Win een boek over blijvend geluk

4.5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
geluk in Zuid-Korea
Een van de foto's uit het boek over blijvend geluk©Barbara Zitwer

Geluk... wat 'Hygge' is voor Denemarken en 'Ikigai' voor Japan, is 'Haengbog' voor Zuid-Korea. En the Korean Wave zal waarschijnlijk niet veel mensen ontgaan zijn; van literatuur, films en keramiek tot restaurantjes en K-pop. Zuid-Korea is het land waar de mensen samen eten, familie belangrijk is, de natuur wordt omarmd en schoonheid een groot goed is.

Een plek waar de mensen de tijd nemen voor elkaar en streven naar haengbog, blijvend geluk. Barbara J. Zitwer (auteur & literair agent voor voornamelijk Koreaanse auteurs) werd op slag verliefd op Zuid-Korea en geeft ons een bijzonder persoonlijke kijk in de Koraanse cultuur. Ze neemt je mee van Seoul tot Jindo-eiland en van tafels vol traditionele gerechten naar de verstilling van eeuwenoude tempels. Na elk hoofdstuk kan je zelf de keuken in duiken, met de Koreaanse recepten. En ze sluit elk hoofdstuk af met concrete handreikingen: de Zuid-Koreaanse wijsheden om gelukkig te worden én te blijven. Voeg een vleugje Zuid-Korea toe aan jouw westerse leven en voel jezelf wat gelukkiger.

Wat vind je in het boek?

Uitgever Martine Koelemeijer van mo'media ontwikkelde het boekconcept samen met Barbara en vormgever Jelle F. Post en mo'media mag het als eerste uitgever in de wereld publiceren. Amerika, Canada, Groot-Brittannië en Italië volgen in mei 2023. 

  • Met traditionele recepten van Koreaanse vrienden, gefotografeerd door Tal Maes. (De recepten mogen overgenomen worden voor publicatie);
  • 11 hoofdstukken met o.a. de thema's: cultuur, familie, eten, natuur, wellness, thuis, begroetingen en communicatie en blijvend geluk;
  • Elk hoofdstuk sluit af met de praktische handreikingen voor heangbog = blijvend geluk;
  • Verkocht aan Groot-Brittannië, USA en Canada (Shortbooks) en Italië (Giunti);
  • Met prachtige privéfoto's van de auteur;
  • Met een oogstrelende vormgeving waarin prijswinnend designer Jelle F. Post de Koreaanse touch goed weet te vangen.

Win het boek over blijvend geluk

De prijs voor 248 pagina's geluk is € 22,50. In samenwerking met mo'media geeft Puur op reis twee boeken weg. Fijn om zelf te hebben of als kerstcadeautje voor iemand die wel wat geluk kan gebruiken.

Wat moet je doen?

Beantwoord de volgende vraag: waar vind je ondergrondse kerstmarkten? Tip: bekijk dit artikel voor het antwoord.

Stuur het antwoord naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en vergeet niet je naam en adres te vermelden. Meedoen kan tot en met 20 december 2022. Je gegevens worden alleen gebruikt voor deze prijsvraag en na afloop vernietigd. De prijswinnaars krijgen bericht van mo'media. Over de uitslag kan niet worden gecorrenspondeerd.

Ontdek de andere kant van de wereld in Australië en Nieuw-Zeeland

Ontdek de andere kant van de wereld in Australië en Nieuw-Zeeland

Breng een bezoek aan de andere kant van de wereld, door een reis naar Australië of Nieuw-Zeeland te boeken. Beide landen hebben je ontzettend veel te bieden op het gebied van natuur en cultuur. Daarbij hoef je niet bang te zijn dat je er niet kunt ontspannen na een drukke periode op het werk of tijdens je studie; beide landen beschikken over tal van fraaie stranden. In dit artikel lees je meer over wat het reizen naar Australië en Nieuw-Zeeland zo de moeite waard maakt.

Lees verder

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Voor veel mensen is een hotelkamer vooral om in te slapen. Zeker bij een stedentrip of weekendje weg is de overnachting vaak ondergeschikt aan de bestemming. Maar een fijn hotel, luxe kamer en een heerlijk bed dragen zeker bij aan het plezier van het nachtje of weekendje weg. En dat hoeft echt niet duur te zijn.

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: zeven tips

Kerstmarkten in Europa: zeven tips
Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder

De vele voordelen van een vakantiehuis

De vele voordelen van een vakantiehuis

Nederlanders gaan steeds vaker op vakantie in eigen land of in een van onze buurlanden. Dichtbij en duurzaam zijn hierbij de sleutelwoorden, al spelen ook luxe en ligging duidelijk mee. Daarbij kiezen steeds meer mensen voor het gemak van een vakantiehuis op een vakantiepark.

Lees verder

Welke fietsendrager heb je nodig op vakantie?

Welke fietsendrager heb je nodig op vakantie?

Wil je graag je eigen fiets meenemen op vakantie met de auto? Dan kun je het beste een fietsendrager aanschaffen en monteren. Met een fietsendrager kun je namelijk alle kanten op. Zeker als je veel met de auto onderweg bent voor langere tijd of voor een vakantie, is een fietsdrager de ideale manier om je fiets mee te nemen. Toch is niet iedere fietsendrager geschikt voor elke fiets of elke auto. Daarom in dit artikel tips om de juiste fietsendrager te kiezen.

Lees verder

Volop genieten in luxe en natuur

Volop genieten in luxe en natuur

Hoe is het om vakantie te vieren in een huisje op een recreatiepark? Het antwoord daarop kun je niet zo een, twee, drie geven. Het hangt er namelijk nogal vanaf welk park je kiest. Zelf hou ik van parken die niet ‘standaard’ zijn. Waar je verdwaalt in de eindeloze rij dezelfde huisjes. Wat ik wel wil is een park waar luxe en natuur wel standaard zijn. Op naar Limburg dus…

Lees verder