Win een boek over blijvend geluk

4.5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
geluk in Zuid-Korea
Een van de foto's uit het boek over blijvend geluk©Barbara Zitwer

Geluk... wat 'Hygge' is voor Denemarken en 'Ikigai' voor Japan, is 'Haengbog' voor Zuid-Korea. En the Korean Wave zal waarschijnlijk niet veel mensen ontgaan zijn; van literatuur, films en keramiek tot restaurantjes en K-pop. Zuid-Korea is het land waar de mensen samen eten, familie belangrijk is, de natuur wordt omarmd en schoonheid een groot goed is.

Een plek waar de mensen de tijd nemen voor elkaar en streven naar haengbog, blijvend geluk. Barbara J. Zitwer (auteur & literair agent voor voornamelijk Koreaanse auteurs) werd op slag verliefd op Zuid-Korea en geeft ons een bijzonder persoonlijke kijk in de Koraanse cultuur. Ze neemt je mee van Seoul tot Jindo-eiland en van tafels vol traditionele gerechten naar de verstilling van eeuwenoude tempels. Na elk hoofdstuk kan je zelf de keuken in duiken, met de Koreaanse recepten. En ze sluit elk hoofdstuk af met concrete handreikingen: de Zuid-Koreaanse wijsheden om gelukkig te worden én te blijven. Voeg een vleugje Zuid-Korea toe aan jouw westerse leven en voel jezelf wat gelukkiger.

Wat vind je in het boek?

Uitgever Martine Koelemeijer van mo'media ontwikkelde het boekconcept samen met Barbara en vormgever Jelle F. Post en mo'media mag het als eerste uitgever in de wereld publiceren. Amerika, Canada, Groot-Brittannië en Italië volgen in mei 2023. 

  • Met traditionele recepten van Koreaanse vrienden, gefotografeerd door Tal Maes. (De recepten mogen overgenomen worden voor publicatie);
  • 11 hoofdstukken met o.a. de thema's: cultuur, familie, eten, natuur, wellness, thuis, begroetingen en communicatie en blijvend geluk;
  • Elk hoofdstuk sluit af met de praktische handreikingen voor heangbog = blijvend geluk;
  • Verkocht aan Groot-Brittannië, USA en Canada (Shortbooks) en Italië (Giunti);
  • Met prachtige privéfoto's van de auteur;
  • Met een oogstrelende vormgeving waarin prijswinnend designer Jelle F. Post de Koreaanse touch goed weet te vangen.

Win het boek over blijvend geluk

De prijs voor 248 pagina's geluk is € 22,50. In samenwerking met mo'media geeft Puur op reis twee boeken weg. Fijn om zelf te hebben of als kerstcadeautje voor iemand die wel wat geluk kan gebruiken.

Wat moet je doen?

Beantwoord de volgende vraag: waar vind je ondergrondse kerstmarkten? Tip: bekijk dit artikel voor het antwoord.

Stuur het antwoord naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en vergeet niet je naam en adres te vermelden. Meedoen kan tot en met 20 december 2022. Je gegevens worden alleen gebruikt voor deze prijsvraag en na afloop vernietigd. De prijswinnaars krijgen bericht van mo'media. Over de uitslag kan niet worden gecorrenspondeerd.

Tips voor een lange auto- of vliegreis

Tips voor een lange auto- of vliegreis

De meeste mensen zien op tegen een lange(re) vlieg- of autoreis. Natuurlijk is het vooruitzicht van vakantie heerlijk, maar je wilt zo uitgerust mogelijk aankomen. En zeker als je economy vliegt zijn de stoelen krap, is de zitting dun en kun je amper achterover met de rugleuning. Ook in de auto kunnen stoelen oncomfortabel worden als je er langere tijd in moet zitten. We geven wat tips voor een lange auto- of vliegreis. 

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: negen tips

Kerstmarkten in Europa: negen tips

Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

Noorderlicht: dit natuurfenomeen met je eigen ogen zien staat bij veel mensen op hun verlanglijstje. Maar waar kun je nu het beste het noorderlicht zien. Wordt het Zweden? Of toch IJsland? We geven je vijf mooie plekken, die overigens ook zonder het noorderlicht zeer de moeite waard zijn

Lees verder

Met de elektrische auto op weg naar Frankrijk

Met de elektrische auto op weg naar Frankrijk

Nederland telt inmiddels 3,4 miljoen E-bikes en 350.000 elektrische auto’s. Prettige vervoermiddelen, al kunnen de actieradius en het laden nog wel dingetjes zijn. Puur op reis trekt voor het eerst met een elektrische auto van Nederland naar het zuiden van Frankrijk. Een verslag van onthaasten 2.0, dat kunnen we alvast voorspellen.

Lees verder

Tips om korte en langere vliegreizen aangenamer te maken

Tips om korte en langere vliegreizen aangenamer te maken

Wat zou het heerlijk zijn om altijd businessclass of eersteklas te vliegen. Zeker op langere vluchten is dat zoveel comfortabeler dan in economy class. Helaas hangt daar ook een behoorlijk prijskaartje aan. En niet iedereen kan, of wil, zich dat extra bedrag veroorloven. Toch kun je ook voor minder geld je een aantal dingen doen om de vliegreis ook in economy een stuk aangenamer te maken.Trouwens, deze tips zijn ook zeer bruikbaar voor langere auto- bus- of treinreizen.

Lees verder

Afrikaanse kunst in het Afrika Museum

Afrikaanse kunst in het Afrika Museum
Adrikaanse kunst: met de tentoonstelling In Schitterend Licht geeft het Afrika Museum in Berg en Dal een platform aan hedendaagse kunst uit Afrika. De tentoonstelling vormt een dynamische dialoog tussen heden en het recente verleden en viert de rijkdom en diversiteit van Afrikaanse kunst en de verspreiding daarvan. 

Lees verder