Win een TE GAST IN Myanmar

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Cover Te gast in Myanmar
Te Gast in Myanmar
Vers van de pers is de reisgids TE GAST IN Myanmar. Het land, waar de tijd bevroren lijkt, wordt steeds populairder bij reizigers die nieuwsgierig zijn naar de  weelderige landschappen, talloze tempels  en kleurrijke etnische minderheden. In de nieuwste reisgids van TE GAST IN lees je alles over dit mysterieuze land en krijg je handige reisinformatie en boekentips. Doe mee met de prijsvraag en win een exemplaar van een TE GAST IN Myanmar. 

 
Myanmar 'mag weer'

Sinds er politieke hervormingen hebben plaatsgevonden is de internationale opinie omgeslagen en is het ‘politiek correct’ om Myanmar te bezoeken. Wat het land zo aantrekkelijk maakt is  dat het alledaagse leven nog zo authentiek is. Op straat lopen de meeste mannen in een longyi en dragen vrouwen een hta-mein. Langs de kant van de weg vind je eetstalletjes met alle soorten streetfood, waaronder mohinga, een populaire noedelsoep. Op de markt schuren vrouwen met een bast over een steen en maken thanaka, een dikke gele make-up die ze op hun gezicht smeren. Oudere vrouwen roken stoer een cheroot (sigaar) en hebben rode tanden van het betel kauwen.

Hartelijk onthaal

Buitenlandse bezoekers kunnen in Myanmar doorgaans rekenen op een hartelijk onthaal. Birmezen maken je maar al te graag deelgenoot van hun alledaagse bezigheden. Je hoeft maar een tempel te betreden om te kunnen zien hoe intens de Birmezen hun religie beleven. Astrologen voorspellen met alle plezier de toekomst en adviseren wat de beste dag is voor je zakentransactie of bruiloft. In het theehuis vloeit de thee overdadig en kun je genieten van de lekkerste baksels in viervoud.         

Help mee olifanten verzorgen

Wie Myanmar  bezoekt treedt in de voetsporen van de VOC die in de 17deeeuw bijna vijftig jaar zaken deed met de koningen van de Pegu, zoals het land destijds heette. De VOC had in de zeventiende eeuw maar liefst drie handelsposten in Birma. Vandaag de dag timmeren in de buurt van Kalaw enkele Birmese pioniers aan de weg om duurzaam toerisme te stimuleren. Zonder medewerking van de overheid zijn ze een opvangkamp voor zieke en bejaarde olifanten gestart. Als toerist kun je een handje helpen met de verzorging van deze dikhuiden.

Wat moet je doen om een exemplaar van TE GAST IN Myanmar te winnen?

A. Like ons op Facebook 
B. Beantwoord de volgende vragen:

1. Wat vind je in elke uitgave van TE GAST IN?
2. Hoeveel reportages over
Finland staan er op Puur op reis?

Stuur de goede oplossingen vóór 31 oktober 2013 per email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Prijswinnaars krijgen automatisch bericht.

Ontwikkelingen

Behalve achtergrondverhalen bevat deze uitgave reisreportages. Je leest over de toeristische ontwikkelingen in de tempelstad Bagan. Komt bij het Inlemeer, waar de de Pa-O woont, een etnische minderheid die tot de jaren negentig in opstand was tegen het toenmalige regime. Nabij het zuidelijk gelegen Mawlamyine ontdek je het beroemde meditatieklooster van Pa-Auk. En in Yangon geniet je van het Waterfestival, een megaspektakel waarbij alles en iedereen drijfnat wordt gespoten. 

Informatie
TE GAST IN Myanmar, 1stedruk september 2013, ISBN 978 94 6016 042 4. Prijs € 8,95.
Uitgave: Informatie Verre Reizen te Nijmegen
Verkrijgbaar in de boekhandel, via bol.com of rechtstreeks via www.tegastin.nl

 

 

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie, weekendje weg, avondje uit. Voor dieven ideaal om hun slag te slaan in je huis. Woninginbraak heeft een grote impact op je gevoel van veiligheid. Het is niet alleen het gemis van waardevolle, en soms niet waardevolle, maar dierbare spullen, maar juist ook het idee dat vreemden binnen zijn geweest, door je kasten hebben gesnuffeld en al je persoonlijke bezittingen hebben bekeken.

Lees verder

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitsland, onze grote oosterbuur, is een bijzonder land, ook op culinair gebied. Binnen Europa kent eigenlijk ieder land zijn eigen keuken. Natuurlijk zijn er overeenkomsten, maar er bestaan ook grote verschillen, zelfs als je buren bent zoals Nederland en Duitsland. Ben jij in Duitsland op vakantie geweest en heb je hier lekkere gerechten ontdekt die je thuis ook wel zou willen maken? Lees dan snel verder.

Lees verder

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Van alle eilanden in de Balearen staat Ibiza bekend als ‘feesteiland’. Vooral het zuiden van dit Spaanse eiland heeft die reputatie. Maar Ibiza heeft ook een oosten, westen, midden en noorden. Letterlijk de andere kanten. Tijd om die te ontdekken!

Lees verder

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Meer en meer Nederlanders vieren dit jaar de zomervakantie weer in het buitenland. De belangstelling voor een verblijf in eigen land blijft weliswaar groot, maar de hang naar avontuur over de grens wordt groter en groter, zo wees onderzoek van bureau Trends & Tourism uit.

Lees verder

Droombestemming Amerika

Droombestemming Amerika

Vraag naar iemands favoriete reisbestemmingen en bijna zeker wordt Amerika genoemd. De Verenigde Staten oefenen op vakantiegangers een magische aantrekkingskracht uit, simpelweg vanwege het ongekende aanbod voor jong en oud. Hoog tijd dus om Amerika ook eens op jouw bucketlist te zetten.

Lees verder

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit? Het kan weer nu attracties, pretparken, dierentuinen en musea weer open zijn. Samen, of met familie of vrienden een dagje weg. Wat waren in 2021 populaire uitjes en zijn ook in 2022 de moeite waard. Inspiratie nodig? Lees deze zeven tips.

Lees verder