Groene Reisgids MICHELIN Nederland

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Groene gids Michelin
Groene gids Michelin
Wat zijn belangrijke toeristische plekken in Nederland? En hebben die ook een ‘Michelin’ster, net zoals de restaurants? Het antwoord vind je in de Groene Reisgids MICHELIN Nederland. In deze kersverse uitgave van uitgeverij Terra Lannoo bezochten de redacteuren van de Groene Reisgidsen van Michelin opnieuw de belangrijkste toeristische plekken en bezienswaardigheden in Nederland en gaven deze de zo welbekende Michelinsterren. Puur op reis geeft een aantal exemplaren van deze bijzondere reisgids weg.
Wat is volgens Michelin in Nederland de reis waard (***) ,  een omweg waard (**) of interessant (*)? Dat lees je in de gids. De praktische sterrenbeoordeling met 1, 2 of 3 sterren geeft snel en betrouwbaar aan wat je zeker moet zien of doen. De opdeling in regio's of microregio's maakt het mogelijk om in een oogwenk de interessantste plaatsen en bezienswaardigheden in de buurt van je vakantieplek te ontdekken. Met een uitgekiende selectie van hotels en restaurants, handig geordend volgens prijsklasse: van 'doorsneeprijs' tot 'wat meer luxe' tot 'pure verwennerij'. Alle kaarten en plattegronden zijn gebaseerd op de bekende Michelincartografie.

Wat moet je doen om een Groene Reisgids MICHELIN te winnen?

Meld je, als je dat nog niet gedaan hebt, aan voor de nieuwsbrief van Puur op reis. Zo blijf je gelijk op de hoogte van het laatste nieuws en de nieuwste artikelen.
 
Beantwoord de volgende vragen:
A. Waar werd de Groene Reisgids MICHELIN Nederland gepresenteerd?
B. Waarmee kun je je koffer eenvoudig traceren?

DEZE PRIJSVRAAG IS GESLOTEN

De prijswinnaars zijn:
Raymond Brandel uit Oudenbosch
J. de Vries uit Gouda
Bas van Wenum uit Winterswijk
Jaap Molenhuis uit Nijmegen
Sylvia Kuijsten uit Tilburg
 
Direct bestellen?
Dat kan bij TerraLanno. Specificaties: De Groene Reisgids MICHELIN Nederland, prijs € 22,50, 578 pagina's, ISBN: 9789020963724.

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Uiteraard neem je je smartphone mee op reis en die heb je natuurlijk in een telefoonhoesje. Want wat moet je doen zonder mobiel? Je wilt immers in contact blijven met iedereen en de smartphone gebruik je vaak ook als camera. Het is wijs om vooraf bepaalde apps te downloaden.

Lees verder

Handige dingen voor op reis

Handige dingen voor op reis

Reizen is voorbereiden, het is veel meer dan het inpakken van een koffer of rugzak. Want… wat neem je precies mee? Paspoort, geld en kleding zijn wel de bekendste zaken; er zijn echter ook handige accessoires die jouw trip veel aangenamer kunnen maken. We geven wat tips en suggesties.

Lees verder

Blijf de hitte de baas: handige tips

Blijf de hitte de baas: handige tips

Tropisch warm in Nederland? Jazeker, het komt eigenlijk best vaak voor. Vorig jaar hadden we een tropische periode Ook komende week stijgen de temperaturen tot boven de 30 graden en is het hitteplan van RIVM actief. We weten allemaal dat we moeten zorgen voor afkoeling, zowel voor onszelf als voor onze huisdieren. Veel drinken is tip nummer 1. Maar wat kun je, zeker in deze coronatijd, nog meer doen?

Lees verder

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Juist in deze corona-tijd is het heel belangrijk dat (hotel)kamers goed worden schoongemaakt en gedesinfecteerd. Veel hotels en accommodaties zorgen daar goed voor, maar er zijn er ook die nogal wat steken laten vallen, zo blijkt uit recent onderzoek van Inside Edition.

Lees verder

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

De grenzen van Kroatië zijn weer geopend. Het land heeft sinds de corona-uitbraak maar weinig besmettingen: op 1 juli 2020 staat de teller op net iets meer dan 2800 gevallen. Niets staat een heerlijke vakantie in Kroatië dan ook in de weg. En zeker niet als je dat doet op een schip of boot.

Lees verder

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Door de coronacrisis kiezen veel meer mensen voor een autovakantie. Op deze manier ben je immers niet afhankelijk van vliegmaatschappijen en het openbaar vervoer en kan je gaan en staan waar je wil. Toch zijn er wel enkele dingen waar je op moet letten als je dit jaar ervoor kiest om met de auto op vakantie te gaan. Ben je bijvoorbeeld wel goed verzekerd? Wat te doen bij pech in het buitenland? En wat moet je checken voor je vertrekt?

Lees verder