Win een TE GAST IN Myanmar

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Cover Te gast in Myanmar
Te Gast in Myanmar
Vers van de pers is de reisgids TE GAST IN Myanmar. Het land, waar de tijd bevroren lijkt, wordt steeds populairder bij reizigers die nieuwsgierig zijn naar de  weelderige landschappen, talloze tempels  en kleurrijke etnische minderheden. In de nieuwste reisgids van TE GAST IN lees je alles over dit mysterieuze land en krijg je handige reisinformatie en boekentips. Doe mee met de prijsvraag en win een exemplaar van een TE GAST IN Myanmar. 

 
Myanmar 'mag weer'

Sinds er politieke hervormingen hebben plaatsgevonden is de internationale opinie omgeslagen en is het ‘politiek correct’ om Myanmar te bezoeken. Wat het land zo aantrekkelijk maakt is  dat het alledaagse leven nog zo authentiek is. Op straat lopen de meeste mannen in een longyi en dragen vrouwen een hta-mein. Langs de kant van de weg vind je eetstalletjes met alle soorten streetfood, waaronder mohinga, een populaire noedelsoep. Op de markt schuren vrouwen met een bast over een steen en maken thanaka, een dikke gele make-up die ze op hun gezicht smeren. Oudere vrouwen roken stoer een cheroot (sigaar) en hebben rode tanden van het betel kauwen.

Hartelijk onthaal

Buitenlandse bezoekers kunnen in Myanmar doorgaans rekenen op een hartelijk onthaal. Birmezen maken je maar al te graag deelgenoot van hun alledaagse bezigheden. Je hoeft maar een tempel te betreden om te kunnen zien hoe intens de Birmezen hun religie beleven. Astrologen voorspellen met alle plezier de toekomst en adviseren wat de beste dag is voor je zakentransactie of bruiloft. In het theehuis vloeit de thee overdadig en kun je genieten van de lekkerste baksels in viervoud.         

Help mee olifanten verzorgen

Wie Myanmar  bezoekt treedt in de voetsporen van de VOC die in de 17deeeuw bijna vijftig jaar zaken deed met de koningen van de Pegu, zoals het land destijds heette. De VOC had in de zeventiende eeuw maar liefst drie handelsposten in Birma. Vandaag de dag timmeren in de buurt van Kalaw enkele Birmese pioniers aan de weg om duurzaam toerisme te stimuleren. Zonder medewerking van de overheid zijn ze een opvangkamp voor zieke en bejaarde olifanten gestart. Als toerist kun je een handje helpen met de verzorging van deze dikhuiden.

Wat moet je doen om een exemplaar van TE GAST IN Myanmar te winnen?

A. Like ons op Facebook 
B. Beantwoord de volgende vragen:

1. Wat vind je in elke uitgave van TE GAST IN?
2. Hoeveel reportages over
Finland staan er op Puur op reis?

Stuur de goede oplossingen vóór 31 oktober 2013 per email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Prijswinnaars krijgen automatisch bericht.

Ontwikkelingen

Behalve achtergrondverhalen bevat deze uitgave reisreportages. Je leest over de toeristische ontwikkelingen in de tempelstad Bagan. Komt bij het Inlemeer, waar de de Pa-O woont, een etnische minderheid die tot de jaren negentig in opstand was tegen het toenmalige regime. Nabij het zuidelijk gelegen Mawlamyine ontdek je het beroemde meditatieklooster van Pa-Auk. En in Yangon geniet je van het Waterfestival, een megaspektakel waarbij alles en iedereen drijfnat wordt gespoten. 

Informatie
TE GAST IN Myanmar, 1stedruk september 2013, ISBN 978 94 6016 042 4. Prijs € 8,95.
Uitgave: Informatie Verre Reizen te Nijmegen
Verkrijgbaar in de boekhandel, via bol.com of rechtstreeks via www.tegastin.nl

 

 

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Corona en coronamaatregelen. Het ene land wil dit, het andere dat. Reizen naar jouw favoriete vakantiebestemming is nog nooit zo lastig geweest, met al die verschillende voorwaarden rond corona. Want er zijn er nogal wat, variërend van PCR tot boosteren en een goed ingevuld gele vaccinatieboekje. Puur op reis komt met een overzicht.

Lees verder

Canada, van alles te doen in elk seizoen

Canada, van alles te doen in elk seizoen

Hou je van de prachtige kleuren van de herfst? Geniet je van ontluikend groen in de lente? Smelt je bij witte landschappen of word je vrolijk van zon en warmte? Wat je voorkeur ook is, Canada heeft het.

Lees verder

Achterhoek: topper in eigen land

Achterhoek: topper in eigen land

Vakantie in eigen land is populair als vanouds, mede door de aanhoudende discussies in het buitenland over coronamaatregelen. Met zo’n 26 miljoen aankomsten van landgenoten in logiesaccommodaties in Nederland bereikt 2021 weer het niveau van 2019, het laatste jaar voor de pandemie, aldus het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen.

Lees verder

Relaxen in een hotelkamer met eigen bubbelbad

Relaxen in een hotelkamer met eigen bubbelbad

Veel hotels hebben wellnessvoorzieningen zoals een publieke sauna, een whirlpool, bubbelbad of stoombad. Maar hoe lekker is het om je kamer niet uit te hoeven en toch te genieten van een ontspannende privé-wellnesservaring.

Lees verder

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Ben jij in de winter ook vermoeider en heb je een neerslachtig gevoel? Is futloos met grote letters boven je hoofd geschreven en is dat niet te wijten aan je gezondheid? Dan zou je wel eens last kunnen hebben van de winterblues of winterdip. En zeker nu in coronatijd hebben nog meer mensen last van negatieve gevoelens die de winterdip versterken.

Lees verder

Een vakantie vol luxe: voor het echte ‘wowgevoel’

Een vakantie vol luxe: voor het echte ‘wowgevoel’

Echt even alles kunnen loslaten, of populairder gezegd, lekker de boel de boel laten. En dan is het natuurlijk extra prettig als jouw vakantieverblijf van alle gemakken is voorzien. Gewoon, relaxen in alle luxe, zoals in het privézwembad in de voortuin. Wow!

Lees verder