Het noorderlicht, te zien op...

5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

NoorderlichtHet noorderlicht zien... een van de dingen die bij veel mensen op hun 'bucketlist' staat. Ook Puur op reis heeft het noorderlicht nog niet met eigen ogen mogen aanschouwen. De gelukkigen die dat wel hebben gedaan vergeten het hun hele leven lang niet meer. 'Pure magie', zo vertellen ze. Voor wie het noorderlicht alvast thuis wil zien, of als herinnering aan dit prachtige natuurverschijnsel is er nu een webshop waar je van alles kunt kopen mét het noorderlicht. Puur op reis geeft drie prachtige 'lichtpuntjes' weg.


Webshop ziet het licht...

De Nederlander Arne ter Mors en zijn Grieks-Duitse partner Susanne Kirchberger zijn woonachtig in het Noorse Tromso, ook wel 'city of the northern lights' genoemd. Ze geven al jaren trainingen over dit unieke natuurverschijnsel en gaan als gids met gasten op 'jacht' naar het noorderlicht. Daarnaast ontwerpt én verkoopt het stel allerlei noorderlicht producten aan musea, (ijs)hotels en souvenirshops in Noord-Noorwegen, Noord-Zweden en Fins Lapland. Deze producten zijn nu eindelijk voor iedereen toegankelijk via de webshop. 
Bijzonder is dat het stel samenwerkt met lokale fotografen. Op deze manier zijn de afbeeldingen op de producten heel herkenbaar voor iedereen die in en rondom Tromso is geweest. Alles wordt gemakkelijk en klein verpakt en verstuurd vanuit een verzendhuis in Nederland, dus aflevering binnen 24 uur. Elk jaar worden er nieuwe items aan de webshop toegevoegd.

Licht en nog eens licht

Candle in a glasVia de webshop northernlighshop.nl kun je allerlei originele cadeaus kopen (voor jezelf of voor een ander) die stuk voor stuk geïnspireerd zijn op het noorderlicht. Neem bijvoorbeeld 'a candle in a wine glass' waarmee je je eigen kaarsenstandaard maakt. Het enige dat je nodig hebt, is een waxinelichtje, een wijnglas en... 'a candle in a wine glass'. Deze brandveilige strook met noorderlicht afbeeldingen plaats je eenvoudig op het wijnglas. In een handomdraai creëer je dan een sfeervol lichtje waarbij het noorderlicht zich goed laat zien zodra het kaarsje wordt aangestoken. Leuk voor binnen én buiten! 

Win een 'candle in a wine glass strook'

Puur op reis geeft 3 van deze vlammende lichtstroken weg.

Wat moet je daarvoor doen?

A. Meld je, als je dat nog niet gedaan hebt, aan voor onze nieuwsbrief. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws, de leukste vakantiereizen en de nieuwste artikelen, reportages en prijsvragen.
Een like van onze Facebookpagina vinden we trouwens ook leuk! 

B. Geef antwoord op de volgende vragen:
1. Hoe centimeter hoog is de 'candle in a wine glasstrook? Tip: kijk hier voor de oplossing.

2. Welke visschotel vond Madeleine nét iets te overheersend smaken? Kijk hier voor het antwoord.

Stuur de goede oplossingen, vóór 31 december 2014 per email naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Op dit artikel kun je niet (meer) reageren.

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie, weekendje weg, avondje uit. Voor dieven ideaal om hun slag te slaan in je huis. Woninginbraak heeft een grote impact op je gevoel van veiligheid. Het is niet alleen het gemis van waardevolle, en soms niet waardevolle, maar dierbare spullen, maar juist ook het idee dat vreemden binnen zijn geweest, door je kasten hebben gesnuffeld en al je persoonlijke bezittingen hebben bekeken.

Lees verder

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitsland, onze grote oosterbuur, is een bijzonder land, ook op culinair gebied. Binnen Europa kent eigenlijk ieder land zijn eigen keuken. Natuurlijk zijn er overeenkomsten, maar er bestaan ook grote verschillen, zelfs als je buren bent zoals Nederland en Duitsland. Ben jij in Duitsland op vakantie geweest en heb je hier lekkere gerechten ontdekt die je thuis ook wel zou willen maken? Lees dan snel verder.

Lees verder

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Van alle eilanden in de Balearen staat Ibiza bekend als ‘feesteiland’. Vooral het zuiden van dit Spaanse eiland heeft die reputatie. Maar Ibiza heeft ook een oosten, westen, midden en noorden. Letterlijk de andere kanten. Tijd om die te ontdekken!

Lees verder

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Meer en meer Nederlanders vieren dit jaar de zomervakantie weer in het buitenland. De belangstelling voor een verblijf in eigen land blijft weliswaar groot, maar de hang naar avontuur over de grens wordt groter en groter, zo wees onderzoek van bureau Trends & Tourism uit.

Lees verder

Droombestemming Amerika

Droombestemming Amerika

Vraag naar iemands favoriete reisbestemmingen en bijna zeker wordt Amerika genoemd. De Verenigde Staten oefenen op vakantiegangers een magische aantrekkingskracht uit, simpelweg vanwege het ongekende aanbod voor jong en oud. Hoog tijd dus om Amerika ook eens op jouw bucketlist te zetten.

Lees verder

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit? Het kan weer nu attracties, pretparken, dierentuinen en musea weer open zijn. Samen, of met familie of vrienden een dagje weg. Wat waren in 2021 populaire uitjes en zijn ook in 2022 de moeite waard. Inspiratie nodig? Lees deze zeven tips.

Lees verder