Win een TE GAST IN Myanmar

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Cover Te gast in Myanmar
Te Gast in Myanmar
Vers van de pers is de reisgids TE GAST IN Myanmar. Het land, waar de tijd bevroren lijkt, wordt steeds populairder bij reizigers die nieuwsgierig zijn naar de  weelderige landschappen, talloze tempels  en kleurrijke etnische minderheden. In de nieuwste reisgids van TE GAST IN lees je alles over dit mysterieuze land en krijg je handige reisinformatie en boekentips. Doe mee met de prijsvraag en win een exemplaar van een TE GAST IN Myanmar. 

 
Myanmar 'mag weer'

Sinds er politieke hervormingen hebben plaatsgevonden is de internationale opinie omgeslagen en is het ‘politiek correct’ om Myanmar te bezoeken. Wat het land zo aantrekkelijk maakt is  dat het alledaagse leven nog zo authentiek is. Op straat lopen de meeste mannen in een longyi en dragen vrouwen een hta-mein. Langs de kant van de weg vind je eetstalletjes met alle soorten streetfood, waaronder mohinga, een populaire noedelsoep. Op de markt schuren vrouwen met een bast over een steen en maken thanaka, een dikke gele make-up die ze op hun gezicht smeren. Oudere vrouwen roken stoer een cheroot (sigaar) en hebben rode tanden van het betel kauwen.

Hartelijk onthaal

Buitenlandse bezoekers kunnen in Myanmar doorgaans rekenen op een hartelijk onthaal. Birmezen maken je maar al te graag deelgenoot van hun alledaagse bezigheden. Je hoeft maar een tempel te betreden om te kunnen zien hoe intens de Birmezen hun religie beleven. Astrologen voorspellen met alle plezier de toekomst en adviseren wat de beste dag is voor je zakentransactie of bruiloft. In het theehuis vloeit de thee overdadig en kun je genieten van de lekkerste baksels in viervoud.         

Help mee olifanten verzorgen

Wie Myanmar  bezoekt treedt in de voetsporen van de VOC die in de 17deeeuw bijna vijftig jaar zaken deed met de koningen van de Pegu, zoals het land destijds heette. De VOC had in de zeventiende eeuw maar liefst drie handelsposten in Birma. Vandaag de dag timmeren in de buurt van Kalaw enkele Birmese pioniers aan de weg om duurzaam toerisme te stimuleren. Zonder medewerking van de overheid zijn ze een opvangkamp voor zieke en bejaarde olifanten gestart. Als toerist kun je een handje helpen met de verzorging van deze dikhuiden.

Wat moet je doen om een exemplaar van TE GAST IN Myanmar te winnen?

A. Like ons op Facebook 
B. Beantwoord de volgende vragen:

1. Wat vind je in elke uitgave van TE GAST IN?
2. Hoeveel reportages over
Finland staan er op Puur op reis?

Stuur de goede oplossingen vóór 31 oktober 2013 per email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Prijswinnaars krijgen automatisch bericht.

Ontwikkelingen

Behalve achtergrondverhalen bevat deze uitgave reisreportages. Je leest over de toeristische ontwikkelingen in de tempelstad Bagan. Komt bij het Inlemeer, waar de de Pa-O woont, een etnische minderheid die tot de jaren negentig in opstand was tegen het toenmalige regime. Nabij het zuidelijk gelegen Mawlamyine ontdek je het beroemde meditatieklooster van Pa-Auk. En in Yangon geniet je van het Waterfestival, een megaspektakel waarbij alles en iedereen drijfnat wordt gespoten. 

Informatie
TE GAST IN Myanmar, 1stedruk september 2013, ISBN 978 94 6016 042 4. Prijs € 8,95.
Uitgave: Informatie Verre Reizen te Nijmegen
Verkrijgbaar in de boekhandel, via bol.com of rechtstreeks via www.tegastin.nl

 

 

Fiets en Wandelbeurs komt eraan! Win entreekaarten

Fiets en Wandelbeurs komt eraan! Win entreekaarten

De leukste beurs voor fietsers en wandelaars wordt in 2023 gehouden op 24, 25 en 26 februari in de Jaarbeurs in Utrecht. Op de beurs weer allerlei nieuws en info over fiets- en wandelbestemmingen, en de bekendmaking van de winnaar van de ‘beste fietsroute van 2023’. En om het helemaal een feestje te maken geven we in samenwerking met de Fiets en Wandelbeurs entreekaarten weg.

Lees verder

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Voor veel mensen is een hotelkamer vooral om in te slapen. Zeker bij een stedentrip of weekendje weg is de overnachting vaak ondergeschikt aan de bestemming. Maar een fijn hotel, luxe kamer en een heerlijk bed dragen zeker bij aan het plezier van het nachtje of weekendje weg. En dat hoeft echt niet duur te zijn.

Lees verder

Win kaarten voor de Vakantiebeurs in 2023

Win kaarten voor de Vakantiebeurs in 2023

De Jaarbeurs in Utrecht is van 12 tot en met 15 januari 2023 weer het toneel van de Vakantiebeurs. De echte reisliefhebber heeft die data uiteraard al in zijn of haar agenda staan, want voor het eerst sinds 2020 is er weer sprake van een fysiek evenement. In 2021 en 2022 ging de Vakantiebeurs vanwege corona niet door of was er sprake van een online editie.

Lees verder

Win een boek over blijvend geluk

Win een boek over blijvend geluk

Geluk... wat 'Hygge' is voor Denemarken en 'Ikigai' voor Japan, is 'Haengbog' voor Zuid-Korea. En the Korean Wave zal waarschijnlijk niet veel mensen ontgaan zijn; van literatuur, films en keramiek tot restaurantjes en K-pop. Zuid-Korea is het land waar de mensen samen eten, familie belangrijk is, de natuur wordt omarmd en schoonheid een groot goed is.

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: zeven tips

Kerstmarkten in Europa: zeven tips
Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder

De vele voordelen van een vakantiehuis

De vele voordelen van een vakantiehuis

Nederlanders gaan steeds vaker op vakantie in eigen land of in een van onze buurlanden. Dichtbij en duurzaam zijn hierbij de sleutelwoorden, al spelen ook luxe en ligging duidelijk mee. Daarbij kiezen steeds meer mensen voor het gemak van een vakantiehuis op een vakantiepark.

Lees verder