Win een boek over blijvend geluk

4.5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
geluk in Zuid-Korea
Een van de foto's uit het boek over blijvend geluk©Barbara Zitwer

Geluk... wat 'Hygge' is voor Denemarken en 'Ikigai' voor Japan, is 'Haengbog' voor Zuid-Korea. En the Korean Wave zal waarschijnlijk niet veel mensen ontgaan zijn; van literatuur, films en keramiek tot restaurantjes en K-pop. Zuid-Korea is het land waar de mensen samen eten, familie belangrijk is, de natuur wordt omarmd en schoonheid een groot goed is.

Een plek waar de mensen de tijd nemen voor elkaar en streven naar haengbog, blijvend geluk. Barbara J. Zitwer (auteur & literair agent voor voornamelijk Koreaanse auteurs) werd op slag verliefd op Zuid-Korea en geeft ons een bijzonder persoonlijke kijk in de Koraanse cultuur. Ze neemt je mee van Seoul tot Jindo-eiland en van tafels vol traditionele gerechten naar de verstilling van eeuwenoude tempels. Na elk hoofdstuk kan je zelf de keuken in duiken, met de Koreaanse recepten. En ze sluit elk hoofdstuk af met concrete handreikingen: de Zuid-Koreaanse wijsheden om gelukkig te worden én te blijven. Voeg een vleugje Zuid-Korea toe aan jouw westerse leven en voel jezelf wat gelukkiger.

Wat vind je in het boek?

Uitgever Martine Koelemeijer van mo'media ontwikkelde het boekconcept samen met Barbara en vormgever Jelle F. Post en mo'media mag het als eerste uitgever in de wereld publiceren. Amerika, Canada, Groot-Brittannië en Italië volgen in mei 2023. 

  • Met traditionele recepten van Koreaanse vrienden, gefotografeerd door Tal Maes. (De recepten mogen overgenomen worden voor publicatie);
  • 11 hoofdstukken met o.a. de thema's: cultuur, familie, eten, natuur, wellness, thuis, begroetingen en communicatie en blijvend geluk;
  • Elk hoofdstuk sluit af met de praktische handreikingen voor heangbog = blijvend geluk;
  • Verkocht aan Groot-Brittannië, USA en Canada (Shortbooks) en Italië (Giunti);
  • Met prachtige privéfoto's van de auteur;
  • Met een oogstrelende vormgeving waarin prijswinnend designer Jelle F. Post de Koreaanse touch goed weet te vangen.

Win het boek over blijvend geluk

De prijs voor 248 pagina's geluk is € 22,50. In samenwerking met mo'media geeft Puur op reis twee boeken weg. Fijn om zelf te hebben of als kerstcadeautje voor iemand die wel wat geluk kan gebruiken.

Wat moet je doen?

Beantwoord de volgende vraag: waar vind je ondergrondse kerstmarkten? Tip: bekijk dit artikel voor het antwoord.

Stuur het antwoord naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en vergeet niet je naam en adres te vermelden. Meedoen kan tot en met 20 december 2022. Je gegevens worden alleen gebruikt voor deze prijsvraag en na afloop vernietigd. De prijswinnaars krijgen bericht van mo'media. Over de uitslag kan niet worden gecorrenspondeerd.

De mooiste fietsroutes in Slovenië

De mooiste fietsroutes in Slovenië

Of je nu een relaxte fietstocht wilt maken, of wel van een beetje uitdaging houdt, in Slovenië kun je altijd een passende fietstocht vinden. Van schilderachtige hoogten in centraal Slovenië, een rit door heuvelachtige landschappen of een tocht door uitgestrekte bossen, in combinatie met het mediterrane klimaat vormen de afwisselende landschappen van het  landde ideale mix voor een fietsvakantie. We tippen de volgende fietsroutes.

Lees verder

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Er zijn erg veel mooie steden te ontdekken in Europa, die een prima bestemming zouden zijn voor een stedentrip. Bezoek de meest indrukwekkende bezienswaardigheden, van historische monumenten tot moderne architectuur. Vliegen kan vanaf verschillende luchthavens, waaronder Rotterdam Airport. Deze luchthaven is compact en daardoor een fijne start voor jouw vliegreis. We vertellen we je in dit artikel meer over stedentrips maken vanaf Rotterdam Airport.

Lees verder

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Ga je naar Rome dan stap je letterlijk terug in de geschiedenis. Rome is geplaveid met historische gebouwen en plekken. Natuurlijk kun je niet om het Colosseum heen, maar het politieke, religieuze en commerciële centrum van het oude Rome mag je ook niet missen: het Forum Romanum. Stap het Forum Romanum binnen en je wandelt terug naar de tijd van keizers, gladiatoren en politieke intriges.  In dit artikel nemen we je mee op een virtuele reis door dit iconische historische complex, en geven we handige tips voor een onvergetelijk bezoek.

Lees verder

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Eind maart verspreiden we een speciale Vakantie Special onder de abonnees van onze nieuwsbrief. Voor de snelle beslissers hebben wij nog beperkte advertentieruimte. Adverteren kan in de vorm van een banner, een aanbieding of een advertorial waarin een accommodatie, bestemming of reis wordt uitgelicht. Maar de Vakantie Special heeft meer!

Lees verder

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Dit jaar is een extra feestelijk jaar voor Keukenhof: het bloemenpark in Lisse viert in 2024 haar 75-jarig bestaan. Reden voor een feestje en door mee te doen aan onze prijsvraag kun je entreekaarten winnen om dit feestje mee te maken.

Lees verder

Kampeertips voor beginners

Kampeertips voor beginners

Of je nu jong of oud bent, kiest voor een tent of een luxe ingerichte sta-caravan op een camping of vakantiepark, als je voor het eerst gaat kamperen zul je vast iets hebben aan deze kampeertips. Kamperen geeft veel mensen het gevoel van vrijheid. Kamperen is een heel andere beleving dan een hotelkamer of appartement. Je kunt de serene rust van de natuur opzoeken en toch de nabijheid van een stad of leuke toeristische attracties.Heb je zelf kampeertips? Dan kun je andere beginnend kampeerders helpen door deze te delen.

Lees verder