Win een nieuwe TE GAST IN Marokko

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Te gast in Marokko
Te gast in Marokko
De landenreeks TE GAST IN is uitgebreid met een geheel vernieuwde pocketuitgave van Marokko waarin je een kijkje krijgt achter de schermen van de Marokkaanse samenleving. Enerzijds moderniseert het land in rap tempo, anderzijds lijken veel tradities nog stevig verankerd in de samenleving. Hoe gaat de bevolking om met de nieuwe tijd? En hoe ervaar je het als reiziger? Puur op reis geeft een aantal exemplaren van deze informatieve pocket weg.

Offerfeest versus shopping mall

Tradities die breed gedragen worden zijn de viering van religieuze feestdagen zoals het Offerfeest. Wie in het najaar door Marokko reist ziet hoe de bevolking voorbereidingen treft voor wat  men in de volksmond het ‘Grote Feest’ noemt. Iedere familie slacht dan een ram en verdeelt dit onder familie, vrienden en armen. ‘s Avonds voor het feest branden overal vuurtjes en zijn jongelui druk in de weer om stukken schaap te roosteren.

Het moderne Marokko vind je in Casablanca. De Morocco Mall is met drie verdiepingen en 350 winkels het grootste en meest luxe winkelcentrum van Afrika. Onder een schelpvormig design dak bevinden zich winkels met de meest luxe internationale merken en buitenissigheden zoals een maga-aquarium, schaatsbaan en Adventure Land.  

Marrakech: waar oud en nieuw elkaar ontmoeten

MarrakechSinds koning Mohammed VI heeft beslist dat Marrakech de toegangspoort voor het toerisme naar Marokko is, wordt de stad flink gerestyled. Binnen de stadsmuren vind je opgeknapte riads, trendy restaurants, hippe boetiekjes en luxe spa’s. De modernisering betekent echter niet dat het authentieke karakter van de stad verdwijnt. Wie er oog voor heeft, ontdekt dat nog veel Merrakchi’s traditionele beroepen uitoefenen en dat er nog veel traditionele lekkernijen en gerechten te koop zijn.

Gescheiden werelden

Wie door Marokko reist merkt dat  mannen en vrouwen in gescheiden werelden leven. Mannen maken in het openbare leven overduidelijk de dienst uit terwijl vrouwen het huishouden bestieren. Toch komt er langzamerhand meer ruimte voor vrouwen buitenshuis. Als vrouwelijke toerist hoef je je niet te houden aan de gedragsregels die gelden voor moslimvrouwen, maar moet je je er wel van bewust zijn dat je vrouw bent.

Andere onderwerpen die aan bod komen in deze uitgave:

  • De Arabische lente. Hoe komt het dat deze zo rustig verloopt in Marokko?
  • Een ontmoeting met de makers van arganolie in de Soussvallei.
  • Waarom je maar beter niet op de foto kunt met een berberaapje.
  • Reisreportages.
  • Praktische informatie.

Lees ook de reportages die Puur op reis in Marokko maakte:

Wat moet je doen om een TE GAST IN Marokko te winnen?

A. Meld je, als je dat nog niet gedaan hebt, aan voor onze informatiemailing. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws, de leukste vakantiereizen en de nieuwste artikelen, reportages en prijsvragen. Aanmelden kan hier!

B. Beantwoord de volgende vragen:
1. Hoe zeg je 'dank je wel' in het Marokkaans?
2. Wanneer kwam Argana in het nieuws?


Stuur de antwoorden per email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Vermeld ook je naam en adres! Inzenden kan tot en met 10 maart 2013. Prijswinnaars krijgen automatisch bericht.

Over TE GAST IN Marokko

Pocketuitgave, 13e geheel vernieuwde druk, 2013,  80 pag.,
ISBN  978 94 6016 007 3.
Samenstelling: Nicolien Zuijdgeest. Met bijdragen van Mariette van Beek, Stefan Heger, Marije Rosing en Patricia Jacob. 
Prijs € 8,95. Verkrijgbaar in de boekhandel, buitensportzaak of direct via www.tegastin.nl

Verzekerd van een mooi auto-avontuur

Verzekerd van een mooi auto-avontuur

Wie heeft er geen herinneringen aan een vakantie met de auto? Waarschijnlijk eerst met je ouders; daarna als jong zelfstandige op avontuur, naar het zuiden van Europa. Voor velen is de auto nog altijd het populairste vakantiemiddel, voor ver weg én dichtbij. Wellicht is het een idee om binnenkort een van de volgende routes in Duitsland, België of Luxemburg te ontdekken.

Lees verder

Groepsvakantie met Pasen? Vergeet deze 3 boekingstips niet

Groepsvakantie met Pasen? Vergeet deze 3 boekingstips niet

De paasdagen zijn een ideale periode voor een groepsvakantie. De scholen hebben vakantie en veel mensen zijn vrij van het werk, wat ervoor zorgt dat iedereen mee kan. En daar moet je natuurlijk gebruik van maken, want niets is zo belangrijk als samen zijn met de mensen om wie je geeft. Of dat nu je familie is, of een vriendengroep. Wil je lekker genieten van een groepsvakantie met Pasen? Lees de onderstaande tips om het onvergetelijk te maken.

Lees verder

Gratis dataroaming blijft nog eens 10 jaar beschikbaar in Europa

Gratis dataroaming blijft nog eens 10 jaar beschikbaar in Europa

Gebruik jij op vakantie graag je telefoon om te internetten en te bellen? Dan kun je dat ook de komende tien jaar in de Europese Unie gratis blijven doen. Sinds 2017 is er in de EU namelijk gratis dataroaming. 

Lees verder

Vakantielanden met meeste kans op verkeersongelukken

Vakantielanden met meeste kans op verkeersongelukken

Waar moet je nu het meeste oppassen in het verkeer als je in een volgepakte auto aan de vakantiereis begint? Het laatste waar je op een ritje naar de zon op zit te wachten is een verkeersongeluk. Het is niet in Italië met het soms temperamentvolle verkeer, of Spanje met zijn beruchte smalle straatjes waar de meeste ongelukken gebeuren. Uit onderzoek van Independer op basis van cijfers van Eurostat* blijkt dat Oostenrijk het Europese land is met de meeste verkeersslachtoffers. Het gaat dan om gewonden en dodelijke slachtoffers (fataal of gewond).

Lees verder

Slovenië wacht op ontdekking

Slovenië wacht op ontdekking

Slovenië is meer en meer in trek als vakantiebestemming. Toch is het nog voor veel West-Europese reizigers slechts een doorgangsland, op weg naar bijvoorbeeld Kroatië of Hongarije. Degenen die in Slovenië niet meer dan een tankstop maken, missen veel, zo ontdekten we zelf.

Lees verder

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie, weekendje weg, avondje uit. Voor dieven ideaal om hun slag te slaan in je huis. Woninginbraak heeft een grote impact op je gevoel van veiligheid. Het is niet alleen het gemis van waardevolle, en soms niet waardevolle, maar dierbare spullen, maar juist ook het idee dat vreemden binnen zijn geweest, door je kasten hebben gesnuffeld en al je persoonlijke bezittingen hebben bekeken.

Lees verder