Win een nieuwe TE GAST IN Marokko

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Te gast in Marokko
Te gast in Marokko
De landenreeks TE GAST IN is uitgebreid met een geheel vernieuwde pocketuitgave van Marokko waarin je een kijkje krijgt achter de schermen van de Marokkaanse samenleving. Enerzijds moderniseert het land in rap tempo, anderzijds lijken veel tradities nog stevig verankerd in de samenleving. Hoe gaat de bevolking om met de nieuwe tijd? En hoe ervaar je het als reiziger? Puur op reis geeft een aantal exemplaren van deze informatieve pocket weg.

Offerfeest versus shopping mall

Tradities die breed gedragen worden zijn de viering van religieuze feestdagen zoals het Offerfeest. Wie in het najaar door Marokko reist ziet hoe de bevolking voorbereidingen treft voor wat  men in de volksmond het ‘Grote Feest’ noemt. Iedere familie slacht dan een ram en verdeelt dit onder familie, vrienden en armen. ‘s Avonds voor het feest branden overal vuurtjes en zijn jongelui druk in de weer om stukken schaap te roosteren.

Het moderne Marokko vind je in Casablanca. De Morocco Mall is met drie verdiepingen en 350 winkels het grootste en meest luxe winkelcentrum van Afrika. Onder een schelpvormig design dak bevinden zich winkels met de meest luxe internationale merken en buitenissigheden zoals een maga-aquarium, schaatsbaan en Adventure Land.  

Marrakech: waar oud en nieuw elkaar ontmoeten

MarrakechSinds koning Mohammed VI heeft beslist dat Marrakech de toegangspoort voor het toerisme naar Marokko is, wordt de stad flink gerestyled. Binnen de stadsmuren vind je opgeknapte riads, trendy restaurants, hippe boetiekjes en luxe spa’s. De modernisering betekent echter niet dat het authentieke karakter van de stad verdwijnt. Wie er oog voor heeft, ontdekt dat nog veel Merrakchi’s traditionele beroepen uitoefenen en dat er nog veel traditionele lekkernijen en gerechten te koop zijn.

Gescheiden werelden

Wie door Marokko reist merkt dat  mannen en vrouwen in gescheiden werelden leven. Mannen maken in het openbare leven overduidelijk de dienst uit terwijl vrouwen het huishouden bestieren. Toch komt er langzamerhand meer ruimte voor vrouwen buitenshuis. Als vrouwelijke toerist hoef je je niet te houden aan de gedragsregels die gelden voor moslimvrouwen, maar moet je je er wel van bewust zijn dat je vrouw bent.

Andere onderwerpen die aan bod komen in deze uitgave:

  • De Arabische lente. Hoe komt het dat deze zo rustig verloopt in Marokko?
  • Een ontmoeting met de makers van arganolie in de Soussvallei.
  • Waarom je maar beter niet op de foto kunt met een berberaapje.
  • Reisreportages.
  • Praktische informatie.

Lees ook de reportages die Puur op reis in Marokko maakte:

Wat moet je doen om een TE GAST IN Marokko te winnen?

A. Meld je, als je dat nog niet gedaan hebt, aan voor onze informatiemailing. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws, de leukste vakantiereizen en de nieuwste artikelen, reportages en prijsvragen. Aanmelden kan hier!

B. Beantwoord de volgende vragen:
1. Hoe zeg je 'dank je wel' in het Marokkaans?
2. Wanneer kwam Argana in het nieuws?


Stuur de antwoorden per email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Vermeld ook je naam en adres! Inzenden kan tot en met 10 maart 2013. Prijswinnaars krijgen automatisch bericht.

Over TE GAST IN Marokko

Pocketuitgave, 13e geheel vernieuwde druk, 2013,  80 pag.,
ISBN  978 94 6016 007 3.
Samenstelling: Nicolien Zuijdgeest. Met bijdragen van Mariette van Beek, Stefan Heger, Marije Rosing en Patricia Jacob. 
Prijs € 8,95. Verkrijgbaar in de boekhandel, buitensportzaak of direct via www.tegastin.nl

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Uiteraard neem je je smartphone mee op reis en die heb je natuurlijk in een telefoonhoesje. Want wat moet je doen zonder mobiel? Je wilt immers in contact blijven met iedereen en de smartphone gebruik je vaak ook als camera. Het is wijs om vooraf bepaalde apps te downloaden.

Lees verder

Handige dingen voor op reis

Handige dingen voor op reis

Reizen is voorbereiden, het is veel meer dan het inpakken van een koffer of rugzak. Want… wat neem je precies mee? Paspoort, geld en kleding zijn wel de bekendste zaken; er zijn echter ook handige accessoires die jouw trip veel aangenamer kunnen maken. We geven wat tips en suggesties.

Lees verder

Blijf de hitte de baas: handige tips

Blijf de hitte de baas: handige tips

Tropisch warm in Nederland? Jazeker, het komt eigenlijk best vaak voor. Vorig jaar hadden we een tropische periode Ook komende week stijgen de temperaturen tot boven de 30 graden en is het hitteplan van RIVM actief. We weten allemaal dat we moeten zorgen voor afkoeling, zowel voor onszelf als voor onze huisdieren. Veel drinken is tip nummer 1. Maar wat kun je, zeker in deze coronatijd, nog meer doen?

Lees verder

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Juist in deze corona-tijd is het heel belangrijk dat (hotel)kamers goed worden schoongemaakt en gedesinfecteerd. Veel hotels en accommodaties zorgen daar goed voor, maar er zijn er ook die nogal wat steken laten vallen, zo blijkt uit recent onderzoek van Inside Edition.

Lees verder

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

De grenzen van Kroatië zijn weer geopend. Het land heeft sinds de corona-uitbraak maar weinig besmettingen: op 1 juli 2020 staat de teller op net iets meer dan 2800 gevallen. Niets staat een heerlijke vakantie in Kroatië dan ook in de weg. En zeker niet als je dat doet op een schip of boot.

Lees verder

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Door de coronacrisis kiezen veel meer mensen voor een autovakantie. Op deze manier ben je immers niet afhankelijk van vliegmaatschappijen en het openbaar vervoer en kan je gaan en staan waar je wil. Toch zijn er wel enkele dingen waar je op moet letten als je dit jaar ervoor kiest om met de auto op vakantie te gaan. Ben je bijvoorbeeld wel goed verzekerd? Wat te doen bij pech in het buitenland? En wat moet je checken voor je vertrekt?

Lees verder