Win een TE GAST IN Myanmar

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Cover Te gast in Myanmar
Te Gast in Myanmar
Vers van de pers is de reisgids TE GAST IN Myanmar. Het land, waar de tijd bevroren lijkt, wordt steeds populairder bij reizigers die nieuwsgierig zijn naar de  weelderige landschappen, talloze tempels  en kleurrijke etnische minderheden. In de nieuwste reisgids van TE GAST IN lees je alles over dit mysterieuze land en krijg je handige reisinformatie en boekentips. Doe mee met de prijsvraag en win een exemplaar van een TE GAST IN Myanmar. 

 
Myanmar 'mag weer'

Sinds er politieke hervormingen hebben plaatsgevonden is de internationale opinie omgeslagen en is het ‘politiek correct’ om Myanmar te bezoeken. Wat het land zo aantrekkelijk maakt is  dat het alledaagse leven nog zo authentiek is. Op straat lopen de meeste mannen in een longyi en dragen vrouwen een hta-mein. Langs de kant van de weg vind je eetstalletjes met alle soorten streetfood, waaronder mohinga, een populaire noedelsoep. Op de markt schuren vrouwen met een bast over een steen en maken thanaka, een dikke gele make-up die ze op hun gezicht smeren. Oudere vrouwen roken stoer een cheroot (sigaar) en hebben rode tanden van het betel kauwen.

Hartelijk onthaal

Buitenlandse bezoekers kunnen in Myanmar doorgaans rekenen op een hartelijk onthaal. Birmezen maken je maar al te graag deelgenoot van hun alledaagse bezigheden. Je hoeft maar een tempel te betreden om te kunnen zien hoe intens de Birmezen hun religie beleven. Astrologen voorspellen met alle plezier de toekomst en adviseren wat de beste dag is voor je zakentransactie of bruiloft. In het theehuis vloeit de thee overdadig en kun je genieten van de lekkerste baksels in viervoud.         

Help mee olifanten verzorgen

Wie Myanmar  bezoekt treedt in de voetsporen van de VOC die in de 17deeeuw bijna vijftig jaar zaken deed met de koningen van de Pegu, zoals het land destijds heette. De VOC had in de zeventiende eeuw maar liefst drie handelsposten in Birma. Vandaag de dag timmeren in de buurt van Kalaw enkele Birmese pioniers aan de weg om duurzaam toerisme te stimuleren. Zonder medewerking van de overheid zijn ze een opvangkamp voor zieke en bejaarde olifanten gestart. Als toerist kun je een handje helpen met de verzorging van deze dikhuiden.

Wat moet je doen om een exemplaar van TE GAST IN Myanmar te winnen?

A. Like ons op Facebook 
B. Beantwoord de volgende vragen:

1. Wat vind je in elke uitgave van TE GAST IN?
2. Hoeveel reportages over
Finland staan er op Puur op reis?

Stuur de goede oplossingen vóór 31 oktober 2013 per email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Prijswinnaars krijgen automatisch bericht.

Ontwikkelingen

Behalve achtergrondverhalen bevat deze uitgave reisreportages. Je leest over de toeristische ontwikkelingen in de tempelstad Bagan. Komt bij het Inlemeer, waar de de Pa-O woont, een etnische minderheid die tot de jaren negentig in opstand was tegen het toenmalige regime. Nabij het zuidelijk gelegen Mawlamyine ontdek je het beroemde meditatieklooster van Pa-Auk. En in Yangon geniet je van het Waterfestival, een megaspektakel waarbij alles en iedereen drijfnat wordt gespoten. 

Informatie
TE GAST IN Myanmar, 1stedruk september 2013, ISBN 978 94 6016 042 4. Prijs € 8,95.
Uitgave: Informatie Verre Reizen te Nijmegen
Verkrijgbaar in de boekhandel, via bol.com of rechtstreeks via www.tegastin.nl

 

 

Blijf de hitte de baas: handige tips

Blijf de hitte de baas: handige tips

Tropisch warm in Nederland? Jazeker, het komt eigenlijk best vaak voor. Vorig jaar hadden we een tropische periode Ook komende week stijgen de temperaturen tot boven de 30 graden en is het hitteplan van RIVM actief. We weten allemaal dat we moeten zorgen voor afkoeling, zowel voor onszelf als voor onze huisdieren. Veel drinken is tip nummer 1. Maar wat kun je, zeker in deze coronatijd, nog meer doen?

Lees verder

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Juist in deze corona-tijd is het heel belangrijk dat (hotel)kamers goed worden schoongemaakt en gedesinfecteerd. Veel hotels en accommodaties zorgen daar goed voor, maar er zijn er ook die nogal wat steken laten vallen, zo blijkt uit recent onderzoek van Inside Edition.

Lees verder

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

De grenzen van Kroatië zijn weer geopend. Het land heeft sinds de corona-uitbraak maar weinig besmettingen: op 1 juli 2020 staat de teller op net iets meer dan 2800 gevallen. Niets staat een heerlijke vakantie in Kroatië dan ook in de weg. En zeker niet als je dat doet op een schip of boot.

Lees verder

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Door de coronacrisis kiezen veel meer mensen voor een autovakantie. Op deze manier ben je immers niet afhankelijk van vliegmaatschappijen en het openbaar vervoer en kan je gaan en staan waar je wil. Toch zijn er wel enkele dingen waar je op moet letten als je dit jaar ervoor kiest om met de auto op vakantie te gaan. Ben je bijvoorbeeld wel goed verzekerd? Wat te doen bij pech in het buitenland? En wat moet je checken voor je vertrekt?

Lees verder

Win het Amerika Only Magabook 6

Win het Amerika Only Magabook 6

Op dit moment zijn door de coronapandemie de grenzen tussen Nederland en Amerika nog gesloten en zijn de berichten in het nieuws niet echt gezellig te noemen. Maar dat betekent niet dat er helemaal niets leuks te melden is over het land. Kijk maar eens in het nieuwe Amerika Only Magabook 6. Puur op reis geeft in samenwerking met de uitgever een boek weg, dus doe mee met de winactie.

Lees verder

Vakantie met restrictie

Vakantie met restrictie

Eerst een tent, dan een caravan, uiteindelijk een stacaravan. Die laatste caravan blijft staan. De hang naar onthaasting. Even geen werk, geen stress, geen doordenderende 24 uurseconomie. Veel nieuwe en Tweedehands stacaravans staan op campings waarvan er velen zijn in Nederland. Volgens Recron, brancheorganisatie voor recreatiebedrijven, gebruiken duizenden Nederlanders deze recreatievoorziening.

Lees verder