Het noorderlicht, te zien op...

5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

NoorderlichtHet noorderlicht zien... een van de dingen die bij veel mensen op hun 'bucketlist' staat. Ook Puur op reis heeft het noorderlicht nog niet met eigen ogen mogen aanschouwen. De gelukkigen die dat wel hebben gedaan vergeten het hun hele leven lang niet meer. 'Pure magie', zo vertellen ze. Voor wie het noorderlicht alvast thuis wil zien, of als herinnering aan dit prachtige natuurverschijnsel is er nu een webshop waar je van alles kunt kopen mét het noorderlicht. Puur op reis geeft drie prachtige 'lichtpuntjes' weg.


Webshop ziet het licht...

De Nederlander Arne ter Mors en zijn Grieks-Duitse partner Susanne Kirchberger zijn woonachtig in het Noorse Tromso, ook wel 'city of the northern lights' genoemd. Ze geven al jaren trainingen over dit unieke natuurverschijnsel en gaan als gids met gasten op 'jacht' naar het noorderlicht. Daarnaast ontwerpt én verkoopt het stel allerlei noorderlicht producten aan musea, (ijs)hotels en souvenirshops in Noord-Noorwegen, Noord-Zweden en Fins Lapland. Deze producten zijn nu eindelijk voor iedereen toegankelijk via de webshop. 
Bijzonder is dat het stel samenwerkt met lokale fotografen. Op deze manier zijn de afbeeldingen op de producten heel herkenbaar voor iedereen die in en rondom Tromso is geweest. Alles wordt gemakkelijk en klein verpakt en verstuurd vanuit een verzendhuis in Nederland, dus aflevering binnen 24 uur. Elk jaar worden er nieuwe items aan de webshop toegevoegd.

Licht en nog eens licht

Candle in a glasVia de webshop northernlighshop.nl kun je allerlei originele cadeaus kopen (voor jezelf of voor een ander) die stuk voor stuk geïnspireerd zijn op het noorderlicht. Neem bijvoorbeeld 'a candle in a wine glass' waarmee je je eigen kaarsenstandaard maakt. Het enige dat je nodig hebt, is een waxinelichtje, een wijnglas en... 'a candle in a wine glass'. Deze brandveilige strook met noorderlicht afbeeldingen plaats je eenvoudig op het wijnglas. In een handomdraai creëer je dan een sfeervol lichtje waarbij het noorderlicht zich goed laat zien zodra het kaarsje wordt aangestoken. Leuk voor binnen én buiten! 

Win een 'candle in a wine glass strook'

Puur op reis geeft 3 van deze vlammende lichtstroken weg.

Wat moet je daarvoor doen?

A. Meld je, als je dat nog niet gedaan hebt, aan voor onze nieuwsbrief. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws, de leukste vakantiereizen en de nieuwste artikelen, reportages en prijsvragen.
Een like van onze Facebookpagina vinden we trouwens ook leuk! 

B. Geef antwoord op de volgende vragen:
1. Hoe centimeter hoog is de 'candle in a wine glasstrook? Tip: kijk hier voor de oplossing.

2. Welke visschotel vond Madeleine nét iets te overheersend smaken? Kijk hier voor het antwoord.

Stuur de goede oplossingen, vóór 31 december 2014 per email naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Op dit artikel kun je niet (meer) reageren.

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Uiteraard neem je je smartphone mee op reis en die heb je natuurlijk in een telefoonhoesje. Want wat moet je doen zonder mobiel? Je wilt immers in contact blijven met iedereen en de smartphone gebruik je vaak ook als camera. Het is wijs om vooraf bepaalde apps te downloaden.

Lees verder

Handige dingen voor op reis

Handige dingen voor op reis

Reizen is voorbereiden, het is veel meer dan het inpakken van een koffer of rugzak. Want… wat neem je precies mee? Paspoort, geld en kleding zijn wel de bekendste zaken; er zijn echter ook handige accessoires die jouw trip veel aangenamer kunnen maken. We geven wat tips en suggesties.

Lees verder

Blijf de hitte de baas: handige tips

Blijf de hitte de baas: handige tips

Tropisch warm in Nederland? Jazeker, het komt eigenlijk best vaak voor. Vorig jaar hadden we een tropische periode Ook komende week stijgen de temperaturen tot boven de 30 graden en is het hitteplan van RIVM actief. We weten allemaal dat we moeten zorgen voor afkoeling, zowel voor onszelf als voor onze huisdieren. Veel drinken is tip nummer 1. Maar wat kun je, zeker in deze coronatijd, nog meer doen?

Lees verder

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Juist in deze corona-tijd is het heel belangrijk dat (hotel)kamers goed worden schoongemaakt en gedesinfecteerd. Veel hotels en accommodaties zorgen daar goed voor, maar er zijn er ook die nogal wat steken laten vallen, zo blijkt uit recent onderzoek van Inside Edition.

Lees verder

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

De grenzen van Kroatië zijn weer geopend. Het land heeft sinds de corona-uitbraak maar weinig besmettingen: op 1 juli 2020 staat de teller op net iets meer dan 2800 gevallen. Niets staat een heerlijke vakantie in Kroatië dan ook in de weg. En zeker niet als je dat doet op een schip of boot.

Lees verder

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Door de coronacrisis kiezen veel meer mensen voor een autovakantie. Op deze manier ben je immers niet afhankelijk van vliegmaatschappijen en het openbaar vervoer en kan je gaan en staan waar je wil. Toch zijn er wel enkele dingen waar je op moet letten als je dit jaar ervoor kiest om met de auto op vakantie te gaan. Ben je bijvoorbeeld wel goed verzekerd? Wat te doen bij pech in het buitenland? En wat moet je checken voor je vertrekt?

Lees verder