Win een nieuwe TE GAST IN Marokko

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Te gast in Marokko
Te gast in Marokko
De landenreeks TE GAST IN is uitgebreid met een geheel vernieuwde pocketuitgave van Marokko waarin je een kijkje krijgt achter de schermen van de Marokkaanse samenleving. Enerzijds moderniseert het land in rap tempo, anderzijds lijken veel tradities nog stevig verankerd in de samenleving. Hoe gaat de bevolking om met de nieuwe tijd? En hoe ervaar je het als reiziger? Puur op reis geeft een aantal exemplaren van deze informatieve pocket weg.

Offerfeest versus shopping mall

Tradities die breed gedragen worden zijn de viering van religieuze feestdagen zoals het Offerfeest. Wie in het najaar door Marokko reist ziet hoe de bevolking voorbereidingen treft voor wat  men in de volksmond het ‘Grote Feest’ noemt. Iedere familie slacht dan een ram en verdeelt dit onder familie, vrienden en armen. ‘s Avonds voor het feest branden overal vuurtjes en zijn jongelui druk in de weer om stukken schaap te roosteren.

Het moderne Marokko vind je in Casablanca. De Morocco Mall is met drie verdiepingen en 350 winkels het grootste en meest luxe winkelcentrum van Afrika. Onder een schelpvormig design dak bevinden zich winkels met de meest luxe internationale merken en buitenissigheden zoals een maga-aquarium, schaatsbaan en Adventure Land.  

Marrakech: waar oud en nieuw elkaar ontmoeten

MarrakechSinds koning Mohammed VI heeft beslist dat Marrakech de toegangspoort voor het toerisme naar Marokko is, wordt de stad flink gerestyled. Binnen de stadsmuren vind je opgeknapte riads, trendy restaurants, hippe boetiekjes en luxe spa’s. De modernisering betekent echter niet dat het authentieke karakter van de stad verdwijnt. Wie er oog voor heeft, ontdekt dat nog veel Merrakchi’s traditionele beroepen uitoefenen en dat er nog veel traditionele lekkernijen en gerechten te koop zijn.

Gescheiden werelden

Wie door Marokko reist merkt dat  mannen en vrouwen in gescheiden werelden leven. Mannen maken in het openbare leven overduidelijk de dienst uit terwijl vrouwen het huishouden bestieren. Toch komt er langzamerhand meer ruimte voor vrouwen buitenshuis. Als vrouwelijke toerist hoef je je niet te houden aan de gedragsregels die gelden voor moslimvrouwen, maar moet je je er wel van bewust zijn dat je vrouw bent.

Andere onderwerpen die aan bod komen in deze uitgave:

  • De Arabische lente. Hoe komt het dat deze zo rustig verloopt in Marokko?
  • Een ontmoeting met de makers van arganolie in de Soussvallei.
  • Waarom je maar beter niet op de foto kunt met een berberaapje.
  • Reisreportages.
  • Praktische informatie.

Lees ook de reportages die Puur op reis in Marokko maakte:

Wat moet je doen om een TE GAST IN Marokko te winnen?

A. Meld je, als je dat nog niet gedaan hebt, aan voor onze informatiemailing. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws, de leukste vakantiereizen en de nieuwste artikelen, reportages en prijsvragen. Aanmelden kan hier!

B. Beantwoord de volgende vragen:
1. Hoe zeg je 'dank je wel' in het Marokkaans?
2. Wanneer kwam Argana in het nieuws?


Stuur de antwoorden per email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Vermeld ook je naam en adres! Inzenden kan tot en met 10 maart 2013. Prijswinnaars krijgen automatisch bericht.

Over TE GAST IN Marokko

Pocketuitgave, 13e geheel vernieuwde druk, 2013,  80 pag.,
ISBN  978 94 6016 007 3.
Samenstelling: Nicolien Zuijdgeest. Met bijdragen van Mariette van Beek, Stefan Heger, Marije Rosing en Patricia Jacob. 
Prijs € 8,95. Verkrijgbaar in de boekhandel, buitensportzaak of direct via www.tegastin.nl

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Corona en coronamaatregelen. Het ene land wil dit, het andere dat. Reizen naar jouw favoriete vakantiebestemming is nog nooit zo lastig geweest, met al die verschillende voorwaarden rond corona. Want er zijn er nogal wat, variërend van PCR tot boosteren en een goed ingevuld gele vaccinatieboekje. Puur op reis komt met een overzicht.

Lees verder

Canada, van alles te doen in elk seizoen

Canada, van alles te doen in elk seizoen

Hou je van de prachtige kleuren van de herfst? Geniet je van ontluikend groen in de lente? Smelt je bij witte landschappen of word je vrolijk van zon en warmte? Wat je voorkeur ook is, Canada heeft het.

Lees verder

Achterhoek: topper in eigen land

Achterhoek: topper in eigen land

Vakantie in eigen land is populair als vanouds, mede door de aanhoudende discussies in het buitenland over coronamaatregelen. Met zo’n 26 miljoen aankomsten van landgenoten in logiesaccommodaties in Nederland bereikt 2021 weer het niveau van 2019, het laatste jaar voor de pandemie, aldus het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen.

Lees verder

Relaxen in een hotelkamer met eigen bubbelbad

Relaxen in een hotelkamer met eigen bubbelbad

Veel hotels hebben wellnessvoorzieningen zoals een publieke sauna, een whirlpool, bubbelbad of stoombad. Maar hoe lekker is het om je kamer niet uit te hoeven en toch te genieten van een ontspannende privé-wellnesservaring.

Lees verder

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Ben jij in de winter ook vermoeider en heb je een neerslachtig gevoel? Is futloos met grote letters boven je hoofd geschreven en is dat niet te wijten aan je gezondheid? Dan zou je wel eens last kunnen hebben van de winterblues of winterdip. En zeker nu in coronatijd hebben nog meer mensen last van negatieve gevoelens die de winterdip versterken.

Lees verder

Een vakantie vol luxe: voor het echte ‘wowgevoel’

Een vakantie vol luxe: voor het echte ‘wowgevoel’

Echt even alles kunnen loslaten, of populairder gezegd, lekker de boel de boel laten. En dan is het natuurlijk extra prettig als jouw vakantieverblijf van alle gemakken is voorzien. Gewoon, relaxen in alle luxe, zoals in het privézwembad in de voortuin. Wow!

Lees verder