De beste spa's staan in...

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Mardan Palace, het beste spahotel van Europa in 2011
Mardan Palace, het beste spahotel van Europa in 2011
Het Mardan Palace Hotel in Antalya is dit jaar verkozen tot Europa’s beste spa resort. De accommodatie in de Turkse badplaats kreeg de meeste stemmen in de categorie wellness tijdens de uitreiking van de World Travel Awards, volgens de organisatie het equivalent van de Oscars in de filmindustrie. Puur op reis zet een aantal opmerkelijke winnaars op een rijtje.


Nederland

Thermae 2000, Nederlands beste spa
Thermae 2000, Nederlands beste spa
In eigen land viel Thermae 2000 wederom in de prijzen. Het grote wellnesscentrum in Valkenburg won in de categorie ‘Nederland’. De jury is nog altijd onder de indruk van de faciliteiten in het zuiden van Limburg, waarbij het water wordt gewonnen uit de lokale kalkgrond. Thermae 2000 was trouwens ook vorig jaar de beste van Nederland.


Oostenrijk

Tauern Spa, beste lifestyle resort van 2011
Tauern Spa, beste lifestyle resort van 2011
Europa’s aantrekkelijkste lifestyle resort staat voor 2011 in het ski- en natuurgebied de Hoge Tauern in Kaprun. Volgens de jury is de Tauern Spa in het district Zell am See, in de Oostenrijkse deelstaat Salzburg, met 20.000 m² ontspanningsmogelijkheden een bijzondere wellnessbelevenis. De Tauern Spa staat inmiddels ook bekend om de liefst dertien sauna’s.


Gozo

Kempinski San Lawrenz Gozo beste spa in Middellandse Zee
Kempinski San Lawrenz Gozo beste spa in Middellandse Zee
Vooral door het topteam in ayurveda en thalasso is het Kempinski San Lawrenz Resort & Spa op Gozo, een zustereiland van Malta, bekroond met de titel Beste Spa Resort 2011 in het gebied van de Middellandse Zee. Het vijfsterrenhotel won de prestigieuze titel overigens ook al in 2010.


Interesse in alle winnaars, wereldwijd? Op zoek naar een korte wellnessbreak in Nederland?

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Er zijn erg veel mooie steden te ontdekken in Europa, die een prima bestemming zouden zijn voor een stedentrip. Bezoek de meest indrukwekkende bezienswaardigheden, van historische monumenten tot moderne architectuur. Vliegen kan vanaf verschillende luchthavens, waaronder Rotterdam Airport. Deze luchthaven is compact en daardoor een fijne start voor jouw vliegreis. We vertellen we je in dit artikel meer over stedentrips maken vanaf Rotterdam Airport.

Lees verder

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Ga je naar Rome dan stap je letterlijk terug in de geschiedenis. Rome is geplaveid met historische gebouwen en plekken. Natuurlijk kun je niet om het Colosseum heen, maar het politieke, religieuze en commerciële centrum van het oude Rome mag je ook niet missen: het Forum Romanum. Stap het Forum Romanum binnen en je wandelt terug naar de tijd van keizers, gladiatoren en politieke intriges.  In dit artikel nemen we je mee op een virtuele reis door dit iconische historische complex, en geven we handige tips voor een onvergetelijk bezoek.

Lees verder

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Eind maart verspreiden we een speciale Vakantie Special onder de abonnees van onze nieuwsbrief. Voor de snelle beslissers hebben wij nog beperkte advertentieruimte. Adverteren kan in de vorm van een banner, een aanbieding of een advertorial waarin een accommodatie, bestemming of reis wordt uitgelicht. Maar de Vakantie Special heeft meer!

Lees verder

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Dit jaar is een extra feestelijk jaar voor Keukenhof: het bloemenpark in Lisse viert in 2024 haar 75-jarig bestaan. Reden voor een feestje en door mee te doen aan onze prijsvraag kun je entreekaarten winnen om dit feestje mee te maken.

Lees verder

Kampeertips voor beginners

Kampeertips voor beginners

Of je nu jong of oud bent, kiest voor een tent of een luxe ingerichte sta-caravan op een camping of vakantiepark, als je voor het eerst gaat kamperen zul je vast iets hebben aan deze kampeertips. Kamperen geeft veel mensen het gevoel van vrijheid. Kamperen is een heel andere beleving dan een hotelkamer of appartement. Je kunt de serene rust van de natuur opzoeken en toch de nabijheid van een stad of leuke toeristische attracties.Heb je zelf kampeertips? Dan kun je andere beginnend kampeerders helpen door deze te delen.

Lees verder

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

De Van Gogh Drenthe is verkozen tot de beste fietsroute van 2024. De Nederlandse kanshebber troefde vier andere Europese kandidaten af: La Vélobuissonnière (Frankrijk), Unionsleden (Noorwegen en Zweden), Lech Radweg (Duitsland en Oostenrijk) en de Cykelleden Skåne (Zweden). De bekendmaking was op de eerste dag van de Fiets en Wandelbeurs in Utrecht.

Lees verder