Cirque du Soleil de humor niet ontbreken. De acts worden vakkundig aan elkaar geknoopt door een knap staaltje acteerwerk. In Kooza regeert namelijk een koning die samen met zijn niet al te snuggere knechten het publiek vaak aan het lachen maakt. Zo is de koning geregeld zijn kroon kwijt en kan zich daar dan behoorlijk boos om maken. En zijn er grappige acts waarbij onschuldige vrijwilligers uit het publiek worden gehaald die zich over moeten geven aan de grappen en grollen van de koningsknechten. Dat sommige kinderen de af en toe wat  pikante grappen niet begrijpen mag de pret niet drukken.

Goed getimed, perfect concept

De overgangen van de acts verloopt vlekkeloos, en zelfs een moeilijke en tijdrovende decorwissel wordt op zo'n manier aangekleed dat de toeschouwer nauwelijks door heeft dat het podium wordt verbouwd.
Ook de muzikale begeleiding van de show is top: de live band staat prominent op een mooi decorstuk en de goede zangeressen spelen  fantastisch in op de gebeurtenissen tijdens de acts.
Decors, kostuums en make-up zijn uitmuntend en onderstrepen de persoonlijkheid van de personages. Het gebruik van de make-up zorgt volgens Cirque du Soleil ervoor dat de schoonheid van imperfectie extra wordt benadrukt.              

Kooza van Cirque du Soleil is zeker een aanrader en geeft een nieuwe dimensie aan het begrip 'circus'. Wie voorgaande shows van Cirque gezien heeft zal niet verrast worden door het concept, maar de perfectionistische show weet ook de frequente Cirque du Soleilganger absoluut te boeien.

Ook interessant...

Vakantie met restrictie

Vakantie met restrictie

Eerst een tent, dan een caravan, uiteindelijk een stacaravan. Die laatste caravan blijft staan. De hang naar onthaasting. Even geen werk, geen stress, geen doordenderende 24 uurseconomie. Veel nieuwe en Tweedehands stacaravans staan op campings waarvan er velen zijn in Nederland. Volgens Recron, brancheorganisatie voor recreatiebedrijven, gebruiken duizenden Nederlanders deze recreatievoorziening.

Lees verder

Europees uit eten, gewoon in je eigen keuken

Europees uit eten, gewoon in je eigen keuken

Door de Covid-19 (corona)uitbraak kunnen we – voorlopig – alleen nog virtueel reizen. Er zijn inmiddels veel filmpjes die je vanaf de bank meenemen op reis. Leuk! Maar je proeft en ruikt het niet. Dat kan wel als je in je eigen keuken een van de nationale gerechten van een land maakt. Vanaf je eigen eettafel uit eten in Europa. Heb je aanvullingen voor onderstaand overzicht, deel die dan vooral in het ‘comments’ blok. Zo krijgen we allemaal nog meer tips voor Europees uit eten thuis.

Lees verder

Corona en thuisblijven: tips om de tijd door te komen

Corona en thuisblijven: tips om de tijd door te komen

Reizen is niet meer mogelijk omdat letterlijk de hele wereld op slot is door de Covid-19 (corona)uitbraak. Ook het openbare leven ligt stil. Evenementen zijn afgelast, scholen, horeca en attracties hebben hun deuren gesloten. Je moet zoveel mogelijk binnenblijven en je onthouden van sociale contacten. Maar wat doe je dan om de tijd te doden?

Lees verder

Van druk, druk, druk naar even niets

Van druk, druk, druk naar even niets

Het is heerlijk om lekker bezig te zijn. Reizen te plannen en te maken. Werken, de dagelijkse dingen te doen. Maar soms wordt het allemaal wat veel omdat er meer op je bordje ligt dan je wilt. Je slaapt steeds slechter, bent overdag geïrriteerd. En nee, het is niet de overgang: je hebt het te druk, druk, druk. Dan is het verstandig om eens een keertje helemaal niets te doen. Echt niets.

Lees verder

Nederlandse televisie kijken op reis? Het kan met een VPN

Nederlandse televisie kijken op reis? Het kan met een VPN

Een VPN gebruiken voor een veilige verbinding tussen je telefoon/laptop en openbaar internet is alleen al om cybercriminaliteit tegen te gaan een goed idee. Maar wist je dat je met een VPN in het buitenland ook Nederlandse televisie en Netflix kunt kijken? Zo hoef je niets meer  te missen als je zin hebt in een filmpje of terugkijken via uitzending gemist.

Lees verder

Hoe wordt je vliegreis prettiger?

Hoe wordt je vliegreis prettiger?

De een vindt vliegen geweldig, voor de ander is het een oncomfortabele manier, tenzij je businessclass vliegt natuurlijk, om van de ene plek naar de andere te komen wanneer dat niet met trein, schip of auto kan. Wat kun je doen om de vlucht net iets prettiger te maken?

Lees verder