Groene Reisgids MICHELIN Nederland

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Groene gids Michelin
Groene gids Michelin
Wat zijn belangrijke toeristische plekken in Nederland? En hebben die ook een ‘Michelin’ster, net zoals de restaurants? Het antwoord vind je in de Groene Reisgids MICHELIN Nederland. In deze kersverse uitgave van uitgeverij Terra Lannoo bezochten de redacteuren van de Groene Reisgidsen van Michelin opnieuw de belangrijkste toeristische plekken en bezienswaardigheden in Nederland en gaven deze de zo welbekende Michelinsterren. Puur op reis geeft een aantal exemplaren van deze bijzondere reisgids weg.
Wat is volgens Michelin in Nederland de reis waard (***) ,  een omweg waard (**) of interessant (*)? Dat lees je in de gids. De praktische sterrenbeoordeling met 1, 2 of 3 sterren geeft snel en betrouwbaar aan wat je zeker moet zien of doen. De opdeling in regio's of microregio's maakt het mogelijk om in een oogwenk de interessantste plaatsen en bezienswaardigheden in de buurt van je vakantieplek te ontdekken. Met een uitgekiende selectie van hotels en restaurants, handig geordend volgens prijsklasse: van 'doorsneeprijs' tot 'wat meer luxe' tot 'pure verwennerij'. Alle kaarten en plattegronden zijn gebaseerd op de bekende Michelincartografie.

Wat moet je doen om een Groene Reisgids MICHELIN te winnen?

Meld je, als je dat nog niet gedaan hebt, aan voor de nieuwsbrief van Puur op reis. Zo blijf je gelijk op de hoogte van het laatste nieuws en de nieuwste artikelen.
 
Beantwoord de volgende vragen:
A. Waar werd de Groene Reisgids MICHELIN Nederland gepresenteerd?
B. Waarmee kun je je koffer eenvoudig traceren?

DEZE PRIJSVRAAG IS GESLOTEN

De prijswinnaars zijn:
Raymond Brandel uit Oudenbosch
J. de Vries uit Gouda
Bas van Wenum uit Winterswijk
Jaap Molenhuis uit Nijmegen
Sylvia Kuijsten uit Tilburg
 
Direct bestellen?
Dat kan bij TerraLanno. Specificaties: De Groene Reisgids MICHELIN Nederland, prijs € 22,50, 578 pagina's, ISBN: 9789020963724.

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitsland, onze grote oosterbuur, is een bijzonder land, ook op culinair gebied. Binnen Europa kent eigenlijk ieder land zijn eigen keuken. Natuurlijk zijn er overeenkomsten, maar er bestaan ook grote verschillen, zelfs als je buren bent zoals Nederland en Duitsland. Ben jij in Duitsland op vakantie geweest en heb je hier lekkere gerechten ontdekt die je thuis ook wel zou willen maken? Lees dan snel verder.

Lees verder

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Van alle eilanden in de Balearen staat Ibiza bekend als ‘feesteiland’. Vooral het zuiden van dit Spaanse eiland heeft die reputatie. Maar Ibiza heeft ook een oosten, westen, midden en noorden. Letterlijk de andere kanten. Tijd om die te ontdekken!

Lees verder

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Meer en meer Nederlanders vieren dit jaar de zomervakantie weer in het buitenland. De belangstelling voor een verblijf in eigen land blijft weliswaar groot, maar de hang naar avontuur over de grens wordt groter en groter, zo wees onderzoek van bureau Trends & Tourism uit.

Lees verder

Droombestemming Amerika

Droombestemming Amerika

Vraag naar iemands favoriete reisbestemmingen en bijna zeker wordt Amerika genoemd. De Verenigde Staten oefenen op vakantiegangers een magische aantrekkingskracht uit, simpelweg vanwege het ongekende aanbod voor jong en oud. Hoog tijd dus om Amerika ook eens op jouw bucketlist te zetten.

Lees verder

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit? Het kan weer nu attracties, pretparken, dierentuinen en musea weer open zijn. Samen, of met familie of vrienden een dagje weg. Wat waren in 2021 populaire uitjes en zijn ook in 2022 de moeite waard. Inspiratie nodig? Lees deze zeven tips.

Lees verder

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Corona en coronamaatregelen. Het ene land wil dit, het andere dat. Reizen naar jouw favoriete vakantiebestemming is nog nooit zo lastig geweest, met al die verschillende voorwaarden rond corona. Want er zijn er nogal wat, variërend van PCR tot boosteren en een goed ingevuld gele vaccinatieboekje. Puur op reis komt met een overzicht.

Lees verder